Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @cttl çook teşekkür ederim. Şimdi mülakat süresince kalacağım yerin bilgisini içeren maili oluşturup gönderdim

• Selamlar, dosya numaramı 6XXX lerde aktif olmadan önce KCC ile Morocco ya taşıdım. Bizde iki vatandaşlık olduğundan Morocco yu tercih etmiştik. Birkaç gün önce de KKC den randevu tarihimi mart ayında olduğunu öğrendim. Yakın mesafe ve daha az masraf açısında dosyasını taşımak isteyenler Morocco yu değerlendirebilirler. Şu durumu da göz önüne alın taşımadan önce lütfen. Forumda Morocco da ki ABD konsoluğu ile ilgli geçmiş zaman Türk vatandaşlarının vize görüşmesi pek yok.

• @EzgiLera e devletten belgeyi alırken ibraz edilecek kurum kısmına konsolosluk adı yerine us department of state mi yazmalıyız ?

• ⭐⭐⭐⭐

@emirhankd, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera e devletten belgeyi alırken ibraz edilecek kurum kısmına konsolosluk adı yerine us department of state mi yazmalıyız ?

US Embassy olur, DoS olur. Önemli olan “Amerika” olması.

• ⭐⭐⭐⭐

@emirhankd, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera e devletten belgeyi alırken ibraz edilecek kurum kısmına konsolosluk adı yerine us department of state mi yazmalıyız ?

Merhaba.
    E-devletten belgeleri alırken konsolosluk adına almanız uygun olur.
    Bangkok ise "U.S. Embassy Bangkok, Thailand" hitaben,
    Hong Kong ise "U.S. Consulate General Hong Kong, Macau" hitaben.

• Dosyamı taşımak için kcc ye mail atmıştım ve aşağıya bırakacağım şekilde bir cevap aldım. bu ne anlama geliyor yardımcı olabilir misiniz ?

Thank you for your inquiry.

Your DS-260 has been processed. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check dvprogram.state.gov.

The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email. Review of documents prior to scheduling an appointment has been halted for the DV-2025 program year. You can find more about that decision at https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/diversity-visa-2024-update.html. For DV-2025, KCC is not requiring or requesting your documents at this time, and submissions to this mailbox are not currently being reviewed

• @blueboy21 çok haklısınız hocam. Hongk kong daha popüler ama ben yinede tayland üzerinden devam edeceğim hepimizin hakkında hayırlısı artık.

• @cttl dosyamı taşıdılar çok teşekkür ederimmm

• case numaram 7XXX küsürlerde. Ankara'da mülakat bana ne zaman gelir? gidişat ne durumda bilgisi olan var mı acaba?

• @Ugur-2
    Selamlar, belirttigininiz gibi ilgili ulkede vatandasliginizin olmasi size mulakat planlanmasi icin buyuk bir rol oynadiginu dusunuyorum. Niyetinizin iyi oldugunu anliyorum ancak sizin orneginiz uzerinden referens almak uygun olmayacaktir. Vatandaslik ya da oturum izni olmayan talihlilerden yapilan dosya trasnferlerine ayni sekilde olumlu yanit vermeme ihtimalleri bir hayli yuksek, ornek vermek gerekirse Muscat/Oman’da bulunan ABD konsoloslugu DV2025 surecinin basinda sadece bir kisiye mulakat verip, geri kalan talepleri yanitsiz/mulakatsiz birakmistir. Tabii ki bu kabul etmeyecekleri anlamina gelmiyor ancak trasnfer talebinde bulunmadan once uygun bir sekilde ilgili konsolosluga e-mail atarak sorguda bulunulmasini oneririm. Size mulakatinizda bol sanslar.

• Bu benim ilk başvurum evli ve 1 çocuğum var. Eşim yurtdışında yaşama konusuna olumsuz bakıyor o sebepten dolayı düşüncesi gitmekten yana değil. Çekilişe başvuru yapan benim olumlu sonuçlanması durumunda mülakata vs. bireysel olarak katılabilir ve tek başıma gidebilir miyim? Yoksa evli olduğumuz için tüm aile bireyleri sağlık raporu ve mülakat sürecine birlikte mi katılmamız mı gerekiyor?

• ⭐⭐⭐⭐

@kadirkurtgoz

Foruma katildiginiz tarih olan 14.05.24 tarihinden bu yana forumda çok zaman geçirmemişsiniz muhtemelen sahip olduğunuz CN ile Ankara’dan mülakat beklediğinize göre. 24.09.24 tarihinde de aynı soruyu sormuşsunuz ve benzer bir cevabı almışsınız.

Öncelikle gönlünüze göre olsun, çok olağanüstü bir durum olmaz ise sahip olduğunuz CN’ye Ankara’dan mülakat almanız mümkün gözükmüyor. Bu konu başlığını 1.sayfasindan bu yana okursanız sizin durumunuzda olan diğer DV2025 talihlilerinin vizelerine kavuşmak için neleri yaptığıni göreceksinizdir. Bol şans

• Arkadaşlar merhaba, ceac den kontrol ettiğimde ''ready'' olarak gözüküyor fakat mülakat tarihi esc de gözükmüyor, mail de almadım. Sizce KCC'ye mail atmalı mıyım belki daha erken öğrenirim tarihi?

• ⭐⭐⭐⭐

@kadirkurtgoz şuraya risotto tarifide yazsam sizin için çok bir şey farketmeyecek diye düşünüyorum çünkü 2. İletinizdede aynı soruyu sormuşsunuz size yapmanız gereken en önemli şey söylenmiş forumu sıkı bir şekilde takip edin sürecinize hakim olun denmiş ama siz pek umursamamışsınız ki aynı soruyu tekrar sormuşsunuz. En önemlisi kendi sürecinizi kendiniz takip edip hakim olmazsanız bu vizeyi alma olasılığınız maalesef ki düşük, hele ki ankaradan bekliyorsanız bu vizeyi yok denecek kadar az denilebilir

• ⭐⭐⭐⭐

@kaansaric, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba, ceac den kontrol ettiğimde ''ready'' olarak gözüküyor fakat mülakat tarihi esc de gözükmüyor, mail de almadım. Sizce KCC'ye mail atmalı mıyım belki daha erken öğrenirim tarihi?

Evet mail atarak tarihi öğrenebilirsiniz.

• @lesnarhomie selam bende attım bana da 4 mart verildi. konsolosluktan mail bekliyorum şu anda.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@musa-k merhaba. bu her sene çokça yaşanan bir durum, ilk değilsiniz.
    asıl talihli vizesini aldığında genelde çocuklara vize basılır. ancak eşlerden birine NVC'den vize numarası temini sağlanamazsa (sizinkinde olduğu gibi) konsolosluk vize verdiği pasaportları elinde tutmak istemez, gönderir.

eğer hiçbir mail almadıysanız lütfen konsolosluğa bu konuyla ilgili bir mail atın ve sorun.
    sonrasında onlardna gelecek cevaba istinaden benimle özleden iletişime geçin.
    merak etmeyin, eşiniz de vizesini alacak.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Yusuf-Uzak daha sade ve anlaşılır şekilde tekrar atın.
    eğer aynı cevabı yollarlarsa yine atın.
    kcc'den istediğiniz cevabı alana kadar devam etmelisiniz.

• @zerooo Hocam Hong Kong'dan sağlık randevusu alabildiniz mi? Nicholson dönüş yapmadı bana, Anderson döndü.

• Merhaba herkese

@gucarslan Asıl talihli benim. Tiflis te mülakata gireceğim. 11 Mart tarihi verildi. Evraklarımı hazırlıyorum. Evrak listesi bazen karmaşık hale gelebiliyor. bazı sorular sormam gerekiyor. Kusura bakmayın lütfen sorulduysa da. Asıl talihli ben olduğum için gerekli prosedürlerde Lise-Üniversite ve Yüksek Lisans diplomalarımı hazırladım. Eşim için üniversite diplomalarını, çocuklarım içinde öğrenci belgelerini hazırlamama gerek varmıdır? Tecrübe eden varmıdır?

Örneğin benim üniversite diplomam tamamen türkçe olduğu için çeviri noter ve apostil yaptırdım. Yüksek lisans diplomam hem türkçe hem ingilizce. Yüksek lisans diplomam için herhangi bir şey yapmama gerek varmıdır?

Teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |