Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @39TEKIRDAG22, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sezen Cevabınız için teşekkür ederim. Bende de bu telefon numarası var ama bu numaranın whatsapp'ı yok görünüyor. Ayrıca mail de attım ama dönüş yapmadılar. Diğer doktorun ofisi dönüş maili attı. orada da konsolosluk mülakat tarihimi soruyor. dvstate de randevu yerim yine Ankara görünüyor. Oysa onay maili geldiğinde 1 günlük Hong Kong ve 3 şubat olduğu yazmıştı. Konsolosluğa bununla ilgili mail attım cevap bekliyorum. Çok yorucu bir süreç

Evet gerçekten insan kafa olarak çok yoruluyor, sanırım maillerinize döndükten sonra (telefon numaranızı da mail de mutlaka belirtin), klinik bildiğim kadarıyla çok yoğun biz de bir gece de hemen randevu alamamıştık, bir kaç gece üst üste denedik, iptal falan olunca demekki araya sıkıştırmak için cevap veriyorlar, çok milletten insan klinikten randevu istiyor, bir de size gelen randevu mailinin ekran görüntüsünü almamışmıydınız, size dönerlerse mutlaka ekran görüntüsü alın, hem sağlıkta da sizden o yazıyo isteyecekler

• @deebee hayır ben bütün evraklarımı Hong Kong da mülakata girdiğim için Hong Kong yaptırdım ve bir sorun yaşamadım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Burak3445 elbette devam edilir, konuları birbiriyle karıştırmayın.
    ha ankara verir mi ise soru, onu zaten defalarca cevapladım.

• @sezen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee hayır ben bütün evraklarımı Hong Kong da mülakata girdiğim için Hong Kong yaptırdım ve bir sorun yaşamadım.

Sorun yaşamamanız doğru olduğu anlamına gelmiyor. ABD mülakatına girileceği için tüm evrakların ABD’ye uygun olarak hazırlanması gerekiyor.

• Dün Kcc'ye mail atıp mülakat tarihimi sormuştum bugün 7 Mart için mülakat ayarlandığı bilgisi verildi. Case no current olup da mail bekleyen arkadaşlardan Kcc'ye mail atan oldu mu ?

• @lesnarhomie selamlar evet bende attım bugün geri dönüş yapmışlar,4 mart için mülakat tarihim oluşturulmuş

• @deebee, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sezen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee hayır ben bütün evraklarımı Hong Kong da mülakata girdiğim için Hong Kong yaptırdım ve bir sorun yaşamadım.

Sorun yaşamamanız doğru olduğu anlamına gelmiyor. ABD mülakatına girileceği için tüm evrakların ABD’ye uygun olarak hazırlanması gerekiyor.

@deebee konsolosluk evraklardan tatmin oldu fakat siz verdiğim cevaptan tatmin olmadınız çok ilginç, ortalığı bulandırmaya gerek yok çünkü yanlış bilgi veriyorsunuz, ben araştırdığımı ve yaşadığımı yazdım, sizin söyleminize göre çıkarım yaparsak forumda yüzlerce kişi böyle aldıysa… (ki formül A formül B de girdiğimiz konsolosluğun ismi belirtilerek alınıyor ve Apostilleri de öyle yapılıyor ) hepimizin evrakı yanlıştı, benim istediğim yer olsun tarzında düşünüp bireysel evrak hazırlasak kurduğunuz cümleler anlam kazanır, her birimiz evrak hazırlarken katılacağımız konsolosluğun sitesindeki istenilen donelere göre hareket ediyoruz, kaymakamlıkta evrakı hazırlayan memur evrakı talep eden her bireye soruyor, nitekim arkadaşa da sormuş o da burda yazma ihtiyacı duymuş “hangi ülkeye gidip hangi ülkenin konsolosluğuna vereceksiniz” diye teyit alıyor mesela kendimden yine örnek vereyim, ben bunu Amerikan konsolosluğuna vereceğim dedim “nerenin Amerikan konsolosluğu” diye sordu, Hong Kong Macau dedim, demek ki memur da bir şeyler biliyor ki soruyor, zaten zor bir süreç kimsenin aklı karışmasın diye uzun uzun yazdım yoksa size cevap yetiştirme derdinde değilim inanın, yardımcı olmak varken en çok ben biliyorum edaları hoş değil ya da tam konuyu anlayamadınız

• @sezen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee konsolosluk evraklardan tatmin oldu fakat siz verdiğim cevaptan tatmin olmadınız çok ilginç, ortalığı bulandırmaya gerek yok çünkü yanlış bilgi veriyorsunuz, ben araştırdığımı ve yaşadığımı yazdım, sizin söyleminize göre çıkarım yaparsak forumda yüzlerce kişi böyle aldıysa… (ki formül A formül B de girdiğimiz konsolosluğun ismi belirtilerek alınıyor ve Apostilleri de öyle yapılıyor ) hepimizin evrakı yanlıştı, benim istediğim yer olsun tarzında düşünüp bireysel evrak hazırlasak kurduğunuz cümleler anlam kazanır, her birimiz evrak hazırlarken katılacağımız konsolosluğun sitesindeki istenilen donelere göre hareket ediyoruz, kaymakamlıkta evrakı hazırlayan memur evrakı talep eden her bireye soruyor, nitekim arkadaşa da sormuş o da burda yazma ihtiyacı duymuş “hangi ülkeye gidip hangi ülkenin konsolosluğuna vereceksiniz” diye teyit alıyor mesela kendimden yine örnek vereyim, ben bunu Amerikan konsolosluğuna vereceğim dedim “nerenin Amerikan konsolosluğu” diye sordu, Hong Kong Macau dedim, demek ki memur da bir şeyler biliyor ki soruyor, zaten zor bir süreç kimsenin aklı karışmasın diye uzun uzun yazdım yoksa size cevap yetiştirme derdinde değilim inanın, yardımcı olmak varken en çok ben biliyorum edaları hoş değil ya da tam konuyu anlayamadınız

Tam olarak söylediğim şeyi yazıp, şuraya yazdığınız şeyi olduğu gibi kopyalıyorum; ki formül A formül B de girdiğimiz konsolosluğun ismi belirtilerek alınıyor ve Apostilleri de öyle yapılıyor demeniz aslında tam da ne dediğimi anlayamadığınızı, anlamamı sağladı. Beni “en çok ben biliyorum edasıyla yazmakla” itham edip sonra da bana cevap yetiştirme derdinde olmadığınızı yazmanız da çok ironik olmuş.

Konuya yeniden açıklık getireyim;
    Bir ülkenin Konsolosluğu adına alınan belgeler, o ülke adına alınır. Yani siz ABD’nin herhangi bir Konsolosluğu adına aldığınız belgeleri ABD adına aldınız, Hong Kong adına deği. Bunu siz de verdiğiniz iki örnekle açıklamışsınız.

• @sezen @deebee avusturya yaptım ama umarım sorun olmaz😄

• @halildnrts34, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sezen @deebee avusturya yaptım ama umarım sorun olmaz😄

Sorun olacağını sanmıyorum ama şöyle örnek vereyim Ankarada mülakata girenler evraklarına Türkiye yazmıyor, US Embassy ya da USA yazıyorlar, aynı şey.

• @deebee @sezen bu konudaki düşüncem ABD ye göre apostil alınmasından yana. Bende diplomayı apostillerken Hong Kong'da mülakata gireceğim ama ABD konsolosluğunda olacak dedim, görevli arkadaş o zaman ABD yapmak daha mantıklı olur dedi.

Apostil, bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir.

Bizim belgemizin doğrulunu tasdik edecek olan ülke ABD olduğu için o şekilde alınmasında fayda var. Ayrıca bu apostillenmiş belgelerin orjinallerini saklarsanız, ileride ABD'de kullanabilirsiniz. Ben o konuda hata yapıp fotokopilerini yanımda götürmedim ve evrak tesliminde sizde kalabilir dedim 🙂

• @vixo, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee @sezen bu konudaki düşüncem ABD ye göre apostil alınmasından yana. Bende diplomayı apostillerken Hong Kong'da mülakata gireceğim ama ABD konsolosluğunda olacak dedim, görevli arkadaş o zaman ABD yapmak daha mantıklı olur dedi.

Apostil, bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir.

Bizim belgemizin doğrulunu tasdik edecek olan ülke ABD olduğu için o şekilde alınmasında fayda var. Ayrıca bu apostillenmiş belgelerin orjinallerini saklarsanız, ileride ABD'de kullanabilirsiniz. Ben o konuda hata yapıp fotokopilerini yanımda götürmedim ve evrak tesliminde sizde kalabilir dedim 🙂

Doğru olanı yapmışsınız, memurlar bazen tam anlamayıp yanlış yönlendirebiliyorlar, sizinkisi doğru yönlendirmiş. En önemli bilgi ABD vizesi için ABD‘ye uygun evrak hazırlamamız gerekliliği.

• @vixo Arkadaşlar, bende gerekli evraklar listesi hazırlamaya çalışıyorum ancak evraklarda apostil gerekli değil diye okumuştum, hangi evraklar için hazırlanıyor, farklı bir durum mu var

• @sarvavasa Hong Kong konsolosluğunun bu konu hakkında bir talebi olmadı, ben kendi insiyatifimde lise diplomamı ve askerlik durum belgemi apostillettim. Tavsiyem en azından lise diplomanızı apostilletmeniz ama yine de karar sizin.

• @lesnarhomie Ankara için de mail atsak böyle bir bilgi verirler mi acaba ?

• @sarvavasa, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@vixo Arkadaşlar, bende gerekli evraklar listesi hazırlamaya çalışıyorum ancak evraklarda apostil gerekli değil diye okumuştum, hangi evraklar için hazırlanıyor, farklı bir durum mu var

Apostil gerekli bir işlem değil, birçok temsilcilik istemiyor. Bazı talihliler kendi istekleri ile yaptırıyor. Mülakata gireceğiniz post, apostil istemiyorsa yaptırmanıza gerek yok. Bunu mülakata gireceğiniz Konsolosluğa sorarak veya yakın zamanda sizinle aynı Konsoloslukta mülakata giren talihlilerin deneyimlerini okuyarak da netleştirebilirsiniz.

• Benim öncelikle @gucarslan hocam musaitse ona ve diğer forum arkadaşlarıma bir sorum olacak. Genel olarak baktığımda hongk kong konsolosluğuna dosya taşınıyor vizesi olmayanlar. Bangkok daha ucuz maliyetlere sahip olmasına rağmen neden çok fazla tercih edilmiyor acaba. Deneyim de çok az. 2025 yılı olarak neden sizce hongk kong daha çok tercih ediliyor bangkoka göre.

• @iskorpitx Çünkü Hong Kong'un performansı bu yıl ve geçtiğimiz birkaç yılda kanıtlanmış durumda. Viyana ile birlikte en yüksek performansı gösteren yer. Bangkok finansal açıdan çok çok uygun olsa da, yeterince veri ve deneyim sağlamıyor bize.

• ⭐⭐⭐⭐

@deebee, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bütün memurun işleri en doğru ve eksiksiz (!) yaptığı ülkemizde, tabi ki 1 tane memurun yönlendirmesini kanun kabul edip; yüzlerce hatta binlerce kişinin süreçlerinde aktif rol oynamış birinin bilgi birikimi ile alay etmek, yanlış bilgide diretmek de ne bileyim…

Sizin mantığınıza göre Ankara’da mülakata giren herkes “Türkiye” için almalı bu belgeleri?

Siz bu şekilde bir hatayla vize almış olabilirsiniz. Hatta bir başkası da bu şekilde alabilir. Ama doğrusu bu değil. Tek bir kişinin öznel tecrübesini değil de, binlerce kişinin birikimli tecrübesini baz almakta fayda var. Sonuçta durmuş saat bile günde 2 kez doğru gösterir ama bu saatin her zaman doğru olduğu anlamına mı gelir?

Hatta tecrübeyi de boşverip yasalara bakalım. Hangi ülkeye giderseniz gidin, herkes Amerikan topraklarında mülakata giriyor. Çünkü elçilikler, o ülkelerin topraklarıdır. Belgeleriniz de Amerika’ya veriliyor, ona ulaşmak için gittiğiniz ülkelere değil.

Umarım siz bu sorunu yaşamazsınız tabi ama her şeyi tam olup vizesini alıp sınırdan geri döndürülenleri de gördük biz bu forumda. Şu meşhur sarı zarfı verdiğinizde inceleyen memurlar var ya, onlar sizi geri gönderebilirler konsolosluk onay verse bile. Hani şu konsolosluğa verdiğiniz belgeleri içinde barındıran sarı zarftan bahsediyorum.

Eksik belgelerle, sadece 1400 dolar parayla, sponsorsuz vize alanlar da oldu. Şimdi ben herkese 1400 dolarla vize alabilirsiniz çünkü alan oldu mu demeliyim o zaman?

Her insan hata yapabilir ama hatanızda diretmeniz ve hatanızı düzelten biriyle resmen alay etmeniz hiç hoş değil. Umarım doğrusunu zor yoldan öğrenmezsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |