Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.1k 953

• arkadaşlar diplomama apostil yaptırmak için kaymakamlığa geldim, çalışan hangi ülke için gerektiğini sordu. vize görüşmesi viyana’da olacağı için mantıken avusturya demem gerekiyor değil mi? yoksa abd mi demeliyim?

• @halildnrts34, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

arkadaşlar diplomama apostil yaptırmak için kaymakamlığa geldim, çalışan hangi ülke için gerektiğini sordu. vize görüşmesi viyana’da olacağı için mantıken avusturya demem gerekiyor değil mi? yoksa abd mi demeliyim?

Tabi nerede mülakata girecekseniz orayı söyleyeceksiniz, sormasının sebebi evrakta herhangi bir yere o ülkenin ya da konsolosluğun ismini yazması değil, karşılıklı iki ülke arasında apostil anlaşması var mı ona bakıyor eğer belirttiğiniz ülkede apostil anlaşmamız yoksa evrakı yapamayacak

Apostil tasdik şerhine taraf ülkeler;
    https://www.icisleri.gov.tr/kurumlar/icisleri.gov.tr/IcSite/illeridaresi/Mevzuat/Genelgeler/ApostilTasdikSerhineTarafUlkeler2022.pdf

• @gucarslan bey sizce mülakat verilmeye devam edilir mi? Yoksa bir süre daha Trumpın vereceği diğer kararlar beklenir mi?

• @sezen ben de öyle düşünmüştüm ama emin olmak için sordum, çok sağolun.🙏

arkadaşlar diplomama apostil yaptırmak için kaymakamlığa geldim, çalışan hangi ülke için gerektiğini sordu. vize görüşmesi viyana’da olacağı için mantıken avusturya demem gerekiyor değil mi? yoksa abd mi demeliyim?

Tabii ki ABD için yaptıracaksınız, Avusturyada da mülakata girecek de olsanız ABD toprağında mülakatınız. Tüm evraklarınız ABD için hazırlanacak. Sanırım apostil için çok mühim değil, iki ülke de taraf ama doğrusu burda olsun diye eklemek istedim. @sezen

• @39TEKIRDAG22, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sezen Cevabınız için teşekkür ederim. Bende de bu telefon numarası var ama bu numaranın whatsapp'ı yok görünüyor. Ayrıca mail de attım ama dönüş yapmadılar. Diğer doktorun ofisi dönüş maili attı. orada da konsolosluk mülakat tarihimi soruyor. dvstate de randevu yerim yine Ankara görünüyor. Oysa onay maili geldiğinde 1 günlük Hong Kong ve 3 şubat olduğu yazmıştı. Konsolosluğa bununla ilgili mail attım cevap bekliyorum. Çok yorucu bir süreç

Evet gerçekten insan kafa olarak çok yoruluyor, sanırım maillerinize döndükten sonra (telefon numaranızı da mail de mutlaka belirtin), klinik bildiğim kadarıyla çok yoğun biz de bir gece de hemen randevu alamamıştık, bir kaç gece üst üste denedik, iptal falan olunca demekki araya sıkıştırmak için cevap veriyorlar, çok milletten insan klinikten randevu istiyor, bir de size gelen randevu mailinin ekran görüntüsünü almamışmıydınız, size dönerlerse mutlaka ekran görüntüsü alın, hem sağlıkta da sizden o yazıyo isteyecekler

• @deebee hayır ben bütün evraklarımı Hong Kong da mülakata girdiğim için Hong Kong yaptırdım ve bir sorun yaşamadım.

• @Burak3445 elbette devam edilir, konuları birbiriyle karıştırmayın.
    ha ankara verir mi ise soru, onu zaten defalarca cevapladım.

• @sezen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee hayır ben bütün evraklarımı Hong Kong da mülakata girdiğim için Hong Kong yaptırdım ve bir sorun yaşamadım.

Sorun yaşamamanız doğru olduğu anlamına gelmiyor. ABD mülakatına girileceği için tüm evrakların ABD’ye uygun olarak hazırlanması gerekiyor.

• Dün Kcc'ye mail atıp mülakat tarihimi sormuştum bugün 7 Mart için mülakat ayarlandığı bilgisi verildi. Case no current olup da mail bekleyen arkadaşlardan Kcc'ye mail atan oldu mu ?

• @lesnarhomie selamlar evet bende attım bugün geri dönüş yapmışlar,4 mart için mülakat tarihim oluşturulmuş

• @deebee, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sezen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee hayır ben bütün evraklarımı Hong Kong da mülakata girdiğim için Hong Kong yaptırdım ve bir sorun yaşamadım.

Sorun yaşamamanız doğru olduğu anlamına gelmiyor. ABD mülakatına girileceği için tüm evrakların ABD’ye uygun olarak hazırlanması gerekiyor.

@deebee konsolosluk evraklardan tatmin oldu fakat siz verdiğim cevaptan tatmin olmadınız çok ilginç, ortalığı bulandırmaya gerek yok çünkü yanlış bilgi veriyorsunuz, ben araştırdığımı ve yaşadığımı yazdım, sizin söyleminize göre çıkarım yaparsak forumda yüzlerce kişi böyle aldıysa… (ki formül A formül B de girdiğimiz konsolosluğun ismi belirtilerek alınıyor ve Apostilleri de öyle yapılıyor ) hepimizin evrakı yanlıştı, benim istediğim yer olsun tarzında düşünüp bireysel evrak hazırlasak kurduğunuz cümleler anlam kazanır, her birimiz evrak hazırlarken katılacağımız konsolosluğun sitesindeki istenilen donelere göre hareket ediyoruz, kaymakamlıkta evrakı hazırlayan memur evrakı talep eden her bireye soruyor, nitekim arkadaşa da sormuş o da burda yazma ihtiyacı duymuş “hangi ülkeye gidip hangi ülkenin konsolosluğuna vereceksiniz” diye teyit alıyor mesela kendimden yine örnek vereyim, ben bunu Amerikan konsolosluğuna vereceğim dedim “nerenin Amerikan konsolosluğu” diye sordu, Hong Kong Macau dedim, demek ki memur da bir şeyler biliyor ki soruyor, zaten zor bir süreç kimsenin aklı karışmasın diye uzun uzun yazdım yoksa size cevap yetiştirme derdinde değilim inanın, yardımcı olmak varken en çok ben biliyorum edaları hoş değil ya da tam konuyu anlayamadınız

• @sezen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sezen, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee konsolosluk evraklardan tatmin oldu fakat siz verdiğim cevaptan tatmin olmadınız çok ilginç, ortalığı bulandırmaya gerek yok çünkü yanlış bilgi veriyorsunuz, ben araştırdığımı ve yaşadığımı yazdım, sizin söyleminize göre çıkarım yaparsak forumda yüzlerce kişi böyle aldıysa… (ki formül A formül B de girdiğimiz konsolosluğun ismi belirtilerek alınıyor ve Apostilleri de öyle yapılıyor ) hepimizin evrakı yanlıştı, benim istediğim yer olsun tarzında düşünüp bireysel evrak hazırlasak kurduğunuz cümleler anlam kazanır, her birimiz evrak hazırlarken katılacağımız konsolosluğun sitesindeki istenilen donelere göre hareket ediyoruz, kaymakamlıkta evrakı hazırlayan memur evrakı talep eden her bireye soruyor, nitekim arkadaşa da sormuş o da burda yazma ihtiyacı duymuş “hangi ülkeye gidip hangi ülkenin konsolosluğuna vereceksiniz” diye teyit alıyor mesela kendimden yine örnek vereyim, ben bunu Amerikan konsolosluğuna vereceğim dedim “nerenin Amerikan konsolosluğu” diye sordu, Hong Kong Macau dedim, demek ki memur da bir şeyler biliyor ki soruyor, zaten zor bir süreç kimsenin aklı karışmasın diye uzun uzun yazdım yoksa size cevap yetiştirme derdinde değilim inanın, yardımcı olmak varken en çok ben biliyorum edaları hoş değil ya da tam konuyu anlayamadınız

Tam olarak söylediğim şeyi yazıp, şuraya yazdığınız şeyi olduğu gibi kopyalıyorum; ki formül A formül B de girdiğimiz konsolosluğun ismi belirtilerek alınıyor ve Apostilleri de öyle yapılıyor demeniz aslında tam da ne dediğimi anlayamadığınızı, anlamamı sağladı. Beni “en çok ben biliyorum edasıyla yazmakla” itham edip sonra da bana cevap yetiştirme derdinde olmadığınızı yazmanız da çok ironik olmuş.

Konuya yeniden açıklık getireyim;
    Bir ülkenin Konsolosluğu adına alınan belgeler, o ülke adına alınır. Yani siz ABD’nin herhangi bir Konsolosluğu adına aldığınız belgeleri ABD adına aldınız, Hong Kong adına deği. Bunu siz de verdiğiniz iki örnekle açıklamışsınız.

• @sezen @deebee avusturya yaptım ama umarım sorun olmaz😄

@sezen @deebee avusturya yaptım ama umarım sorun olmaz😄

Sorun olacağını sanmıyorum ama şöyle örnek vereyim Ankarada mülakata girenler evraklarına Türkiye yazmıyor, US Embassy ya da USA yazıyorlar, aynı şey.

• @deebee @sezen bu konudaki düşüncem ABD ye göre apostil alınmasından yana. Bende diplomayı apostillerken Hong Kong'da mülakata gireceğim ama ABD konsolosluğunda olacak dedim, görevli arkadaş o zaman ABD yapmak daha mantıklı olur dedi.

Apostil, bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir.

Bizim belgemizin doğrulunu tasdik edecek olan ülke ABD olduğu için o şekilde alınmasında fayda var. Ayrıca bu apostillenmiş belgelerin orjinallerini saklarsanız, ileride ABD'de kullanabilirsiniz. Ben o konuda hata yapıp fotokopilerini yanımda götürmedim ve evrak tesliminde sizde kalabilir dedim 🙂

• @vixo, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee @sezen bu konudaki düşüncem ABD ye göre apostil alınmasından yana. Bende diplomayı apostillerken Hong Kong'da mülakata gireceğim ama ABD konsolosluğunda olacak dedim, görevli arkadaş o zaman ABD yapmak daha mantıklı olur dedi.

Apostil, bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir.

Bizim belgemizin doğrulunu tasdik edecek olan ülke ABD olduğu için o şekilde alınmasında fayda var. Ayrıca bu apostillenmiş belgelerin orjinallerini saklarsanız, ileride ABD'de kullanabilirsiniz. Ben o konuda hata yapıp fotokopilerini yanımda götürmedim ve evrak tesliminde sizde kalabilir dedim 🙂

Doğru olanı yapmışsınız, memurlar bazen tam anlamayıp yanlış yönlendirebiliyorlar, sizinkisi doğru yönlendirmiş. En önemli bilgi ABD vizesi için ABD‘ye uygun evrak hazırlamamız gerekliliği.

• @vixo Arkadaşlar, bende gerekli evraklar listesi hazırlamaya çalışıyorum ancak evraklarda apostil gerekli değil diye okumuştum, hangi evraklar için hazırlanıyor, farklı bir durum mu var

• @sarvavasa Hong Kong konsolosluğunun bu konu hakkında bir talebi olmadı, ben kendi insiyatifimde lise diplomamı ve askerlik durum belgemi apostillettim. Tavsiyem en azından lise diplomanızı apostilletmeniz ama yine de karar sizin.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    517k Bakış
    H
    hasaanemree said: Herkese merhabalar Viyana 26 ağustos için mülakat tarihimi bugün 19 ağustos veya 2 eylül tarihlerine değiştirme maili gönderdi. 19 ağustos olarak güncellemesini yapacağım. Böyle bir mail alan başka talihliler var mı ? Cevap mail’inden sonra otomatik navigator yönlendirmesi olan mail geldi. Navigator’de ikamet adresi Avusturya olmaması nedeniyle uygun değildir uyarısı alıyorum. Bilgisi olan var mı ?
  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k