Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar herkese, numaramın yüksek olduğundan dolayı dosyamı taşımak istiyorum. Ancak birkaç sorumun cevabını net bir şekilde bulamadım. Normalde dosya numaram cut off dahilinde ancak CEAC üzerinden durumu kontrol ettiğimde "at NVC" diyor. Şubat ayında cut off yükselmediği için kendi adıma bir problem olmamıştır diye düşünüyorum ama herhangi bir ihtimali kaçırmamak için sizlere sormak istiyorum. Dosyamın hala KCC de olması kendi adıma bir problem mi yoksa sürece göre olağan mıdır? Ayrıca dosya taşımak için viyana konsolosluğunu düşünüyorum ama güncel durumlara göre başka bir konsolosluk öneriniz var mıdır? (Yeşil pasaportum var) Ne yapmalıyım bilmiyorum tam olarak ama şu anki planım KCC ye önce dosyamın durumunu sorgulamak adına bir mail atmak ve hemen ardından viyana konsolosluğuna dosya transferi talebinde bulunup ardından viyana konsolosluğuna mail atmak niyetindeyim.

Şimdiden değerli düşünce ve yorumlarını paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.

• @gucarslan örnek olarak KCC ile Hong kong a 150 kişi taşımış olsa kapasitesi 100 kişi ise son 50 dosya mülakat alamayacak anlamına mı gelir ? Sizce HK da veya Bangkok da böyle bir durum olabilir mi ? Kapasiteden kastım KOTA ları var mıdır ? yoksa kapasitesi yettiği ölçüde istediği kadar dosya alabilir mi ?

• @sezen Cevabınız için teşekkür ederim. Bende de bu telefon numarası var ama bu numaranın whatsapp'ı yok görünüyor. Ayrıca mail de attım ama dönüş yapmadılar. Diğer doktorun ofisi dönüş maili attı. orada da konsolosluk mülakat tarihimi soruyor. dvstate de randevu yerim yine Ankara görünüyor. Oysa onay maili geldiğinde 1 günlük Hong Kong ve 3 şubat olduğu yazmıştı. Konsolosluğa bununla ilgili mail attım cevap bekliyorum. Çok yorucu bir süreç

• @blueboy21 benim tahminim değil forumda bu konu daha önce defalarca konuşuldu ve ortalama rakam 30.000 dolar civarı ve her aile ferdi için ekstra 5.000 dolar olacak şekilde ayarlanırsa sorun olmadığı yönünde görüş bildirdiler

• ⭐⭐

@blueboy21 benim bildiğim gösterilmesi gereken paranın yasal bir alt sınırı var ve her sene enflasyonla güncelleniyor.
    USCIS'in websitesine bakmak lazım.

• herkese merhabalar, eşimi forma eklemek icin add applicant yaparak ek form doldurdum ancak formu sign and submit dedigimde case no ya ek olarak pasaport no sormakta bu kısıma eşimin pasaport numarasını mu girmeliyim yoksa kendi pasaport numaramı mı girmeliyim ? (evlilik sonraso soyadı degisikligi sebebiyle benim pasaport no da ilk basta dokdurdugumdan suan farklı haliyle bir uyusmazliga sebep olur mu) yardımlarınız icin tesekkurler 🌸

• Selamlar. Houston’a giriş yapmış bulunmaktayım. Uzun uçuşun yorgunluğunu attıktan sonra deneyimlerimi paylaşacağım ✋🏻

• @cemciftcioglu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar. Houston’a giriş yapmış bulunmaktayım. Uzun uçuşun yorgunluğunu attıktan sonra deneyimlerimi paylaşacağım ✋🏻

Hoş geldiniz! Gelişiniz yılın en soğuk gününe denk gelmiş. Houstonda yaşamıyorum ama en son 2019’da böyle soğuk olduğunu söylüyorlar haberlerde 🙂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@fahriakc bu tamamen onların inisiyatifi.
    kota, vizede ve bölgede oluyor, konsoloslukta değil.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aaaizmir elbette eşinizinkini gireceksiniz.
    pasaportunuzun da güncellenmiş olması sorun yaratmaz.

• Arkadaşlar merhabalar, Trump dünkü konuşmasında her türlü mandatory covid aşısını kaldıracağız dedi. Bunun yansımaları olabilir yurt dışı sağlık görüşmelerinde.

• @cemciftcioglu Houston a hosgeldiniz.
    Biz de 5 gun once geldik.

• @gucarslan merhabalar, kanalda duyurusunu paylaşmış olduğunuz başkanlık yürürlük kararından ne çıkarmalıyız? Vize alanların ülkeye girişinde ve henüz vize almamış olanların vize inceleme süreçlerinde daha ince eleyip sık dokuyacaklarını anladım ben. Şimdilik bir önceki seçiminde olduğu gibi ülkeye girişi veya vize almayı yasaklayan bir karar "henüz" yok, değil mi? Bu süreçte yapabileceğimiz bir şeyler var mı? Önümüzdeki ay Hong Kong'da sağlık mülakatlarına giriyor, binlerce dolar harcıyor ve aşılanıyor olacağız, her an her şey değişebilir mi? Siz benim/bizim yerimde olsanız sürece devam eder miydiniz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi merhaba,
    ilgili başlıkta detaylarını verdim.

20 Ocak 2025'te İmzalanan Donald Trump Başkanlık Kararnameleri
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/7572/20-ocak-2025-te-i̇mzalanan-donald-trump-başkanlık-kararnameleri/1

Siz benim/bizim yerimde olsanız sürece devam eder miydiniz?

elbette ederdim.. henüz sonuçları ortaya çıkmamış bir kararname için bu endişeye gerek yok.
    DV2020 ve DV2021'de yaşananlardan çok farklı bir durum bu.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@furqi forumda bununla ilgili oldukça detaylı bilgi vermiştim.
    mülakat almamış bir dosya zaten at NVC olarak görünür.
    eğer yeşil pasaportunuz varsa adres belli, viyana'ya taşıyın dosyanızı, şimdiden viznei hayırlı olsun.

• arkadaşlar diplomama apostil yaptırmak için kaymakamlığa geldim, çalışan hangi ülke için gerektiğini sordu. vize görüşmesi viyana’da olacağı için mantıken avusturya demem gerekiyor değil mi? yoksa abd mi demeliyim?

• @halildnrts34, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

arkadaşlar diplomama apostil yaptırmak için kaymakamlığa geldim, çalışan hangi ülke için gerektiğini sordu. vize görüşmesi viyana’da olacağı için mantıken avusturya demem gerekiyor değil mi? yoksa abd mi demeliyim?

Tabi nerede mülakata girecekseniz orayı söyleyeceksiniz, sormasının sebebi evrakta herhangi bir yere o ülkenin ya da konsolosluğun ismini yazması değil, karşılıklı iki ülke arasında apostil anlaşması var mı ona bakıyor eğer belirttiğiniz ülkede apostil anlaşmamız yoksa evrakı yapamayacak

Apostil tasdik şerhine taraf ülkeler;

• @gucarslan bey sizce mülakat verilmeye devam edilir mi? Yoksa bir süre daha Trumpın vereceği diğer kararlar beklenir mi?

• @sezen ben de öyle düşünmüştüm ama emin olmak için sordum, çok sağolun.🙏

• @halildnrts34, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

arkadaşlar diplomama apostil yaptırmak için kaymakamlığa geldim, çalışan hangi ülke için gerektiğini sordu. vize görüşmesi viyana’da olacağı için mantıken avusturya demem gerekiyor değil mi? yoksa abd mi demeliyim?

Tabii ki ABD için yaptıracaksınız, Avusturyada da mülakata girecek de olsanız ABD toprağında mülakatınız. Tüm evraklarınız ABD için hazırlanacak. Sanırım apostil için çok mühim değil, iki ülke de taraf ama doğrusu burda olsun diye eklemek istedim. @sezen

Benzer Başlıklar

• 180
  • 16399
  • 12173
  • 15677
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |