Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
Hepatit B gibi birden fazla doz isteyen, tamamlanması 6 ay süren aşıların yapılması Ankara’da nasıl işliyor? Hekim ilk dozu yapıp geri kalanının ABD’de tamamlanması için not mu düşüyor? Mülakatta sorun çıkmıyor herhalde?
-
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
@bahar_aydin
Selamlar, gecmis olsun, sizden DS-5535 formu doldurmanizi ya da sizinle ilgili sorularin oldugu bi e-mail yanitlamanizi talep edebilirler.
Lutfen bu ilgili basligi inceleyiniz, daha sonra sayin @gucarslan ‘a ulasiniz, kendisi size nasil bir yol izlemeniz konusunda yardimci olacaktir. Kolayliklar. -
@ugursway merhaba, evet daha geçen gün @gucarslan’ın yazdığı iletiyi okudum. Konu hakkında bilgim var fakat şu anda onlardan gelecek mail dışında yapacağınız bir durum yok dediler.. Form doldurmamı isterseniz doldurabilirim dediğimde hayır sizden bir şey yapmanızı istemiyoruz dediler
yani mail kutucuğumu scrollamaktan başka bişey yapmayın diyolar kısaca -
@sedaa Öncelikle içtenlikle tebrik ederim. Bu süreçte gösterdiğin azim, sabır ve emek gerçekten muazzam. Emeğinin karşılığını aldığını görmek ise tarifsiz bir mutluluk. Paylaştığın deneyim yazısı gerçekten çok değerli ve anlamlı. Bu süreçten geçenlere ve gelecekte benzer yollardan geçecek olanlara hem ilham olacak hem de yol gösterici bir rehber niteliği taşıyor. Amerika daki yeni hayatına adım atarken sana bol şans ve başarılarla dolu bir yolculuk diliyorum. Bu yeni başlangıcın mutluluk huzur ve hayal ettiğin tüm güzellikleri sana getirmesi en içten dileğimdir. Yolun açık olsun, her şey gönlünce olsun.
-
@yasincl Tüm kalbimle tebrik ederim. Detaylı paylaşım için de teşekkürler. Amerika daki yeni hayatınızda bol şans mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.
-
@bahar_aydin durumunuzu ve hissettiklerinizi anlıyorum ancak; öncelikle forumu lütfen arkadaş whatsapp grubu gibi anlık mesajlaşmalarınız için kullanmayın.
size özelden yapmanız gerekenleri detaylıca açıkladım. AP süreciniz için de gerekli bilgileri verdim.
lütfen sonraki adımlar için bu başlığı kullanın ve kişisel bilgi içeren sorularınız için benimle özelden iletişime geçin.
merak etmeyin, vizenizi alacaksınız, içiniz rahat olsun. -
@yusaomers değil. istenemeyen hişçbir şeyi şimdiden yapmayın.
sponosrluk sizin tahmin ettiğinizden çok detaylı ve sorumluluk isteyen bir konu.
sponsor olacak kişi bütün maddi gelir detaylarını size vermeli ve siz abd hükümetine maddi olarak yük olduğunuzda size her türlü maddi destek vereceğini resmi olarak deklare etmeli.
bu, mahalleden selma yengenin oğlu sedat'ın yapacağı bir şey değil. 1. derece yakınınız olmalı kısaca.. -
@sedaa tebrikler yolunuz açık olsun


Hong Kong özelinde sayenizle tercümanlık olayı farklı bir boyut kazandı

Bundan sonraki mülakatlarda çok güzel ve kritik bir bilgi olmuş 
mülakata giren arkadaşlara bu konuda yardımcı olmanız mükemmel bir davranış
Bundan sonraki mülakata girecek arkadaşlara hatırlatmakta fayda var imkan dahilinde dönüş biletleri esnek almalı bizim senede de hava koşulları sebebiyle konsolosluk ve devlet daireleri kapalı olmasından dolayı çok bilet yandı
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK Oncelikle sureciniz olumlu sonuclanir umarim banka hesabinizda ne kadar gostermistiniz acaba
-
@orhanozbekk çok teşekkür ederim, desteğin, verdiğin kıymetli bilgiler ve diğer her şey için çok teşekkürler
Amerika’da görüşmek üzere diyelim o zaman 
-
@mehmetizmirli çok teşekkür ediyorum Mehmet bey, bir nebze yardımcı olabildiysek ne mutlu
ayrıca, evet doğru diyorsunuz yeni gelecek arkadaşlar dönüş biletini ya almasın ya da esnek alsın kesinlikle 
-
@sedaa rica ederim Seda hanım, iyi insanlara yardım etmeyi seviyorum. Abd hayatınızda şans ve mutluluk diliyorum, yolunuz açık olsun. Abd de görüşmek dileğiyle..

-
''@10urdmn ‘ın tarhana çorbasının tadı hala damağımda
İkisine de buradan tekrar çok teşekkürler''Hahahaha afiyet olsun, çorba o kadar acıydı ki tadının hala damakta kalması normal
. Ben de Mert abim ve sizle yollarımızın kesiştiğine çok sevindim. Güzel bir dost kazandığıma inanıyorum. İlerde tekrar tekrar bir araya geleceğimizi biliyorum. Amerika hayatınızda size bol bol mutluluk ve sağlık, şans dilerim. Yolunuz açık olsun, iyi insanlar 
-
@gucarslan peki bu kişi abd de yaşamasada olur mu anne babanın mal varlığı yeterli mi taşınmaz mallar vs
-
@Özlem-Toraman merhaba banka hesabimda 357bin tl yaklasik 10 bin dolar gostermistim
-
Herkese merhaba! İnanılmaz bir Green Card süreci yaşadım ve bunu sizinle paylaşmam gerek
Schengen bölgesine giriş yapamama ihtimalim mi dersiniz, sağlık muayenesi sonucumun mülakata girmeme yalnızca 5 dakika kala gelmesi mi, yoksa AP’ye (Administrative Processing) kalmam mı… Ve sonunda ertesi gün, vizemin onaylandığı haberini almak! Viyana, benim icin gerçek bir roller-coaster deneyimiydi ve bu unutulmaz süreci, tazeyken sizlerle paylaşmak isterim:BORDO PASAPORT ILE VIYANA SURECI:
Bu konuyu çok fazla detaya girmeden, yazıyorum. Lütfen Schengeni nasıl aldığım hakkında soru sormazsanız sevinirim, çünkü tamamen şans meselesi olduğunu düşünmekteyim. Mülakat tarihimin yılbaşı ertesi bir zamana denk gelmesi, konsolosluk tatilleri, randevu bulamama sorunu ve bunun üzerine annemle birlikte Schengen vize başvurusu için tee Ankara’ya gitmek zorunda kalmamız işleri daha da karmaşık hale getirdi. Sonuçta, Bulgaristan üzerinden 16 gün boyunca geçerli tek girişli bir vize alarak bu süreci tamamladık.
———
VIYANA’DA KONAKLAMAK VE YASAM:
Booking’den gözlemlediğim kadarıyla, Viyana tam anlamıyla bir oteller şehri. Şehrin her köşesinde, farklı tarzlarda ve bütçelere uygun sayısız konaklama seçeneği bulunuyor. Bi ara stüdyoda kalmayı düşündüm, ancak kahvaltı hazırlama zahmetiyle uğraşmak istemediğim için otel tercih etmeye karar verdim.
Toplamda 7 gece boyunca Mooons adında bir otelde konakladım ve açıkçası otel mükemmel ötesiydi! Abartmıyorum, her detayı özenle düşünülmüş bir tasarım harikasıydı. Adından da anlaşılacağı üzere, otelin konsepti ay temalı ve tüm detaylarda minimal dairesel semboller öne çıkıyordu. (Eh tasarımcı biri olarak bu tür detaylara özellikle dikkat ettiğimi söylemeden geçemem.)
Kahvaltı hazırlama zahmeti istemediğim için oteli tercih etmiştim, ancak tek hayal kırıklığım otelin kahvaltısı oldu. Sadece vejetaryen seçenekler sunulan, minimal ve neredeyse ‘waste-free’ bir konsepte sahip kahvaltı, oldukça sınırlıydı. Kahvaltıda adeta 'bak az ye, bizde çeşit az, minimal zevklerle yetin' mesajı veren bir yaklaşımları vardı. Bana kalırsa, vejetaryen kahvaltı sunacaksanız zeytin, salatalık, biber, mantar vs. gibi temel malzemeler eksik edilmemeli. Otelin genel tasarımına ve konseptine hayran kaldım, ancak kahvaltı kısmında biraz daha düşünceli bir yaklaşım beklerdim.
Bu arada benim DV surecim, ocak ayina denk geldigi icin Viyana buzz gibiydi. Tram’den in-cik, aktarma yap tekrar bavul taşı, terle, sonra disari çık buz gibi havada otobüs bekle vs derken şifayı kaptım ve bi tik soğuk alginligim oldu. Aman dikkat, buraya gelirken kis ayi icin een kalın kiyafetlerinizle gelmeyi unutmayın. Aslında ne kadar kalın giyinsenizde bi sure sonra terleyeceğiniz icin hastalanabilirsiniz, bu yüzden yanınıza paracetemol, vitamin, takviye vs almayi ihmal etmeyin derim.
Birde Viyana'nin toplu taşıma olayını anlamak cok uzun sürmüyor. Tavsiyem, WienMobil uygulamasını indirip bu uygulamanın icinden 7 günlük (veya Viyanada ne kadar kalacaksanız) yükleme yapmak. Toplu taşımaya binerken kart okutmuyorsunuz, herhangi bir zamanda eğer bilet kontrolu olursa bu uygulamayı gösterirsiniz bakin biz 7 günlük toplu taşıma aldık vs diye (fakat sehrin biraz disina cikacaksaniz bu biletler geçerli olmuyor, dikkat) Ayrica forumda okuduğum uzere bircok kisi E-Sim tercih etmiş ama ben E-Sim olayına hic girmedim (telefonum nispeten eski, şarj dayanmıyor) Turk Telekomun 1 aylık 3 GB + 100 dk konuşma paketini 560 liraya aldım, gezim suresince olduca yetti.
———
SAGLIK MUAYNESI:
Molnar’da deneyimledigim saglik muayenesi, hayatımda yaşadığım en sakin ve en anlayışlı deneyimdi. Benim gibi 'crybaby' birinin daha olup olmadığını bilemiyorum, ama 'aşı' ve 'iğne' kelimelerini duyar duymaz ağlamaya başlayan ve bu tür işlemlerin düşüncesi bile rahatsız eden biri olarak, Molnar Kliniği’nde bu süreci en rahat şekilde atlattım. Birde tabii oncesinde @leylaa ve @rezanclz ile konu hakkinda onceden istişare etmistik, sağolsunlar bu konu hakkinda beni cok rahatlatmislardi.
Bu konuda ciddi bir hassasiyetim olduğu için, geçmişte Türkiye’de bu durumum genelde ciddiye alınmazdı. Özel hastanelerde bile, bu korkumu anlattığımda sanki dikkat çekmeye çalışıyormuşum gibi algılanır ve 'Kendi isteğinle geldin, yaptırmıyorsan kapı orada canım’ tarzında tavırlarla karşılaşırdım. Şu noktada ise, empati yeteneği yüksek doktorlarla karşılaşmanın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anladım. Biraz daha detaya inmem gerekirse, muayeneden önce sakinleşmek için Molnar Kliniği’nin tam karşısındaki küçük, butik bir kafeye oturdum ve yeşil çay içtim. Bu kısa mola bana gerçekten iyi geldi. Ardından içeri girdim. Klinik, oldukça sessiz ve sakin bir ortama sahipti; kimsenin olmaması sayesinde hastane gibi değil, tamamen özel bir klinik gibi hissettiriyordu. Sizinle birebir ilgileniyorlar ve herhangi bir hassasiyetiniz varsa, bu konuda sizi en iyi şekilde rahat ettireceklerinden emin olabilirsiniz.
Bir de ilginç bir detay paylaşmak isterim
Benim için iğne, aşı veya kan alma gibi işlemler korkunun ötesinde bir durum. Bu nedenle, öncesinde eczaneden aldığım Emla isimli uyuşturucu kremi koluma sürdüm, ardından yine eczaneden aldığım soğutucu spreyi sıktım. Ayrıca gözlerimi sıkıca kapatıp kulaklıkla bir video açarak tamamen dikkatimi dağıttım. Acı eşiğim 10 üzerinden 0 olmasına rağmen, işlem sırasında sadece iğnenin girdiğini hissettim; gerçekten bittiğini anlamadım bile. Eğer sizin de böyle bir korkunuz varsa, bu yöntemi denemenizi şiddetle tavsiye ederim, çünkü bende harika bir şekilde işe yaradı! Birde tabii biricik annem benim yanimdaydi, duygusal destek onemli..Hayatım boyunca karşılaştığım en anlayışlı ve en tatlı hemşirenin Molnar Kliniği’nde olduğunu söylemek abartı değil. İğne işlemi bittikten sonra Ivana Molnar beni muayene etti. Klinik ziyareti toplamda sadece 30-45 dakika sürdü, ancak bana sundukları ilgi ve anlayış, bu deneyimi unutulmaz kıldı.
Muayeneden sonra röntgen merkezine gitmeniz gerek. (Molnar Kliniği ile röntgen merkezi farklı yerlerde bulunuyor. Çıkışta size detaylı bir harita veriliyor ve hangi otobüse binmeniz gerektiği yazıyor.) Röntgen merkezi, adeta bir nüfus müdürlüğü kafasında. İlk olarak gişeden sıra numarası alıyorsunuz ve bu numara ile kaydınız yapılıyor. Ardından bekleme salonuna geçiyorsunuz. Ancak burada biraz sabırlı olmanız gerekiyor, çünkü içerisi oldukça kalabalık. Sıranız geldiğinde, soyadınızla size sesleniyorlar. Muayene sadece 5 dakika kadar sürüyor. Ancak, göğüs muayenesi CD’sini almak için içeride bir süre daha beklemeniz gerekebiliyor, işlem kısa sürse bile kalabalık nedeniyle bekleme süresi biraz uzuyor maalesef.
Kısacası, Viyana’daki sağlık muayenesi, şu ana kadar yaşadığım en anlayışlı ve rahatlatıcı deneyimdi. Umarım herkes hayatında böyle doktorlarla karşılaşma şansı bulur. Ve umarim herkesin sağlık taramasi, benimkisi kadar kolay geçer.———
Bu arada istenilen belgelere değinmeyeceğim, benden once forumda yazan arkadaslar konu hakkinda detaylıca yazdiklarini biliyorum. Ben daha cok benim başıma gelen spesifik olaylar hakkinda iki kelam etmek isterim

———
MULAKAT DENEYIMI:
Ahh iste geldik zurnanın zırt dediği yere. Mulakat günü oncesi hala saglik raporum gelmemişti. Ertesi gun, saat 1’de mülakat var, ne yapacagimi sasırmistim. Hemen foruma yazdim, sagolsunlar okuyan herkes yol gösterip Molnar’a mail göndermemi tavsiye etti. Muayene sonucumla ilgili Molnar’a mail göndermistim, fakat konu hakkinda gun içinde onlardan geridonus alamama ihtimaline karsilik onları telefon ile aramaya karar verdim. Dikkat edin, Molnar ofisi DV hizmetleri icin yalnızca öğlene kadar calisiyor. Öğleden sonra yalnızca kendi müşterilerine hizmet vermeye devam ediyorlar bu yüzden konu hakkinda sorunuz varsa yalnızca öğleden once geridonus yapiyorlar.
Ertesi gun, yani mülakatın olacağı gun gözümü bir açtım, hala bana Molnar’dan saglik raporu sonucum hakkinda mail girmeyince yavaştan endişelenmeye başlamistim. Molnar’i sabah 9’da bir kere aradıktan sonra bana size geridonus yapacağız bizden mail bekleyin demislerdi. Saat 10 bucuk oldu hala mail konusunda gelen-giden yok. Molnar’i tekrar aradım, tekrar ve tekrar… Bu sefer telefonlarıma cevap almamaya başladım. Forumdaki arkadaslar, sizlere cok tesekkur ederim özellikle @gdv25 @Falcon 1 ‘e. (Bu arada Viyana’da usuttum bunlar yaşanırken ateşler icinde oldugum gibi bir detayda var.) Mulakat saatine hızla yaklaşırken Molnar ofise gidip neler oldugunu sormamı tavsiye ettiler. Toplam neredeyse 10 cevapsız Molnar arama denemesi sonucu mekana gitmeye karar verdim. Mülakata yetisememe korkusuyla taksiye güzel bir miktar odeme yaparak Molnar’in yolunu tuttum. Icerdeki kisilerin gercekten hicbir problemi yok gercekten tertemiz insanlar ve kan merkezinden bizde haber bekliyoruz bizlik bir sorun yok dediler. Fakat kan merkezi artık benim kan ornegimimi unuttu, veya acaba uzaylı dna’si taşıyorum bunu kimseye söyleyemeyiz amerikada uzerimde deney yapmak icin konu hakkinda toplantı yaptiklarindan dolayı mi sonucu göndermediklerini dusunmeye baslamistim çünkü artık ne olursa olsun saat 1’de Amerika konsolosluğuna gitmem gerekiyordu ve olay benim sorumlulugumda olmayan bir durumdu.
Mülakatlarda benim kadar rahat adamı göremezsiniz yani vardırda elbet, harbi asiri rahat girdim odaya. Artik ne olursa olsun kafası vardi çünkü, ben elimden geleni yapmiştim ve konsolosluğun benim saglik taramasından geçtiğimi bildigini biliyordum. Çünkü Molnar’daki beyefendi konsolosluğun sizin durumunuzdan haberi var demisti, bu yüzden icim rahattı.
Oncelikle sizden belgelerinizi vermeniz isteniyor ve tekrar oturup beklemeye başlıyorsunuz. Bu süreç boyunca toplam 4 saatte odanın her bir karisini ezberlemiş olabilirim. Iceride kendimle birlikte toplam 4 case vardi. Benim mülakatımin saat 1’de olmasina ragmen benden once ve sonra giriş yapan 3 case’ide dikkatli gözlemleme fırsatım oldu. Bu sure boyunca saat 3 olmuştu ve mailimi kontrol ettigimde saglik raporumun sonunda mailime geldigini öğrenmiştim.
———
MUCIZELERE INANIN VE KENDI SANSINIZI ZORLAYIN (ertesi gun):
Herkes bu hayatta kendi filmini çeker ve herkes kendi hikayesinin başrolüdür. Bu yüzden kendi degerinizi bilin ve kimsenin sizden rol calmasına izin vermeyin! Konsoloslarin bir film editöründen daha yüksek bir rütbede oldugunu asla dusunmuyorum. Hollywood’da keza konsolosların ismi degil yonetmenlerin, yaratıcı sektörün ismi duyulur ve hafızalara kazinir (bu şakaydı, ama sinirliyim konuya caktirmayin)
Hemen otelden check-out’umu yapıp rotamı konsolosluga doğru cevirdim. Hiçbir sorgulamaya gerek kalmadan vizemi birkaç saat icinde alabileceğimi soylendi. Bir saat kadar sonra gercekten denildigi gibi “Vizeniz hazirdir, pasaportunuzu gelip alabilirsiniz.” Maili geldi. Pasaportumu teslim alirken bana USCIS fee hakkinda bilgilendirme yapildi.
———
Tum bu olaylardan sonra 1-2 hafta kadar sizden kafa izni icin sure rica edecegim. Mesajlara dönemezsem bilinki ya özel hayatimla ilgileniyorumdur ya da sokak hayvanlarına yardim ediyorumdur. Buraya kadar sabırla okuduğunuz icin tesekkurler, umarım herkesin vize sureci daha az kan, ter ve gozyasi iceren bir deneyim olur.
Hepimize bol sans diliyorum ve sözlerimi Casey Neistat’in unlu videosuyla sonlandiriyorum: “Do What You Can’t!” -
-
Arkadaşlar Viyana kimi refuse etmiş veya AP ye bırakmış ki tarihte sizi bıraksın? Basit düşünün. AB sınırlarına vize alabilecek biri veya vizeden muaf bir pasaport zaten AB için sorun oluşturmuyorsa eğer yüksek ihtimalle ABD içinde sorun oluşturmayacaktır. Belgelerinizi eksiksiz veriyorsanız eğer Viyana için bu tarz bir panik yapmanız yersiz. Adınız Ahmet Kaya gibi jenerik yani 100.000 lerce kişide olan bir isimse küçük bir araştırmadan elbette geçirileceksiniz.
-
@bahar_aydin hayırlı olsun. Sonunun güzel bağlanmasına sevindim. En azından bu forumda birinin yazdığı gibi kan ter gözyaşı ile de olsa da iyi sonuçlanmış.
Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Darısı başımıza olsun 
-
@bahar_aydin hayırlı olsun olumsuz süreciniz çok kısa zamanda olumluya döndü. Gerçekten ailecek size sevindik. İnsan faktörünün oldugu her yerde bu tarz çok insan çıkacak karşınıza, hatta bu gördüğümde neymiş ki sahada beteri varmış diyeceksiniz. Herşey gönlünüzce olsun inşallah.
-
@bahar_aydin hayırlı olsun. Bundan sonra herşey gönlünüzce olsun
Benzer Başlıklar
143
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum