Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
2.7k 479 202.3k 516

• @SoulofSword çok teşekkür ederim.

• Merhabalar 06.01.2025 tarihinde Hong Kong’da girmiş olduğum mülakat deneyimimi paylaşıyorum. Elimden geldiğince detaylı ve maddi tutarları ile bilgi vermeye çalışacağım.
    Arama butonundan gelenler için bu deneyimin anahtar kelimeleri:
    Hong Kong mülakat, kazandıktan sonra evlilik, dosya açtırıp güncelleme, Fam yasası ile dosya taşıma, Hong Kong maliyet

Mülakat Öncesi
    Talihli olduğumu öğrendiğim günün ertesi sabahı DS-260 formumu bekar olarak doldurdum. Herkes hemen formun doldurulmasını söylediği için önceliğim bu oldu. Evlilik kararını kesinleştirdiğimizde eşimi sonradan dosyama ekleyebileceğimizi öğrenmiştik bu bizi rahatlatmıştı ama aileler işin içine girdiğinde sürecimiz yavaş ilerliyordu. Ya bizim gerçekten evli olduğumuza inanmazlarsa gibi korkularım oluşmaya başlamıştı. Eylülde nikah yapmaya daha sonra Amerika’ya gitmeden düğün yapmaya karar verdik. Bunların yanında bir de Ankara’dan mülakat alamayacağımızın da farkına varmıştık. Forumdan bilgilenerek Fam yasası ile dosyamızı taşımaya karar verdik. Konsolosluk performanslarını inceledik ve yeşil pasaportumuzun olmadığını da hesaba katarak Hong Kong’a dosyamızı taşıdık. Dosya taşıma sırasında KCC Hong Kong’da kalacağımız bir adres istedi biz de bulduğumuz rastgele bir otelin adresini verdik. Nikah sonrası add applicant yaparak eşim için de DS-260 formu doldurduk benim formumu mülakat aldıktan sonra güncelleyeceğimiz için herhangi bir işlem yapmadık. Ben de kimlik ve pasaportumu yeniledim. Daha sonra bekleme sürecine girmiş olduk Hong Kong’a dosya taşımış insanların vizelerini çok rahat alabildiğini gördüğümüzde çok mutlu oluyorduk ama biz daha bültende aktif olmamıştık ve sürekli sayfa yenileyerek günlerimiz geçiyordu. Daha sonra aktif olduk ve bültene göre mülakat alabileceğimiz ilk iş günü 2 Ocak 2025’di. @Onuru ‘nun keşfettiği gibi Mülakat yerimi sorarak KCC’ye mail attım. Onlar da 2 Ocak’ta Hong Kong’da mülakatımız olduğunu söylediler. Ertesi gün 2NL mailimiz de geldi. ESC sayfamıza girip kontrol ettik Beneficiaries alanında eşimin ismini görünce bir oh çektik. Benim bilgilerimi güncellemek için Hong Kong Konsolosluğuna mail attık dosyamı açtılar ve her şeyi en başından kontrol ederek tekrar submit ettik.
    Konsolosluğa dosya açtırmak için mail attığımda dosyamızı taşırken KCC’ye belirttiğimiz adreste değişiklik yaparsak bunu size bildirmeli miyiz diye sormuştum. Ne sorduğumu sanırım anlamadılar ve mülakat tarihinde Hong Kong’da olacağımızı beyan etmemizi istediler. Cevap olarak beyan ettiğimizi belirten bir mail daha gönderdim. (Belirttiğimiz adreste kalmadık ve bununla ilgili hiçbir soru sorulmadı.)

Daha sonra Eşimin formunda farkettiğimiz bir hata için tekrar konsolosluğa mail attık okul giriş tarihiyle ilgili bir hataydı önemli mi düzeltmeli miyiz diye sormuştuk. Düzeltmemiz için formu açtıklarını belirten bir mail ile cevap verdiler. Eşimin formunu da en baştan kontrol ederek submit ettik. Sonrasında defalarca bu sayfayı kontrol ederek formlarımızın yanında completed yazdığından emin olduk. Mailleşmelerimize hep bir iş gününde dönüş sağlandı.

Bu işlerin sonrasında sağlık mülakatı için Dr Nicolson ile iletişime geçtik. Bilgilerimizi vererek sağlık raporumuz mülakatımıza yetişecek en geç tarihe mülakat istedik. 2 Ocak’ta olan mülakatımız için 17 Aralığa randevu verdiler. Arada resmi tatiller fazla olduğundan bu şekilde ayarlama yaptıklarını da belirttiler.
    Maillerimizi gönderirken Hong Kong saatine göre yazmaya dikkat ettik özellikle doktor randevusu konusunda bu çok işimize yaradı çok kez mesajlaşma hızında mailleştik.

Artık işlerimizden ayrılıp bir an önce mülakat hazırlıklarına başlamamız gerekiyordu. İlk olarak Antikor testleri için Bilkent Şehir Hastanesi Enfeksiyon bölümüne gittik. Durumumuzu anlattık onlar da çok yardımcı oldular. Yapabildikleri tüm testleri yaptılar hepsinin sonucu 10 gün içinde çıktı. Eksik aşılarımızı devlet karşılamadığı için özel olarak alıp sağlık ocağına gittik ve aşı kartına eklettik hemşireden rica ettik ve yanına hepsinin İngilizcesini de yazdı ve kaşeledi. Böylece aşı kartlarımızı tercüme ettirmedik.
    E devletten aldığımız evraklar için de evrak tarihinin güncel olması için son 1 ay içinde evrakları oluşturmaya başladık. E devlet formül A belgesinde bir değişiklik olmadığında bu belgenin tekrar oluşturulmasına izin vermiyor bu sebeple bu belgenin tarihi eski kaldı ve belgede kızlık soyadım yazdığı için kafamız karışmıştı çünkü forumda evlendikten sonraki soyadının yazdığını paylaşanlar da olmuştu. Biz de nüfus müdürlüğüne gittik ve bunu sorduk. Doğum belgesi olduğu için kızlık soyadımın yazmasının doğru olduğunu söylediler. Tarihi yeni olsun diye yine de belgelerin yenisini aldık ama e devlet belgeleri barkodlu olduğu için mülakatta e devletten aldığımı verdim. Tarih açısından da herhangi bir sorun olmadı.

Covid Aşısı
    Hong Kong covid aşısını zorunlu tuttuğu için bu sefer de bunu araştırmaya koyulduk. Sürecin başından beri bununla ilgili birçok araştırma yapmış ve virtus kliniğinde sinovac aşısını diğer aşılardan çok daha uygun bir maliyette bulmuştum ama bizim sıramız gelene kadar bu aşı kaldırılmıştı ve tek seçeneğimiz biontech aşısıydı. Bulduğum kliniklerin hepsi ortalama aynı fiyatı veriyordu bu aşı için. Randevu alma aşamasına geçtiğimizde ise 17’sinde olacak sağlık mülakatımızın öncesinde en yakın 14üne randevu bulabiliyorduk. Daha da erken gitmek istemediğimiz için marina kliniğine ulaştım ve ayarlama yapabilirler mi diye sordum 4 ya da daha fazla kişi olmamız durumunda yapabileceklerini söylediler. Ama aynı gün gelebilecek 2 kişi daha bulamadık. Biz de nicolsona tekrar ulaşarak sağlık muayenemizden sonra covid aşımızı olabilir miyiz diye sorduk. Sağlık muayenesinden sonra olmamızda bir problem olmadığını ama mülakat tarihine kadar olup onlara kanıt getirmezsek raporumuzu veremeyeceklerini söylediler. Biz de Marina Medical’den 21’ine randevu aldık.

Konaklama ve Ulaşım
    Tarihlerimiz belli olduğu için sağlık muayenemizden bir gün önce Hong Kong’da olacak şekilde uçak bileti aldık. Skyscanner ile bulduğumuz biletleri go to gate üzerinden değişiklik hakkı da ekleyerek gidiş-dönüş olarak satın aldık. Gitmemize bir hafta kala aktarmalı uçuşlarımızdan birinin iptal olduğuna dair mail aldık. Diğer uçuşlar iptal edilmemişti çok saçma bir durumdu Go to gate ile iletişime geçtik ve tüm uçuşlarımızı iptal ederek ücret iadesi yaptılar. İadenin hesaba yansıması yaklaşık 2 hafta sürdü biz bu süreci bekleyemeyeceğimiz için bu sefer farklı bir havayolundan (gidiş Miat Mongolian, dönüş China Southern) biletlerimizi aldık. Bu sefer sadece dönüş biletimizi değişik hakkı olarak almıştık pasaportu almamızda bir sorun çıkarsa diye orda esneklik istedik.

Uçuş tarihlerimiz de belli olunca otel aramaya başladık
    Forumda herkesin Bi Shop’da kaldığını ve memnun olduğunu görüyorduk ama maliyet açısından daha uygun bir seçenek araştırmaya karar verdik. Öncelikle hep merkezde otel baksak da daha sonra Hong Kong’da ulaşımın çok kolay olduğunu öğrendik ve çevreye de bakmaya başladık. Hong Kong’da kalacaklara şunu söylemem gerekiyor ki dar alanlarda bir süre yaşamaya hazırlıklı olun çünkü her yerde tüm odalar çok küçük. Araştırdığımız çoğu yerde yürümeye zor alan bulunuyordu. Çoğu yorumda küf ve böcek sorunundan bahsediliyordu. En sonunda South Nest otelde kalmaya karar verdik. Havaalanından otele A10 otobüsü ile gidilebiliyor. Bu otel merkeze otobüs ile 25 dk mesafede bulunuyor. Merkez dışında da Hong Kong’un her yerine kolayca ulaşım sağlayabiliyorsunuz otobüs durakları da otelin önündeki caddede bulunuyor. Odalar çok büyük değil ama temiz. Her katta ortak mutfak bulunuyor.
    Maliyetlerin tamamını en sonda söyleyeceğim.

Gidiş
    Hong Kong’a gitmemize 3 gün kala konsolosluktan mülakatımızın 6 Ocak 2025’e ertelendiğini söyleyen bir mail aldık. Dönüş biletimizi esnek aldığımıza çok sevindik ve dönüşümüzü de 10 Ocak olarak güncelledik. Otel için de biraz da karşı adada kalalım hem de ferah rahat olsun diyerek son 3 günlük kalışımızı Panda Otel olarak ayarladık. Bu otel merkeze oldukça uzak ama havaalanına yakın.

Bir tavsiye olarak da şunu söyleyebilirim biz kalışımızın çoğunda kredi kartı kullandık ama gitmeden önce kartlarımızın ekstresinde dolar hesabı açtırdık böylece harcamalarımız bankanın kurundan TL’ye çevrilmedi dolar olarak kaldılar. Döndüğümüzde de bankaya gidip dolar olarak ödedik bir kaybımız olmadı. Nakit harcamayı sadece sağlık muayenesi, mülakat ve şehir içindeki pazarlarda yaptığımız alışverişler sırasında kullandık.

Ülkeye Giriş ve Şehir İçi Ulaşım
    Uçaktan indikten sonra vize sırasına girdik. Oldukça uzun bir sıraydı ve yarım saatten daha uzun bir sürede bize sıra geldi. Geliş sebebimiz veya dönüş biletimizle ilgili hiçbir soru sorulmadı kolayca giriş yaptık. Valiz toplama alanından hemen sonra kapıların karşısında bulunan exchange ofisten çok küçük bir miktar para bozdurup Hong Kong doları ve sim kartlarımızı aldık. (80 GB 88 HKD)
    Havaalanınından çıkıp otobüslerin bulunduğu alana geldik ve A10 otobüsü ile otelimize yola çıktık. Yolculuk yaklaşık bir buçuk saat sürdü ve otobüsün ücreti 50 HKD’idi. Biz genel olarak otobüs kullandık. Otobüs için belirli bir ücret yok gittiğiniz mesafelere göre ücret alınıyor. Aynı ada içerisinde yaptığınız yolculuklar tek yön için 6-7 HKD iken karşı adaya geçtiğinizde 12-13 HKD olabiliyor. Metro içerisinde benzer ücretler geçerli. Metroya bindiğinizde inerken kartınızı tekrar turnikeye okutuyorsunuz gittiğiniz mesafeye göre ücret alınıyor. Otobüslerde ise hatların ücretleri bindiğiniz duraklara göre belirlenmiş ve her durakta bineceğiniz otobüsün güzergahının durakları ve ücretleri yazıyor. Google Maps ‘de ulaşım konusunda çok iyi çalışıyor. Toplu taşıma seçeneklerinin tamamını gösteriyor sizinle durak takibi de yapıyor.

Konaklama
    Otele giriş yaptığımızda küçük olacağını bilmemize rağmen yine de şaşırdık. Eşyalarımızı yerleştirdikten sonra küçüklük çok da rahatsız etmedi. Otelin ortak mutfağını çok sık kullandık. Yanımızda getirdiğimiz konserve yiyecekler de vardı bunları da tükettik. Yaylanın paketli yemekleri çok işimize yaradı. Aynı otelde kaldığımız İdil ve Onur oldukça fazla konserve getirmişti yemeklerimizi de paylaştık güzel vakit geçirdik. @10urdmn ‘ın tarhana çorbasının tadı hala damağımda :D İkisine de buradan tekrar çok teşekkürler.

Sağlık Mülakatı
    Bu kısmı daha önce paylaşmış olduğum için buraya da aynısını kopyalayacağım.
    Saat 9'daki mülakatımız için giriş yaptığımızda önceki deneyimlerden de okuduğumuz gibi önce sıra numarası aldık. İçeri girdiğimizde bizimle aynı gün mülakatı olan Yasemin ve Ahmet ile karşılaştık onlar da sıralarını bekliyorlardı. Bizden önce geldikleri için önce onların numarası yandı ama bizim randevu saatimiz daha erken olduğu için hemşire önce bizi aldı.
    Çok tatlı olan hemşiremiz sırasıyla evrakları bizden talep etti. Aşı kartlarımıza tercüme yaptırmamıştık Türkiye'deki sağlık ocağında Hemşireye latince isimlerini de yazdırıp öyle imzalatmıştık. Bu yeterli oldu. Antikor testimizi de çeviri yaptırmamıştık çünkü hepsinin yanında latince ismi de yazıyordu, sadece verdiğimiz evraktaki rapor tarihi kısmını anlamadığı için bizden belirtmemizi istedi ve evraktaki o alanı fosforlu kalem ile işaretledi. Doldurmamız gereken yerleri gösterdi ve tüm evrakların türkçe tercümesini de verdi. Ben süreç içerisinde evlendiğim için ESC sayfasında kızlık soyadım görünüyordu. Bu kişinin ben olduğumu doğrulamamı istedi. Yanımda eski pasaportumun fotokopisi vardı bunu vermem yeterli oldu. Covid aşısı için gün ayarlayamadığımızdan sağlık mülakatından 4 gün sonra olacağımızı mail ile belirtmiştik ve onay almıştık, bununla ilgili bir problem olmadı saece aşıyı satın aldığımıza dair belgeye bakıp olacağımız hastanenin bilgilerini girdi. (Covid aşısı için biz Marina Hospital'i tercih ettik daha fazla gün seçeneği vardı ve whatsapp üzerinden müşteri hizmetleri çok yardımcı oluyordu.)
    Olmamız gereken aşıların listesini çıkarttı türkiyede poliolu bir versiyon bulamadığımız için onu burada olduk. TD aşısı için de gelmeden önce Adacell olmuştum bunun hatırlatma dozunun yapılması gerektiğini söyledi. İlk dozunu 28.11.2024 de olduğum için ikinci dozu da mülakat tarihimden önceye denk geliyordu bu sebeple 28.12.2024 tarihi için aşı randevusu oluşturdu. Döndüğümde ülkemde olabilir miyim diye sorduğumda tarihin mülakatımdan daha öncesine denk geldiği için o şekilde rapor veremeyeceğini söyledi. Covid aşımızı olduğumuzda da aşı kartımızı whatsapp üzerinden onlarla paylaşıp daha sonra geldiğimizde yanımızda getirmemizi istedi.
    Bu belge dosyalama aşaması yaklaşık 45 dk kadar sürdü. Daha sonra işlemler başladı. Bireysel olarak içeri alıp boy kilo ölçtüler, kan aldılar, göz muayenesi yaptılar (gözlükle cevap verdim evraklarım vardı bunun için ama belge talep etmediler), tansiyon ölçtüler. Kıyafet ve toka verdiler kabinde bunları giyip saçımı görseldeki gibi toplamamı istediler. Biraz bekledikten sonra x-ray için çağırdılar ve göğüs röntgeni çektiler. Tekrar bekleme alanına geldim ve bir süre daha bekledim. O sırada eşimin de işlemleri bitti ve doktor muayenesine ikimizi birlikte aldılar. Sedyede ayaklardan başlayarak muayene etti tam olarak neye baktığını anlamadım ama muhtemelen vücutta bir şişlik ya da yumru var mı diye kontrol etti daha sonra oturtup göğüs dinledi ve dizden refleks ölçtü. Ayağa kaldırıp göz ile vücutta bir kesik yaralanma olup olmadığını kontrol etti. Yutkunmamı söyledi bu sırada eli ile de muayene etti. Burun ameliyatı olduğumu belirtmiştim evraklarda bunun sebebini sordu. Estetik ameliyat olduğunu söyleyince güldü tamam o zaman ben alerjik bir şey mi diye merak ettim dedi. Ameliyat tarihini sordu. Elimde epikriz raporu ile beklememe rağmen bakmadı ve gerek olmadığını söyledi. Eşime de aynı işlemleri yaptı. O da apandisit ameliyatı geçirmişti. Ameliyat izinin yara şeklinde mi delik şeklinde mi olduğunu sordu. Onun da tarihini istedi ve epikriz raporuna bakmadı. İşlemlerimiz bittikten sonra çıktık ve tekrar kendi kıyafetlerimizi giydik. Polio aşısı için bekledik ve ismimiz söylenince aşımızı olduk.
    Daha sonra tekrar evrak teslim ettiğimiz alana geldik işlemlerimiz tekrar kontrol edildi ve iki kişi için toplam 8380 HKD ücret çıktı.
    Daha sonra 28'inde olacağım aşının ücretinin de 300 HKD olduğunun bilgisini verdi. Kredi kartı ile ödeme yapılabiliyordu ama biz nakit vermek istedik ve döviz bozdurup geleceğimizi söyledik.
    Haritada etrafta bir sürü exchange ofis görünmesine rağmen gittiğimizde bulamadık. En son çok yakınında bir Western Union bularak burada işlem yaptık. Tekrar kliniğe dönüp ödemeyi yaptık.
    İstenen evraklar:
    Orijinal pasaport
    Pasaport kopyası
    Eski soyadımla olan pasaportumun kopyası
    Randevu sayfası (ESC)
    Aşı Kartı
    Antikor sonuçları
    Fotoğraf (1x1,5 inch) 5 adet
    Covid satın aldığımıza dair belge (teslim almadı sadece baktı)
    Geçmiş yıllara dair covid aşı kaydı
    Belgelerin hepsinin orijinalleri ve fotokopileri yanımızdaydı orijinallerine baktıktan sonra fotokopilerini teslim aldı ve orijinalleri bize geri verdi.

Sağlık raporlarımızı 31 Aralık’ta teslim aldık. Mülakatımızın ertelendiğini söylememiştik bu sebeple aslında son güne yetiştirmiş oldular raporumuzu. Sağlık açısından herhangi bir problem çıkmadı. Uçları kesik iki adet zarf verip bunları mülakatımıza götürmemizi ve açmamamızı söyledi. Aşılarımıza ait bir belge ve cd verip bunları da Amerika’ya giderken yanımızda götürmemiz gerektiğini yaptıracağımız bir aşı olursa da bu evrağa işletip kaşe yaptırmamızı söyledi.

Mülakat
    Mülakatımız ertelendiği için oldukça kalabalık bir grup olarak konsolosluğa giriş yaptık. 10 kişi vardık sanırım. Girişte telefonlarınızı alıyorlar diğer eşyalarınızı kontrol ettikten sonra size geri veriyorlar. Çakmak kesinlikle yasak. Çanta getirmek de yasak yazıyordu ama çanta ile girenleri gördüm. Siz yine de riske atmayın gerek yok. Kapıdan geçtikten salona girip gişeye pasaportlarımızı teslim ettik. Sonra pasaportu teslim etme sıramıza göre çağırıldık. Salonda yan yana 4 adet masa bulunuyordu bunlar eski bilet gişeleri gibiydi camın arkasında yan yana alanlar olarak düşünebilirsiniz. Bir gişe kapalıydı 2 gişe evrak teslim alıyordu. 4. Gişede de mülakat yapılıyordu. Bu gişelerin karşısındaki alanda herkes oturuyordu ve birbirimizin mülakatlarını rahatça duyabiliyorduk. Sıra bize geldiğinde tek tek evraklarımızı vermeye başladık görevli güler yüzlüydü ve istediği evrakları tek tek söylemeye başladı. Talep ettiği evrakları aşağıda belirteceğim. Genel olarak hepimizden aynı evrakları istedi. Benden farklı olarak üniversite transkriptimi ve SGK dökümümü istedi. Daha sonra bize bir kağıt verip anne babamızın isim soyadlarını (anne için kızlık soyadını) yazmamızı istedi. Kağıda yazıp gerip verdik.
    Sorduğu sorular:
    Ne zaman mezun oldun
    Ne iş yapıyorsun
    Ne zaman evlendiniz (bu soruya september diyeceğime december dedim. Evrakta böyle gözükmediğini söyledi başta anlamadım sonra yanlış söylediğimi farkedince heyecanlandığımdan benim hatam olduğunu septemberın doğru olduğunu söyledim. İngilizcem iyidir ama ayları hep karıştırırım bu huyumu bildiğimden aslında tarihlere çalışmıştık ama yine de yanlış söylemeyi başardım :D ama problem yapmadı ve evrakları almaya devam etti. İşlem bitince ödeme için vezneye yönlendirdi mülakat için çağırılmayı beklememizi ve mülakatta bir problem olmazsa yarın saat 2’den sonra pasaportlarımızı teslim alabileceğimizi söyledi.
    (Evrak teslim alan iki gişeden bize denk gelen memur aldığı evraklar sonrasında herkese yarın alabileceklerini söylerken yan gişedeki memur mail beklemelerini söylüyordu. Gerçekten de ertesi gün geldiğimizde aynı gişeden evrak teslim edenler olarak vizelerimizi aldık ama yan gişeden teslim edenlerin henüz işlemlerinin bitmediğini söylediler onlar bir gün daha sonra teslim aldılar sanırım.)
    İstenen evraklar:

Asıl talihli için
    Adli sicil kaydı (E devletten İngilizce alınıyor)
    Lise diploması ve çevirisi (Yeminli tercüme)
    Üniversite diploması
    Üniversite transkripti (e devletten İngilizce çevirisi ile alınabiliyor)
    Doğum belgesi Formül A
    Nüfus kayıt örneği (yeminli tercüme)
    Formül B
    Sağlık zarfı
    5x5 fotoğraf
    Aile cüzdanı ve fotokopisi
    Sgk hizmet dökümü
    Abd de ki adresin çıktısı

Eşim için
    Doğum belgesi Formül A
    Askerlik belgesi (yeminli tercüme)
    Nüfus kayıt örneği (yeminli tercüme)
    Formül B
    Sağlık zarfı
    5x5 fotoğraf

Oturup mülakat sıramızın gelmesini beklemeye başladık. Bir Filipin’li bir Hong Kong’lu dışında salondaki herkes Türk’tü zaten. Sıra bize gelince yaklaştık. İlişki kanıtlarımızdan oluşan dosyamızı hemen önüme aldım ama dosyanın kapağını bile açmadım. İlişkimize dair hiçbir soru sorulmadı. Sorular:
    Hiç ABD’ye gittiniz mi?
    İlk evliliğiniz mi?
    Mezun olduğunuz en yüksek derece?
    Ne iş yapıyorsunuz?
    Ne zaman işten ayrıldınız?
    Daha önce hiç tutuklandınız mı?
    Son soruyu eşim anlamadığından direkt hayır demedi ben çevirdim sonrasında hayır dedi. Eşim duraksayınca memur tekrar sordu ama gülerek sordu emin misin tutuklandın mı dedi eşim tekrar hayır dedi
    Memur tekrar sordu emin misin dedi (are you sure?) aslında gerildik ama memur gülüyordu :D Eşim de sure sure dedi tekrar. Memur da gülerek tamamdır olumlu tavsiyede bulunacağım mail geldiğinde teslim almaya gelebilirsiniz dedi ve içimiz rahatladı.
    Bizimle mülakata giren hiç kimsenin bir problemi olmadı. Çok kalabalık olduğumuzdan korkuyorduk ama bir sorun çıkmadı.

Ertesi gün memurun söylediği üzere 2’den sonra tekrar gittik. Kapıdaki listede ismimiz yazıyordu. Pasaportlarımız olmadığı için telefonumuzdaki pasaport fotoğrafları ile içeri alındık ama kimlikle giren arkadaşlar da olmuş. Gişenin olduğu alana girdik memur bizi görür görmez oo tekrar hoş geldiniz dedi hemen yanına çağırdı. Evraklarımız hazırdı. Pasaportlarımızı açmamamız gereken sarı zarfı ve üzerinde bilgilendirmeler yazan 3 sayfa kağıt verdi. Oturun tüm bilgilerinizi kontrol edin bir sorunuz olursa sorun dedi. Bizim arkamızdan da dün mülakata giren diğer kişiler girdiler. Hepimiz defalarca kontrol ettik birbirimizle karşılaştırdık. Sorularımızı da memura sorduk hepsine içtenlikçe cevap verdi ve açıkladı. Camın arkasından yumruk tokuşturup ABD’deki hayatımızda başarılar diledi.
    Elimizde pasaportlarımızla zıplayarak konsolosluktan çıktık.

Maliyetler
    Kurlar sürekli değiştiğinden maliyetlerin tamamını satın aldığımız zamanki kur üzerinden USD’ye çevirerek yazacağım.
    Mülakat 330 USD
    Sağlık Muayenesi (iki kişi için ve polio aşısı dahil) 1089,40 USD
    Bir adet TD aşı 38,66 USD
    Covid aşısı (iki kişi için) 468 USD
    Ankara İstanbul uçak bileti (iki kişi için) 125,36 USD
    Gidiş Uçak bileti (iki kişi için) 812,34 USD
    Dönüş Uçak bileti (iki kişi için esnek) 698,36 USD
    İstanbul Ankara Tren bileti (iki kişi için) 31,49 USD
    Kalacak yer 21 günlük (iki kişi için) 1457,73 USD
    Mülakat ertelenince kaldığımız yer 3 günlük (iki kişi için) 285,98 USD
    Yemek, market, ulaşım, yakınlara küçük hediyeler, telefon hattı, şehir içi gezi harcamaları (iki kişi için) 700 USD
    Yukarıdaki kalemler ve gitmeden önce yaptığımız fotoğraf çekimi, çeviri masrafları, çıktılar, yurt dışı çıkış harcı, Türkiye’de olduğumuz aşıları hesaba dahil ettiğimizde kişi başı her şey dahil 3500 USD harcadık.

Sürecimizde bize destek olan ve yardımlarını esirgemeyen tüm forum üyelerine teşekkür ederim.

• @gizemctr
    Tebrikler, bu kadar detayli anlatim icin elinize saglik, eminim sizden sonra HNK’da mulakata girecek kisilere yol gosterecektir. Amerika’da ki hayatinizda da her seyin yolunda gitmesi dilegiyle.

• @ugursway çok teşekkür ederim. Birilerine faydalı olabilirsem ne mutlu bana 🙏🏻

• ⭐⭐

@gizemctr tebrikler. Vizeniz hayirli olsun, yeni hayatinizda basarilar.

• @gizemctr tebrikler.Yolunuz açık olsun.Bizler için kılavuz niteliğinde anlatımlardan biri olmuş.Çok teşekkürler

• @gizemctr tebrikler, yolunuz açık olsun.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gizemctr tebrikler, göç sürecinizde de kolaylıklar ve bol şans 🍀

• @SoulofSword Hayırlı olsun hocam. Şansınız bol, bahtınız açık olsun.

• Merhaba arkadaşlar Hong Kong mülakat deneyimimi paylaşmadan önce Yeşilkart forumun tüm yöneticilerine ve burada sorularımıza cevap verip yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler ayrıca bu sene öncülük edip Hong Kong yolunu açan @onuru arkadaşımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum sayesinde bizde hızlı reaksiyon alabildik.

SAĞLIK MUAYENESİ
    Sağlık muayenesine Nicolson da katıldım, ben Türkiye den gelirken herhangi bir aşı olmadım bütün aşıları burada oldum, sadece antikor testi yaptırıp geldim, burada covid dahil toplam 4 adet aşı oldum,
    Tdap+polio (adacel polio karma aşısı yaptılar)
    İnfluenza
    Mmr (antikor testinde kızamık negatifti)
    Covid
    Ve toplamda 5540HKD ödeme yaptım.
    Daha önceden hiç covid aşısı olmamıştım ilk defa burada Virtus medicalde oldum daha önceden covid aşısı olup olmamak problem değil.
    Gözlük kullanıyorum gelirken güncel muayene olmadım 2020 de olduğum muayenenin raporunu ve çevirisini getirmiştim ama istemediler, göz muayenesine gözlükle giriyoruz zaten biraz prosedür gibi geçiyor tek gözü kapatıp ekrandaki rakamları okutuyor sadece
    17 sene önce ayağım kırıldığı için bununla alakalı bir operasyon geçirmiştim herhangi bir rapor getirmedim verdikleri formu doldururken operasyon geçmişine evet diyip açıklamasına ayak kırığından dolayı diye yazdım, doktor muayene ederken ameliyat izini de gösterdim herhangi bir problem olmadığını söyledi belge istemedi bununla alakalı.
    Covidle birlikte 4 aşı olacağım için aşıları 2sini sağlık mülakatının olduğu gün 2 sini farklı bir gün olsam olur mu diye sordum, olur dediler covid ve tdap+polioyu sağlık muayenesinin olduğu gün, mmr ve influenzayı da 4 gün sonra oldum.
    Aldıkları evraklar
    Pasaport ve fotokopisi
    Antikor testi sonucu
    5 adet 1x1.5 inc fotoğraf

VİZE MÜLAKATI

Sabah 8:30 da olan mülakat için 8:20 gibi konsolosluk binasının önünde sıraya girdik 8.25 gibi içeri almaya başladılar, aramadan geçip 1. kata çıktık, pasaportlarımızı veznelerden birine teslim edip evrak teslimi için çağırmasını bekledik, benden aldıkları evraklar,
    1 adet 2x2 inc fotoğraf
    Sağlık muayenesi sonucu
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği ve çevirisi
    Formül A
    Adli sicil kaydı
    Askerlik durum belgesi ve çevirisi
    Lise diploması, fotokopisi ve çevirisi
    Üniversite diploması ve fotokopisi (üzerinde İngilizceside yazdığı için çeviri yaptırmadım)
    Yüksek lisans diploması ve fotokopisi ( üzerinde ingilizcesi de yazdığı için çeviri yaptırmadım)
    ABD adresinin yazılı olduğu kâğıt verdim buna ekstra anne kızlık soyadını ve mail adresimi de yazmamı istedi.

Burada belirtmek istediğim farklı veznedeki görevliler farklı evraklar isteyebiliyor o yüzden Hong Kong da giren arkadaşların deneyimlerinde farklı kişilerden farklı evraklar istendiğini okuyabilirsiniz. Bu evrak teslimi yaptığımız memurdan kaynaklı bir durum bilginiz olsun

Evrak teslimini yaptıktan sonra odanın ilerisinde yer alan yerden 330$ ödemeyi yapıp aldığınız makbuzu tekrar evrak teslimi yaptığınız vezneye teslim edip mülakat için çağırmalarını bekliyoruz, görevli çağırdığında sağ eli kaldırıp yemin edip, parmak izi verip görüşmeye başladık,

Mülakatta bana sorulan sorular:
    Nerede yaşıyorsun
    Daha önce evlendin mi
    Çocuğun var mı
    Daha önce Amerika’ya gittin mi ( j1 olarak gitmiştim önceden)
    Amerika’ya ne zaman gittin
    Daha önce hiç tutuklandın mı
    Amerika ve Türkiye harici başka bir ülkeye gittin mi
    Ne iş yapıyorsun

Daha sonra onaylanması için öneride bulunacağını söyleyip pasaport hazır olunca mail geleceğini söyledi,

KONAKLAMA
    Ben toplamda 3 farklı otelde kaldım çünkü belirli tarih aralıklarında belirli oteller indirimli olabiliyor. bishop lei, Ramada harbour ve china rich oriental, bunların arasında otel olarak en iyisi bishop tı ama diğer iki otelde kötü değil, temizlik açısından 3ü de gayet iyiydi. bence Ramada harbour konum olarak bishoptan daha iyi çünkü merdiven olayı yok direk centralden 10 dk düz yol yürüyerek otele ulaşabilirsiniz, bishopun yeri iyi fakat sürekli yokuş inip çıkmak biraz yoruyor , china rich oriental otel fiyat olarak uygun oluyor otelin binası da yeni sadece oda içi zeminleri dahil her yer fayans olduğu için bir tık soğuk oluyor ama honk Kong genel itibari ile sıcak olduğu için çok etkilemiyor, tek kötü yanı merkeze biraz uzak ama 300mt yakınında metro istasyonu var, metro ağı çok basit olduğu için hemen öğreniyorsunuz, otelin bulunduğu durak ile central ( hem nicolsonun hemde konsolosluğun olduğu bölge) arasında 4-5 durak var 15dk filan sürüyor metro yolculuğu.

Bekleyen arkadaşlarında en kısa zamanda vizelerine kavuşması dileğiyle,

• ⭐⭐⭐⭐

@gizemctr Merhaba,

Yazınızı büyük bir keyifle okudum. Hong Kong mülakat deneyiminizi bu kadar detaylı ve düzenli bir şekilde paylaşmanız gerçekten takdire şayan. Özellikle arama yapacaklar için anahtar kelimeler eklemeniz, dosyanızla ilgili süreçleri (eşinizi ekletme gibi) açıklıkla yazmanız ve konaklama, ulaşım, uçuş bilgileri ile maliyetleri listelemeniz çok faydalı olmuş.

Bunun yanı sıra, yazınızdaki başlıklar ve paragraf düzeni okuma kolaylığı sağlamış. Böyle özenli bir paylaşımın, aynı süreçten geçen diğer forum üyelerine ışık tutacağına eminim.

Emeğinize sağlık, ABD'de iyi şanslar diyorum, katkılarınız için teşekkürler! 🙏

• @SoulofSword Eşinizi, çocuklarınızı ve sizi tebrik eder, ABD'de iyi şanslar dilerim. Yolunuz açık olsun👏🎉

• @Ertan-Turgun çok teşekkür ederim. Darısı başınıza

• @Serapp çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için Serap hanım.

• Herkese merhabalar,
    Bir Hong Kong mülakat deneyimi de benden gelsin. Öncelikle sürecimin en başından sonuna kadar destekçim olan ve bu süreçte tanışmış olduğum nadide kıymetli insanlardan biri olan @aykut1907 e teşekkürlerimi ileterek başlamak istiyorum. 2024 mayıs ayında sonuçlar açıklandığında, araştırıp çok kıymetli dostum @orhanozbekk in de bilgi ve destekleriyle birlikte dosyamı Hong Kong’a 2024 Ağustos ayında KCC ile taşıdım. Bu süreçten itibaren sık sık foruma girip geçmiş deneyimleri okudum. Bu bağlamda da foruma katkı sağlayan herkese, sorularımı cevaplayan ve buraya büyük katkısı olan @gucarslan beye, süreçte yardımcı olup bilgilerini esirgemeyen @10urdmn beye de teşekkürlerimi sunarım.

HONG KONG’A GİDİŞ
    28 Aralık Çin aktarmalı yolculuğum toplamda 16 saat sürdü. 29 aralık 2024 sabah saat 11:00 gibi Hong Kong’a iniş yaptım. Şu konuyu da sizlere baştan bildireyim ki ne yazık ki Çin hükümeti biraz sorun çıkarabiliyor. Uçuşuma son 25 dk kala uçağa yetişebildim ben aktarma esnasında. Çünkü çok büyük bir havalimanları var ve inanılmaz bir yoğunluk olduğundan gümrükten çıkış, kendi terminalimi buluş ve tekrar oranın gümrüğünden giriş yapmak oldukça vaktimi aldı. Çin kurallarına göre uçuş bekleme süreniz 24 saati aşmıyorsa (bazı havalimanlarında geçerli olmayabiliyor, lütfen elçiliğin sayfasından kendiniz teyit ediniz) sizden vize istenmiyor, pasaportunuza 24 saat geçerli olan transit vize pulunu yapıştırıyorlar ve gümrükten o şekilde geçebiliyorsunuz. Onun dışında ise Çin, aktarma sırasında ne yazık ki benim valizimi kaybetti. Bunu Hong Kong’a indikten sonra öğrendim. Havalimanında hemen kayıp bagaj hizmetlerinde bir form doldurdum, ertesi güne bulup getireceklerini temin ettiler bana fakat totalde 3 gün valizsiz kaldım. Allahtan evraklarımın hepsi ve kıymetli eşyalarım sırt çantamdaydı, sizlere tavsiyem de kesinlikle evraklarınızı valize koymamanız olur. Sonuçta ne olur ne olmaz bilinmez.

İndikten sonra havalimanında para bozdurmak için döviz ofisleri bulunuyor. Bunlardan birine girdim ve öğrendim ki hem para bozuyor, hem Octopus hem de simkart satıyormuş. Yüksekten bozacağını tahmin ettiğimden az bir miktar burada bozdurduktan sonra, 88HKD’ye 80 GB internet veren bir simkart alıp aktive etmelerini rica ettim, bir de Octopus kart aldım. Octopus kart ücreti 139HKD idi. Bunun 39HKD’si kart ücreti idi; 100 HKD ise içindeki bakiye olarak kalıyor. Havalimanının içinden kalkan Airport Express hızlı trenle son durağa kadar gittim. Bu hızlı tren ücreti 110 HKD idi. Son durak yani Central’da indikten sonra 1 durak ilerde Admiralty’de tutmuş olduğum Airbnb Guest House’uma henüz konumunu o zaman bilemediğimden taksi ile geçtim. Central-Admiralty taksi ücreti 35HKD idi. Sonrasında ise metro ağ sistemini çözüp, her yere metro ile gittim, daha hesaplı oldu.

SAĞLIK MUAYENESİ
    30 aralık 2024 saat 09:00’da Dr. Nicolson’da muayene randevum vardı. Sabah tam 09:00 gibi ordaydım. Bank of China’nın yanında bulunan Wing On House’a girip asansörle 14. kata çıktım. Burası plaza gibi bir yer. Asansörün başında dahi çalışanlar var kaçıncı kata gidiyorsanız sizi yönlendiriyorlar. 14. Kata çıktığınızda direk karşınızda esas UMP Medical ismiyle Dr. Nicolson’ın kliniğini görüyorsunuz. UMP’yi görüp yanlış geldim diye düşünmeyin, doğru yerdesiniz. Kapının girişinde makinadan US Visa Medical Examination’a basıp sıramı aldım ve içeri geçip sıramı bekledim. Benim gittiğim dönemde oldukça Türk vardı, sizin döneminizde de olursa şayet mutlaka birinden birine denk gelirsiniz beklerken. Sıranız geldiğinde tatlı dilli bir hanımefendi sizi çağırıp 2 adet form doldurtuyor. Çok fazla Türk gelmiş olsa gerek ki formdaki yazıların yanında Türkçe çevirileri yazıyor. Formun bir tanesi genel bilgileriniz; isim soyisim, pasaport no, güncel adres, Amerika’da yaşamayı planladığınız adres gibi. Diğer form ise sağlık ile olan bilgilerden oluşuyor; herhangi bir rahatsızlığınız var mı?, hiç ameliyat oldunuz mu? gibi sorular var. Formları doldurduktan sonra benden pasaport fotokopimi, 5 adet 1x1.5 inch büyüklüğünde olan fotoğrafları, antikor test sonuçlarımı (antikor test sonuçlarımı ingilizceye çevirtmiştim tercüman aracılığıyla fakat çok da tercüman çevirine gerek yokmuş yine de garanti olsun derseniz çevirtebilirsiniz), Covid aşı kartımın fotokopisini, aşı listemi de yine ben kendim ingilizceye çevirip sağlık ocağında doktora kaşe ve imzalatmıştım, bununla birlikte diğer tüm belgeleri aldı. Ayrıca, küçüklükten geçirmiş olduğum bir rahatsızlık sebebiyle hepatit aşısı vurulmama gerek duyulmuyordu dolayısıyla burdan gitmeden kendim ona dair bir İngilizce evrak hazırlayıp yine aynı şekilde aile hekimime imzalatmıştım, onu da verdikten sonra biraz beklememi söylediler.
    Sonrasında beni arka tarafta giyinme kabinlerinin bulunduğu alana alıp, ameliyat kıyafetler gibi kıyafetler verdiler ve bu kıyafetleri sadece iç çamaşırı kalacak şekilde giyinmemi söylediler. Sonrasında akciğer grafiği için bir odaya aldılar, erkek doktor xray cihazının yanında bulunan Türkçe çeviriyi göstererek derin nefes alıp tutmamı söyledi. Sadece Türkçe çeviri yoktu, altında birkaç farklı ülkenin dillerinin de çevirileri bulunmakta fakat en üste Türkçe’yi koymuşlar. Bunu görünce tabi akıllara herkese bu sene öncü olan @onuru bey geliyor :) Kendisine de ayrıca burdan selam olsun diyor, sorularımı sabırla yanıtladığı için de teşekkürlerimi bir kez daha sunuyorum.
    Xray işlemi çok kısa sürüyor. Sonrasında kan alımı için odaya alıyorlar sizi. Kan vermeden önce göz muayenesi yapıyor, sıkıntısız geçti benim. Kontak lens kullanıp kullanmadığınızı soruyor ve ona göre notunu alıyor. Sonrasında ise tansiyon, ateş ölçümü ve kan alımına geçiyor aynı hemşire. Bu hemşire için herkes eli çok hafif demiş ama bunca yıldır kan veriyorum hayatımda ilk kez bu kadar canım yandı. Kişiden kişiye değişiyor demekki. Kan alındıktan sonra doktor kontrolüne geçiyorsunuz. Doktor sedyeye uzanmanızı söylüyor, ayakkabılarınızı çıkarıp uzanıyorsunuz ve ayağınıza bakıyor önce. Sonra diz refleks testi yapıyor eski usül, sonra da vücudunuza bakıp leke yara veya ameliyat izi vs olmadığında ‘’no scar no scar’’ şeklinde sık sık tekrar ediyor. Sonrasında ise odadan çıkıp giyinebileceğinizi söylüyor. Üstünüzü değiştirdikten sonra tekrar ilk bekleme lobisine geçiyorsunuz ve kısa bir süre sonra oradaki görevli sizi çağırıp hangi aşıları olmanız gerektiğini söylüyor. Ben Türkiye’de tüm aşıları gitmeden önce yaptırdım. Size tavsiyem aşıları gitmeden 2-3 hafta içinde yaptırın ki 1 ay dolmamış olsun. 1 ay dolarsa ikinci doz geldiğinden orada aşı yaptırmak durumunda kalabilirsiniz. Benim 1 ay dolmamıştı fakat ben polio aşısını; OPV yani oral polio olarak geçen ağızdan damlatmalı şeklinde olanı yaptırmıştım. Israrcı olmama rağmen bu versiyonunu kesinlikle kabul etmiyorlar, dolayısıyla bana 7 ocağa polio aşısını olmak üzere gün verdiler. Geri kalan aşılarım tamdı. Olduğum aşılar şu şekilde; (kişiden kişiye bu değişir, lütfen antikor test sonuçlarınızı alıp doktorunuza danışarak yaptırınız.)
    -Tdap (tetanoz)
    -Menenjit
    -Influenza
    -Varicella (zaatürre)
    -Oral polio (çocuk felci)

Tüm işlemler bittiğinde 4000 HKD ödemem gerektiğini söylediler. Daha önce mailde kendilerine kredi kartı geçip geçmediğini sormuştum ve bana geçtiğini iletmişlerdi. Fakat ne yazık ki sistemsel hata sebebiyle kartım çalışmadı orada. Hemen aşağısında bulunan Bank of China’dan para çektim ve geri yukarı çıkıp ödemeyi yapıp çıktım.

Not: DS260 formu ESC ekran çıktısı gibi belgeler hali hazırda ellerinde olduğundan onlara gerek kalmadı. Siz yine de nolur nolmaz onların da çıktısını alıp gidin.

4 Ocak’ta Marina’da Covid aşımı oldum.Aynı gün Nicholson kliniğine gidip Covid aşı belgemi verdim. 7 ocakta da tekrar gidip polio aşımı oldum. Polio aşı ücreti 160 HKD tuttu, bu sefer yanımda nakit götürmüştüm ödemeyi o şekilde yaptım. Sonuçlarımın ise 10 veya 11 ocak çıkabileceğini söylediler. Ben 10 ocak mesai bitimine doğru uğrayıp hazırlanmış olan evraklarımı aldım ve mülakat günümü beklemeye başladım.

KENDİ MÜLAKATIM ÖNCESİ TERCÜMANLIK DENEYİMİM
    Burada hepimiz esasen Hong Kong nezdinde eğer bir tercüman tutacaksak bu konsolosluğun yeminli tercümanı olmak zorunda diye düşünürdük. Fakat öyle değilmiş. Ben İngilizce bildiğimden tercüman tutmadım kendime, fakat 2 arkadaşımıza tercümanlık yaptım. Bunun için ilgili arkadaşlar konsolosluğa benim adımı ve soyadımı verip; bu kişi mülakat günü tercümanım olacaktır şeklinde mail attılar ve Hong Kong konsolosluğu da onayladı. Lütfen sizin de böyle bir düşünceniz varsa kendi nezdinizde konsolosluktan müsade alarak yapınız, onay almadan rastgele bir tercüman sokmanızı tavsiye ETMEM. 2 arkadaşın da mülakatı gayet rahat ve güzel geçti ve onlar da onay aldılar.

MÜLAKAT GÜNÜM
    13 Ocak 2025 tarihi sabah saat 08:30’da konsolosluğun önünde sırayla bizleri içeri aldılar. Çanta sokulmadığına dair duyumlar almıştık ama yanıltıcı bilgilermiş. Çanta sokuluyor elbette, sadece içinde çakmak, tablet, telefon vs olmasın diyorlar. Telefonunuzu da ayrı bir kutuya koyup alıyorlar ama çantanız sizde kalabiliyor. Yukarı çıkıp hemen pasaportumu gişedeki görevliye verdikten sonra beklemeye başladım. Bir süre sonra evrak teslimi için 3. Bankodaki kibar ve samimi beyfendi çağırdı yanına. İstediği evraklar şu şekildeydi;

• Lise ve üniversite diplomaların aslı, tercümeleri ve fotokopileri
    • Adli sicil kaydı
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi
    • Formül a belgesi
    • 2 adet fotoğraf
    • Dr muayene sonuç belgesi
    • İkâmetgah belgesi
      Buradaki belgelerden adli sicil kaydının ve formül a belgesinin İngilizcesini e-devletten alabiliyorsunuz. Ben nüfus kayıt belgesi ve ikâmetgah belgesinin yanı sıra, sgk hizmet dökümü, sosyal güvenlik kaydı gibi belgeleri lazım olabilir düşüncesiyle yeminli çevirilerini yaptırmıştım fakat istemediler. Banka hesap dökümünün de İngilizcesini almıştım fakat bunu da istemediler.
      Bu belgeleri teslim ederken bana ordaki aynı görevli ‘’Evli misin?, Hiç evlendin mi?, Çocuğun var mı? Hiç 6 aydan fazla başka bir ülkede yaşadın mı? Hiç Amerika’da bulundun mu?’’ diye sordu ve cevapladım. Belgelerinin tamamının tesliminden sonra bana pasaportumla birlikte bir makbuz verip diğer koridorda bulunan vezneye geçerek ödemeyi yapmamı söyledi. Vezneye geçip 330 dolar ücreti yatırdıktan sonra veznenin verdiği fişle birlikte pasaportumu geri aynı görevliye verdim ve bana diplomalarımın asıllarını teslim ettikten sonra oturup beklememi söyledi. Bir süre sıramı bekledikten sonra 1 numaralı gişede bulunan görevli ismimi söyleyip beni çağırdı ve esas mülakat başladı.
      Öncelikle sağ elimi kaldırıp tüm vereceğim bilgilerin doğruluğunun ve kesinliğinin üzerine yemin etmemi istedi. Yemin ettikten sonra, önce sol el 4 parmak sonra sağ el 4 parmak en sonda iki el başparmakların izlerini aldı. Sonra bana sorduğu sorular sırasıyla şu şekildeydi;
      -Mezun olduğun en yüksek derece nedir?
      -Bölümün nedir?
      -Şuanda ne iş yapıyorsun?
      Öğretmenim dedikten sonra; hangi kademede öğretmenlik yapıyorsun?
      -Daha önce hiç Amerika vizesine başvurdun mu?
      -Daha önce hiç Amerika’da bulundun mu?
      -Daha önce hiç yurtdışına çıktın mı?
      Evet cevabından sonra; Hangi ülkelere gittin?
      -Daha önce hiç ortadoğuda bulundun mu?
      Evet cevabından sonra; Hangisi/Hangileriydi?
      -Daha önce 6 aydan fazla hiç başka bir ülkede yaşadın mı?
      Evet cevabından sonra bu kısım biraz daha sohbet havasında gelişti. Çünkü kendisi de benim bulunduğum ülkede bulunmuş olup, oradaki bir Türk restoranında yemek yemiş ondan bahsetti. Şu sokağı hatırlıyor musun oraya yakın mıydın diye sordu bir de. Ben de 13-14 yaşlarında orada bulunduğumu söyleyip sokak isimlerini anımsamadığımı söyledim. Evet doğru haklısın dedi. Sonra bilgisayarda çok kısa bir işlem yaptıktan sonra;
      ‘’Your visa is approved’’ yani vizeniz onaylandı dedi. Tarafıma email atacaklarını ve pasaport için beklemem gerektiğini söylediler, elbette dedim ve mülakatı tamamladım.

MÜLAKAT SONRASI
    Normalde önceki haftalardan da gözlemlediğim herkesin pasaportunu mülakatından 1 veya 2 gün sonra aldığı yönündeydi. Ben de 15 ocak 2025 tarihi akşam saat 7’ye biletimi almıştım fakat ne yazık ki vizem hala basılmadığından gidemedim dolayısıyla uçuşum iptal oldu, biletim yandı. 16 ocak 2025 tarihi saat 12:00 gibi CEAC sisteminden kontrol ettiğimde hali hazırda ‘’Ready’’ olan sürecim ‘’Administrative Processing’’e dönüştü. -Ufak bir hatırlatma; CEAC sitesinde durumunuzun AP’ye dönüşmesi vizenizin 1 veya 2 saate kadar hazır olacağı anlamına geliyor burada. Mavi AP kağıdı almadığınız sürece burada sistemde gördüğünüz AP, aynı AP değil yani. Bunu görünce hazırlandığını anlayıp hemen konsolosluğa gittim. İçeri geçtiğimde oradaki benim dosyamla ilgilenen ve beni 4. keredir gören beyfendi beni tanıyarak ‘’Ouh Seda, welcome’’ şeklinde karşıladı. Biraz bekledikten sonra sarı zarfla birlikte pasaportumu verdi, sarı zarfı asla açmamam gerektiğini ve kesinlikle kabin bagajına koymamam, Amerika’ya girişte yanımda el çantamda bulundurmam gerektiğini söyledi. Hatta konuşmanın sonunda, Amerika’daki hayatında sana şans diliyorum diyip; bu sürecin bizler için çok uzun ve yorucu olduğunu anladıklarını fakat ellerinden geldiğince hızlı yapmaya çalıştıklarını da ekledi. Çünkü bir önceki günden biletim olduğunu ve biletimin yandığını biliyordu :) kendince bir açıklama yapmaya çalıştı. Sorun yok, her şey için çok teşekkür ederim dedim ve pasaportu belgelerle birlikte alıp çıktım. Böylelikle 18 günlük Hong Kong serüvenim sona ermiş oldu. Aynı gün akşama bilet bulup Türkiye’ye dönmek üzere yola koyuldum.

ŞEHİR, YEMEK VE KONAKLAMA İLE ALAKALI DİĞER BİLGİLER
    Ben ocak ayında geldim. Mevsimsel olarak bizim kışlarımız gibi değildi. Daha çok ılık bir sonbahar havası vardı. Gelmeden önce de baktığım için yanıma aşırı kalın kıyafetler getirmemiştim. Konakladığım Airbnb Guest House yani misafir evi diye geçiyor. Konumu Admiralty Wan Chai bölgesinde adanın içerisinde. Metroya 50m mesafede oldukça merkezi ve güzel bir konumda. Central'da bulunan konsolosluğa, Nicolson'a, Marina'ya sadece 1 durak yani yaklaşık 10 dklık mesafede. Bunlara yakın olmak peki çok mu önemli? Hayır değil. Çünkü müthiş gelişmiş metro ağ sistemleri sayesinde karşıda dahi kalsanız kolaylıkla adaya gelebilirsiniz. Konsolosluğa yakın olacağım diye çok masraflı otelleri tutmanıza gerek kalmayabilir, tabi sizlerin de tercihine bağlı bu durum. Onun dışında ise, kaldığım yerin odaları küçük kapsül 10m2lik odalardan oluşuyor. Ben tek kişilik odada kaldım. Fakat kalabalık aileye pek uygun olmayabilir. Oldukça uyguna geldi. 17 gece için airbnb komisyonu ile birlikte 21bin TL ödedim. Sonrasında pasaportumu beklediğim zamanda alamayınca ekstra 1 gün daha kalmam gerektiğinde ise 850 TL gibi bir tutar daha ödedim. Mutfak ve tuvalet banyoları ortak kullanım alanındaydı. Kadın erkek için tuvalet banyoları ayrı. Odalar ve tuvalet banyolar genel olarak ultra temiz diyemesem de temiz denilebilirdi. Ben sadece idare ederim çok da lükse gerek yok mantığında olduğumdan burada konakladım. Oldukça güvenliydi, genelde üniversite öğrencisi kızlar vardı. Bir kadın olarak tek başıma bulunmama rağmen asla güvensiz hissettiğim bir durum olmadı.
    Yemeklere gelecek olursak; ben asya mutfağına dair hiç bir şey yiyemediğimden ne yazık ki çok zorlandım. Şehirde zaten çok tuhaf bir et ve baharat kokusu var, sürekli midem bulandı kokudan. Bu huyumu bildiğimden yanımda çokça konserve ve kuru gıda getirmiştim. Onlarla idare ettim veya daha bilinen global markaların Coffee shop veya restoranlarına gidip yemeye çalıştım. Sanırım bu süre zarfında hem yemek yiyememekten hem de stresten 2-3 kilo verdim. Bu süreç inanın kolay bir süreç değil. Emek ve sabır isteyen gerici bir süreçti benim için. Bir an önce bitirip evime dönebilmek için gün saydım desem yeridir.
    Hong Kong çok düzenli, temiz, disiplinli ve kuralcı bir ülke. Turistlere oldukça alışkınlar, siz muhattap olmadığınız sürece sizinle asla konuşmuyorlar veya sizi rahatsız edici hiç bir şey yapmıyorlar. İnsanlar saygılılar ve yardımseverler. Halkın çoğu İngilizce biliyor o sebeple çok zorlanmadım iletişimde. Ülkede gezilecek oldukça yer var, tapınakların hepsi ücretsiz bu sebeple masrafsız gezilebilecek güzel bir fikir olabilir. Onun dışındaki yerler için de KLook, Agoda isimli uygulamaları indirip gitmek istediğiniz yerin giriş bilet fiyatlarını daha uygun tarifelere bulabilirsiniz.

YAPILAN ORTALAMA MASRAFLAR
    40 bin TL uçak bileti gidiş dönüş
    21 bin TL konaklama 17 gün için
    8bin TL Covid aşı ücreti
    18bin TL doktor muayene ücreti
    730 TL Polo aşısı
    11.700 TL (güncel kurdan 330 Usd) vize ücreti
    Yaklaşık 20bin TL yeme içme ek harcamalar
    25bin TL ikinci uçak biletim
    850 TL 1 gece daha ekstra konaklama ücreti

NOT: Bu masraflar tek kişi olarak ortalama güncel kurdan TL bazında hesaplanmıştır. Gideceğiniz döneme ve kişi sayısına göre masraflarınız değişiklik gösterebilir.

Ben şuan bunu uçağımı beklerken yazdım. Umarım deneyimim Hong Kong'a dosya taşımak isteyen herkese yardımcı olur. Tekrardan tüm forum ailesine teşekkürlerimi sevgi ve saygıyla sunarım. Herkese AP'siz, vizeli günler dilerim :)

Seda

• @sedaa
    Tebrikler, elinize, emeginize saglik. Amerika’da ki hayatinizda bol sanslar, yolunuz acik olsun.
    Bildiginiz gibi DV o kadar farkli bir surec ki sizi sadece ayni surecten gecen kisiler anlayabiliyor, bu sebeple tercumanlik konusunda destek oldugunuz diger forum uyeleri icin ayrica tesekkurler.

• @sedaa bu süreçte olan bizlere ve gelecekte bu süreçlerden geçecek olanlara yol gösterecek harika bir deneyim yazısı olmuş. ben de sana çok teşekkür ederim, her bilgiyi detayı paylaştığın için. yeni hayatında çok mutlu olman dileyle 👏🏻

• @sedaa tebrikler hayırlı olsun, Amerika'da sağlık mutluluk ve başarı diliyorum

• ⭐⭐⭐⭐⭐

burada yazılan detaylı mülakat deneyimlerini gördükçe;
    forumun insanlara ne kadar faydalı olduğu ve ileride de olacağı mutluluğu ile dolup taşıyorum.

seneler sonra binlerce kişi bu deneyimler sayesinde vizesine kavuşacak, tıpkı bundan önceki senelerde olduğu gibi.
    bu yüzden forum, sizler gibi kullanıcılar sayesinde ayakta kalacak ve insanlara destek olacak.
    lütfen mülakat deneyimlerinizi detaylı bir şekilde yazmayı, insanlarla paylaşmayı unutmayın.

bu vesileyle vizesini alan bütün arkadaşlarımızı tekrar tebrik ediyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun ;)

• @ugursway çok teşekkür ediyorum, evet dediğiniz gibi bu süreci ancak yaşayanlar anlar. Herkesin kolay ve sağlıklı atlatması temennisiyle, saygılar 🙏🏼

Benzer Başlıklar

• DV2026 Mülakat Deneyimleri

1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    755
    1
    10 Oy
    755 İleti
    88k Bakış
    Sibel ApaydınS
    @asrin bizde o şekilde gittik bir sorun çıkmadı
  • 20 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Mehmet AksoyM
    @herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
  • 33 Oy
    5k İleti
    602k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k