DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
Sanirim zibilyon tane BAHAR AYDIN var, sosyal medyadada karşıma hep ayni sorun cikardi. Arkadaslar, siz siz olun kendi çocuğunuzun adini cook unique bir kombinasyon koyun. Yoksa beyle AP'ye kalma durumu oluyor. Ne biliyim Canıtın olur, Yasmin olur hani hem ingilizceye de daha yakin onlara daha yakin olma amacıyla. Hani Türkçe'miz vs umrunuzda olmasın. Birazdan Kurtulus Savasi'na baglayacagim konuyu. Neyse ya... Ne diyim
-
Bu ileti silindi! -
@Serapp Çok teşekkür ederim Serap Hanım. Ben de size her kullanıcı için gösterdiğiniz emekleriniz için teşekkür ederim. 🙏
-
Bu ileti silindi! -
UNGANLAR
8 Ocak saat 10.30 tarihine randevu aldim ve o gun sabah 1 saat erkenden belirtilen adrese gittim. Hemen islemlere basliyorlar erken gidebilirsiniz iceriye girdigimde benden pasaportum ve asi kartlarim istendi(sadece covid kartim vardi 3 dozluk) onlari verdikten sonra kan idrar tahlili ve rontgen cekimi icin beni yanlis hatirlamiyorsam 1 ust kata gonderdi onlari hallettim ve 4145 tl odeme yaptim ondan sonra saat 11'de genel doktor muayenesi icin gelmem gerektiği soylendi saat 11.00 gibi de tekrardan vezneye gittim hemen iceri aldilar boy kilo olcumu yapildi Mehmet Ungan genel muayene etti birtakim sorular sordu sigara alkol vs iciyor musun duzenli kullandigin ilac var mi ameliyat gecirdin mi ben meniskus hasarim var her yil duzenli MR a gidiyorum dedim problem olmaz gibisinden bir sey dedi simdi yanlis soylemeyeyim ama uzerinde fazla durmadi rapora belki yazmistir bilmiyorum ama onemli degildi anladigim kadariyla, daha sonra sag koluma 2 adet aşi yapti, genel anlamda rahatti muayene sonrasi da 340 dolar verdim. Ve raporu ertesi gun saat 15.00 ile 17.00 arasi alabilirsin dendi. Ertesi gun o tarihler arasinda raporumu kapali zarf icerisinde aldim ve uzerinde bende kalacak olan rontgen filmi cd si ve asi raporu vardi. Raporun uzerindeki case number in yanlis oldugunu fark ettim bunu veznedeki arkadasa soyledigimde sizin randevu alirken kullandiginiz case number uzeriden biz islem yapiyoruz dedi ve sonra randevuyu aceleyle aldigimi hatirladim ama sorun degil ds260 onay sayfasini getirin 5 dk da duzeltelim dediler ve hemen halloldu o da. Artik mulakata goturulmeye hazir bir saglik raporum vardiMÜLAKAT
Mulakat sabahi tum evraklari yanima alarak gittim, elcilige girmek icin (saat 7.45 te aliyorlarmis sanirim benim randevum 8.30 du) sirada bekledim ve iceriye asla telefon, akilli saat, kulaklik, canta vs almiyorlar (oradaki emanetciye birakabilirsiniz benim gibi) sadece belgeler pasaport vs yaninizda olacak. Pasaport kontrolu yapildiktan sonra isminizle iceriye aliniyorsunuz kontrol noktasindan gectikten sonra uzun yoldan yuruyup asil yere giriyorsunuz gorevliler her turlu yonlendiriyor sizi ve odeme icin bekliyorsunuz isminiz okunuyor ve size elden numara (bu numarayi hem odeme yapmak hem belge kontrolu icin hem dr mulakat icin tam 3 kere bekleyeceksiniz farkli farkli yerlerde) veriliyor ve siraya giriyorsunuz odeme icin odemeyi ya tam TL ya da Dolar (kur farki var haberiniz olsun o gun 35 tlydi ama 38 uzerinden aldilar ucreti) olarak (yarisini dolar yarisini tl odeyeyim demeyin izin vermiyorlar asla, tam olmali) onun disinda yurtdisi gecerli kredi kartiyla odeyebiliyorsunuz odedikten sonra belgelerinizin kontrolu icin tekrar sira bekliyorsuniz ve oraya da tum belgeleri verdikten sonra( adli sicil nufus kayit diploma vsvs hepsi size mulakata gireceginiz elcilikten gelen maillerde yaziyor zaten) zarfin icine koyulup aliniyor sizden, ondan sonra bu sefer mulakat icin bekliyorsunuz siraniz gelince memur Ingilizce bilip bilmediginizi soruyor parmak izi veriyorsunuz sonra yemin ettiriyor ve ondan sonra sorular geliyor
iste nereye gidiyorsunuz (ben Virginia dedim)
Neden orasi (bana sormadi diger arkadaslara sordu)
Planiniz var mi (bana sormadi diger arkadaslara sordu)
Ne yapmayi dusunuyorsunuz (garsonluk gibi baslangic islerini yapacagimi soyledim)
Kimin yaninda kalacaksiniz (ilk asamada aile dostumuzun yaninda kalacagim dedim)
Gibisinden ama ben maalesef AP ye kaldim sponsor bulmami istediler belgeleri alip pasaportla ptt araciligi ile oraya postalamam istendi ve tekrardan incelenecekmis memura gore.
Belgeleri gonderdikten sonra gelen yanita gore tekrar duzenleyecegim bu yaziyi. -
@bahar_aydin Ap kaldınız dedikten sonra istenilen evraklar listesi gibi sebebini oradan öğrenir sizden sonra viyanaya gidecekler hazırlıklarını yapar.
Bu sene yada geçen sene tam hatırlamıyorum ap kalan kişi Güney korede kaçak 1 senenin üstünde kaldığı için adli sicil kaydına benzer bir evrak istemişlerdi korede yasal kalmadığı için alamıyordu çünküü yasal olarak orada olmadığı için korede herhangi bir varlığı bulunmuyordu sanırım bu evrağı tamamlayamadığı için zamanında kaçak orada bulunduğu için tekrar koreye gidemiyordu ap sürecini geçememişti
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@bahar_aydin
Selamlar, gecmis olsun, sizden DS-5535 formu doldurmanizi ya da sizinle ilgili sorularin oldugu bi e-mail yanitlamanizi talep edebilirler.
Lutfen bu ilgili basligi inceleyiniz, daha sonra sayin @gucarslan ‘a ulasiniz, kendisi size nasil bir yol izlemeniz konusunda yardimci olacaktir. Kolayliklar. -
@ugursway merhaba, evet daha geçen gün @gucarslan’ın yazdığı iletiyi okudum. Konu hakkında bilgim var fakat şu anda onlardan gelecek mail dışında yapacağınız bir durum yok dediler.. Form doldurmamı isterseniz doldurabilirim dediğimde hayır sizden bir şey yapmanızı istemiyoruz dediler :) yani mail kutucuğumu scrollamaktan başka bişey yapmayın diyolar kısaca
-
@sedaa Öncelikle içtenlikle tebrik ederim. Bu süreçte gösterdiğin azim, sabır ve emek gerçekten muazzam. Emeğinin karşılığını aldığını görmek ise tarifsiz bir mutluluk. Paylaştığın deneyim yazısı gerçekten çok değerli ve anlamlı. Bu süreçten geçenlere ve gelecekte benzer yollardan geçecek olanlara hem ilham olacak hem de yol gösterici bir rehber niteliği taşıyor. Amerika daki yeni hayatına adım atarken sana bol şans ve başarılarla dolu bir yolculuk diliyorum. Bu yeni başlangıcın mutluluk huzur ve hayal ettiğin tüm güzellikleri sana getirmesi en içten dileğimdir. Yolun açık olsun, her şey gönlünce olsun.
-
@yasincl Tüm kalbimle tebrik ederim. Detaylı paylaşım için de teşekkürler. Amerika daki yeni hayatınızda bol şans mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.
-
@bahar_aydin durumunuzu ve hissettiklerinizi anlıyorum ancak; öncelikle forumu lütfen arkadaş whatsapp grubu gibi anlık mesajlaşmalarınız için kullanmayın.
size özelden yapmanız gerekenleri detaylıca açıkladım. AP süreciniz için de gerekli bilgileri verdim.
lütfen sonraki adımlar için bu başlığı kullanın ve kişisel bilgi içeren sorularınız için benimle özelden iletişime geçin.
merak etmeyin, vizenizi alacaksınız, içiniz rahat olsun. -
@yusaomers değil. istenemeyen hişçbir şeyi şimdiden yapmayın.
sponosrluk sizin tahmin ettiğinizden çok detaylı ve sorumluluk isteyen bir konu.
sponsor olacak kişi bütün maddi gelir detaylarını size vermeli ve siz abd hükümetine maddi olarak yük olduğunuzda size her türlü maddi destek vereceğini resmi olarak deklare etmeli.
bu, mahalleden selma yengenin oğlu sedat'ın yapacağı bir şey değil. 1. derece yakınınız olmalı kısaca.. -
@sedaa tebrikler yolunuz açık olsun👏🙏
Hong Kong özelinde sayenizle tercümanlık olayı farklı bir boyut kazandı 👏👏Bundan sonraki mülakatlarda çok güzel ve kritik bir bilgi olmuş 👏
mülakata giren arkadaşlara bu konuda yardımcı olmanız mükemmel bir davranış 🙏Bundan sonraki mülakata girecek arkadaşlara hatırlatmakta fayda var imkan dahilinde dönüş biletleri esnek almalı bizim senede de hava koşulları sebebiyle konsolosluk ve devlet daireleri kapalı olmasından dolayı çok bilet yandı
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK Oncelikle sureciniz olumlu sonuclanir umarim banka hesabinizda ne kadar gostermistiniz acaba
-
@orhanozbekk çok teşekkür ederim, desteğin, verdiğin kıymetli bilgiler ve diğer her şey için çok teşekkürler 🙏🏼 Amerika’da görüşmek üzere diyelim o zaman :)
-
@mehmetizmirli çok teşekkür ediyorum Mehmet bey, bir nebze yardımcı olabildiysek ne mutlu 🙏🏼 ayrıca, evet doğru diyorsunuz yeni gelecek arkadaşlar dönüş biletini ya almasın ya da esnek alsın kesinlikle 👍🏼
-
@sedaa rica ederim Seda hanım, iyi insanlara yardım etmeyi seviyorum. Abd hayatınızda şans ve mutluluk diliyorum, yolunuz açık olsun. Abd de görüşmek dileğiyle.. 👋
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum