Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Aile arasına girmeden kendimizden kısaca örnek vereyim dedim lütfen eleştiri yada aynısını yapın demek olmadığını biliniz. Benim aklımda hep vardı GC ile gitmek ama ilk başta yurtdışına gurbete alışsınlar diye başka ülkelerde (dubai, vs.) iş aradım ancak sonuç alamadım. Geçen çekilişe katıldığımda haberdar ettim. Ne eşim ne çocuğum (şimdi iki çocuk var) istemediler hatta konuyu her açtığımda hiç çekinmeden dile getirdiler. Geçen sefer çıkmadı (iyi oldu bence). Çeşitli gelişmeler, hayal kırıklıkları ve genel ekonomik durumlar sanırım eşimin fikrinin değişmesine neden oldu, tabi bende sürekli Amerikada bu böyle şu böyle demem etkili olmuş olabilir. Kızım ise burada görüp alamadığımız (pahalı olduğu için) oyuncakların orada ucuz olduğunu ve videolarda giden arkadaşların çocuklarının ingilizce konuşmalarını görünce gitmek için sabırsızlanmakta. Ben zoru başardım sayılır ancak eğer çıkmazsa yada çıkıp current olmazsa hayal kırıklığı vazgeçmelerine sebep olur diye korkmaktayım. Nasip yaşayıp göreceğiz. Bence en büyük etken eşiniz sizin ne kadar çok istediğinizi görmesi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fireandwater oraya gidip iş bulamayız düşüncesini bence hiç düşünme aklından çıkar.
    https://www.abdpost.com/new-jersey-de-ilk-resmi-turk-okulu-acildi/17424/
    Sırf bu yüzden eşim adına başvuru yapmadım çünkü o giriş yapmayacaktı. Mülakat bile girmişsin yapma abi. Hadi diyorsundur içinden fakat yüksek sesl söyleyemiyorsun. Benim ikizler park etme yasağını bile biliyorlar amerikada ki soru soruyorlar. Yaya geçişi önceliğini. Yani onlara söyledikten sonra gidin ya şubat - haziran arası ücretsiz izin alırsın eylül ayında ki seminere kadar orada kalırsınız. Olmadı mı tamam dersiniz 1 eylül seminerde Türkiyeye dönersiniz.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 Özellikle İş hayatında aktif olan bir kadın için kolay değil.. ücretsiz izne ayrılıp bir sans tanıyabilir mi? istiyor mu? en onemlısı bu. gelsin bir müddet yasasın Amerıka'da... o nedenle maddi anlamda tam hazır hissettiğinizde siz önden gidip ev,araba,iş'i ayarlayıp, cocugun okul için gerekli kriterleri öğrenirseniz ve ailenizde daha sonra kurduğunuz düzene gelirse belki daha kolay olabilir. Bol sans dilerim. Sakın pes etmeyin ..

  • ⭐⭐

    @deejake Kesinlikle cok etkili , iş yerimdeki ve yakınımda ki arkadaslarımla hep yurtdısı hakkında konusuyorum. nasıl etkilemişsem hepsi diyorki seninle oturunca insanın yurtdısına tasınası geliyor . hahahah 🙂 hatta hiç aklında yurtdısına gıtmek bile olmayan bir arkadasım bır muddet sonra bana dedıkı sen benım kadar cok isteyemezsin... şok olmustum. insallah okumaz buradan :))))) Hayal hırsızlıgı ıyı değildir. dikkatli olun :)))


  • @ahmad ben de benzer durumdayım, burda tamamlayıp gitme kararı aldım, sıfırdan başlamaktan daha çabuk olacak. Gerekirse eğitim sebebiyle erteleme talep edeceğim, tezi verip gideceğim. Aksi halde uyum süreci ve derslerin sayilmamasi süreyi uzatacak, burda da yıllardır verilen emek boşa gidecek.


  • @ayvalik10 tam karar veremedigimiz ve tarih uygun olmadığı için 11 Aralık'ta olan mülakata gitmedik,kesin karar verdigimizde konsolosluk ile iletişime geçip tekrar randevu talep edeceğiz.Keşke çok paramız olsa da hiç bu kadar enine boyuna düşünmesek ya da kaybedecek çok şey olmasa direkt gemileri yakıp gitmek. Biz çok arada kalıyoruz.. Umarım en doğru kararı veririz..


  • @katre selamlar. güncellenen excel listesinden gördüm Mart ayında randevun varmış. benim case no da 12K civarında ama hala daha KCC den gelen email üzerine evrakları göndermeme rağmen randevu tarihi ile alakalı bir şey gelmedi. Case nosu 12K olup da randevu alan başka tanıdıkların var mı?
    Teşekkürler,
    Cihangir K.


  • Arkadaşlar gitmek ile ilgili çekinceler bizler için de mevcut, herkes bu türden endişelere kapılabilir;ama gözümüzü kararttık, bundan başka bir fırsat olmaz.

    Niye bizi korkutuyorsunuz ya 🙂 Hele ki ben burada avukatlık yapıyorum, Usa'ya ilk gittiğimde mesleksiz olucam. Eşim öğretmen, o da hemen yapamayacak. Gerekirse fabrikada bantta giden elmaların çürüklerini ayıklıyacaz, yine de boş durmayacağız 🙂 (hele bi vizeyi versinler de)


  • @katre DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Sayın @gunesdogdu önemli olan asıl talihinin ilk önce girmesi. Mesela eğer talihli siz iseniz aileniz siz gittikten 3 ay sonra gelebilir. Eğer talihli eşiniz ise ilk önce onun girmesi lazım.

    Giriş tarihleri önemli değilmi.sağlık raporu 6 ay geçerli olduğu için tüm talihlilerin sağlık raporu başlangıç tarihinden itibaren altıncı aya kadar girmeleri gerekmiyormu.


  • @redsat2000 @crazycells çok teşekür ederim, kabul alabilirim diye düşünuyorum çünkü daha önce Kanada Alberta uniden kabul almış ama istanbulda kalmaya tercih etmiştim 🙂 ama sıfırdan başlamak biraz zorluyor, hocalara email atıyorum, kendi hocam avrupada doktorasını almış dolayısıyla Amerika ile ilgisi daha az. Dün burdaki yazıları görüp dedim ki birde diğer hocama söyleyim, kendisi amerikada yıllar okumuş çalışmış biri. o dedi elimden geleni yaparım ve bir kaç hoca grubu gösterdi, inshallah olur.
    buraya gelişmeleri yazarım!


  • Sayın @sadikcagan dediğiniz doğru. 6 ay içinde bütün aile bireylerinin giriş yapması mecburi. Ama diyelim ki şu tür sorularla çok karşılaşıyoruz. Önce ben gitsem eşim daha sonra gelse gibi sorulara cevap olarak. Örneğin çekiliş talihlisi siz olun diyelim. Eğer siz, eşiniz ve çocuğunuzdan önce Abd ye gidebilir eşiniz ve çocuklarınız sizden sonra giriş yapabilir. Yahut talihli eşiniz ise siz, Abd ye gidip eşiniz ve çocuklarınız siz gittikten sonra GELEMEZ. Nedeni ise talihli olan eşiniz olduğu için. Bu anlattıklarım ise sizinde dediğiniz gibi 6 AY İÇİNDE olması gerekir.


  • Sayın @cihangir-karabagci 12 binlerde olupta randevu maili almayan bir tanıdığım yok. Eğer size bu ayın 20-28 arasında açıklanacak olan mülakat randevularında size randevu maili gelmezse KCC ile irtibata geçmenizi öneririm.


  • @redsat2000 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @gunesdogdu DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar bir konuda bilgiye ihtiyacım var. Biz 4 kişilk bir aileyiz. Daha önce sizinle paylaştığım üzere çok şükür Vizelerimizi 12 şubatta almıştık. Sorum şu: ben Nisanda eşim ve çocuklarım da benden 3 ay sonra ABD’ye giriş yaparsa bir sıkıntı veya bir dezavantaj olur mu?

    @gunesdogdu öncelikle ailenizin ve sizin aynı anda mülakata gidip gitmemesine göre formül değişiyor. Eğer siz başvuru sahibi iseniz ve ailenizde sizinle beraber mülakata gidip ve sonucunda immigration vize almışsanız. Tüm bireyler ferdi olarak ayrı ayrı vize süresi içerisinde USA giriş yapabilir. Ancak Size diğer bireylerin neden ilk başvuru yapmadıklarını CBP girişte sorabilir. Bu konuda bu soruya mantıklı bir cevap vermek üzere hazırlıklı olun.
    **2. bir opsiyon benim yaptığım formül .**Kazanan başvuru sahibi olarak Ben mülakatımı tamamladım . Ancak eşim için mazeret göstererek 30 Eylül 2019 kadar temdit aldım. (Engeç Mayıs 2019 başına kadar eşimin mülakatı halletmemde fayda var. İşlerin riske girme tehlikesine karşı) Bir az önce söylediğim gibi eşimi CBP sordu ve annesini yaşlı olması /bakıma muhtaç olması nedeniyle geçikeceğini belirterek işi yumuşattım. Enteresan bir şey var bununla ilgili DS 260 forumunu ikimiz için doldurup mülakat tarihi ikimiz için almam nedeniyle Onların sisteminde eşim benim gibi vize tarihi doluyor gözüküyormuş. Kendisine vizesinin basımının yapılmadığını ve hatta mülakat/sağlığın daha gerçekleşmediğini belirterek kendi kayıtlarında not düşürdüm. Anlayacağınız ilk giren için böyle bir konuşma söz konusu.
    Gelelim Bizim planladığımız ama sistem açısından sıkıntı olan ikinci konuya
    Eşim eğer immigration vize almayıp vize ile USA girebilirmi sorusunun cevabına.
    Bu planı gerçekleştirmek imkansız. Çünkü böyle durumda eşinize B1B2 vizesi USA VERMİYOR. Hatta diğer ülke vizeleri tehlikeye giriyor. Net bir açıklama ile daha sonra vize alınacak EŞİNİZİN IMMIGRATION VIZESI ALMASI ŞART. Daha sonra greenkkarta sahip olup, ülkeye gelmeyeblir. yada iptal edebilir. Ancak İlk etapta Green kart işlemlerini bitirmesi ve ilk giriş proedürünü tamamlaması lazım.
    Bu durumdaki arkadaşlar veya benim gibi planlayanlar bu hususu kesinlikle atlamasınlar.

    Diğer bir konu Green kart işlemini tamamlamayan eşlerin Vatandaşlık işlemleri de sıkıntılı . Gittiğim dönemde bu konu ile ilgili hukuki savaş veren bir kaç kişi ile karşılaştım. Bahsettiğim bu husus yaşanmış ve oradaki avukat tarafından teyit edilmiş bir konudur.

    Şu anki planım. Kısmet olursa iş durumuna göre Mart ayında geri dönüş yapmak, akabinde bir ay sonra eşimin işlemi için Konslolosluktan gün alarak eşimin işlemlerini başlatıp, vize bilgilerini sisteme işletmek.Mülakat ile birlikte 6 ay içerisinde girişini tamamlamak .Bu süre kısa olabilir.Vergi Muafiyeti için eşimin sisteme erken girmesi benim açımdan daha karlı olacaktır.

    Sayın @redsat2000, Bu vergi muafiyeti ve eşinizin sisteme erken girişi arasındaki bağlantıyı biraz daha açabilir misiniz. Bu konuda kapsamlı bir çalışma yaptığınız anlaşılıyor.


  • @dreambig bununla ilgili bir kısım forumda mevcut 2018 Vergi Dilimleri kısmından inceleyebilirsiniz. Evli ve Bekar gelir vergisi dilimleri mukayese tablosu aşağıdadır. Her bir vergi diliminde baraj sklası yüksek olması nedeniyle aile olarak yararlanacağınız imkanlar fazla.

    @freeworld 2018 Vergi Dilimleri (Gelir Vergisi) içinde söyledi:

    2018 yılı için vergi dilimleri aşağıdaki tabloda görülmektedir.

    alt text


  • @ahmad Hocalarınız ilgili kısımda bir ek yapmak istiyorum. Hocaların referans konusunda tanınmışlığı yazdıkları makale sayısı ve okuduğunuz okulun bilimsel puanları ile alakalı .Örneğin kaç bilimsel çalışma yapılmış kaç tane makale yazılmış gibi. Bundan dolayı Hocanızın Avrupa Normunda olması bir sıkıntı teşkil etmez. Ayrıca Linkedin üzerinden tanınmışlık skorunuzu yani iyi kuvvetli bağlantılara sahip olmanız referans gücünüzü artıracaktır.


  • @redsat2000 evet doğru haklısınız, o yönden şanslıyım, umarım güzel çalışmalar yaparımç
    teşekkürler!

  • ⭐⭐

    @caglaror @Sharm merhaba iş yerimde innovasyon merkezi kuruluyor. TÜBİTAK tan onaylı projeler üzerinde çalısılacaklar. It uzmanı ile sohbet ederken amerikadan acıldı konu... 400K lık projesi ve intelden kabul aldıgını amerikada ekip kurmak istediğini soyleyince sohbette aaa dedim benim tanıdıklarım var 😊 onlarla iletişime geçirebilirim seni dedim. ✨ Demem o ki ne çıkar ne cıkmaz bilemem ama network, network'tur, siz de isterseniz bana e-maillerinizi yollarsanız manager a iletirim. ✨


  • Tekrar merhaba!

    Mulakatim oncesi birkac sorum olacak...(4 mart)

    Forumu sik takip ediyorum ancak cok fazla yorum oldugu icin kafamda tam netlestiremedim. Bu sorular cokca kez soruldu ancak @crazycells en dogrusunu bilir diye dusunuyorum. Mulakata giderken Vukuatli nufus kayit ornegini kaymakamliktan ve arsiv kayitli sicil belgesini emniyetten mmi almamiz gerekiyor? yoksa edevlet yeterli oluyor mu?

    Bir de hesabimda 10k usd para gosterecegim, babamin hesap dokumleri ve mal varliklari ile. Bu para 50 bin tl civarina denk geliyor, direk olarak 50 bin tl gostermem sorun olur mu acaba? mulakatta 10 gun once yatacak bu para, bu da bir sorun mudur?

    Simdiden tekrar tesekkurler, umarim mulakattan sonra bende size guzel haberlerle donebilir, birazcik yardimci olabilirim...


  • Merhaba @supernovaa mülakata E-Devlet'ten aldığınız çıktılar ile gidebilirsiniz, 10k usd yeterli olur mu olmaz mı bilemem ama babanızın banka hesabındaki paraları dikkate almayacaklarından eminim. Paranın hesabınıza 10 gün önce yatmış olması pek önemli değil.

  • Yasaklı

    Kaldı 1 hafta oldum keman yayı 🙂 Öyle paylaşayım dedim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum