Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sonat-karan Askerlik durumu hakkında yorum yapamam fakat bağlı bulunduğunuz Enstitü'den veya tez danışman hocanızdan "herşey yolunda gittiği takdirde 20 gün sonra mezun olacağınıza dair" imzalı bir belge alabilirsiniz. En kötü ihtimalle bunu yanınızda bulundurmanız faydalı olabilir.


  • @mindi Teşekkür ederim cevabınız için mantıklı geldi. Sizce bu belgeyi de mail ile göndermeli miyim?


  • @sonat-karan Bildiğim kadarıyla istenilen zorunlu belgeler arasında yok, ama mezun olacağınızı kanıtlamanız askerlik durumunuzu da netleştirecek. Başka bir çözüm/öneri gelmezse bence bu belgeyi de ekleyin. Mulakata da diplomanız ile gidersiniz. Bazı enstitüler böyle bir belge veremeyiz çünkü 20 gün içinde mezun olacağınız kesin değil diyebiliyor. Böyle bir durumda danışman hocanızdan rica edin, onun fakülte antentli kağıda imzalı belgesi de geçerli oluyor. Umarım daha faydalı yorumlar gelir.

  • Yasaklı

    @sonat-karan ben ufak bir düzeltme yapayım. her ne kadar numaranız current olmuş olsa da. bunun arkasından KCC belgelerini yollamanız, daha sonra onların bunu incelemesi gibi aşamalar var. teorik olarak dediğiniz gibi nisan randevusu alırsınız ancak olur da evrak incelemenize sıra gelmez ya da inceleme uzun süre o zaman randevunuz mayıs ayına kalabilir.. bu ihtimali de göz önüne almanızı öneririm. biz aralıkta kcc evrağı yollayıp ancak mart için randevu alabildik mesela...


  • @mhepekiz christmas dönemine gelmiş sizin evrak inceleme döneminiz. Ancak bahsettiğiniz gibi bir durum olabilir bize de, haklısınız.

    @mindi danışmanım ile konuşacağım. Teşekkürler tekrar.

  • Yasaklı

    @sonat-karan 6 Aralık evrak gönderimi 🙂 Christmas hayli uzak. Hele ABD'de hükümet kapalıyken bile göçmen vizelerinin çalıştığını düşünürsek bunu christmasa bağlamak biraz yüzeysel kalıyor.. Zaten toplam christmas tatili 2 ya da 3 gün

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sonat-karan DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhabalar,

    Az önce KCC'den mail ile iletmem gereken belgeleri listeleyen bir mail aldım. Forumun ilk mesajında ve gelen mailde belirtilmiş ama yinede emin olmak istedim. Askerlik hizmetini yapmakta olan ya da daha önceden tamamlamış adaylar için askerlik durum belgesi gerektiği ifade edilmiş. Bu ifadeye göre ben henüz askerlik yapmadığım için bu belgeyi göndermem gerekmiyor diye düşünüyorum. Ancak yinede bir terslik olmaması için göndermeli miyim bilemedim.Tecilim Mart ayının sonuna kadar devam ediyor yaklaşık 20 gün sonra yüksek lisans diplomamı alacağım ve 1 yıl daha tecil hakkı kazanacağım. Belgeleri göndermek için 20 gün beklemek istemiyorum ancak 1 ay tecilli yazan bir belgede göndermek doğru mu bilemiyorum.

    Case Number: 2019EU16XXX / Son açıklanan Visa Bulletin'e göre Nisan ayında görüşmeye gideceğim.

    Bu konuda bilgisi olan biri var mı?
    Şimdiden teşekkür ederim.

    askerlik belgesine gerek yok.


  • @krc4141 Banka hesabimizda 9K bir para gosterdik, 4 kisilik aileyiz


  • @ayvalik10 Bu konuda fikrim yoktu ben imzali muhurlu almayi tercih ettim.


  • Merhaba arkadaşlar bir konuda bilgiye ihtiyacım var. Biz 4 kişilk bir aileyiz. Daha önce sizinle paylaştığım üzere çok şükür Vizelerimizi 12 şubatta almıştık. Sorum şu: ben Nisanda eşim ve çocuklarım da benden 3 ay sonra ABD’ye giriş yaparsa bir sıkıntı veya bir dezavantaj olur mu?


  • @sonat-karan DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @mhepekiz christmas dönemine gelmiş sizin evrak inceleme döneminiz. Ancak bahsettiğiniz gibi bir durum olabilir bize de, haklısınız.

    @mindi danışmanım ile konuşacağım. Teşekkürler tekrar.

    @mhepekiz DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @sonat-karan ben ufak bir düzeltme yapayım. her ne kadar numaranız current olmuş olsa da. bunun arkasından KCC belgelerini yollamanız, daha sonra onların bunu incelemesi gibi aşamalar var. teorik olarak dediğiniz gibi nisan randevusu alırsınız ancak olur da evrak incelemenize sıra gelmez ya da inceleme uzun süre o zaman randevunuz mayıs ayına kalabilir.. bu ihtimali de göz önüne almanızı öneririm. biz aralıkta kcc evrağı yollayıp ancak mart için randevu alabildik mesela...

    Ben 29 Aralık'da DS260'ı açtırmak için mail gönderdim, 31 Aralık'da açılmıştır diye mail geldi. 31'inde doldurup gönderdim. 2 Ocak'da evraklarınızı gönderin diye mail geldi. Kısaca Sayın @mhepekiz'in dediğini doğrular nitelikte bir şekilde tatil vs dinlemeden adamlar çalışmış Sayın @Sonat-Karan 🙂

    9 Ocak'da da şöyle bir mail aldık,

    Dear yalta:

    Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260 application for each family member, and you have provided all required documentation to the Kentucky Consular Center.
    Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Interviews for the DV 2019 program will begin in October 2018 and conclude on September 30, 2019. Please refer to the visa bulletin at www.travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check http://www.dvlottery.state.gov.


    CA/VO/DO/KCC
    Diversity Visa Unit
    Phone: (606)526-7500
    Email: [email protected]

    Any information in this transmission pertaining to the issuance or refusal of visas or permits to enter the United States shall be considered confidential under Section 222 (f) of the Immigration and Nationality Act (INA) [8 U.S.C. Section 1202]. Access to and use of such information must be solely for the formulation, amendment, administration, or enforcement of the immigration, nationality, and other laws of the United States under INA 222(f) and as specified in FAM guidance. If you have received such information in error, do not review, retransmit, disclose, disseminate, use, or take any action in reliance upon this information, and contact the sender as soon as possible.
    This email is Sensitive but Unclassified based on the definitions provided in 12 FAM 540.


  • Bu ileti silindi!

  • Sayın @gunesdogdu önemli olan asıl talihinin ilk önce girmesi. Mesela eğer talihli siz iseniz aileniz siz gittikten 3 ay sonra gelebilir. Eğer talihli eşiniz ise ilk önce onun girmesi lazım.


  • @gunesdogdu 6 aylık süreyi aşmadığınız sürece sorun olmaz burada önemli olan 6 aylık süre aşıldığında unganlardan yaptırdığınız muayene geçersiz oluyor ve muayene yenilemesi yapmanız istenmekte Sayın @katre belirtiği gibi talihli eşinizse ilk girişte asıl talihli olmadan giriş yapamazsanız ama siz iseniz herhangi bir sıkıntı olmaz 3 ay içinde giriş yapabilirler.


  • @gunesdogdu size yanlış bilgi vermek istemem ama bildiğm kadarıyla forumdan yazılanlardan aklımda kalanı aktarıyorum lütfen sizde teyit ettirin bunu ... asıl talihli ve yanındaki aile üyeleri ilk girişte beraber giriş yapmalı diye biliyorum ilk girişten sonra tek başlarınada girip çıkabilirler.
    benim bildiğim bu şekilde.

  • ⭐⭐

    @rüzgar bu bilgi süper oldu. Yani asıl talihli 6 ay içinde girebilir ama ailesi daha sonra gelebilir! Pasaporta bastıkları vize sayesinde sorunsuz girebilirler yani?

  • ⭐⭐

    @Rüzgar ama ailemizin ssn i amerika'ya giriş yaptıktan sonra belirttiğimiz adrese gelir öyle değil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hockeyumpire2 en sağlıklı bilgi şu anda orada olan tek giden @redsat2000 şu anda geçici Türkiye de ama ailesini daha sonra götürecek


  • @hockeyumpire2 hayır yanlış anlamışsınız. Sağlık raporunuzun geçerliliği 6 ay olduğu için sağlık kontrolünü takip eden 6 ayda tüm talihlilerin giriş yapması gerekiyor.
    Bu süre içinde asıl talihli daha önce, diğer talihliler daha sonra girebilir.

    @NeverGiveUP hayır, asıl talihli giriş yaptıktan sonra diğer talihliler kendi başlarına girebilirler.


  • @hockeyumpire2 Bir yanlış anlaşılma oldu sanırım 🙂 Sayın @VolkanU güzel bir özetleme yapmış


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum