Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @rüzgar ben yanlıs yazmısım sorry 😊 anladım. Tesekkürler

  • Yasaklı

    @berkergn13 halloldu mu muayene


  • Selamlar,
    Acaba şimdi current olanların belgeleri onaylamış olanlarının hepsine nisandamı randevu gelecek? Mayısa sarkma ihtimali yüksek mi? Küçük case numarası olanlar ilgili ayda sorunsuz randevu aldılarmı? Tecrübeniz varsa olumlu olumsuz paylaşırsanız sevinirim.
    Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gunesdogdu DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar bir konuda bilgiye ihtiyacım var. Biz 4 kişilk bir aileyiz. Daha önce sizinle paylaştığım üzere çok şükür Vizelerimizi 12 şubatta almıştık. Sorum şu: ben Nisanda eşim ve çocuklarım da benden 3 ay sonra ABD’ye giriş yaparsa bir sıkıntı veya bir dezavantaj olur mu?

    @gunesdogdu öncelikle ailenizin ve sizin aynı anda mülakata gidip gitmemesine göre formül değişiyor. Eğer siz başvuru sahibi iseniz ve ailenizde sizinle beraber mülakata gidip ve sonucunda immigration vize almışsanız. Tüm bireyler ferdi olarak ayrı ayrı vize süresi içerisinde USA giriş yapabilir. Ancak Size diğer bireylerin neden ilk başvuru yapmadıklarını CBP girişte sorabilir. Bu konuda bu soruya mantıklı bir cevap vermek üzere hazırlıklı olun.
    **2. bir opsiyon benim yaptığım formül .**Kazanan başvuru sahibi olarak Ben mülakatımı tamamladım . Ancak eşim için mazeret göstererek 30 Eylül 2019 kadar temdit aldım. (Engeç Mayıs 2019 başına kadar eşimin mülakatı halletmemde fayda var. İşlerin riske girme tehlikesine karşı) Bir az önce söylediğim gibi eşimi CBP sordu ve annesini yaşlı olması /bakıma muhtaç olması nedeniyle geçikeceğini belirterek işi yumuşattım. Enteresan bir şey var bununla ilgili DS 260 forumunu ikimiz için doldurup mülakat tarihi ikimiz için almam nedeniyle Onların sisteminde eşim benim gibi vize tarihi doluyor gözüküyormuş. Kendisine vizesinin basımının yapılmadığını ve hatta mülakat/sağlığın daha gerçekleşmediğini belirterek kendi kayıtlarında not düşürdüm. Anlayacağınız ilk giren için böyle bir konuşma söz konusu.
    Gelelim Bizim planladığımız ama sistem açısından sıkıntı olan ikinci konuya
    Eşim eğer immigration vize almayıp vize ile USA girebilirmi sorusunun cevabına.
    Bu planı gerçekleştirmek imkansız. Çünkü böyle durumda eşinize B1B2 vizesi USA VERMİYOR. Hatta diğer ülke vizeleri tehlikeye giriyor. Net bir açıklama ile daha sonra vize alınacak EŞİNİZİN IMMIGRATION VIZESI ALMASI ŞART. Daha sonra greenkkarta sahip olup, ülkeye gelmeyeblir. yada iptal edebilir. Ancak İlk etapta Green kart işlemlerini bitirmesi ve ilk giriş proedürünü tamamlaması lazım.
    Bu durumdaki arkadaşlar veya benim gibi planlayanlar bu hususu kesinlikle atlamasınlar.

    Diğer bir konu Green kart işlemini tamamlamayan eşlerin Vatandaşlık işlemleri de sıkıntılı . Gittiğim dönemde bu konu ile ilgili hukuki savaş veren bir kaç kişi ile karşılaştım. Bahsettiğim bu husus yaşanmış ve oradaki avukat tarafından teyit edilmiş bir konudur.

    Şu anki planım. Kısmet olursa iş durumuna göre Mart ayında geri dönüş yapmak, akabinde bir ay sonra eşimin işlemi için Konslolosluktan gün alarak eşimin işlemlerini başlatıp, vize bilgilerini sisteme işletmek.Mülakat ile birlikte 6 ay içerisinde girişini tamamlamak .Bu süre kısa olabilir.Vergi Muafiyeti için eşimin sisteme erken girmesi benim açımdan daha karlı olacaktır.

  • Yasaklı

    @cevocevo teorik olarak Nisan ama geçen aylardan gelen yığılma ve her aya ayırdıkları randevu sayısı belirleyici. Hala 6-7 binlerden gelen insanlar da randevu alıyor kesin bir şey söylemek mümkün olmaz ama teorik olarak evet Nisana alırsınız


  • @mhepekiz evet bi sıkıntı çıkmadı burda yazılanlar gibi çok rahat geçti yarın gidip dosyayı alıcam

  • Yasaklı

    @berkergn13 geçmiş olsun


  • @mhepekiz saolun sizinki ne zaman

  • Yasaklı

    @berkergn13 biz 26 akşam arabayla Ankara'ya geliyoruz. 27 sabah muayene, 28 raporu alır 1 martta da mülakata girer döneriz diye düşündük 🙂


  • @mhepekiz iyi yapmışsınız 1 mart sabahı karşılaşırız belki

  • Yasaklı

    @berkergn13 08.30 bizim


  • Merhaba arkadaşlar!

    acaba yeni başlık mı açsam yada burda mı yazsam bilemedim ama benim bir karın ağrım var. İstanbulda özel ve oldukça prestijli bir uni de doktora yapıyorum, tez aşamasına yeni geldim, 1 mart vize görüşmem var ve amerikada bir hocayla anlaşıp tezimi o labta yapmak istiyorum. acaba bu durumu daha önceden yaşayanlar var mı?
    burdaki hocam istersen gemileri yak öyle git aklın burda kalmasın dedi arkadaşça 🙂 siz ne düşünüyorsunuz? Alanım molecular biology, @crazycells abimin nikini oldukça beğendim, yakın hissetim, ne tavsiye verirsiniz?


  • @ahmad
    bence en guzel cozum burada aldigimiz dersleri mumkun dugunca saydirip orada devam etmek, orada durup turkiyede devam etmeniz biraz zor olabilir, tez ikerleme komiteleri, raporlar vs.
    kolay gelsin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nevergiveup DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @gunesdogdu size yanlış bilgi vermek istemem ama bildiğm kadarıyla forumdan yazılanlardan aklımda kalanı aktarıyorum lütfen sizde teyit ettirin bunu ... asıl talihli ve yanındaki aile üyeleri ilk girişte beraber giriş yapmalı diye biliyorum ilk girişten sonra tek başlarınada girip çıkabilirler.
    benim bildiğim bu şekilde.

    beraber girebilirler ama bu bir zorunluluk degil. Onemli olan kural, talihli olan kisi ABD'ye girmeden diger aile uyeleri giris yapamaz. Bunun disinda kimin ne zaman girdigi onemli degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hockeyumpire2 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @Rüzgar ama ailemizin ssn i amerika'ya giriş yaptıktan sonra belirttiğimiz adrese gelir öyle değil mi?

    Evet, SSN icin ABD'ye giris yapilmasi gerekiyor. Vizenizi tarihi gecmeden kullanmalisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmad DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar!

    acaba yeni başlık mı açsam yada burda mı yazsam bilemedim ama benim bir karın ağrım var. İstanbulda özel ve oldukça prestijli bir uni de doktora yapıyorum, tez aşamasına yeni geldim, 1 mart vize görüşmem var ve amerikada bir hocayla anlaşıp tezimi o labta yapmak istiyorum. acaba bu durumu daha önceden yaşayanlar var mı?
    burdaki hocam istersen gemileri yak öyle git aklın burda kalmasın dedi arkadaşça 🙂 siz ne düşünüyorsunuz? Alanım molecular biology, @crazycells abimin nikini oldukça beğendim, yakın hissetim, ne tavsiye verirsiniz?

    Doktoranin sonuna yaklasmis oldugunuz icin bu dereceyi alip gelmenizi tavsiye ederim, ama eger ABD'de bir doktora programina girebileceginizi dusunuyorsaniz ve en onemlisi bu iyi bir program ise, o durumda tabii ki ABD'den dereceyi almak daha degerli olacaktir buradaki yasam icin. Ama bu tur projelerde genelde kaldiginiz yerden devam edemiyorsunuz 🙂
    ABD'de hoca bulmak icin sizin su anki hocanizin yardimini istemenizi tavsiye ederim, genelde bu tur aktarmalarda hocanizin eski arkadaslarinin veya tanidiklarinin laboratuarina gitme ihtimaliniz cok daha yuksek oluyor. Boyle bir sans bulursaniz, plan daha cok netlesir.
    Siz kafanizdakileri biraz daha yazin isterseniz, o sekilde yonlendirmeye devam edeyim ben 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ahmad USA doktora için bugüne kadar yaptığın çalışmalar, yüksek lisans tezin ve en önemlisi uluslararası başarısı olan üniversitede mevcut hocalardan kuvvetli refereans mektubu alman işini kolaylaştıracaktır. Şimdiden başarılar


  • Merhaba Arkadaşlar,
    KCC benden istediği belgeleri yolladım bu saatten sonra ne yapmam gerekiyor mülakat tarihi mi öğrenmek için ? Tarihten kastım verilen günü nasıl öğrenebilirim? Herhangi bir mail atılıyor mu yada nerden kontrol edebilirim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ali1990 senin numaran 18500 kadarsa eğer evrak isteme maili gibi bir mail gelecek oda mülakat tarihi gelecek bu maille kontrol edecek yerin yok


  • @ali1990 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba Arkadaşlar,
    KCC benden istediği belgeleri yolladım bu saatten sonra ne yapmam gerekiyor mülakat tarihi mi öğrenmek için ? Tarihten kastım verilen günü nasıl öğrenebilirim? Herhangi bir mail atılıyor mu yada nerden kontrol edebilirim

    https://dvlottery.state.gov adresinden, cekilis sonuclarinizi kontrol ettiginiz gibi, giris yaparak mulakat gun ve saatinizi ogrenebilirsiniz. Basvuru sirasinda verdiginiz email adresinize, bir guncelleme oldugunu ve bu siteye bakmanizi soyleyen, bir email gelmesi lazim (emaile cok guvenmeden ara ara kendiniz kontrol edin).

    P.S. Surecin detayli bilgilendirmesi icin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum