Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@caner92 ben trip.com dan kiraladım avis üzerinden kiraladığım için avis zaten tam sigortalı veriyor bunları ekleyince astarı yüzünü geçebilir ona da dikkat etmek lazım

• @tolgasatir bende bugün ayarlıcam birazdan aracı. Booking de sigortalar dahil görünüyor hep ordan yapacağım ya da priceline, hotwire gibi günlük 12-13 dolara ekleniyor oradan yapacağım. sixt den yapınca dahil görünüyor priceline dada yine.

• @caner92 ben de 8 günlük araç kiralaması yapacağım. priceline ye bakıyorum fiyatlar baya uygun çıkıyor. ekstra bir ücret çıkıyor mu Türk ehliyetine.

• merhaba arkadaşlar. nisan ayı için araç kiralamak istiyorum. https://www.priceline.com/rentalcars/listings/MCO/MCO/20240416-12:30/20240424-12:30/list buradan bakınca 8 gün için araç kirası baya uygun çıkıyor. bi sıkıntı olur mu?

• Turo ile araç kiralayan var mı? Turist vizesi olanlar araç kiralayinca vergiden muaf oluyor mu?

• Merhaba arkadaslar. Avrupa artik Turk ehliyeylerine araba kiralatmiyor. Uluslararasi ehliyet gerekiyor. Amerikada da durum ayni mi? Daha once gittigimizde bir sorun yasamamistik ama son zamanlarda durum degisti mi acaba? Turk ehliyetini kullanabilor miyiz?

• @Manushaqe, içinde söyledi: ABD'de Araç Kiralamak

Merhaba arkadaslar. Avrupa artik Turk ehliyeylerine araba kiralatmiyor. Uluslararasi ehliyet gerekiyor. Amerikada da durum ayni mi? Daha once gittigimizde bir sorun yasamamistik ama son zamanlarda durum degisti mi acaba? Turk ehliyetini kullanabilor miyiz?

20 gün önce düsseldorf da kiraladım. hiç bir sorun yaşamadım. uluslararası ehliyet ten kastınız nedir beynelminel olan mı ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Manushaqe

15.12.24 tarihinde Chicago O’Hare Havalimaninda TC ehliyetim ile kiraladım Thrifty’den, sorunsuz ve sorgusuz teslim aldım.

• @ATS16 cok tesekkur ederim

• @beceke nufus mudurlugunde bir kagit aliniyormus, turk ehliyeti uluslararasi bir ehliyettir diye. Onunla birlikte seyahat ediyormusuz. Arkadasimin Italyada basina geldi.

• Yakın zamanda kiralama yapan var mı en uygunu hangisi türk ehliyeti ile? Bir kaç sitede fiyatlar uygun çıkıyor ama bunlara sonradan sigorta istenme durumu olur mu ? Önceki sayfaları okudum fakat güncel durumu sormak istedim

• @erenist bence Turo. Ama vergi olayını tam olarak öğrenmek lazım. Bir de sigorta.

• @erenist, içinde söyledi: ABD'de Araç Kiralamak

Yakın zamanda kiralama yapan var mı en uygunu hangisi türk ehliyeti ile? Bir kaç sitede fiyatlar uygun çıkıyor ama bunlara sonradan sigorta istenme durumu olur mu ? Önceki sayfaları okudum fakat güncel durumu sormak istedim

Bildigim kadariyla sigortasiz kurumsal firmalardan araba kiralayamiyorsunuz. Kendi sigortaniz olursa gerek olmuyor firmalardan sigorta almaya, o durumda daha ucuza geliyor. Sanirim ilk gelis icin kiralayacaksiniz, bu durumda da mecbur bir insurance alacaksiniz. Gorusup en uygun sigortali olanini kiralayabilirsiniz. Turo’ya bakabilir veya Uber’i deneyebilirsiniz. Turo Turk ehliyeti ile veriyor ama Uber’i tam bilmiyorum.

• @erenist 2024 ocak-nisan arası bir çok kez kiraladım türk ehliyetiyle ve problem olmadı. hertz, sixty, dollar, thrifty firmalarını kullandım. Genelde priceline mobile app uygulaması üzerinden rezerve yaptım. bookingin uygulaması ve en uygun fiyatlar ordaydı. Ayrıca günlük çok uygun fiyatlara sigortada alabiliyorsunuz tavsiye ederim.

• Merhaba, Turo’dan jeep gladiator bakıyorum, Tampa havaalanından alacağım. Uygulamada bagaj 2 tane gösteriyor ancak arkaya 4-5 tane rahat sığar görünüyor. Özellikle bir kısıtlama vs var mı? 6 büyük bavul, 2 kabin boy valiz ile geleceğiz. Yoksa havaalanından uber xl tutup standart bir araç mı kiralama mı önerirsiniz? 1 aylık kiralayacağım için ay içerisinden 4-5 kere büyük araca ihtiyacım olacak

• ⭐⭐⭐⭐

@okokok, içinde söyledi: ABD'de Araç Kiralamak

Merhaba, Turo’dan jeep gladiator bakıyorum, Tampa havaalanından alacağım. Uygulamada bagaj 2 tane gösteriyor ancak arkaya 4-5 tane rahat sığar görünüyor. Özellikle bir kısıtlama vs var mı? 6 büyük bavul, 2 kabin boy valiz ile geleceğiz. Yoksa havaalanından uber xl tutup standart bir araç mı kiralama mı önerirsiniz? 1 aylık kiralayacağım için ay içerisinden 4-5 kere büyük araca ihtiyacım olacak

Sigdirabileceginiz kadar bagaj koyabilirsiniz. Araci teslim alirken icinin disinin her yerinin fotograf ve videolarini cekmeyi unutmayin.

• Arkadaşlar Turo cazip ve kolay görünüyor ancak sigortayı iyi değerlendirmekte fayda var.
    Çünkü en üst sigorta paketi dahi eyalet limitleri kadar sorumluluğu karşılıyor. Çoğu eyalette 15 ile 30k arası bu limit.

• @emkey premium sigorta alırsanız kullandığınız araç için zaten sorumluluğumuz olmuyor.

Söylediğiniz rakam sanırım araçla alakalı değil, yaralanmalardaki teminatlarla alakalı. Bu teminat belirttiğiniz gibi 10-20k arası değişmektedir.

Florida için örnek:

•	$10,000 kişi başına bedensel yaralanma (Bodily Injury - BI)
    •	$20,000 kaza başına toplam bedensel yaralanma (BI)
    •	$10,000 maddi hasar sorumluluğu (Property Damage Liability - PD)

Legal info
    Liability coverage is typically the minimum amount required by law, except in some states and at some airports that require additional coverage. For New York trips, the liability coverage is $1,250,000.

• Evet Turo aracı ile karşı tarafa verilen maddi, bedeni ve manevi zararlar için bu söylediğim. Önemli olanda bana sorarsanız bu kısım, ciddi anlamda koruma altına almak gerekiyor. Türkiyede de İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası olarak geçiyor ve mümkünse en üstten yapılmasını öneririm. Karşı tarafın kim olduğu, ne derece yara veya sakatlık aldığı gibi bir çok konu maddi ve manevi sorumluluk tutarını belirliyor

• @okokok @emkey

Peki premium sigorta her eyalette farklı mıdır? Hangi sigorta türünü tavsiye edersiniz?

2 ay kalmayı planliyorum florida’da, 2 aylık seçince araçları fiyatlar gayet makul oluyor, 10-20$ ‘ a bile araç bulunuyor günlük. Son aşamaya kadar gelmedim o yüzden sigorta göremedim. Umarım rezervasyon yapılınca karşı taraf iptal etmez.
    Ayrıca turist vizesi ile gidince vergi oduyor muyuz?

Benzer Başlıklar

• 19
  • 9
  • 351
  • 262
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |