Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?


  • @ack, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba, 15 Kasim da ABD'ye giris yaptim. USCIS Immigrant Fee yi ödenmesi gereken kagıdı yeni gördüm bundan haberim yoktu ödemeyi yeni yaptım. 23 Aralık da ödemeyi yapmış oldum bundan sonraki surecimde sıkıntı olur mu?Ödemeyi yeni yaptığım için sadece kartım mi geç basılır süreçte ciddi sıkıntı yaşanır mı yardımcı olabilir misiniz?

    Merhaba, sorularınıza cevap alabilmek için lütfen imzanızı güncelleyin ve mülakat deneyiminizi forumda paylaşın. Forum sayesinde Viyanada girdiğiniz mülakatın deneyimini, forum kullanıcılarından esirgemeyin. ABD’de bol şanslar!


  • @deebee merhaba, gerekli düzenlemeleri yaptım.


  • @arnblt tesekkürler, peki bununla ilgili viyanaya veya uscis a yazmam gerekir mi sizce durumu aciklayan?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ack

    23.12.24 tarihinden itibaren en geç 120 gün içerisinde kartınızın beyan ettiğiniz adrese gelmesini bekleyeceksiniz. Daha erken de gelebilir, en geç 120 gün sonra gelmez ise USCİS ile irtibata geçebilirsiniz. Bu tarihe kadar beklemeniz gerekiyor, yapabileceğiniz başka bir şey yok.

    If you haven't received your Green Card after about 90 to 120 days, you can contact USCIS to understand why it did not arrive.

    Kartınızın basım sürecini ödeme yaptıktan sonra size IOE ile başlayan ve saklamanızı uyaran bir numara tahsis edilmiş olması gerekiyor. Bu numarayı aşağıdaki uygulamaya girerek basım sürecini takip edebilirsiniz. 23.12.24 itibariyle 20-30 güne kadar herhangi bir güncelleme beklememeniz gerektiğini düşünüyorum.

    https://apps.apple.com/tr/app/my-uscis-case-status-tracker/id1435063223


  • Merhaba, 70. Gün kartım basıma geçti. Benzer durumda olan arkadaşlar için bildirmek istedim. Simdi kargoda görünüyor ama takip numarası görünmüyor


  • @nasel Merhaba, kusura bakmayın bir süredir giriş yapmamıştım. Buradan bir kişinin de ailece paketi kaybolmuştu, Ankara/Uscis ile konuyu çözdü ve tekrar US'e gelmeden halletmiş oldu. Sizde aynı şekilde Ankara'yı zorlayın derim, buraya gelip tekrar o zahmete katlanmaktan daha mantıklı.

    1. girişimizde de Uscis o tarihe randevu vermediği için bir sey yapamadık ve TR'den taşındık. Hemen randevu aldım ve vizede mülakata götürdüğüm tüm evrakları, gerekli gereksiz tüm detaylı bilgileri içeren dokümanları yanımda getirdim. Sağlık raporu dosyasının önyüzünde yer alan fotografın olduğu sayfanın daha önce fotokopisini almıştım onu da belgelere ekledim. Fotograf, tapu, banka dökümleri vb her seyi getirdim. En önemli belge doğum belgesi - https://www.turkiye.gov.tr/nvi-cok-dilli-dogum-kayit-ornegi-formul-a-sorgulama buradan aldım, ama Uscis çalışanları kabul etmedi, 4 personel inceledi, sağıolsun biri bu olur dediği için aldılar. (Ing çeviri olması işlerinizi kolaylaştırır) vize süremi 1 yıl uzattılar- pasaporta mühür ile visa paketi kaybolmuştur yazdılar- randevudan 2 ay sonra hiç hareket olmayınca yeniden case açıp detayları yazdım, siz paketimi kaybettiniz ama yeniden evrak topladım hala hiç hareket yok, ne yapmalıyım artık vb. 2 hafta sonra greencard basıldı ve kargolandı.

  • @Ozzyy merhaba cevap için çok teşekkür ederim. Ankarada mi hallettiler,doğru mu anladım?


  • Merhaba, yakın zamanda abd'ye ilk girşimizi yapıcaz. USCIS Immigrant Fee Ödemesini yaklaşık bir ay önce yaptım. Ödemeyi yaptığım ekranda ödeme yapan kişi kısmında sorulan adrese Türkiyedeki adresimizi girmiştim. Bu bir sorun veya karışıklığa sebep olmaz sanıyorum?
    Ayrıca gitmeden önce ev tutmaya çalışıyoruz, eğer yapabilirsek adres değişikliğimizi USCIS sitesinden online olarak mı , girişte havaalanında mı beyan etmeliyiz?
    Bazı yorumlarda havaalanında değişiklik yapanların sorun yaşadığını okudum , güncel bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok mutlu oluruz. Şimdiden teşekkürler.


  • Tekrar merhaba, benim gibi dosyası kaybolan yok mu forumda hiç. Lütfen yardımcı olur musunuz. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ankara için nereden durum bildirilir nasıl iletişim kurulur bir türlü bulamadım. Büyük badirelerle greencard vizemizi aldık. Her şeyin elimizden kaymasını istemiyorum.


  • @Murat-Yılmaz merhaba, sorununuzu cozdunuz mu? Biz de aynı durumdayiz ve ailece dosyamız kaybolmus

  • ⭐⭐⭐

    @nasel Gecmis olsun, sizin USCIS den gelen talimatlar dogrultusunda dosyanizi tamamlamaniz lazim olacaktir. USCIS’e ulasin, arayin ve canli destekten yardim alin baska yolu yok.


  • @nasel merhaba, size dm'den dönüş yapmıştım, lazım olacaklar için buraya da eklemiş olayım. Sarı zarfı kaybolan bir aile Ankara/Uscis ile hallettiğini yazmıştı. https://www.uscis.gov/about-us/find-a-uscis-office/international-offices/turkey-uscis-ankara-field-office burada yazan mail adresi "[email protected] " randevu almak için yazılabilir.

    "Amerika Birleşik Devletleri veya ABD toprakları dışındaysanız, USCIS İletişim Merkezi'ni 212-620-3418 numaralı telefondan arayabilirsiniz. Federal tatiller hariç, Pazartesi'den Cuma'ya 08:00 - 20:00 Doğu Saati arasında bir USCIS temsilcisinden canlı yardım alabilirsiniz." bu numaradan da arayıp nasıl ilerleneceği konusunda danışılabilir.


  • Benim de şöyle bir kötü tecrübem var, hala 115 gün geçmesine rağmen GC elime ulaşmadı. (NY)

    1 Ekim'de ödeme yaptım, 6 Ekim'de durum "Card is being produced" olarak değişti, ama ondan sonra bir haber çıkmadı.

    Kasım ortalarında başka bir işlem için aradım ve kart ile ilgili de talep oluşturdular, kasım sonlarında şöyle bir cevap geldi:

    "We have received your service request and researched the status of your application. Our records indicate your Permanent Resident Card (PRC) is in production and will be mailed within 30 days to the address on file. If you do not receive your PRC within 30 days, please contact us through the website listed below. "

    Tekrardan 90 günün bitiminde aradım ve yine bir talep oluşturdum, dün de şöyle bir cevap geldi:

    "We have received your service request and are researching the status of your application. We need additional time before replying to you with information about your case. If you do not receive your Permanent Resident Card (PRC) or additional information regarding your inquiry within 45 days, please contact us through the website listed below.
    Please be assured your status as a Lawful Permanent Resident (LPR) is not affected by the receipt of your PRC. You will have evidence of your LPR status for one year from the date of your admission, as shown by the temporary I-551 stamp Customs and Border Patrol (CBP) placed in your passport when you entered the United States. Even when your temporary evidence of LPR status expires, you do not lose your status as an LPR."

    Mesajın ikinci paragrafı biraz içimi rahatlatsa da sorunun ne olduğu ile ilgili tecrübesi olan var mı? Önceki sayfalarda okuduğum sarı zarf veya bıometric olaylarında durum "Ödeme alındı" diye kalıyormuş sanırım.


  • Merhabalar 10 ekimde Newyork giriş yaptım benimde henüz elime ulaşmadı kartım
    “ Immigrant Visa Fee Payment Received“ hala bu aşamadayım


  • Arkadaşlar merhaba. Amerika'ya giriş yapalı 2 ay oldu parasını ödeyeli 88 gün oldu. Ancak kartım halâ basım aşamasına bile geçmemiş. Ne yapmam gerekiyor ? Bu durumu yaşayan var mı ?

  • ⭐⭐⭐

    @Yusuf-Surmeli Gecmis olsun, lutfen sorunuz icin mevcut basliklari kullaninin, yeni baslik acmamaya ozen gosterin ki boylece daha genis cevrelere ulasip benzer deneyimlerden cozum bulabilirsiniz.
    Ilgili baslik icin tiklayiniz.

  • lumosL lumos bu başlıktan bahsetti

  • @lumos haklısınız sadece başlığı bulmakta sorun yaşadım o yüzden böyle yaptım. Eğer taşıyabilirseniz lütfen konuyu taşıyın 🙏🏻☺

  • ⭐⭐⭐

    @Yusuf-Surmeli Ilgili arkadaslar halledeceklerdir. Kolay gelsin.


  • Merhaba. Parayı yatıralı 88 gün oldu ve Amerika'ya giriş yapalı 2 ay oldu. Hala kartım Immigrant Visa Fee Payment Received aşamasında. Ödemesi alındı diyor ancak kartın basimina geçilmedi. Kartımın gelmeyeceğini düşünüyorum. Şimdiden gidip USCİS ile görüşmek istiyorum. Houston bölgesinde yaşıyorum. Nasıl yapabilirim randevuyu nasıl alabilirim bilgisi olan var mı ?


  • @lumos teşekkür ederim 🙏🏻🥰


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum