DV2025 Mülakat Deneyimleri
-
@Asiye-Akgül tebrik ederim,hayırlı olsun.
-
@Asiye-Akgül hayırlı olsun tebrikler 🎉
-
@Asiye-Akgül hayırlı olsun. Mutluluklar diliyorum
-
@orangegreen Merhaba ben cevaplamak istedim. 08.01.2025 tarihinde mülakata girdik Ankara'da ve ingilizce hiçbir evrak istemediler. Evlilik cüzdanının 2 adet fotokopisi yeterli oluyor. Sadece Vukuatlı adli sicil kaydını e devletten çıkartırken orda yazıyor zaten abd için olanı seçin ben hem türkçe hem ingilizce çıktı almıştım ingilizce olanı aldılar.
-
@ertugrulkndmr teşekkür ederim 🙏 evet 2 doz BioNTech aşımız vardı aşı kartı oluşturup teslim ettik( buna hiç bakmadılar excel oluşturmuştum tarihleri yazmıştım bu yeterli oldu) buna rağmen hatırlatma dozu isteniyor son bir yılda olmuş olmanız gerekiyor
-
08.01.2025 Tarihli Mülakat deneyimi paylaşacağım umarım bizden sonra girecek arkadaşların işine yarayacak bilgiler olur.
Mülakat günü randevu saatimiz 08.00
Ben Eşim ve 3 çocuğum ile beraber aracımızla konsolosluğun önüne geldiğimizde Saat: 07.00 daha önce okuduğumuz deneyimlere istinaden randevu saatimize zaman olduğu için konsolosluğun yakının’da bir yere aracımızı park ettik’ten sonra beklemeye başladık daha sonra 07.30 gibi konsolosluğun önüne geldik aşırı bir kalabalık vardı. 10 dk bekledik’ten sonra Polis memuru geldi önce 07.30 randevusu olanları daha sonra 07.45 ve 08.00 rendevusu olanlar içeri girmek için sıraya girdik.Hava soğuktu o saatler’de sıramızı beklerken Polis Memuru çocukların üşüdüğünü gördü küçük kızım bebek arabasındaydı bizi ve önümüzde bekleyen çocuklu aileleri ön sıraya çağırdı.İlk girişten camekanlı yerde görevli bizden pasaportlarımızı istedi kapaklı bir bölmeye bıraktık.o sırada görevli bize bir kağıt verdi bu kağıdı elbisemizin kollarına paçalarına ve bebek arabasına sürüp vermemizi istedi.
Daha sonra güvenlik girişin’den geçtik ve o meşhur olan ağır kapıdan içeriye giriş yaptık.Masada oturan görevliye pasaportlarımızı teslim ettik kontrol ettikten sonra pasaportun arkasına kağıt yapıştırdı ve bize numara verildi.Oturup bekmeye başladık
İlk sıra numarası yandığın’da pasaportumuzu verip vize ücreti ödemesi yapılıyor.
Ben 5 kişilik ailemiz için 1650 Dolar nakit olarak ödemeyi tercih ettim.Daha sonra evrak teslimi için beklemeye başladık sıramız geldiğin’de evrak teslimi için bankonun önüne geçtik.Bizden belirttiğim belgeleri istediler• Pasaport
• Asıl talihli için Lise diplamasının aslı ve fotokopisi
• Evlilik cüzdanı ve 2 adet fotokopisi
• Vukuatlı Nufus kayıt örneği
• Arşivli Adli sicil kaydı
• Unganlar sağlık Raporu
• 2 adet 51x51 fotoğraf ( Tüm bireyler için )
• 6 aylık banka hesap dökümü
• Askerlik Terhis belgesiEvrak teslimi yaptıktan sonra mülakat görüşmesi için sıra numaramızın yanmasını bekledik.Beklenen an geldi yarım yamalak Türkçesi ile görevli memur Eşimin ismini Gülerman diyerek çağırdı 😁 tabi biz ilk başta anlamadık 2. Defa gülermen deyince anladık bizi çağırıyor hemen görüşmenin olacağı camekanlı bankonun önüne geldik. Görevli Memur ilgilizce bilip bilmediğimizi sordu bilmediğimizi belirttik hemen arkasında bekleyen tercüman geldi.
Belgelerimiz masanın üstünde duruyordu hoşgeldiniz dedi bizde hoşbulduk diye cevap verdik tercüman orada çeviriyor bizim dediklerimizi.Önce sağ elimizi kaldırıp belirttiğimiz bilgilerin doğru olduğuna dair yemin ettik daha sonra Önce eşim sonra benim parmak izlerimiz alındı çocuklar içinde Anneden parmak izi alındı.Asıl talihli Eşim olduğu için çoğunlukla onunla muhatab olundu.Sorulan soruları aşağıda belirtiyorum
GÖREVLİ : Daha önce hiç evlilik yaşadınız mı ?
BİZ : Hayır yaşamadık.
GÖREVLİ : Daha önce yurtdışın’da yaşadınız mı ?
BİZ : Hayır yaşamadık.
GÖREVLİ : ( Asıl talihli Eşime ) Hangi eyalete gitmeyi düşünüyorsunuz ?
EŞİM : Indiana Eyaletine gitmeyi düşünüyoruz
GÖREVLİ : Ne işi yapacaksınız ?
EŞİM : Önce hizmet sektöründe çalışıp daha sonra bayan kuaförlüğü yapacağını söyledi.
GÖREVLİ : ( Bana ) Siz ne iş yapacaksınız ?
BEN : Hizmet sektöründe çalışacağımı söyledim.
Daha sonra mikrofonu kapattı Masanın üstünde duran evraklar’dan benim kendi hesabımda gösterdiğim iki ayrı bankadan birinde 30.000 dolar Diğerinde ise 500.000 TL olan hesap dökümanlarına baktı.Mikrofonu açtı tercüman vizenizi onaylandığını ve ptt kayıtlı olan adresinize 1 hafta içinde geleceğini söyledi bizde teşekkür ederek ayrıldık.
Ek olarak şunları belirtmek isterim DV çekilişin’den talihli olduğumuzu öğrendiğimiz’de kendim Askeri personeldim İşim sebebi ile hayatımızın değişmesine yön verecek olan bu şansın bizi olumsuz etkileyeceğine dair tedirginliğim vardı.Forum da bu durumu araştırdım daha önce Askeri personel olup da giden arkadaşlarda vardı onlarda sağolsun buradan teşekkür ediyorum hepsine bir sorun olmayacağını söylediler.Benim Sözleşmem 31.12.2024 Tarihin de bitiyordu ve bu tarih`ten sonra mesleği ancak 3 ay rapor alarak bırakabiliyordum.Vize mülakatı mız ise 08.01.2025 verilmişti.Bir karar vermem lazımdı risk aldım ve 9 yıldır Gururla ve severek yaptığım mesleği çocuklarımın geleceği için kendi isteğimle bıraktım. Umarım faydalı bir bilgi olur .
Herkesin vizelerini alıp hayallerine kavuşması dileğiyle.
-
@ahope Çok büyük bir karar ve fedakarlık...Her şey gönlünüzce olsun, yeni yaşamınızda ailenizle mutluluklar!
-
Tebrik ederim, çocuklarınizin geleceği için çok büyük bir fedakarlik yapiyorsunuz. Göç ettiğinizde de umarım her şey gönlünüzden geçtiği gibi olur, bu adımı attığınız için çocuklarınizin size ve eşinize gelecek zamanda müteşekkir olacağına inanıyorum. Gönülden bol şans 🍀🧿🙏🏻
-
@cttl çok teşekkür sağolun iyi dilekleriniz için 🙏
-
@ATS16 Her şey onlar için tabiki Benim için zor bir karardı.Ama dediğiniz gibi ilerde onlar için yaptığım fedakarlık yararlarına olacak iyi dilekleriniz için teşekkür ederim 🙏
-
@ahope hayırlı olsun.Herşey onlar için sözünüze gönülden katılıyorum.Yolunuz açık olsun
-
@DenizMaths Teşekkür ederim inşallah sizde vizenizi sorunsuz şekilde alırsınız 🙏
-
@ahope Tebrikler tekrardan :)
-
@cemciftcioglu teşekkür ederim darısı sana az kaldı 😊
-
Herkese selamlar,
Bugün pasaportlarımızı teslim aldık ve kontrol ettik. Vizemiz doğru şekilde basılmış ve amerikaya gitmeye hazır durumdayız. Bu süreçte destek olan herkese özellikle de paronayak gibi ayrıntıya takıldığım her durumda sorularıma cevap olan gücarslan beye özellikle teşekkür ederim.
Öncelikle şunu söyleyeyim ki evrak konusunda belirtilenler dışında hiçbir şey istemiyorlar ve ince ayrıntılara odaklanmıyorlar siz yine de kafanıza takılan spesifik konularda mail üzerinden iletişime geçmekten hiç çekinmeyin. Konsolosluk ile o kadar çok mailleştim ki bence beni artık tanıyorlardı :) ve hiçbir zaman ters bir yanıt ile karşılaşmadım, size de tavsiye ederim.
Mülakat günü 13 de olan randevumuzdan önce tarihi bir cafede güzel bir kahvaltı ardından patlayan bavulumuz yerine yeni bir bavul alıp eve bırakarak başladık :) stres mülakat başlayana kadar yoktu açıkçası. Konsolosluğun önüne vardığımızda saat 12:46 idi aşağıda iki Türk arkadaş ile karşılaştık ve hep birlikte yukarıya çıktık. Sırası ile bizi içeri aldılar. Öncelikle bebek arabasını göz ile kontrol ettiler her yeri eşya doluydu ama olumsuz bir şey söylenmedi. Sonra montlarımız ve çantamızı xrey makinesine koyduk gözüne takılan bir kaç şeyin ne olduğunu sordu söyledik okey dedi. Akıllı saati teslim aldı çıkışta geri alabilirsiniz dedi. Telefonlar ve diğer tüm eşyalarımızı yanımızda içeri aldık ancak telefonu kullanmanın yasak olduğu uyarı tabelalarında gösteriliyor yani translate için vs kullanmayı düşünmemelisiniz.
İçeride bir bekleme alanında oturmaya başlıyorsunuz ve öncelikle Alize hanım yanına çağırıyor sırası ile evrakları istiyor.
Asıl talihli için
Pasaport
İki adet fotoğraf
Formül a
Formül b ve bir kopya
Adli sicil kaydı ( bunu da e devletten ingilizce olarak aldım)
Diplomaların aslı ve fotokopisi ( yalnızca en son mezuniyeti aldı yani üniversite mezunu iseniz lise diplomasına gerek yok. Benim hem uluslararası geçerliliği olan mavi diplomam hem normal diplomam vardı ikisini de aldı tercüme vs yaptırmadım ancak dediğim gibi zaten mavi diplomam vardı)
Finansal rapor ( 6 aylık döküme veya paranızı dolara çevirmenize gerek yok biz yatırım ve hisse fonlarımızın gözüktüğü bir döküman aldık bankadan ingilizce bir de imza sirkülerini koyduk bir sorun olmadı.)Eşim için pasaport ikişer fotoğraf formül a ve formül b aldı diplomasını hiç sormadı
Bebeğimiz için ise pasaportki fotoğraf ve formül a aldı
Ne zaman Türkiye’ye döneceğimizi sordu
Greencardlarımızın gideceği adresi teyit etti. Biz Viyana’dan önce Milano’ya gitmiştik bunun ds260 da ekli olmadığını söyledik sorun olmadığını iletti ve parmak izlerimizi alarak bizi ödeme bankosuna yönlendirdi.
Burada ödememizi yaptık ve mülakat için beklemeye başladık.Birlikte gelen arkadaşlardan biri bizden önce mülakatını yaptı ve bayrağını aldı bana o an heyecan bastı :)
Arada bir yabancı kişi daha mülakat yaptı ve sıra bize geldi. Çok tatlı ancak işine de odaklı bir hanımefendi mülakatımıza başladı. Evraklarımızı kontrol etti ve diplomamı geri verdi, geri verirken çok işe yarar bir bölüm ve diploma olduğundan bahsetti. Birkaç soru sordu gayet genel sorular:
Kaç yılında evlendiniz( biz söyleyene kadar kendisi formül a da gördü ve söyledi)
Daha önce evlilikleriniz oldu mu
Başka çocuğunuz var mı
Çocuğunuz ne zaman nerede doğdu
Hangi meslekleri yapıyorsunuz kaç yıldır yapıyorsunuz
Amerika’da hangi meslekleri yapacaksınız
Nereye gideceksiniz gittiğiniz yerde tanıdığınız var mı
Başka bir ülkede yaşadınız mı( bu soruyu anlayamadık tekrar sorduk anlamakta zorlanınca Alize hanımı çağırdı ve bize tercüme ettirdi sonra Alize hanımı gönderdi biz devam ettik)
Her soruda evrakları kontrol ediyor ve bilgisayara bir şeyler yazıyor
En sonunda tamam evraklarınızda bir eksiklik görmüyorum pasaportunuzu dönüş tarihine kadar hazırlamayı umuyoruz dedi ve bebeğimize bir bayrak verdi
Perşembe günü resmi tatildi ve bu sebeple cuma günü gelen mail ile birlikte konsolosluğa gidip maili gösterip sarı zarflarımız ile birlikte pasaportlarımızı teslim aldık. Darısı bekleyen isteyen herkesin başına inşallah. Bundan sonra bizi daha yorucu bir süreç bekliyor ülkemize dönüp evimizi kapatmamız ve son kararlarımızı verip uçak biletlerimizi almamız gerekiyor.
Herkesin yolu açık olsun -
@Asiye-Akgül tebrik eder mutluluklar dilerim
-
@siraç teşekkür ederim 🙏
-
@Gs1905 Öncelikle tebrik ederim :) bir sorum var. Mülakat deneyimlerinde daha önce vize ABD vizesine başvurdun mu veya red yedin mi gibi sorular sorulduğunu görüyorum. Ben 2 sene önce work and travel için girdiğim vize görüşmesinden red yemiştim. Bu benim için bir sorun teşkil ediyor mu? Ben de HNK da gireceğim görüşmeye
-
Göçmen vize mülakatlarında profiliniz ile ilgili aksi bir şey yok ise daha önce vize ABD vizesine başvurdun mu veya red yedin mi gibi sorular sorulmuyor. DV mülakatınız başarılı geçerse hali hazırda geçerli olan göçmen olmayan vizeniz iptal edilir mülakat esnasında. Bol şans
-
@ATS16 Aksi bir şey yok derken ne gibi? Mülakatlara bakınca birçok kişiye bu soruların sorulduğunu görüyoruz? Hangi durumlarda bu soru geliyor? Bir kıstas mı var acaba? Detaylandırırsanız sevinirim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum