Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @olowen çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz gerçekten 🙏

• @Asiye-Akgül tebrikler, hayırlı olsun 👏🏻

• @onurakbas teşekkür ederim 🙂

• Merhaba uzun süredir tamamlamak istediğim serüvenin sonlarına doğru geliyorum. Bugün vize onayını aldım çok şükür.

Öncelikle yeni 20 yaşına girmiş biri olarak deneyimlerimi anlatacağım.
    İstanbuldan Ankaraya YHT ile geldim yolculuk yaklaşık 4.5 - 5 saat civarı sürüyor. Daha sonrasında arkadaşımla Mina 1 otel adlı otele gittik burası Kızılayda merkeze yakın ucuz bir otel. 2 kişi gecelik 1500 TL tuttu.

UNGANLAR (06/01/2025)

Ankarayı pek bilmediğim için Kızılay Meydandan Unganlara kadar yürüdüm dümdüz cadde olduğu için gayet basit bir şekilde gidilebiliyor. 10.10 saatinde olan randevum için 9.30 da gittim bir sıkıntı olmadan kabul ettiler. Benden ilk başta aşı kartlarımı ve pasaportumu istediler. Sadece e Devletten çıkardığım covid aşı kartımı teslim ettim. Daha sonrasında Düzen lab'a yönlendirdiler. Kan, idrar ve göğüs röntgeni tahlillerinden sonra 117.5 dolar (4140 TL) ödeme aldılar. İşlemler sonrası verdikleri kağıtla tekrar 4. kata unganlara indim. kendileri 1 saat sonra doktor muayenesi için gelmemi istedi. Ben de vakit geçirmek için Seğmenler Parkına doğru çıktım. Yolda Starbucksta orta boy kahveye 180tl aldılar dikkat edin uğramayın 🙂 Tekrardan unganlara geldiğimde içerisi baya kalabalıktı 15dk beklememin ardından muayene odasına çağırdılar. Kendileri psikolojik ve fiziksel bir sıkıntımızın olup olmadığını ve geçirdiğimiz ameliyatları soruyor. Ayrıca bir kaç aşı kartını çıkarmayı unuttuğum için kendisi bana biraz kızdı ama e devletten buldukları için sisteme işlediklerini söyledi. Daha sonra iki iğne yaptıktan sonra işlemlerin bittiğini söyledi. Onlara da 260 dolar (9200 TL) ödeme yaptım ve ertesi gün gidip sonuçlarımı aldım. Bir sıkıntı olmadığını söylediler ben de mülakatı beklemeye başladım.

Ankara vize görüşmesi (08/01/2025)

Zar zor 1 saat uyuyabildiğim gecenin ardından otelden çıkışımızı yapıp Kızılay meydandan konsolosluğa 200tlye taksi ile gittik. Yaklaşık 10 dk sürdü. Üstümdeki her şeyi arkadaşıma verdikten sonra sırada beklemeye başladım. Oradaki polisler randevu saatine göre sırayı ayarlıyor. Klasik güvenlik işlemlerinden sonra içeriye girdikten sonra bize "eğer lise mezunu değilseniz ve şartları karşılamazsanız vizeniz verilmeyebilir, vize ücretiniz iade edilmez" yazılı bir kağıt ve bir numara veriyorlar. Numaranız yandığında gidip 330 dolar ödeme yapıyorsunuz. Verilen fişi yanınızda turuyorsunuz ve bu sefer evrak teslimi için tekrar aynı numaranın yanmasını bekliyorsunuz. Benden istenen evraklar şöyle oldu
    -Vukatlı nüfus belgesi
    -Askerlik durum belgesi
    -Adli sicil kaydı
    -Lise diploması ve fotokopisi
    -Green cardın gideceği yeni adres
    -Banka varlık dökümü (Başta istemeyi unuttu sonradan çağırdılar)

Ais ve Formül A istenmedi.

Daha sonra gergin bir şekilde mülakatı bekledim ve numaram yandığında derin bi nefes çekip bankoya yöneldim. Türkçesi pek olmayan görevli İngilizce mi yoksa Türkçe mi mülakat yapmak istediğimi sordu. Aslında İngilizce yapabileceğimi düşünmeme rağmen kendimi daha iyi ifade edebileceğim için Türkçeyi seçtim. Kendisinin Türkçesi gerçekten çok az olduğu için içerdeki diğer çalışanlardan yardım istedi. Sorduğu sorular şöyle:

-Beyan edeceğin bilgilerin doğru olduğuna dair sağ elini kaldırıp yemin etmen gerekiyor.

-Daha önce hiç yurtdışında yaşadın mı?

Hayır hiç yaşamadım

-Nereye gideceksin?

New Jersey'e gideceğim orada arkadaşım var

-Orada ne yapacaksın, orada ailen var mı?

Hayır ailem orada değil sadece arkadaşım orada ben de onun yanına gideceğim ve hizmet sektöründe çalışmayı planlıyorum. ( biraz zor bir cümle olduğu için anlamadı yan taraftan birisini çağırdı ve ona tekrar aynılarını anlattım.

-Peki çok güzel. Şuan hangi işle meşgulsün

Şuan öğrenciyim.

Biraz banka dökümüme bakarak: Evet şuanlık her şey güzel gözüküyor. Vizeni onaylıyorum bir hafta içinde PTT dedi kendisine teşekkür ederek ayrıldım. Burada yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum burası olmasa işler kim bilir ne kadar zor olurdu. Ayrıca tesadüfen karşılaştığım memleketlim güvenlik abi, uçak bakımcısı abi ve 22 yaşında san fransiscoya gitmeyi düşünen dostum umarım sizler de vize onaylarınızı almışsınızdır. Herkese bu serüvende sıkıntısız, stressiz süreç diliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@cokuzgunadam Tebrikler👏
    20 yaşında olduğunuza göre size de şu hatırlatmayı yapayım.
    18-25 yaş arası göçmen erkeklerin (SSS) kurumuna kaydolması gerekiyor.
    Konuyla ilgili başlık:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system?page=1

• Herkese merhaba,
    Bugün Bükreş elçiliğindeki mülakatımızı tamamlamış ve sözlü olarak onayımızı almış bulunmaktayız. Forum sayesinde öğrendiklerimiz sayesinde dosya taşımada, hazırlık aşamasında ve mülakat işlemlerinde sorun yaşamadan süreci atlattık. Forumun kurucularına böyle bir platformu oluşturup ellerinden geldiğince verdikleri destek için teşekkür ediyoruz.
    Tek sorunumuz pasaportlarımızın Cuma gününe yetişip yetişmeyeceği konusu kaldı. Yarın elçilik tatil olduğundan Cuma için elimizden geleni yaparız dediler. Ceac 'dan baktığımda şu anda AP olarak durumumuz görünüyor. Cuma 'ya yetişmezse önümüzdeki haftaya kalmak için plan yapmamız gerekecek 😞
    Mülakata gelecek olursak Bükreş büyükelçiliği hiçliğin ortasında bir yerde olduğundan randevu saatinizden çok önce gidilmesini tavsiye etmem. Etrafında ne oturacak bir yer ne de zaman geçirecek bir alan var. Biz 1 saat önce gittiğimizden bu sorunu biraz yaşadık.
    İçeri girerken tabi çanta vs. alınmıyor ancak bu konuda güvenlik oldukça yardımcı tüm elektronik alet ve çantaları emanete alıp çıkışta geri veriyorlar. Evrak tesliminde doğum belgesi olarak sunduğumuz formül A belgesi görevliyi ikna etmedi. Daha sonra kendisi bizden vukuatlı nüfus kayıtlarımızı istedi. İyi ki bu belgeyi de çeviri yaptırıp götürmüştüm. Bunu verince sorun çözüldü. Yine evlilik cüzdanı konusunu da ancak travelstate 'deki evraklardan doğrulayarak kabul ettirdik. Bu konuda formül B'de kabul görmedi diyebiliriz.
    Alınan belgeler;
    -Geçerli pasaportlar
    -Formül A (Apostilli götürmüştük)
    -Formül B (Apostilli)
    -Evlilik cüzdanı ve 2 nüshası
    -Polis kayıtları (İngilizce alınmış)
    -Askerlik durum belgesi (Çeviri ve apostil)
    -Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Çeviri ve apostil)
    -Asıl talihli olan eşimin lise diploması aslı, çevirisi ve apostili
    -Üniversite diplomaları (İngilizcesi vardı)
    -Banka hesap bakiyesi
    -Sağlık muayene sonuçları
    Evrak tesliminden sonra parmak izi kaydı ve ödemeyi yaptıktan sonra mülakat için kayda değer bir süre bekledik. Gözlemlediğim kadarıyla oldukça sakin bir elçilik ancak işleri biraz yavaş ilerletiyorlar. Mülakat sırasında eşimin İngilizcesi iyi olmadığından benim yardımcı olup olamayacağımı sordum ve izin verdiler sorun etmediler. Eğitimimiz ve yaptığımız işleri sordu, Amerika da ne iş yapmak istediğimizi sordu. Biz Irvine/CA 'da yaşamak istediğimiz ilettik orada yaşayan bir tanıdığımız olup olmadığını sordu. Eşimin kardeşi orada yaşadığından bu bilgiyi de verdik. Ve sonra sihirli 🙂 Approved kelimesini duyduk.
    Umarım Cuma günü pasaportlarımızı alırız ve bu stresler tatlı bir anı olarak Amerika yolunda konuştuğumuz konular haline gelir.

Bükreş'le ilgili aklına takılan bir soru olan olursa her zaman yardımcı olmaya hazırım. Git gel buraları baya öğrendik sayılır 🙂

• @marius Tebrikler, yeni yaşamınızda mutluluklar:)
    Bükreşin uysallığı devam ediyor, olası bir problemde iyi bir alternatif benim için. Keşke şengene dahil olmasaydı..

Peki hiç, dosyanızı niye buraya taşıdınız gibi bir yaklaşımda bulundular mı?

• @marius merhaba, öncelikle hayırlı olsun . Bukres oturum istiyormu yoksa viyana gibi direkt vize ile mi gittiniz?

• @cttl merhaba bununla ilgili hiçbir şey sorulmadı.

• @omerko merhaba bizim yeşil pasaportumuz olduğundan vize vs. sorunu yaşamadık. Mülakat öncesi veya sırasında da herhangi bir oturum sorusu gelmedi.

• @Asiye-Akgül merhabalar öncelikle sizleri tebrik ederim. Bizde Viyana’da mülakata gireceğiz. Aşılar ile alakalı bir sorum olacaktı. Covid döneminde covid aşısı yaptırdınız mı? Yaptırdıysanız ona rağmen mi covid aşısı istediler ?

• @Asiye-Akgül tebrik ederim,hayırlı olsun.

• @Asiye-Akgül hayırlı olsun tebrikler 🎉

• @Asiye-Akgül hayırlı olsun. Mutluluklar diliyorum

• @orangegreen Merhaba ben cevaplamak istedim. 08.01.2025 tarihinde mülakata girdik Ankara'da ve ingilizce hiçbir evrak istemediler. Evlilik cüzdanının 2 adet fotokopisi yeterli oluyor. Sadece Vukuatlı adli sicil kaydını e devletten çıkartırken orda yazıyor zaten abd için olanı seçin ben hem türkçe hem ingilizce çıktı almıştım ingilizce olanı aldılar.

• @ertugrulkndmr teşekkür ederim 🙏 evet 2 doz BioNTech aşımız vardı aşı kartı oluşturup teslim ettik( buna hiç bakmadılar excel oluşturmuştum tarihleri yazmıştım bu yeterli oldu) buna rağmen hatırlatma dozu isteniyor son bir yılda olmuş olmanız gerekiyor

• 08.01.2025 Tarihli Mülakat deneyimi paylaşacağım umarım bizden sonra girecek arkadaşların işine yarayacak bilgiler olur.

Mülakat günü randevu saatimiz 08.00

Ben Eşim ve 3 çocuğum ile beraber aracımızla konsolosluğun önüne geldiğimizde Saat: 07.00 daha önce okuduğumuz deneyimlere istinaden randevu saatimize zaman olduğu için konsolosluğun yakının’da bir yere aracımızı park ettik’ten sonra beklemeye başladık daha sonra 07.30 gibi konsolosluğun önüne geldik aşırı bir kalabalık vardı. 10 dk bekledik’ten sonra Polis memuru geldi önce 07.30 randevusu olanları daha sonra 07.45 ve 08.00 rendevusu olanlar içeri girmek için sıraya girdik.Hava soğuktu o saatler’de sıramızı beklerken Polis Memuru çocukların üşüdüğünü gördü küçük kızım bebek arabasındaydı bizi ve önümüzde bekleyen çocuklu aileleri ön sıraya çağırdı.İlk girişten camekanlı yerde görevli bizden pasaportlarımızı istedi kapaklı bir bölmeye bıraktık.o sırada görevli bize bir kağıt verdi bu kağıdı elbisemizin kollarına paçalarına ve bebek arabasına sürüp vermemizi istedi.

Daha sonra güvenlik girişin’den geçtik ve o meşhur olan ağır kapıdan içeriye giriş yaptık.Masada oturan görevliye pasaportlarımızı teslim ettik kontrol ettikten sonra pasaportun arkasına kağıt yapıştırdı ve bize numara verildi.Oturup bekmeye başladık
    İlk sıra numarası yandığın’da pasaportumuzu verip vize ücreti ödemesi yapılıyor.
    Ben 5 kişilik ailemiz için 1650 Dolar nakit olarak ödemeyi tercih ettim.Daha sonra evrak teslimi için beklemeye başladık sıramız geldiğin’de evrak teslimi için bankonun önüne geçtik.Bizden belirttiğim belgeleri istediler

• Pasaport
    • Asıl talihli için Lise diplamasının aslı ve fotokopisi
    • Evlilik cüzdanı ve 2 adet fotokopisi
    • Vukuatlı Nufus kayıt örneği
    • Arşivli Adli sicil kaydı
    • Unganlar sağlık Raporu
    • 2 adet 51x51 fotoğraf ( Tüm bireyler için )
    • 6 aylık banka hesap dökümü
    • Askerlik Terhis belgesi

Evrak teslimi yaptıktan sonra mülakat görüşmesi için sıra numaramızın yanmasını bekledik.Beklenen an geldi yarım yamalak Türkçesi ile görevli memur Eşimin ismini Gülerman diyerek çağırdı 😁 tabi biz ilk başta anlamadık 2. Defa gülermen deyince anladık bizi çağırıyor hemen görüşmenin olacağı camekanlı bankonun önüne geldik. Görevli Memur ilgilizce bilip bilmediğimizi sordu bilmediğimizi belirttik hemen arkasında bekleyen tercüman geldi.

Belgelerimiz masanın üstünde duruyordu hoşgeldiniz dedi bizde hoşbulduk diye cevap verdik tercüman orada çeviriyor bizim dediklerimizi.Önce sağ elimizi kaldırıp belirttiğimiz bilgilerin doğru olduğuna dair yemin ettik daha sonra Önce eşim sonra benim parmak izlerimiz alındı çocuklar içinde Anneden parmak izi alındı.Asıl talihli Eşim olduğu için çoğunlukla onunla muhatab olundu.Sorulan soruları aşağıda belirtiyorum

GÖREVLİ : Daha önce hiç evlilik yaşadınız mı ?

BİZ : Hayır yaşamadık.

GÖREVLİ : Daha önce yurtdışın’da yaşadınız mı ?

BİZ : Hayır yaşamadık.

GÖREVLİ : ( Asıl talihli Eşime ) Hangi eyalete gitmeyi düşünüyorsunuz ?

EŞİM : Indiana Eyaletine gitmeyi düşünüyoruz

GÖREVLİ : Ne işi yapacaksınız ?

EŞİM : Önce hizmet sektöründe çalışıp daha sonra bayan kuaförlüğü yapacağını söyledi.

GÖREVLİ : ( Bana ) Siz ne iş yapacaksınız ?

BEN : Hizmet sektöründe çalışacağımı söyledim.

Daha sonra mikrofonu kapattı Masanın üstünde duran evraklar’dan benim kendi hesabımda gösterdiğim iki ayrı bankadan birinde 30.000 dolar Diğerinde ise 500.000 TL olan hesap dökümanlarına baktı.Mikrofonu açtı tercüman vizenizi onaylandığını ve ptt kayıtlı olan adresinize 1 hafta içinde geleceğini söyledi bizde teşekkür ederek ayrıldık.

Ek olarak şunları belirtmek isterim DV çekilişin’den talihli olduğumuzu öğrendiğimiz’de kendim Askeri personeldim İşim sebebi ile hayatımızın değişmesine yön verecek olan bu şansın bizi olumsuz etkileyeceğine dair tedirginliğim vardı.Forum da bu durumu araştırdım daha önce Askeri personel olup da giden arkadaşlarda vardı onlarda sağolsun buradan teşekkür ediyorum hepsine bir sorun olmayacağını söylediler.Benim Sözleşmem 31.12.2024 Tarihin de bitiyordu ve bu tarih`ten sonra mesleği ancak 3 ay rapor alarak bırakabiliyordum.Vize mülakatı mız ise 08.01.2025 verilmişti.Bir karar vermem lazımdı risk aldım ve 9 yıldır Gururla ve severek yaptığım mesleği çocuklarımın geleceği için kendi isteğimle bıraktım. Umarım faydalı bir bilgi olur .

Herkesin vizelerini alıp hayallerine kavuşması dileğiyle.

• @ahope Çok büyük bir karar ve fedakarlık...Her şey gönlünüzce olsun, yeni yaşamınızda ailenizle mutluluklar!

• ⭐⭐⭐⭐

@ahope

Tebrik ederim, çocuklarınizin geleceği için çok büyük bir fedakarlik yapiyorsunuz. Göç ettiğinizde de umarım her şey gönlünüzden geçtiği gibi olur, bu adımı attığınız için çocuklarınizin size ve eşinize gelecek zamanda müteşekkir olacağına inanıyorum. Gönülden bol şans 🍀🧿🙏🏻

• @cttl çok teşekkür sağolun iyi dilekleriniz için 🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |