Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
2.7k 479 202.3k 516

• Merhabalar. Unganlar deneyimi aktarıyorum;
    Sabah 09.00 randevusu için 08.50 de 4. katta yer alan Unganlardaydım. İçeride gerçekten Türk sayısı çok azdı :) Yanımda sadece Pasaportum ve E-Nabız üzerinden çıkardığım Covid Aşı kartım vardı.
    Saat 9.00 da ismim söylenerek bankoya çağırıldım. Fotoğraf çekimi ve bir imzadan sonra 5. kata yönlendirdiler. Burada 1 tüp kan aldılar, ardından 3. katta röntgen çekildim. Bu süreçte 1676 TL ödeme yaptım ve 4 kata gidip evrakla pasaportumu teslim ettim. Tüm bu süreç yaklaşık 8-9 dk sürdü (merdiven in çık dahil). Sonrasında saat 11.00 de geri gelmemi söylediler doktor muayenesi için.
    Bende yakındaki (150 metre) mackbear coffee de sandviç ve kahvemle (ikisi birden 150 TL öğlene kadar) kahvaltımı yaptım. 10 dk önceden gidip bekleme salonuna geçtim ve 11.10 gibi içeri çağırdılar. Birkaç basit muayene ve 2 ayrı iğne (toplam beş aşı) ile aşılarım tamamlandı. Bu muayene süreside yaklaşık 3-4 dk sürdü. Ardından 12038 TL'lik bir ödeme daha yaptım ve yarın gelip sonuçlarımı alabileceğimi söylediler.
    Şimdi ise gelecek haftaya olan randevuyu beklemeye başladık. Herkese bol şans

• @cemciftcioglu kısacası kişi başı 14000TL civarına iş bitti. Covid dışında Herhangi bir aşı kartı götürmüş müydünüz? Türk nasıl olsun ki? 5 ayda sadece 300 kişi ye mülakat verdiler. Ayda 60 günde 2 kişi eder.

• @minnesota Hayır başka bir aşı kartı yada evrak yoktu yanımda

• Bu ileti silindi!

• @minnesota ben de dün gittim unganlara. sadece covid aşı kartımı götürmüştüm. eksik aşı kartlarım vardı kendileri ben bahsetmeden e nabızdan bakmış.

• @onurakbas merhaba Onur Bey, covid aşısı olarak hangi aşıyı yaptılar acaba, bilgi verdiler mi? Sinovac olma imkanımız var mı acaba. Ben biontech aşıdan sonra çok kötü hasta oluyorum, korkutuyor bizi.

• @Kübra-Kırmacı merhaba, biontech aşısı yapıyorlar. Seçenek sunmadılar. Normalde eşimi de çok etkiliyordu ama sorun yaşamadık biz. Sadece ertesi gün çok az kol ağrısı oldu.

• Bu ileti silindi!

• @Gs1905 Hayirli olsun🥳

• @atilla-04 Yeni hayatinizda mutluluklar diliyorum, adiniza çok sevindim 🥳

• ugurswayU ugursway bu başlıktan bahsetti

• @atilla-04 tebrikler yolunuz açık olsun👍🏻🙏

• Evet bugün Ankara da birçok forumdaşımızın mülakat günü. Tüm katılımcılara bol şans dilerim.

• Herkese merhabalar, bugün Ankara’daki mülakatımızı da başarıyla tamamlamış bulunmaktayız. Deneyimlerimizi ve önerilerimizi aktarmak isterim. Öncelikle Ankara dışından gelecek olanlar için yürüme mesafesinde en uygun fiyatlı otel Grand Mercury (eski adı ile Downtown Ankara) da kalmanızı tavsiye ederim. Yürüyerek 10 dkda ulaştık büyükelçiliğe. Mülakat deneyimimize gelecek olursam, çok heyecanlı bir süreç gerçekten ama stres yapmanıza hiç gerek yok gerçekten her şey çok güzel ilerliyor. Beklediğimizden uzun sürdü işlemlerimizi tamamlamak, 8.30 randevusuyduk ve çıktığımızda 10.40 falandı. Öncelikle sizden ödemeyi alıyorlar sonrasında da belgelerinizi alacakları gişe için sıra bekliyorsunuz. Bizden aldıkları belgeler:

• Pasaport ( sadece güncel olanı aldılar)
    • evlilik cüzdanı ve fotokopisi
    • nüfus kayıt örneği
      -adli sicil kaydı ( biz ingilizce olanı verdik ama zorunlu değil )
    • Diploma aslı ve fotokopisi ( sadece asıl talihli)
    • Erkekler için askerlik belgesi ( eşimden aldılar)
    • 6 aylık hesap dökümü ve varlık dökümü
    • 2 adet fotoğraf
      Tüm belgelerimizi Türkçe teslim ettik İngilizce olan sadece adli sicil belgemizdi.
      Diğer getirdiğimiz belgelerin hiçbiri istenmedi( ds260, ptt için aldığımız belge, formül a ve b gibi)
      Belgeleri verdikten sonra da mülakat için sıra bekledik, sonrasında biz görüşmemizi ingilizce yaptık ama herkesin de forumda belirttiği gibi türkçe de yapabilirsiniz. Hatta bizim gözlemimiz eğer Türkçesi çok iyi olmayan bir görevliye denk gelirseniz çok az soru sorarak ve sizi de çok sorgulamadan vizenizi onaylıyor gibi duruyor, tabi siz yine de nasıl rahat hissediyorsanız o şekilde yapabilirsiniz, size bu şekilde denk gelmeyebilir :D

Bize sordukları sorular da açıkçası çok azdı:

• Hangi seviyeden mezuniyetimin olduğu? (Lisans vb.)
    • Hangi bölüm okuduğum ve ne iş yaptığım aynı şekilde eşime de ne iş yaptığı soruldu fakat okulu ile ilgili hiçbir soru yöneltilmedi.
    • Nerede yaşamayı düşündüğümüz ve orada tanıdığımız olup olmadığı ( Biz adres gösterdiğimiz eyaletten farklı bir yer söyleyip gideceğimiz eyalette tanıdığımız yok dememize rağmen hiçbir soru sormadı bu konu hakkında)
    • Gittiğimiz zaman ne iş yapacağımız
      Sonrasında ise vizemizi onayladığını ve 4-5 gün içinde bize ulaşacağını iletti.
      Bizim mülakat sürecimizde bu şekilde tamamlanmış oldu. Umarım herkes için süreç çok güzel ilerler, bol şanslar dilerim.

• @Asiye-Akgül elbette hayır, hiçbir sorun olmaz.

• @gucarslan bayrağımızı aldık :) pasaportlar elimize geçtikten sonra detaylı bir anlatım yapacağım. Size ve sizin vesilenizle burada bilgi paylaşımı yapan herkese teşekkür ederim

• @olowen çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz gerçekten 🙏

• @Asiye-Akgül tebrikler, hayırlı olsun 👏🏻

• @onurakbas teşekkür ederim :)

• Merhaba uzun süredir tamamlamak istediğim serüvenin sonlarına doğru geliyorum. Bugün vize onayını aldım çok şükür.

Öncelikle yeni 20 yaşına girmiş biri olarak deneyimlerimi anlatacağım.
    İstanbuldan Ankaraya YHT ile geldim yolculuk yaklaşık 4.5 - 5 saat civarı sürüyor. Daha sonrasında arkadaşımla Mina 1 otel adlı otele gittik burası Kızılayda merkeze yakın ucuz bir otel. 2 kişi gecelik 1500 TL tuttu.

UNGANLAR (06/01/2025)

Ankarayı pek bilmediğim için Kızılay Meydandan Unganlara kadar yürüdüm dümdüz cadde olduğu için gayet basit bir şekilde gidilebiliyor. 10.10 saatinde olan randevum için 9.30 da gittim bir sıkıntı olmadan kabul ettiler. Benden ilk başta aşı kartlarımı ve pasaportumu istediler. Sadece e Devletten çıkardığım covid aşı kartımı teslim ettim. Daha sonrasında Düzen lab'a yönlendirdiler. Kan, idrar ve göğüs röntgeni tahlillerinden sonra 117.5 dolar (4140 TL) ödeme aldılar. İşlemler sonrası verdikleri kağıtla tekrar 4. kata unganlara indim. kendileri 1 saat sonra doktor muayenesi için gelmemi istedi. Ben de vakit geçirmek için Seğmenler Parkına doğru çıktım. Yolda Starbucksta orta boy kahveye 180tl aldılar dikkat edin uğramayın :) Tekrardan unganlara geldiğimde içerisi baya kalabalıktı 15dk beklememin ardından muayene odasına çağırdılar. Kendileri psikolojik ve fiziksel bir sıkıntımızın olup olmadığını ve geçirdiğimiz ameliyatları soruyor. Ayrıca bir kaç aşı kartını çıkarmayı unuttuğum için kendisi bana biraz kızdı ama e devletten buldukları için sisteme işlediklerini söyledi. Daha sonra iki iğne yaptıktan sonra işlemlerin bittiğini söyledi. Onlara da 260 dolar (9200 TL) ödeme yaptım ve ertesi gün gidip sonuçlarımı aldım. Bir sıkıntı olmadığını söylediler ben de mülakatı beklemeye başladım.

Ankara vize görüşmesi (08/01/2025)

Zar zor 1 saat uyuyabildiğim gecenin ardından otelden çıkışımızı yapıp Kızılay meydandan konsolosluğa 200tlye taksi ile gittik. Yaklaşık 10 dk sürdü. Üstümdeki her şeyi arkadaşıma verdikten sonra sırada beklemeye başladım. Oradaki polisler randevu saatine göre sırayı ayarlıyor. Klasik güvenlik işlemlerinden sonra içeriye girdikten sonra bize "eğer lise mezunu değilseniz ve şartları karşılamazsanız vizeniz verilmeyebilir, vize ücretiniz iade edilmez" yazılı bir kağıt ve bir numara veriyorlar. Numaranız yandığında gidip 330 dolar ödeme yapıyorsunuz. Verilen fişi yanınızda turuyorsunuz ve bu sefer evrak teslimi için tekrar aynı numaranın yanmasını bekliyorsunuz. Benden istenen evraklar şöyle oldu
    -Vukatlı nüfus belgesi
    -Askerlik durum belgesi
    -Adli sicil kaydı
    -Lise diploması ve fotokopisi
    -Green cardın gideceği yeni adres
    -Banka varlık dökümü (Başta istemeyi unuttu sonradan çağırdılar)

Ais ve Formül A istenmedi.

Daha sonra gergin bir şekilde mülakatı bekledim ve numaram yandığında derin bi nefes çekip bankoya yöneldim. Türkçesi pek olmayan görevli İngilizce mi yoksa Türkçe mi mülakat yapmak istediğimi sordu. Aslında İngilizce yapabileceğimi düşünmeme rağmen kendimi daha iyi ifade edebileceğim için Türkçeyi seçtim. Kendisinin Türkçesi gerçekten çok az olduğu için içerdeki diğer çalışanlardan yardım istedi. Sorduğu sorular şöyle:

-Beyan edeceğin bilgilerin doğru olduğuna dair sağ elini kaldırıp yemin etmen gerekiyor.

-Daha önce hiç yurtdışında yaşadın mı?

Hayır hiç yaşamadım

-Nereye gideceksin?

New Jersey'e gideceğim orada arkadaşım var

-Orada ne yapacaksın, orada ailen var mı?

Hayır ailem orada değil sadece arkadaşım orada ben de onun yanına gideceğim ve hizmet sektöründe çalışmayı planlıyorum. ( biraz zor bir cümle olduğu için anlamadı yan taraftan birisini çağırdı ve ona tekrar aynılarını anlattım.

-Peki çok güzel. Şuan hangi işle meşgulsün

Şuan öğrenciyim.

Biraz banka dökümüme bakarak: Evet şuanlık her şey güzel gözüküyor. Vizeni onaylıyorum bir hafta içinde PTT dedi kendisine teşekkür ederek ayrıldım. Burada yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum burası olmasa işler kim bilir ne kadar zor olurdu. Ayrıca tesadüfen karşılaştığım memleketlim güvenlik abi, uçak bakımcısı abi ve 22 yaşında san fransiscoya gitmeyi düşünen dostum umarım sizler de vize onaylarınızı almışsınızdır. Herkese bu serüvende sıkıntısız, stressiz süreç diliyorum.

• @cokuzgunadam Tebrikler👏
    20 yaşında olduğunuza göre size de şu hatırlatmayı yapayım.
    18-25 yaş arası göçmen erkeklerin (SSS) kurumuna kaydolması gerekiyor.
    Konuyla ilgili başlık:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/157/amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system?page=1

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k