Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Arkadaşlar doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum ama bizim Abd ye gelmemize iki haftadan az kaldı TEB bankasından hesap açmaya çalıştığımızda mobilden ilerlenmiyor usa vergi numarası felan soruyor. Bankaya gidip sorduğumuzda ise yetkili bayan Amerika konusunu duyunca direk hesap açamıyoruz dedi orada kullanılmasına izin vermiyorlarmış böyle bir şey yaşayan oldu mu ?

• @erenist Merhaba, ben bankaya gitmeden CEPTETEB uygulaması üzerinden açmıştım hesabımı. Daha sonra farklı bir nedenden dolayı gitmiştim ama hesap açma ile ilgili bir durum değildi. Sadece günlük para çekme limitini yükseltmek için bir şubeye gitmiştim. (Telefon bankacılığı ile en yüksek tutara ulaşamamıştım. Vs vs vs..) Dolayısıyla Cepteteb uygulaması üzerinden hesabınızı açabilirsiniz diye düşünüyorum eğer bankanın uygulamaları değişmemiş ise... Syg.

• @Redbeard Cepteteb üzerinden hesap açarken amerikada hesap kullanılacak mı gibisinden bir kaç soru var evet dediğinizde işlem tıkanıyor çünkü yurtdışı vergi numarası istiyor, seçeneklere hayır dediğimiz zaman da en sonda bir sözleşme çıkıyor işte ; ‘hesabı abd de kullandığım anlaşılırsa bütün haklarımdan fesh ediyorum banka bütün varlıklarımı iade ederek hesabımı şu kadar gün içinde kapatabilir vs vs’ gibi can sıkıcı bir yazı var onu onaylamamızı istiyor.

• @erenist normal şartlarda şöyle hatırlıyorum. Ben normal bir hesap açtım ve hesap açarken Amerika'yı hiç karıştırmadım. Daha sonra dan bir muvafakatname verdim diye hatırlıyorum. Dolayısıyla siz hesabınızı açtıktan sonra gerekirse diğer işlemlere devam edersiniz. İlk önce Türkiye'de kullanmak üzere hesabınızı açın. Daha sonra gerek görmeniz halinde müşteri hizmetlerini ararsınız ve işlemlere devam edersiniz. Bu arada bu muvafakatname olayı için sanırım bazı arkadaşlarımız hiç işlem yapmamış (Eski iletilerden öyle hatırlıyorum) ben işimi sağlama bağlamak için o işlemi daha sonradan yaptım. Bankayı aramıştım ve Ben Amerika'ya gidiyorum orada yaşayacağım vs vs diyerek beyan etmiştim ve daha sonradan mobil bankacılık üzerinden beni yönlendirmişlerdi ve işlemi tamamlamıştım. Sonuç olarak: Siz şuan TR'desiniz ve TR'ye göre davranarak gönül rahatlığı ile hesaplarınızı açın.

Not: Açtığınız USD hesabı favori hesap yapın, eğer Amerika'da günlük para çekme işlemini yapacaksanız.

• @Redbeard Şimdi tekrar denedim normal bir hesap açarken bile bazı onaylar istiyor onlardan biri de şu bahsettiğim uyarı niteliğinde olan sözleşme onayı ;

ABD'DE YERLEŞİK SAYILAN KİŞİLERE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME
    ABD otoritelerinin ABD'de yerleşik sayılan kişiler için zorunlu tuttuğu düzenlemelere uyum amacıyla, Bankamız kayıtlarında ABD adres bilgisi bulunan kişiler ile bankacılık hizmetlerine ilişkin sözleşme ilişkisi tesis etmediğinizi ve yatırım işlemi gerçekleştiremeyeceğinizi bildiğimi; halihazırda ABD'de yerleşik olmadığımı; bu beyanı imzaladığım tarihten sonra ABD'de yerleşik sayılmam halinde ya da adres bilgilerimde bu yönde değişiklik olması halinde Bankanızı derhal bilgilendireceğimi ve Bankanız nezdindeki yatırım ürünlerimin satışı için gerekli talimatları derhal Bankanıza ileteceğimi, aksi takdirde Bankanız nezdindeki yatırım ürünlerimin ayrıca bir talimatım aranmaksızın Bankanız tarafından satılarak nezdinizdeki hesabıma geçirilmesine peşinen muvafakat ettiğimi; mevcut yatırım ürünlerinin satışı dolayısıyla Bankanızdan herhangi bir zarar tazmini talebinde bulunmayacağımı, eksik / yanlış / geç bilgilendirme dolayısıyla ortaya çıkabilecek tüm zararlardan sorumlu olacağımı ve bu beyanı imzaladığım tarihten sonra ABD'de yerleşik sayılmam ya da adres bilgilerimde bu yönde değişiklik olması halinde bu durumun Bankanız açısından ve Bankanız ile akdetmiş olduğum tüm sözleşmeler için haklı bir fesih nedeni teşkil edeceğini bildiğimi, Bankanızca gerçekleştirilecek feshi takiben Bankanız nezdindeki tüm hesaplarımı derhal kapatacağımı ve Bankanızdan kullandığım tüm ürünleri derhal iptal ettireceğimi, aksi takdirde Bankanızca alınacak tedbirlere hiçbir itirazım olmayacağını ve Bankanızdan bu nedenle herhangi bir zarar ya da tazminat talebinde bulunmayacağımı kabul, beyan ve taahhüt ederim.

• @erenist tamam onaylayın geçin isterseniz...

• ⭐⭐⭐⭐

@erenist

Yaşadım ne yazık ki bende, söylemleri çok irite etti ve para transferi esnasında olası blokelerin yaşanabileceği hususunda üstü kapalı tehdit etti (amacı birikimin TEB’de kalmasını istemiş olabilir). TEB hesabı açtım ve birikimimin küçük bir kısmını TEB’de bıraktım acil durumda TEB debit kart ile BofA ATM’sinden para çekebilmek için. Tüm birikimi Enpara aracılığıyla BofA’ya aktardım, sorunsuz ve cuzi bir swift ücreti ile ödeme emrinden 2 saat sonra BofA hesabıma geçti.

https://yesilkartforum.com/forum/post/469536

• ⭐⭐

@erenist bunun bankayla alakası yok, abd kanunlarıyla alakalı.
    yasaya göre 1 sene içinde abdde 181 günden fazla kalmış kişi abdde yerleşik sayiliyor ve ona göre vergi ödemesi gerek.
    Benzer şekilde abdde yaşayanlar, vatandaşlar, green cardlılar vs. bütün dünyadaki gelirlerinden vergiye tabi oldukları için, IRS kurallarına göre abd dışındaki her türlü banka hesabı vs.yi IRS'e beyan etmek zorunda.
    Banka kendini koruyor sadece.

• Türkiye'deki parayı Enpara ile 25'er 25'er Bofa hesabıma swift yapıp hepsini gönderdim. Bundan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Bu parayı IRS'ye beyan etmesem bir şey olur mu ? IRS'ye beyan edip başıma iş almaktan korkuyorum. Normalde IRS'nin bu parayı soruşturur mu ? Milyon dolarlar olmadıkça problem olmaz diye duymuştum.

• @ATS16 Dediğiniz gibi yapalım en iyisi tam ücreti bilmiyorum ama 30-40 neyse komisyonu verip parayı tek parça halinde atmak daha mantıklı geldi TEB atm sine her gün dilenci gibi gidip üstüne bir de bankanın nazını çekmeye gerek yok

• @erenist Ben pandemi de USA e $900 göndermek için bankaya $66 komisyon vermiştim. WU ile yarışıyorlardı bankalar birara.

• @minnesota Bugün vakıfbankı arayıp sorduğumda mobilden yurtdışı swift ücretine 10,5 $ + bsmv +karşı tarafın keseceği ücret dedi. Daha önceki yorumlarda da bir çok kişi daha düşük komisyonlarla halletmiş sizin ki neden o kadar yüksek oldu

• Yasaklı

@Razer-Mamba para kaynagi ne ? Gc oncesi mi sonrasi mi ? Baban mi verdi? Miras mi kaldi? Etc. Etc.

• @erenist Intesa Sanpaolo Bank tan Citizens Bank a yolladım. Covid te mecbur kalınca haliyle yüksek charge ettiler.

• ⭐⭐⭐⭐

@erenist

İletimde tecrübeme ait link’i birakmistim kesilen masrafları incelemeniz için. Enpara’dan yazılı talimat vermeksizin tek seferde maksimum TL 999,999.- karşılığı USD swift yapabiliyorsunuz. Enpara TL 247 komisyon ücreti alıyor, muhabir banka USD 18 ve BofA da USD 15 kesinti yapıyor.

• @ATS16 Evet o iletinizi okudum toplamda 40$ gibi bir şey yapıyor ki teb’e yatan aylık bir geliriniz yoksa bu kadar kafa ağrıtmaya ve zaman/enerji kaybetmeye değmez bence

• @ATS16 maksimum tutarda gönderirseniz binde 1.5 yapar. Maksimum tutarın yarısı kadar olursa yaklaşık binde 3 yapar. Gayet güzel bir oran bence.

• ⭐⭐

@Razer-Mamba
    Merhabalar,

Büyük olasılık 10K üstü transfer olduğu için BOFA size yakında paranın kaynağını soracaktır. Sorduğunda açıklarsınız.

• @Henry-bloor @yusufalak
    Gc sonrası. Babam verdi ama 1 sene Türkiye'de hesabımda durdu daha sonra annemin hesabından bofa hesabıma enpara ile swift yaptım. (Aile bireyleri arası transfer) 1 yıl içinde anne-baba 100k hediye olarak çocuklarına görebilirmiş. Ben 2024'de 100, 2025'e girdikten sonra kalan 50'yi gönderdim.Toplamda 150k dolar gönderdim ama iki farklı yıl içinde olmuş oldu. Bu paranın bir kısmı 10 yıldan fazladır babamın hesabındaydı kıymetli maden alıp satıyordu. Pandemi dönemi arsa sattı bu paranın üstüne koydu.

Banka şimdiye kadar bir şey sormadı. Emlakçı, paranın kaynağını kanıtlamakla ve belge işleriyle uğraşmak istemiyorsan paraya 2 ay dokunma sonra kullanabilirsin dedi. Benim merak ettiğim IRS'ye bunu ayrıca bildirmem gerekiyor mu ? Şimdi durduk yere kendimi ihbar edip başıma iş almaktan korkuyorum. Kanıtlayamam sonra diye.

Sayın @ATS16 Siz IRS'ye bildirecek misiniz ? Benzer işlemleri yaptığımız için soruyorum. Özel bir soruysa kusura bakmayın lütfen.

• Yasaklı

@Razer-Mamba baban yada annen amerikan vatandasi degilse bunun vergisini odemeyecekleri icin sana beles olur ama ssen gonderirsen kazandigin paradan 110k olmasi lazim ustune gift tax odersin.Paran hayirli olsun irs gelse ki zannetmiyorum babana direk gift payment for mortgage yada life spending icin diye birsey yazip verisin biter.Ama ebebeynlerin amerikan vergisine tabii Greencard li amerikali yada w8 ile vergi verenler ise vergisini onlarin odemesi gerekir.Amerikada vergiyi alici degil gonderen oder.Kisacasi senin 100k toplam yeni gelen greencardci aileninde duz emekli burayla hicbir bagi olmadigina kanaat getirerek .Canini sikma birsey olmaz diyorum 🙂

Benzer Başlıklar

• 10
  • 2
  • 5
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |