Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @ugurbocegi benim antikor testinde kabakulak için çalışma yapılmamış, ben bunu farketmedim. Molnarda (Viyana) anladık, orada elimde Kızamık ve kızamıkçık için antikorum vardı ama kabakulak için yoktu. Aşıyı yapalım ya da antikor testi yapalım dediler. Aşıyı yapmamızda sakınca yok, antikor testi 15 gün sürer dediler. Aşıyı olmanızda sakınca yok demelerine güvenmek durumunda kaldım ve MMR aşısı oldum.

• Bu ileti silindi!

• @onurakbas çok teşekkürler, o halde e-posta atayım ben de emin olmak için.

• Bi süredir antikor testi yapma ile ilgili postları takip ediyorum. Sorum şu: Hiçbir aşı yapmadan gidenlerle hastane veya aile hekiminde yapıp gidenler arasında ücret açısından ne kadar farkediyor? Eğer çok büyük fark yoksa hiç antikor testleri ile vs uğraşmayı düşünmüyorum.

• @mas, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bi süredir antikor testi yapma ile ilgili postları takip ediyorum. Sorum şu: Hiçbir aşı yapmadan gidenlerle hastane veya aile hekiminde yapıp gidenler arasında ücret açısından ne kadar farkediyor? Eğer çok büyük fark yoksa hiç antikor testleri ile vs uğraşmayı düşünmüyorum.

Tam olarak buna bakıyordum ben de. Sanırım en kötü senaryoda benim kendi profilim için 4 farklı aşı olmam gerekecek:

• Hepatitis B = TR fiyatı Engerix-B marka 729 TL, HK fiyatı 330 HKD yani ~1500 TL
    • Influenza = TR fiyatı Vaxigrip Tetra marka 697 TL, HK fiyatı 300 HKD yani ~1364 TL
    • Measles and Mumps and Rubella (MMR) = TR fiyatı Priorix marka 566 TL, HK fiyatı 290 HKD yani ~1320 TL
    • Polio = TR fiyatı ADACEL marka 956 TL, HK fiyatı 160 HKD yani ~728 TL.

Bu dördünün hepsini TR'de vurulsam 1964 TL kârda oluyorum, Influenzaya gerek olmayabilir, muhtemelen MMR'ı en baştan vuracaklar, Polio'ya karşı antikorum olup olmadığını da bilmiyorum (ki oral ve aşı formu durumu da var), geriye sadece Hepatitis B kalıyor, o yüzden ben kalan bu 4 aşının hepsini Hong Kong'da vurulmayı düşünebilirim. @Flight101 yine sizlerin fikrini merak ediyorum.

• ⭐⭐⭐

@mas Antikor testi devlet kurumlarında ücretsiz yaptırmak sizin takdirinizde, ben İzmir Şehir Hastanesi nde yaptırıp sonuçlarımı 1 günde e devlette gördüm..Benim için zaman açısında da bir olumsuzluğu yok..Ben devamlı sektörün içindeyim...Aşıları hem bana hem de eşime bulduğum yerde ya uygulatıyorum yada takvim gereği rezerve tutturuyorum... @ugurbocegi ücret farkı çalışmanız güzel emeğinize sağlık...Ben fiyat endişesinden ziyade bir kerede çoklu aşı olmayın diye uyarılarımı yapıyorum..Bilmediğiniz yerde gelişebilecek bir yan etki ile karşı karşıya kalmayın...Aramızda pandemi döneminde tek doz covid aşısı olup kamyon çarpmışa dönenler vardır..😂😂

• @ugurbocegi merhaba, yaptirabildiginiz asilarin hepsini turkiyede yaptirin bence. Bu asilarin hepsi bir gunde vurulmuyor, aralarinda 1-2 hafta bekleniyor bu da sizin hong kong da kalis surenizin uzamasi, saglik raporunun mulakata yetismemesi ve dolayisiyla mulakatin ertelenmesi gibi sorunlara yol acabilir.

• Dostlar Selamlar, eşim @mpalaoglu ile Hong Kong’daki mülakatımızdan çıktık. 16 Aralık’tan günümüze kadar seyahatimizin ve inşallah vizemizin detaylarını mülakat deneyimleri kısmına yazacağım. Yarın pasaportlarımızı almaya gideceğiz. Herkese iyi günler dilerim 😊

• @ugurbocegi benimde aynı sizdeki gibiydi kızamık negatif diğerleri pozitifti, mmr yaptılar sağlık muayenesinde

• Arkadaşlar Bangkokda, vizem onaylandı deneyimi aktaracağım.
    Grup yöneticilerine teşekkürler 🙏🏻😊

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mustafa-Uğur-KURT ihtiyacınız olan ilk şey sürecinizi imzanıza taşımak.
    bunu yapanlara ais kaydı otomatik atanıyor mülakat aldıkları takdirde.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Çağla-Güngören hoşgeldiniz, öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    bu başlıkta ve excel listesinde ilgili mülakat atamalarının sırasını görebilirsiniz.
    sürecinizi sorunsuz ilerletebilmek için bu başlığı ve forumu sıklıkla takip edin.
    bol şans..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

arkadaşlar merhaba,
    bu sabah, forumda cevaplanması gereken yüzlerce soru, destek olunması gereken onlarca kullanıcı varken pasaport renkleri ile alakalı olan onlarca ileti temizlemek zorunda kaldım.

ben temizlik yapmak konusunda üşenmedim ama; bunu yaparken bu konuyu fütürsuzca tartışma konusu haline getiren kullanıcıları da forumdan temizlemiş olabilirdim.
    bu sefer olmadım ama; bir sonrakinde emin olun mutlulukla olacağım.

öncelikle; forumdaki başlıklarını amaçları dışında kullanıp, bunu devam ettirmek forum kurallarına aykırıdır.
    insanların bilgi alma ihtiyacını engelliyor olmanızı kabul etmedik, etmeyeceğiz.

bu yüzden, lütfen forum başlıklarında sadece ilgili konu için ileti yazıp yorum yapın.
    neyin haklı, neyin haksız olduğu konusunda fikirlerinizi lütfen ilgili mecralara ya da yüce türk adaletine iletin.

unutmayın, seyahat özgürlüğü insani bir haktır ve buna engel olan her şey normal karşılanmamalıdır.
    ancak; bunun çözüm noktası ve tartışma platformu bu başlık değildir.

herkese sürecinde başarılar diliyorum.
    bol mülakatlı bir hafta olsun!

• Dosyamı hongkong'a taşımıştım geçtiğimiz hafta. ESC sayfasını kontrol edin maili geldi kcc den. HongKong daki mülakatımın 3 şubat'a planlandığını ESC sayfasında görüntülüyorum. Nicolson'a mail attım çin yeni yılı 29-30-31 ocak'ta resmi tatil olduğundan en geç 17 ocak tarihine randevu verebileceklerini söylediler. İtalyadan polis kaydı beklediğim için mülakatımı erteleyebilir miyiz diye mail gönderdim ancak hongkong dosyanın ellerine gelmediğini kcc nin dosyamı onlara ileteceğini, mülakat tarihinin de kesin olmadığını söyledi. Sorum şu, hongkong a sağlık ve vize mülakatı için 2 kez git gel yapan oldu mu daha önce? sitedeki arama kısmında bulamadım.

• Merhaba tekrar, Viyana'dan gelen mailde şu yazıyor. "Türkiye'de 16 yaş ve üzeri kişiler için ve bir yıldan uzun süredir ikamet edilen diğer tüm ülkeler için polis belgesi"
    Bunu nereden bulacağız?

• @ZÜLAL Türkiye'deki yaşantınız için E Devletten alıyorsunuz, Başka bir ülkede yaşadıysanız o ülkenin yetkili mercilerinden talep etmeniz gerekiyor. Polis Belgesi denilen şey Adli Sicil Kaydınız

• @ZÜLAL, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba tekrar, Viyana'dan gelen mailde şu yazıyor. "Türkiye'de 16 yaş ve üzeri kişiler için ve bir yıldan uzun süredir ikamet edilen diğer tüm ülkeler için polis belgesi"
    Bunu nereden bulacağız?

Bir de üniversite mezunuyum lise diploması da isteniyor mu?

• @ZÜLAL 2025 Deneyim sayfasından sorularınızın hepsinin geniş açıklamalı kayıtları mevcut 🙂

Benzer Başlıklar

• 73
  • 12173
  • 153
  • 316
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |