Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.7k 953
  • ⭐⭐⭐

    @Koray85 Selamlar üstteki iletimde de bu linki paylaşmıştım..Yaşınıza göre olması gereken aşılar sayfanın altındaki tablolarda mevcuttur..
    https://www.cdc.gov/immigrant-refugee-health/hcp/panel-physicians/vaccination.html


  • @Koray85 Merhaba, hastaneden hastaneye bakabilecekleri antikor testleri değişiyor, büyük bir hastane hepsini birden bakabilecek potansiyele sahipken, küçük bir ilçede hiçbirine bakılamayabilir.
    Öncelikle siz yaşınıza göre hangi aşılara ihtiyaç duyduğunuzun listesini çıkartın. Sonra onlara antikor testi isteyin, ulaşabileceğiniz en donanımlı hastaneden. Böylelikle hangi aşıları olmanız gerektiği ortaya çıkmış olacaktır. Çalışılamayan ve antikorda çıkmayan aşılar içinde ben (Viyana özelinde) ulaşabildiğim aşıları yaptırdım, kendim bir ingilizce exel hazırladım ve aile hekimine kaşe imza yaptırdım, kabul ettiler. Kalan eksikleri de Viyanada tamamladım. Kolaylıklar diliyorum.


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @Flight101 bir sorum daha var, MMR olmanıza gerek yok demişsiniz, ancak bende Kabakulak (Mumps) ve Kızamıkçık (Rubella) pozitif çıkmış, Kızamık (Measles) negatif gösteriyor. MMR olmamam gerektiğine emin misiniz?


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @ugurbocegi MMR (Türkçesi KKK) içeriğindeki min bir hastalıktan antikor varsa olunmasına gerek yok diye biliyorum..Yarın hekim arkadaşlardan netleştireyim, sizi bilgilendireyim..

  • ⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • @ugurbocegi benim antikor testinde kabakulak için çalışma yapılmamış, ben bunu farketmedim. Molnarda (Viyana) anladık, orada elimde Kızamık ve kızamıkçık için antikorum vardı ama kabakulak için yoktu. Aşıyı yapalım ya da antikor testi yapalım dediler. Aşıyı yapmamızda sakınca yok, antikor testi 15 gün sürer dediler. Aşıyı olmanızda sakınca yok demelerine güvenmek durumunda kaldım ve MMR aşısı oldum.


  • Bu ileti silindi!

  • @onurakbas çok teşekkürler, o halde e-posta atayım ben de emin olmak için.


  • Bi süredir antikor testi yapma ile ilgili postları takip ediyorum. Sorum şu: Hiçbir aşı yapmadan gidenlerle hastane veya aile hekiminde yapıp gidenler arasında ücret açısından ne kadar farkediyor? Eğer çok büyük fark yoksa hiç antikor testleri ile vs uğraşmayı düşünmüyorum.


  • @mas, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Bi süredir antikor testi yapma ile ilgili postları takip ediyorum. Sorum şu: Hiçbir aşı yapmadan gidenlerle hastane veya aile hekiminde yapıp gidenler arasında ücret açısından ne kadar farkediyor? Eğer çok büyük fark yoksa hiç antikor testleri ile vs uğraşmayı düşünmüyorum.

    Tam olarak buna bakıyordum ben de. Sanırım en kötü senaryoda benim kendi profilim için 4 farklı aşı olmam gerekecek:

    • Hepatitis B = TR fiyatı Engerix-B marka 729 TL, HK fiyatı 330 HKD yani ~1500 TL
    • Influenza = TR fiyatı Vaxigrip Tetra marka 697 TL, HK fiyatı 300 HKD yani ~1364 TL
    • Measles and Mumps and Rubella (MMR) = TR fiyatı Priorix marka 566 TL, HK fiyatı 290 HKD yani ~1320 TL
    • Polio = TR fiyatı ADACEL marka 956 TL, HK fiyatı 160 HKD yani ~728 TL.

    Bu dördünün hepsini TR'de vurulsam 1964 TL kârda oluyorum, Influenzaya gerek olmayabilir, muhtemelen MMR'ı en baştan vuracaklar, Polio'ya karşı antikorum olup olmadığını da bilmiyorum (ki oral ve aşı formu durumu da var), geriye sadece Hepatitis B kalıyor, o yüzden ben kalan bu 4 aşının hepsini Hong Kong'da vurulmayı düşünebilirim. @Flight101 yine sizlerin fikrini merak ediyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @mas Antikor testi devlet kurumlarında ücretsiz yaptırmak sizin takdirinizde, ben İzmir Şehir Hastanesi nde yaptırıp sonuçlarımı 1 günde e devlette gördüm..Benim için zaman açısında da bir olumsuzluğu yok..Ben devamlı sektörün içindeyim...Aşıları hem bana hem de eşime bulduğum yerde ya uygulatıyorum yada takvim gereği rezerve tutturuyorum... @ugurbocegi ücret farkı çalışmanız güzel emeğinize sağlık...Ben fiyat endişesinden ziyade bir kerede çoklu aşı olmayın diye uyarılarımı yapıyorum..Bilmediğiniz yerde gelişebilecek bir yan etki ile karşı karşıya kalmayın...Aramızda pandemi döneminde tek doz covid aşısı olup kamyon çarpmışa dönenler vardır..😂😂


  • @ugurbocegi merhaba, yaptirabildiginiz asilarin hepsini turkiyede yaptirin bence. Bu asilarin hepsi bir gunde vurulmuyor, aralarinda 1-2 hafta bekleniyor bu da sizin hong kong da kalis surenizin uzamasi, saglik raporunun mulakata yetismemesi ve dolayisiyla mulakatin ertelenmesi gibi sorunlara yol acabilir.


  • Dostlar Selamlar, eşim @mpalaoglu ile Hong Kong’daki mülakatımızdan çıktık. 16 Aralık’tan günümüze kadar seyahatimizin ve inşallah vizemizin detaylarını mülakat deneyimleri kısmına yazacağım. Yarın pasaportlarımızı almaya gideceğiz. Herkese iyi günler dilerim 😊


  • @ugurbocegi benimde aynı sizdeki gibiydi kızamık negatif diğerleri pozitifti, mmr yaptılar sağlık muayenesinde


  • Arkadaşlar Bangkokda, vizem onaylandı deneyimi aktaracağım.
    Grup yöneticilerine teşekkürler 🙏🏻😊


  • @Mustafa-Uğur-KURT ihtiyacınız olan ilk şey sürecinizi imzanıza taşımak.
    bunu yapanlara ais kaydı otomatik atanıyor mülakat aldıkları takdirde.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum