Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @AhmetGS17, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Araştırdığıma göre 6 ay mevzusu şöyle;
    ABD'den diyelim Türkiye'ye geldim. 180 günden fazla ABD dışında kalmamalıyım. İşi sağlama almak için örnek; 1 Mart 2025 günü çıkış yaptım. 1 Eylül 2025 tarihinden önce tekrar giriş yapmış olmalıyım. Ve yine şöyle de anladım; 1 yıl içinde diye bir durum yok. Her çıkışta 6 ay'dan az kalmalıyım. Haliyle şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Her çıkışımda en fazla 3, 4, veya 5 ay kal ve dön. Hiç bir sıkıntı yok.
    Yani yılda 2 kez ABD'den çık ve en fazla 5 ay kalıp ABD'ye dön. Ne oldu? 5+5 10 ay dışarıda kaldın. 2 ay ABD'de. Sorun olmuyor.
    Yani olay ABD'den çıktığında ABD dışında 6 ayı buldurma

Yanlis anlamissiniz. Bundan once sorun olmaması, bundan sonra sorun olmayacağı anlamına gelmez. Ülkelerin göçmenlik politikaları her zaman değişebilir. Onceden herkesi alan Kanada, simdi herkesi disari çıkarmaya calisiyor. ABD'de boyle bir politika degisikligi olduğu anda, bu sekilde yasayan insanların green cardlari iptal edilebilir.

• @yakt05, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Herkese merhabalar, 24 Kasım 2024 tarihinde eşim ile birlikte San Francisco’dan giriş yaptık. Vize alma sürecimiz biraz karmaşık ve sancılıydı vizemi aldıktan sonra evlendim, eşimi dosyama ekleterek tekrar mülakata girdik ve vizemizi aldık. Bu süreçte bütün belgeleri güncellememe rağmen grencardımız bugün kızlık soyadım ile basılmış şekilde gönderildi. Değiştirmediğim böyle kullandığım takdirde kısa vadede olmasa bile uzun vadede sorun yaşayacağımı düşünüyorum ve riske atmak istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor bilen yada bu durumu yaşamış birileri var mı? Yardımcı olursanız sevinirim 🙏🏻

Bu siteyi inceleyebilirsiniz. Asagida "how to request a correction to your notice or document (based on USCIS error) " bolumunu incelemeniz lazim. orada şöyle bir bolum var;

"Permanent Resident Card (also known as Green Card)
    Submit the following to USCIS:

Form I-90, Application to Replace Permanent Resident Card (check filing category 2.d. or 3.d., My existing card has incorrect data because of Department of Homeland Security error);
    The Green Card containing the error; and
    Supporting documentation to show what the correct information should be (see Form I-90 instructions for examples).
    File online or refer to the Where to File section of the Form I-90 webpage for more filing information."

Ucretsiz olarak kartinizi değiştirebiliyor olmanız lazım. Kanit olarak evlilik cuzdaninizi, Turk pasaportunuzu vs. yani ilgili dokümanları yükleyip, soyadinizi yanlış bastiklarini kanıtlamanız lazım. Sizden eski karti isteyip, yenisini basacaklar . Zor bir süreç degil diye biliyorum.

• @Ryback, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@AhmetGS17, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Araştırdığıma göre 6 ay mevzusu şöyle;
    ABD'den diyelim Türkiye'ye geldim. 180 günden fazla ABD dışında kalmamalıyım. İşi sağlama almak için örnek; 1 Mart 2025 günü çıkış yaptım. 1 Eylül 2025 tarihinden önce tekrar giriş yapmış olmalıyım. Ve yine şöyle de anladım; 1 yıl içinde diye bir durum yok. Her çıkışta 6 ay'dan az kalmalıyım. Haliyle şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Her çıkışımda en fazla 3, 4, veya 5 ay kal ve dön. Hiç bir sıkıntı yok.
    Yani yılda 2 kez ABD'den çık ve en fazla 5 ay kalıp ABD'ye dön. Ne oldu? 5+5 10 ay dışarıda kaldın. 2 ay ABD'de. Sorun olmuyor.
    Yani olay ABD'den çıktığında ABD dışında 6 ayı buldurma

Yanlis anlamissiniz. Bundan once sorun olmaması, bundan sonra sorun olmayacağı anlamına gelmez. Ülkelerin göçmenlik politikaları her zaman değişebilir. Onceden herkesi alan Kanada, simdi herkesi disari çıkarmaya calisiyor. ABD'de boyle bir politika degisikligi olduğu anda, bu sekilde yasayan insanların green cardlari iptal edilebilir.

Evet bu tür politikalar kesinlikle dediğiniz gibi değişkenlik gösterebilir. Zamana göre tutum ve uygulama da değişebilir. Ben an itibariyle düşündüğümü ve anladığımı söyledim. Yoksa kesinlikle sizin haklılığınız sabit. Benzer durumlar başka konularda da olabiliyor. Vize mülakatlarında, Sağlık kontrollerinde vb konularda da yaşanıyor bu tür değişkenlikler.

• ⭐⭐

@Ryback sıkıntı green cardın iptali için yapılması gereken paperwork, sıkıntı vs.
    cbp genelde uğraşmak istemiyor çünkü green cardi iptal etme yetkisi yok.
    Lakin cbpye bu yetki verilirse belli sınırlar içinde,bu sorun ortadan kalkar, örnek;
    -ABD dışında 6 aydan fazla kalan kişi 1 uyari alacak.
    -2. kez yaptığında green card iptal edilip ülkesine geri yollanacak yada ülkeye girişi izin verilmeyip kendi ülkesindeki konsolosluğa re entry permit için geri yollanacak.

CBPnin bunları yapma yetkisi yok, mahkemedir, kağıttır kürektir uğraşmakta istemiyor çoğunluğu. Forumdan gördüğümüz üzere green cardi olup yıllardır girmeyip daha sonra giriş yapanlar var. Turist olarak kullananlar var, vıdı vıdı yani.

Ciddi bir sorun değil gerçi bu. Uğraşacaklarını zannetmem.

• @charon Mümkün olduğu kadar kurallara uyulsun, kimse sıkıntı yaşamasın.

• @AhmetGS17 genel olarak dogru anlamissiniz ama bunu uzun sure yapamazsiniz. Ben yaklasik 3 sene boyle yaptim. Hic kimsede bir sey sormadi. Ama o donemde ailem cogunlukla ABD de idi ve evin kira sozlesmesinde adim vardi. Arabam buradaydi. Sigortasini oduyordum ve oglum okula gidiyordu. Sizi ABD ye bu sekilde baglayan durumlar yoksa bu dediginizi 1 hadi 2 sene yaparsiniz ama problem yasama ihtimaliniz cok fazla. Ozellikle Trumptan sonra bu tur seylere pek izin vermeyebilirler. Ocak 20 den sonra cok sey degisebilir ve her girisiniz oncesinde cok stres yasarsiniz.

• Yasaklı

Isi o kadar arbartmissiniz ki,gelir gelmez reentry ye basvurun ardindan her 170 gunde bir gelin 2 3 gun kalin geri donun .Girisi mumkunse jfk den yapin duzgun giyiminiz olsun mumkunse ogle saatinde landing yapin sizi darlarsa ya reentry ye basvurdum yada yesil kapli reentry kitapcigini verin gecin bitti gitti.600 dolardan kacmak icin girdiginiz kosullara bak komik.Kredi kati banka hesabi kutuphane uyeligi falanda yapin kira sozlesmesi en kotu arkadasinizla yapin bu kadar baginizda oldu cbp officer icin bahanenizde .600 dolara kiyacaksiniz sigorta bu

• Bu ileti silindi!

• @AhmetGS17 Gerçekte durum şu şekilde:
    Bunu sürekli yaparken geçerli bir mazeretiniz varsa, örneğin sözleşmeli bir işte çalışıyorsanız ve ABD'ye yerleşmek için sözleşmenizin bitimini bekliyorsanız, çocuklarınızın okul durumları varsa ve okulu bitirmelerini bekliyorsanız (ki yine belgelendirmeniz gerekir), sağlıkla ilgili bir durum varsa vs. Yani çok geçerli bir mazeretiniz varsa, buna bir süre göz yumabilirler.

Fakat ABD immigration law çerçevesinde, sürekli 180 günde bir girseniz dahi, US Green Card (Yani Permanent Residency Visa), turistik amaçlı kullanılamaz maddesi ile, kart iptal talebinde bulunabilirler. Akabinde de 'Turist vizesi alın' derler.

Önerim, böyle şeyler yapma niyeti varsa, hiç green card başvurusunda bulunmayın.

• @Ryback inceleyeceğim çok teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻

• Sanirim bazı yanlış anlasilmalar olmuş. Green card iptali falan bunlar su an icin çok zor seyler. Sayin @AhmetGS17 'nin dediğinden 3-5 yıl boyunca 10 ay Turkiye'de, 2 ay ABD'de kalırsanız sorun olmaz diyormuş gibi algiladigimdan öyle söyledim. Belki öyle demek istememiştir. Tavsiyemi özetliyorum asagida;

ABD'ye ilk girişi yaptıktan sonra, ilk 1 yıl icin taşınma suresine ihtiyacınız olabilir. Bu durumda 180 gunden fazla ABD disinda kalmadan giriş cikis yaparsanız ilk 1-1.5 yıl bir sorun yasama ihtimaliniz çok dusuk. Sorarlarsa, taşınma surecinde oldugunuzu, islerinizi halletmeye calistiginizi, en kısa zamanda yerleşeceğinizi söyler geçersiniz. Ilk 1 yıl zaten pek birsey sormazlar. Fakat 2 yıldan sonra bu sekilde davranırsanız riskiniz artar. O yüzden 2-3 yıl tasinamayacaksaniz re-entry permit almanizi tavsiye ederim. Re-entry permit almak uzun sürdüğü icin, ABD'de kalıp onu beklemekte zor oluyor. O yüzden bazı arkadaslar giriş-cikis yaptıkları sureleri 2 yıl ve uzerine cikarabiliyor risklerini arttırıp. Bu kadar uzun sure ABD'ye tasinmamanizi tavsiye etmem. Vizeniz basıldıktan sonra ilk girişi yapmak icin zamaniniz oluyor, ondan sonrada 1 yıl sorunsuz giriş-cikis yapabileceğiniz sureniz olduguna gore, vizeniz basildigindan itibaren ilk 1.5 yıl sorun yasama ihtimaliniz yok gibi birsey. Benim tavsiyem vizeniz basildiktan sonra 1.5 yıl icinde ABD'ye taşınmaya calismaniz. Yani ne alel acele ABD'ye taşınmaya calisin, ne 2-3 yıl ABD disinda yasamaya calisin. Ilk girişten sonra 180 gunden fazla ABD disinda kalmadan giriş-cikis yaparsanız, 1 yıl streste yaşamanıza hiç gerek yok. Konunun özeti Boyle.

• Yasaklı

@Ryback re entry 14 ayda geldi

• @Henry-bloor Editledim yazımı. 14 ayda gelirse, almanın pek bir anlamıda kalmıyo.

• Yasaklı

@Ryback olay o degil cbp deki sdam goruyor basvurunu,mesela seni ilk defa uyardiklarinda secondary de pasaportuna vizenin yanina i131 advised damgasi vururlar sonraki girislerinde sorgularlar basvurmus mu bu diye.Adamlarin bu surekli pattern seklinde geliyor sunu savciya verelim diyip savcida havalimaninda seni deport etme hakki var.Birokrasi ile oynamayin 600 dolar icin geleceginizi yakmayin

• @Henry-bloor Uzun sure ABD disinda yasamak isteyenler icin haklisiniz. 1-1.5 yil problem yok.

• Bu tür olaylarda karşı tarafa suiistimal algısı hissettirmemek bence en doğrusu. Yani olan her şeyi spontane ve mecburiyetten olduğuna ikna etmek aslında en önemli şart. Ayrıca bunu alışkanlığa çevirip "Ya ben hep böyle yapıyorum" diyenlere de çok aldırmamak gerek. Okul yıllarında bir hocamız şöyle demişti. "Benim dersimde kopya çekmek yasak değil; Yakalanmak yasak" O hesap... Karşı tarafı ikna edebiliyorsanız her koyun kendi bacağından asılır. Gemisini yürüten kaptan. Ama "Eee o yapmış ben de yaparım bir şey olmaz" Öyle bir dünya yok. Karşı tarafı ikna sanırım en önemli kıstas. Ama belirli temel kuralları da bilerek bu konulara niyetlenmek gerek. Yoksasonuç hüsran olur. Ben de ilk mesajımda aslında belirtiğimi sanıyordum unutmuşum; Bu tür şeyleri uzun vadeli alışkanlık anlamında yazmadım. Şimdi yazmış olayım

• merhaba arkadaslar, şubatta turkiye seyahatim olacak, green cardliyim ama amerikaya donecegim gun tam 6 ay kalmis oluyor pasaportumun, sizce ucaga alinir miyim?

• @edanurhk 6 ay kurali gocmen olmayan vize ile girisler icin gecerli bir kuraldir. Gocmen vizesi ile giris yapsaniz dahi 6 ay kurali sizin icin gecerli degil. Sadece gocmen vizesi alirken 6 aydan fazla gecerliligi olan bir pasaportunuzun olmasi gerekiyor. O da yanilmiyorsam 8 ay idi. Sizin durumunuz bu ikisine de uymuyor. Cunku siz vize ile giris yapmiyorsunuz ABD'ye.

• @edanurhk Turkiye de 2.nci bir 10 yıllık pasaport almanızı öneririm. Zaten abd ye dönseniz bile abd de konsolosluktan almak için uğraşmayacakmısınız?

• ⭐⭐

@AYSY33 abdde pasaport almak çok daha ucuz 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |