Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.0k 953

  • @alparslan34 Viyana’nın attigi emaili (dosyanızın transfer edlildigine dair teyidi) ek olarak ekleyip Hong Kong’a email ile tekrar sormak ister misiniz?


  • @alparslan34 Dosyanızı Viyana dan Hong Kong a taşıyorsanız öncelikle Hong Kong un kabul edip dosyanızı viyana dan isteyeceğiz demesi gerekmiyor mu ? Hong Kong un haberi olmadan Viyana dosyayı nasıl HK ya taşıyabiliyor ?


  • @ATS16 cevap geldi Your file is still in transferring. şeklinde


  • @fahriakc cevap geldi Your file is still in transferring. Şeklinde


  • @SEYMENOGLU sorularınızı defalarca özelden cevaplamı istediğiniz cevapladım,
    neden hala aynı soruları ileti olarak yazıp cevap almaya çalışıyorsunuz?
    sizi cevaplarda tatmin etmeyen nokta tam olarak neresi?


  • @mertkanozyurek web sitesindeki göçmen vize soru formundan iletişime geçin.
    orada bu konu için ayrı bir sekme var zaten.


  • Arkadaslar selam, bi konu fena kafami karistirdi. Bilgisi olup aydinlatabilcek birisi olursa cok sevinirim. Benim hem yesil hem de bordo pasaportum var. Ben yesille mulakat yapacagim ulkeye gidip vizeyi bordoya almak istiyordum, planimi vs ona gore yaptim. Konsolosluk bu konuyu problem edebilir mi? Ikisi de resmi bir pasaport sonucta. Bordonun suresi daha uzun oldugu icin Amerikan vizesini bordoya almak daha mantikli olur diye dusundum sadece.


  • @ATS16 merhabalar. Konuyla ilgili bi şey sormak istiyorum. Benim mülakatım 12.02.2025 tarihinde Unganlar sistemi bana 02.01.2025 tarihine randevu verdi. Bu bi sorun olur mu?


  • @brkkrmz27 Sadece Amerika ya giriş süreciniz öne çekilmiş olur. Zira sağlık raporu tarihinizden maksimum 6 ay içinde Amerika ya girmelisiniz.


  • @minnesota teşekkür ederim. Forumda en erken mülakattan 1 ay öncesine alınmalı diye bi yazı gördüm. Benimkinin arasında 40 gün gibi bi süre var. Problem olmayacaksa sorun yok. Teşekkürler.


  • @alparslan34
    Merhabalar, Viyana konsoloslukla iletisime gecip sizin dosyanizi transfer etmelerini talep etmis ve HNK’ta kabul etmis gibi gorunuyor. Bu asamada bu islemi HNK, KCC ile halledecektir. Mulakat planlamalarini konsolosluklar talep eder KCC planlar. Hafta sonu oldugu icin isleminiz askida kalmis olmasi normal, KCC bir saat icerisinde mesaiye baslayacaktir, birkac gun daha sabirla beklemelisiniz. Yil basi tatilinin de araya girecegini unutmayiniz.


  • @gucarslan
    Bende elimden geldigidince ilgili arkadasa yardimci olamaya calistim. Nacizene gorusum ise bu kadar dogru ve degerli bilgilere ucretsiz ulasabildikleri icin tatmin olamiyorlar. Yalan yanlis bilgiler icin danismanlara tonlarca para odeselerdi eger bu sekilde olmazdi.


  • @brkkrmz27 mülakat tarihinizden 30 günden daha da öncesine sistemsel olarak tarih alabilmiş olmanız ilginç olmuş. Hiç randevunuz olmamasındansa, erken randevunuz olması iyi bir haber. Elinizde confirmation emaili de olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Vizeniz onaylanırsa, sağlık muayenesi tarihi itibariyle 6 ay içerisinde ABD’ye giriş yapmanız bekleniyor hakkınızın yanmaması için. Bol şans 🍀


  • @ATS16 teşekkür ederim. Bende şaşkınım aslında. Herkes max 30 gün deyince kendi tarihime baktım 30 dan fazla. Sonra acaba ben kayıt esnasında mülakat tarihini mi yanlış girdim diye kontrol ettim. Yok doğru girmişim.


  • @brkkrmz27 [email protected] veya benzer bir email adresinden “Appointment Confirmation” başlıklı bir email aldınız mı randevu işlemini tamamladıktan sonra?


  • Merhaba, 8 ocakta mülakata Hong Kongta gireceğim. Ds260 formumda eski pasaport numaramın yazması sorun olur mu? Sizce güncellemeli miyim? Eskisiyle yenisini birlikte götüreceğim.


  • Merhabalar,
    Dosyamı Viyana'ya taşıdım. KCC'den taşındı diye maili aldım. Bu aşamada Viyana ile şu tarz konularda iletişime geçmeme gerek var mı? (Dosyamın taşınmasında bir sorun var mı? Viyana'da mülakata girebilir miyim?)


  • @zeynepk3535 Merhaba, ben de sizin gibi pasaportumu yeniledim. Mülakat sırasında pasaportunuzu yenilediğinizi ve vizenizi yeni pasaportunuza almak istediğinizi belirtirseniz kabul ediyorlar diye biliyorum 🙂


  • @bahar_aydin Teşekkür ederim:)


  • @ugursway Hocam ABD'ye yerleşince en ufak bir bilginin bile ne kadar değerli olduğunu ve karşısındaki kişilerinde bu ücreti beklediklerini görünce anlarlar 🙂


Benzer Başlıklar

  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum