Amerika'da ikinci el araba almak
-
@TMG teşekkür ederim tavsiyeler için, zipcode 50314
-
-
-
@TMG merhaba copart mantığını tam bilmiyorum burada bid vererek araç mı alıyoruz hiç bi detay yok gibi şansımıza ne çıkarsa gibi mi? ( gerçi demişsiniz 99 dolara inspection yaptırarak diye) Bunlar kazalı araçlar mı detaylandırabilir misiniz biraz daha
-
-
@TMG anladım teşekkürler. Peki private sellerdan mı yoksa dealerdan mı almak daha mantıklı artıları eksileri nelerdir
-
-
@misha90 hocam temiz toyota camry alip geçin. Ben latino dealer'dan 2011 model camry aldım, 6 ay sonra aynı fiyata sattim ülkeden ayrılırken. 2 günde mi ne satmıştım.
7000 usd civari vermiştim.Almadan önce carfax vs. bakın tabi.
-
@charon camryler acayip pahali buraya mi ozel bilemiyorum keza honda accord civic vs de oyle
-
Genel olarak Toyota ve Honda çok tutulduğu için çok pahalı sanırım biraz üzüyor fiyatları :( :)
-
Corolla alin aile de varsa azda para rav4 alin adam gibi 6 figure job a girene kadar kullanin sonra yeni gelen bir immigrant a satin.Oyle bmw merso mustang size gelmez akilli davranin buyuye kapilmayin
-
@misha90 her zaman degerine satarsiniz + Gayet sikintisiz araclar.
-
@TMG selam, daha onceden yazdiginiz mesajlar su an forumda gozukmuyor sifir OEM parca aldiginiz bir siteden bahsetmistiniz uygun fiyatli, bende evdeki arabalarimiz icin 2 3 parca siparis etmek istiyorum mumkunse site ismini tekrardan paylasir misiniz?
-
@AE123 evet ben de merak ettim, arkadaş fayda sağlamaktan kaçınmak mı istedi acaba?
-
@Not_Born_Yesterday Lease ile ilgili şöyle bir şey duydum, birkaç yıl sonra arabayı satın almak istersen; ödediğin miktarı toplam miktardan düşüyorlarmış. Ve sıfır araç kullanmış oluyorsun. Bu konuda fikirlerinizi paylaşır mısınız?
-
@Vildan-0 detaylarina cok hakim degilim ancak araba alacagimiz donem konustugumuz satici bizede ilk basta lease onermisti finance yapmak yerine araci tutmak istersek odedigimiz bakiyenin bir kismini sayiyorlardi diye hatirliyorum ama tamami olduguna emin degilim. Ben ilk basta lease icin odeme planida istedim ve finance icin odeme plani istedim ikisini ayri ayri kontrol edebilmek icin cunku onemli olan total odeme plani sonunda ne kadar odemis olacagimdi ve karsilastirma sonucunda lease ile finance arasinda cok bir fiyat farki olmadigini gordum onun icin lease yerine finance yapmayi tercih etmistim. Lease su noktada faydali olabilir eger kredi skoru durumu cok kotuyse belki lease yuksek faizden kacinmak icin mantikli gelebilir ancak aksi halde bana lease cok artisi olan bir sistem gibi gelmemisti
-
-
@Emre-Kurtulmuş teşekkürler. Kredi skorumuz henüz oluşmadığı için de belki avantaj olur. Finance'i yüksek tutardan satabilirler bu durumda diye düşünmüştüm.
-
@Vildan-0, lease olayinda finance'den daha fazla para kaybetmeye sebep olan seyler ilk basta odediginiz ve kiraya yada araba uzerinde sahiplige (equity) donusmeyen ucret ve masraflar. Lease bitiminde bir de bitti parasi alirlar. Arabayi ben satin almak istiyorum derseniz piyasa degeri (en iyi ihtimalle) uzerinden satarlar. Milage (km) limitlerini astiysaniz bi de o ucretler biner...
Bu lease'in tek mantikli oldugu insanlar: kirayi masraf olarak sirket giderinden dusebilen sahislar ve ABD'den her an gitmeye hazir olmasi gereken (H1B vb) insanlardir. Yerlesik kisiler icin finance'dan daha kotu bir secenektir. -
@Not_Born_Yesterday çok detaylı açıklamışsınız, kafamda tam oturdu teşekkürler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum