@salih-atilla bu konu hakkinda kac kez yazdigimi hatirlamiyorum bile. Aslinda kurallar o kadar basitki dikkatli okumaniz durumunda hic bir sorunuz cevapsiz kalmaz. Forumda bu konu ile onlarca bilgi var emin olun. Hatta kendi durumumuz ile bile ornek aktardim. Hicbir muamma yok. Daha onceki iletilere bakin eger hala sorulariniz varsa cevaplarim.
Kural su:
5 sene icinde 30 ay ABD de kalacaksiniz. Her cikis ve girisiniz arasi 6 aydan uzun olmayacak. Bu vatandaslik icin.
Eger vatandas olma kayginiz yoksa her 6 ayda bir giris cikis yaparak Turkiyede yasamaya devam etmek istiyorsaniz iste o problem. Bunu gorevli anladigi anda ciddi problem yasarsiniz.
Daha iyi anlamaniz icin bizim durumumuzdan ornek vereyim.
Biz DV2018 talihlisiyiz.
Ilk sene sadece 2 kez 6 ayi gecirmeden giris cikis yaptik.10 gun kaldik. 3 uncude esim ve oglum burada kaldi. Ben dondum. Sonra Covid cikti ve esim oglum Turkiyeye dondu. Dondukten sonra 6 ayda bir giris cikis yaptik bir sene boyunca. Sonra yerlestik. Esim son 5 senede toplamda 622 gun ABD disinda kaldi ve 7 kez TR ye giris cikis yapti. Vatandaslik basvurusunu bu sekilde yapti ve sorunsuz bir sekilde 5 ay icinde vatandas oldu.
Ben bir girisimi 8 ayin ustune yaptim. Kapida hic bir sorun yasamadim. Vatandasliga o 8 aylik donemi de kapsayacak sekilde basvurumu yaptim. Basvurum kabul edildi ve mulakat asamasina gecildi.
Bu konuda USCIS sayfasindaki yonergeleri okumanizi tavsiye ederim.
Yinede sorulariniz varsa cekinmeden sorun lutfen.
Selamlar.