Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri


  • @Sedat-1 @Manushaqe yine de teyit ederek gidin derim. @Manushaqe sizin icin sorun olmayabilir cunku ilk kez gidiyorsunuz ve vizenizin gecerlilik tarihi henuz dolmamis olacak. Ama @Sedat-1 ikinci girisini yapacak haziranda. Eger o zamana kadar 6 aylik vize suresi dolmazsa sorun yok. Ama dolmus olursa aktarma yapacaginiz ulkedeki memurun bu bir yil gecerli olan damgadan haberdar olmasi gerekiyor. Selamlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt @Sedat-1 vize ile ilk giriş yaptıktan sonra vize giriş tarihi itibariyle 1 yıl boyunca geçerli olacak sizin de söylediğiniz üzere.

    Direkt veya aktarmalı uçmanız herhangi bir fark yok, istediğiniz gibi pasaportta basılı vize ile ikinci girişte de permanent resident kart olmadan girebilirsiniz. Kafanızda soru işareti kalıyorsa, kartlar verdiğiniz adrese gelirse kontak kişinizden UPS veya DHL ile Türkiye’ye göndermesini rica edin kartları, ikinci girişte kartları kullanırsınız. İyi yolculuklar


  • @Sedat-1 Hong Kong tan Frankfurt aktarmalı geldim sorun olmadı 15 gün kısa bir süre olabilir ssn ve Greencard gelmesi açısından tekrar kurumlara gidip başvuru yapmanız gerekebiliyor forumda deneyimler örnekleri mevcut eğer işleriniz rast giderse ehliyet banka kredi kart alırsanız geldiğiniz de kolay olur

    Daha önce Amerika’da yaşamadıysanız kredi geçmişiniz yoksa banka hesabı açarsanız depozitolu kredi kartı oluşturursanız ufak bir harcama yaparak geldiğiniz de kredi geçmişi oluşmuş olur ve bu çok fayda sağlatr

  • ⭐⭐

    bu konu hep muallakta 6 aylık süreç diyelimki 2 yıl altı ay dolmadan abd giriş yapıp 12 ayda 1 ay abd kalınsa bir sorun olurmu diyelimki 6 ay geçti 8 ayda abd gittik kartı iptal edip deportmu ediyorlar yoksa bu 6 ay vatandaşlık sürecinin sıfırlanması ilemi alakalımı ben youtube yıllarca böyle idare edip bir kaç yıl sonra bile gidenlerin problem yaşamadığını izledim bu 6 ay muamması her talihlinin net olarak bilmesi gereken bir durum bu arada benim gittiğim eyalette banka çalışanları ayaktaydı sorun değil gördüğümü yazdım demek teksas çok daha uygar bir eyaletmiş her gördünüzü doğru olarak yazmak yanlışmış tecrübeyle sabittir @gucarslan sayın üstadımdan bir yorum bekler teşekkür ederim


  • @salih-atilla abd 6 ay kalma hikayesi en çok muhabbeti yapılan konu ama oraya bir yazı yazdım tek cevap yok demekki kimse bilmiyor çok basit türkiyeye dönüyoruz 8 ay sonra tekrez abdye gireceğiz deportmu ediyorlar green kartlar iptalmi onu sordum eminim her talihli cevabını bekliyor tabiki kanuni gerekçelere dayanarak


  • merhaba 2 yillik green kartimin suresi gectigimiz mart ayinda doldu remove of conditions yapamadim simdi amerikaya donmek istiyorum ne yapmam gerekiyor


  • @salih-atilla

    Bu konu ile ilgili sorulan sorular, cevaplar ve deneyimlerin olduğu başka bir konu başlığı var, daha önce incelemiş miydiniz bu başlığı?

    Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • @salih-atilla
    Şahsi görüşümdür; Trump döneminde, green card sahiplerinin özellikle bu 6 aydan fazla (179 gün) ABD dışında kalmamaları konusunda dikkat etmelerini tavsiye ediyorum. USCIS de sonuçta Department of Homeland Security’ye bağlı çalışıyor ve ilgili bakanlığın başına atanacak kişiyi de Trump seçecek ve onun politikaları ile önümüzde bir 4 yıl yaşayacağız.

    Tamam sonuçta genel sistem değişmeyecek, kanunlar belli ancak, pandemi sonrası dönemde ve Biden döneminde bazı konularda yapılan esneklikler ve gösterilen müsamahalar yapılmayabilir, yapılmaz demiyorum, bir risk olduğu sonuçta ortada olan bir konu.


  • @salih-atilla bu konu hakkinda kac kez yazdigimi hatirlamiyorum bile. Aslinda kurallar o kadar basitki dikkatli okumaniz durumunda hic bir sorunuz cevapsiz kalmaz. Forumda bu konu ile onlarca bilgi var emin olun. Hatta kendi durumumuz ile bile ornek aktardim. Hicbir muamma yok. Daha onceki iletilere bakin eger hala sorulariniz varsa cevaplarim.

    Kural su:
    5 sene icinde 30 ay ABD de kalacaksiniz. Her cikis ve girisiniz arasi 6 aydan uzun olmayacak. Bu vatandaslik icin.

    Eger vatandas olma kayginiz yoksa her 6 ayda bir giris cikis yaparak Turkiyede yasamaya devam etmek istiyorsaniz iste o problem. Bunu gorevli anladigi anda ciddi problem yasarsiniz.

    Daha iyi anlamaniz icin bizim durumumuzdan ornek vereyim.
    Biz DV2018 talihlisiyiz.
    Ilk sene sadece 2 kez 6 ayi gecirmeden giris cikis yaptik.10 gun kaldik. 3 uncude esim ve oglum burada kaldi. Ben dondum. Sonra Covid cikti ve esim oglum Turkiyeye dondu. Dondukten sonra 6 ayda bir giris cikis yaptik bir sene boyunca. Sonra yerlestik. Esim son 5 senede toplamda 622 gun ABD disinda kaldi ve 7 kez TR ye giris cikis yapti. Vatandaslik basvurusunu bu sekilde yapti ve sorunsuz bir sekilde 5 ay icinde vatandas oldu.

    Ben bir girisimi 8 ayin ustune yaptim. Kapida hic bir sorun yasamadim. Vatandasliga o 8 aylik donemi de kapsayacak sekilde basvurumu yaptim. Basvurum kabul edildi ve mulakat asamasina gecildi.

    Bu konuda USCIS sayfasindaki yonergeleri okumanizi tavsiye ederim.
    Yinede sorulariniz varsa cekinmeden sorun lutfen.
    Selamlar.


  • @Yiğit-Konur GC nin ne zaman basildigi onemli degil. Ilk girisi yaptiginiz tarih yazacak orada.


  • @salih-atilla GC iptali ancak mahkeme yoluyla oluyor. 6 ay ile 1 sene arasinda disarida kalirsaniz giriste size engel olmazlar ama bu yaptiginiz girisin resmi adi Temporary Parole dur. Giris cikista yasanacak olaylari cok dert etmeyin. Memurun soru sormasi veya ek bir sorgu yapmasi sorun teskil etmez. Sorun cikaracak olan memur emin olan vatandas olana da cikariyor. Ben vatandas olup ikincil sorgu odasina alan kisi biliyorum. Vatandas bile olsaniz surekli abd disina cikip geliyorsaniz onu bile konu edebilirler tabi native degilseniz.


  • çok teşekkürler vermiş olduğunuz cevap ve bilgiler için en iyisi kartları kargo ile tr ye göndermek gibi gözüküyor

  • ⭐⭐

    @arnblt işin doğası gereği davranmak lazım ama öyle yorumlar okudumki sanki pasaport polisi deport etmeye karar verip green kartı iptal ediyor işin doğrusu bence sorulan sorulara makul cevap vermek bencede ilk yılda sorun olmaz ama 2 yıl bitti hala yerleşim olmadıysa iptal kararını hakimin vereceğini düşünüyorum en doğrusu 6 ayı geçmemek koşuluyla yılda 2 sefer giriş çıkış yapmak en kısa sürede abd yerleşim gerçekleşmeli ben işim gereği ikinci girişi 6 ay içinde yapmayı ve haziran 2025 tarihinde temelli yerleşmeyi planlıyorum teşekkürler

  • ⭐⭐

    @egemen-azar 0dan Green card basvurusu yapacaksiniz. 2 sene surer


  • @salih-atilla tek cevabı bulamama nedeniniz doğru başlığa yazıp doğru başlıkta cevabını aramadığınız için bence;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri?_=1735107870657

  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐

    @gucarslan üstadım aradığım cevabı verdiniz 1 yıldan fazla kalmamak makul bir sebep ile izah edebilmek teşekkürler


  • @arnblt, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @salih-atilla GC iptali ancak mahkeme yoluyla oluyor. 6 ay ile 1 sene arasinda disarida kalirsaniz giriste size engel olmazlar ama bu yaptiginiz girisin resmi adi Temporary Parole dur. Giris cikista yasanacak olaylari cok dert etmeyin. Memurun soru sormasi veya ek bir sorgu yapmasi sorun teskil etmez. Sorun cikaracak olan memur emin olan vatandas olana da cikariyor. Ben vatandas olup ikincil sorgu odasina alan kisi biliyorum. Vatandas bile olsaniz surekli abd disina cikip geliyorsaniz onu bile konu edebilirler tabi native degilseniz.

    giriste muhattap olunan memularin hangi devlet kurumuna bagli oldugunu bir arastirin isterseniz. ulkeye giriste statu ne olursa olsun, supheli gorulen durum sergileyen kisiler sorgu odasina cekilir. native olup olmamaniz onemli degil. girste eger sorgu odasina 1 defa cekilirseniz, sonraki her girisinizde buyuk ihtimalle daha dikkatli incelenirsiniz.


  • @mister yani ?? Sorulari cok sorun etmeyin derken onemsemeyin demedim. Bu forumda 7-8 yildir sorulari takip eden biri olarak bu tur konulari ozellikle 6 ay konusu ile ilgili kulaktan dolma bilgilerle buradaki talihlileri yanlis bilgilendirenlere lafim. Oradaki memur "Neden bu kadar yurtdisinda kaldin?" diye sorunca karalar baglamaniza gerek yok anlaminda yazdigim bir seydir. Daha onceleri de bu tur cevaplar yazmistim. O memurlarin nereye bagli oldugu ne gibi yetkileri oldugunu sadece havaalaninda degil hava alani disinda da kac mile kadar ne gibi yetkileri oldugunu merak etmeyin gayet iyi biliyorum. Hatta isterseniz baska devlet kurumlarinin yetki alanlari ile kisa bilgiler verebilirim. Yani verdiginiz cevaptan anladigim kadariyla 6 ay ile 1 sene arasinda yurtdisinda kalirsaniz memur sizin GC niz alir ve sizi deport edebilir derseniz onu ayri tartisirim. Hatta bir ornek vereyim. Beraber GC kazandigimiz bir arkadasim 2021 Mart da sorgu odasina cekildi DC de. Ondan sonra 2 kez daha 6 ay arayla giris yapti. Sonra 1 seneye yakin ABD de kalip 1 kere daha TR ye gitti 1 ay kaldi. 3 unde de tek bir soru sorulmadi. Ayrica incelense ne olur. Supheli olarak algilanacak tek sey insanlarin vatanina ziyaret yapmasi mi. Siz galiba bu sorun teskil edip etmeme olayini pek dikkatli okumadiniz. Neyse yine de herkese kutlayan kutlamayan mutlu noeller ve iyi yillar diliyorum.

  • ⭐⭐

    @arnblt bu forumda belki ençok deneyim okuyan abd dışı kalma sürecini defalarca inceleyen biriyim ama bazı yorumlarda öyle bilmişlik ve sivri ifadeler varki yeni kazanmış yada kazandığı halde bilmeyen arkadaşlarda paniğe sebep oluyor tabiki amaç yerleşmek ama vize almadan evinizi aracınızı hiçbirşeyinizi satmayın diyen işinizi bırakmayın diyen abd li yetkililer kendileride bir geçiş süreci olduğunu biliyorlar mümkünse 6 ayda bir kere abd giriş yapıp yerleşme niyetiniz varsa türkiyede tasfiyenizi tamamlayıp gitmemiz gerekiyor öyle 6 ayı 1 gün geçmiş pasaport polisi deport etmiş bu gc li için sözkonusu değil bizler vizemizi aldık güvenlik taramasından geçtik abd için güvenilir dürüst insanlarız bu süzgeçten geçmeyen kaçak gidenlerle aynı kefede değiliz ben şu an işleri tasfiye sonucuna geldim şubat ayı abd ye ikinci gidişi yapıp temmuz gibi temelli yerleşimi yapacağım trump bile olsa deport edilmeyeceğimi düşünüyorum saygılar


  • Arkadaşlar herkese selamlar.

    Daha önce deneyimlerimi başlık altında paylaşmıştım. Tam pandemi dönemi kartı almış ve 5 sene giriş yapamamıştık. Kasım ayında denedik ve girdik.

    Bundan sonra 6 ayı geçirmeden geldiğimde sorun yaşamayacağımı düşünmüştüm ancak geçen hafta tekrar giriş yaptığımda ofise yolladılar. Ofistekilere taşınmam için bazı adımlar atmam gerektiğini bununda biraz süre alacağını belirtmiştim.

    Bu sefer ofistekiler tekrar izin veriyoruz ve çıkabilirsiniz ancak bidaha geldiğinizde yerleşmeden tekrar çıkış yaparsanız re entry permission doldurmanız gerekecek şeklinde not aldık dedi.

    Bu benim bildiğim abd dışında 1 yıldan fazla kalınacaksa yapılan bir işlem.

    Şuan için tekrar giriş yaptık ama geri döneceğim şuan burada iş vs ayarlamam için zaman lazım.(kişisel sebeplerden dolayı)

    Tavsiyeniz ne yönde olur ?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum