Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

  • ⭐⭐

    @egemen-azar 0dan Green card basvurusu yapacaksiniz. 2 sene surer


  • @salih-atilla tek cevabı bulamama nedeniniz doğru başlığa yazıp doğru başlıkta cevabını aramadığınız için bence;

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri?_=1735107870657

  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐

    @gucarslan üstadım aradığım cevabı verdiniz 1 yıldan fazla kalmamak makul bir sebep ile izah edebilmek teşekkürler


  • @arnblt, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @salih-atilla GC iptali ancak mahkeme yoluyla oluyor. 6 ay ile 1 sene arasinda disarida kalirsaniz giriste size engel olmazlar ama bu yaptiginiz girisin resmi adi Temporary Parole dur. Giris cikista yasanacak olaylari cok dert etmeyin. Memurun soru sormasi veya ek bir sorgu yapmasi sorun teskil etmez. Sorun cikaracak olan memur emin olan vatandas olana da cikariyor. Ben vatandas olup ikincil sorgu odasina alan kisi biliyorum. Vatandas bile olsaniz surekli abd disina cikip geliyorsaniz onu bile konu edebilirler tabi native degilseniz.

    giriste muhattap olunan memularin hangi devlet kurumuna bagli oldugunu bir arastirin isterseniz. ulkeye giriste statu ne olursa olsun, supheli gorulen durum sergileyen kisiler sorgu odasina cekilir. native olup olmamaniz onemli degil. girste eger sorgu odasina 1 defa cekilirseniz, sonraki her girisinizde buyuk ihtimalle daha dikkatli incelenirsiniz.


  • @mister yani ?? Sorulari cok sorun etmeyin derken onemsemeyin demedim. Bu forumda 7-8 yildir sorulari takip eden biri olarak bu tur konulari ozellikle 6 ay konusu ile ilgili kulaktan dolma bilgilerle buradaki talihlileri yanlis bilgilendirenlere lafim. Oradaki memur "Neden bu kadar yurtdisinda kaldin?" diye sorunca karalar baglamaniza gerek yok anlaminda yazdigim bir seydir. Daha onceleri de bu tur cevaplar yazmistim. O memurlarin nereye bagli oldugu ne gibi yetkileri oldugunu sadece havaalaninda degil hava alani disinda da kac mile kadar ne gibi yetkileri oldugunu merak etmeyin gayet iyi biliyorum. Hatta isterseniz baska devlet kurumlarinin yetki alanlari ile kisa bilgiler verebilirim. Yani verdiginiz cevaptan anladigim kadariyla 6 ay ile 1 sene arasinda yurtdisinda kalirsaniz memur sizin GC niz alir ve sizi deport edebilir derseniz onu ayri tartisirim. Hatta bir ornek vereyim. Beraber GC kazandigimiz bir arkadasim 2021 Mart da sorgu odasina cekildi DC de. Ondan sonra 2 kez daha 6 ay arayla giris yapti. Sonra 1 seneye yakin ABD de kalip 1 kere daha TR ye gitti 1 ay kaldi. 3 unde de tek bir soru sorulmadi. Ayrica incelense ne olur. Supheli olarak algilanacak tek sey insanlarin vatanina ziyaret yapmasi mi. Siz galiba bu sorun teskil edip etmeme olayini pek dikkatli okumadiniz. Neyse yine de herkese kutlayan kutlamayan mutlu noeller ve iyi yillar diliyorum.

  • ⭐⭐

    @arnblt bu forumda belki ençok deneyim okuyan abd dışı kalma sürecini defalarca inceleyen biriyim ama bazı yorumlarda öyle bilmişlik ve sivri ifadeler varki yeni kazanmış yada kazandığı halde bilmeyen arkadaşlarda paniğe sebep oluyor tabiki amaç yerleşmek ama vize almadan evinizi aracınızı hiçbirşeyinizi satmayın diyen işinizi bırakmayın diyen abd li yetkililer kendileride bir geçiş süreci olduğunu biliyorlar mümkünse 6 ayda bir kere abd giriş yapıp yerleşme niyetiniz varsa türkiyede tasfiyenizi tamamlayıp gitmemiz gerekiyor öyle 6 ayı 1 gün geçmiş pasaport polisi deport etmiş bu gc li için sözkonusu değil bizler vizemizi aldık güvenlik taramasından geçtik abd için güvenilir dürüst insanlarız bu süzgeçten geçmeyen kaçak gidenlerle aynı kefede değiliz ben şu an işleri tasfiye sonucuna geldim şubat ayı abd ye ikinci gidişi yapıp temmuz gibi temelli yerleşimi yapacağım trump bile olsa deport edilmeyeceğimi düşünüyorum saygılar


  • Arkadaşlar herkese selamlar.

    Daha önce deneyimlerimi başlık altında paylaşmıştım. Tam pandemi dönemi kartı almış ve 5 sene giriş yapamamıştık. Kasım ayında denedik ve girdik.

    Bundan sonra 6 ayı geçirmeden geldiğimde sorun yaşamayacağımı düşünmüştüm ancak geçen hafta tekrar giriş yaptığımda ofise yolladılar. Ofistekilere taşınmam için bazı adımlar atmam gerektiğini bununda biraz süre alacağını belirtmiştim.

    Bu sefer ofistekiler tekrar izin veriyoruz ve çıkabilirsiniz ancak bidaha geldiğinizde yerleşmeden tekrar çıkış yaparsanız re entry permission doldurmanız gerekecek şeklinde not aldık dedi.

    Bu benim bildiğim abd dışında 1 yıldan fazla kalınacaksa yapılan bir işlem.

    Şuan için tekrar giriş yaptık ama geri döneceğim şuan burada iş vs ayarlamam için zaman lazım.(kişisel sebeplerden dolayı)

    Tavsiyeniz ne yönde olur ?


  • @amtylmz tecrubelerinize bakilirsa bir hayli sanslisiniz. Bence re-entry almadan cikmayin. Size re-entry alin derken muhtemelen bundan sonra surekli gir cik yapamazsiniz demek istenmis. Ister bir ay arayla ister 6 ay. Tekrar geldiginizde hic bir sey olmamis gibi iceride alabilirler yada sizi mahkemeye sevkedip hakimin karar vermesini isteyebilirler. Dua etmekten baska sansiniz yok hele ki Trump doneminde. Yada ABD de bir ev kiralayin banka hesabi actirin vergi bildirimlerinizi tamamlayin. En azindan niyetinizi gosterin. Bizde covid doneminde uzun sure gidemedik ama kira, araba sigortasi vs odemeye 1 yil boyunca devam ettik.


  • @amtylmz benim kuzenim 6 sene boyunca yilda bir kere giris cikis yapti ailesiyle. Gecen yil ilk uyariyi aldi NY den girerken. Bu yil da Philadelphia dan girdiler ve 2. Uyariyi aldilar. Hatta ulkenize dondugunuzde green cart larinizi buyukelcilige teslim edin, bir daha giremezsiniz demisler.


  • Re entry permission ile ilgili avukat tanıdığı olan varmıdır yada bizi yönlendirecek olan ?


  • @amtylmz vallahi beyefendi iyi sans varmis sende hemen i131 başvurusu yap oyle takil .Sakin fazla zorlama

  • ⭐⭐

    @amtylmz 5 senedir taşınamamak = abdye taşınma niyeti olmamak.

    bence cbp uğraşmak istememiş. Green card abdye yerleşmek için verilir. 5 senedir taşınmamanın bence mantıklı bir açıklaması yok ama cbp izin verdiyse vermiştir. Trump başa geldiğinde riske atmamanızı öneririm. Şakası yok kendisinin.

    baya baya şanslısınız.


  • Araştırdığıma göre 6 ay mevzusu şöyle;
    ABD'den diyelim Türkiye'ye geldim. 180 günden fazla ABD dışında kalmamalıyım. İşi sağlama almak için örnek; 1 Mart 2025 günü çıkış yaptım. 1 Eylül 2025 tarihinden önce tekrar giriş yapmış olmalıyım. Ve yine şöyle de anladım; 1 yıl içinde diye bir durum yok. Her çıkışta 6 ay'dan az kalmalıyım. Haliyle şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Her çıkışımda en fazla 3, 4, veya 5 ay kal ve dön. Hiç bir sıkıntı yok.
    Yani yılda 2 kez ABD'den çık ve en fazla 5 ay kalıp ABD'ye dön. Ne oldu? 5+5 10 ay dışarıda kaldın. 2 ay ABD'de. Sorun olmuyor.
    Yani olay ABD'den çıktığında ABD dışında 6 ayı buldurma


  • Herkese merhabalar, 24 Kasım 2024 tarihinde eşim ile birlikte San Francisco’dan giriş yaptık. Vize alma sürecimiz biraz karmaşık ve sancılıydı vizemi aldıktan sonra evlendim, eşimi dosyama ekleterek tekrar mülakata girdik ve vizemizi aldık. Bu süreçte bütün belgeleri güncellememe rağmen grencardımız bugün kızlık soyadım ile basılmış şekilde gönderildi. Değiştirmediğim böyle kullandığım takdirde kısa vadede olmasa bile uzun vadede sorun yaşayacağımı düşünüyorum ve riske atmak istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor bilen yada bu durumu yaşamış birileri var mı? Yardımcı olursanız sevinirim 🙏🏻

  • ⭐⭐

    @AhmetGS17, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Araştırdığıma göre 6 ay mevzusu şöyle;
    ABD'den diyelim Türkiye'ye geldim. 180 günden fazla ABD dışında kalmamalıyım. İşi sağlama almak için örnek; 1 Mart 2025 günü çıkış yaptım. 1 Eylül 2025 tarihinden önce tekrar giriş yapmış olmalıyım. Ve yine şöyle de anladım; 1 yıl içinde diye bir durum yok. Her çıkışta 6 ay'dan az kalmalıyım. Haliyle şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Her çıkışımda en fazla 3, 4, veya 5 ay kal ve dön. Hiç bir sıkıntı yok.
    Yani yılda 2 kez ABD'den çık ve en fazla 5 ay kalıp ABD'ye dön. Ne oldu? 5+5 10 ay dışarıda kaldın. 2 ay ABD'de. Sorun olmuyor.
    Yani olay ABD'den çıktığında ABD dışında 6 ayı buldurma

    Yanlis anlamissiniz. Bundan once sorun olmaması, bundan sonra sorun olmayacağı anlamına gelmez. Ülkelerin göçmenlik politikaları her zaman değişebilir. Onceden herkesi alan Kanada, simdi herkesi disari çıkarmaya calisiyor. ABD'de boyle bir politika degisikligi olduğu anda, bu sekilde yasayan insanların green cardlari iptal edilebilir.

  • ⭐⭐

    @yakt05, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Herkese merhabalar, 24 Kasım 2024 tarihinde eşim ile birlikte San Francisco’dan giriş yaptık. Vize alma sürecimiz biraz karmaşık ve sancılıydı vizemi aldıktan sonra evlendim, eşimi dosyama ekleterek tekrar mülakata girdik ve vizemizi aldık. Bu süreçte bütün belgeleri güncellememe rağmen grencardımız bugün kızlık soyadım ile basılmış şekilde gönderildi. Değiştirmediğim böyle kullandığım takdirde kısa vadede olmasa bile uzun vadede sorun yaşayacağımı düşünüyorum ve riske atmak istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor bilen yada bu durumu yaşamış birileri var mı? Yardımcı olursanız sevinirim 🙏🏻

    https://www.uscis.gov/tools/uscis-tools-and-resources/immigration-documents-and-how-to-correct-update-or-replace-them

    Bu siteyi inceleyebilirsiniz. Asagida "how to request a correction to your notice or document (based on USCIS error) " bolumunu incelemeniz lazim. orada şöyle bir bolum var;

    "Permanent Resident Card (also known as Green Card)
    Submit the following to USCIS:

    Form I-90, Application to Replace Permanent Resident Card (check filing category 2.d. or 3.d., My existing card has incorrect data because of Department of Homeland Security error);
    The Green Card containing the error; and
    Supporting documentation to show what the correct information should be (see Form I-90 instructions for examples).
    File online or refer to the Where to File section of the Form I-90 webpage for more filing information."

    Ucretsiz olarak kartinizi değiştirebiliyor olmanız lazım. Kanit olarak evlilik cuzdaninizi, Turk pasaportunuzu vs. yani ilgili dokümanları yükleyip, soyadinizi yanlış bastiklarini kanıtlamanız lazım. Sizden eski karti isteyip, yenisini basacaklar . Zor bir süreç degil diye biliyorum.


  • @Ryback, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @AhmetGS17, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Araştırdığıma göre 6 ay mevzusu şöyle;
    ABD'den diyelim Türkiye'ye geldim. 180 günden fazla ABD dışında kalmamalıyım. İşi sağlama almak için örnek; 1 Mart 2025 günü çıkış yaptım. 1 Eylül 2025 tarihinden önce tekrar giriş yapmış olmalıyım. Ve yine şöyle de anladım; 1 yıl içinde diye bir durum yok. Her çıkışta 6 ay'dan az kalmalıyım. Haliyle şöyle bir durum ortaya çıkıyor. Her çıkışımda en fazla 3, 4, veya 5 ay kal ve dön. Hiç bir sıkıntı yok.
    Yani yılda 2 kez ABD'den çık ve en fazla 5 ay kalıp ABD'ye dön. Ne oldu? 5+5 10 ay dışarıda kaldın. 2 ay ABD'de. Sorun olmuyor.
    Yani olay ABD'den çıktığında ABD dışında 6 ayı buldurma

    Yanlis anlamissiniz. Bundan once sorun olmaması, bundan sonra sorun olmayacağı anlamına gelmez. Ülkelerin göçmenlik politikaları her zaman değişebilir. Onceden herkesi alan Kanada, simdi herkesi disari çıkarmaya calisiyor. ABD'de boyle bir politika degisikligi olduğu anda, bu sekilde yasayan insanların green cardlari iptal edilebilir.

    Evet bu tür politikalar kesinlikle dediğiniz gibi değişkenlik gösterebilir. Zamana göre tutum ve uygulama da değişebilir. Ben an itibariyle düşündüğümü ve anladığımı söyledim. Yoksa kesinlikle sizin haklılığınız sabit. Benzer durumlar başka konularda da olabiliyor. Vize mülakatlarında, Sağlık kontrollerinde vb konularda da yaşanıyor bu tür değişkenlikler.

  • ⭐⭐

    @Ryback sıkıntı green cardın iptali için yapılması gereken paperwork, sıkıntı vs.
    cbp genelde uğraşmak istemiyor çünkü green cardi iptal etme yetkisi yok.
    Lakin cbpye bu yetki verilirse belli sınırlar içinde,bu sorun ortadan kalkar, örnek;
    -ABD dışında 6 aydan fazla kalan kişi 1 uyari alacak.
    -2. kez yaptığında green card iptal edilip ülkesine geri yollanacak yada ülkeye girişi izin verilmeyip kendi ülkesindeki konsolosluğa re entry permit için geri yollanacak.

    CBPnin bunları yapma yetkisi yok, mahkemedir, kağıttır kürektir uğraşmakta istemiyor çoğunluğu. Forumdan gördüğümüz üzere green cardi olup yıllardır girmeyip daha sonra giriş yapanlar var. Turist olarak kullananlar var, vıdı vıdı yani.

    Ciddi bir sorun değil gerçi bu. Uğraşacaklarını zannetmem.

  • ⭐⭐

    @charon Mümkün olduğu kadar kurallara uyulsun, kimse sıkıntı yaşamasın.


  • @AhmetGS17 genel olarak dogru anlamissiniz ama bunu uzun sure yapamazsiniz. Ben yaklasik 3 sene boyle yaptim. Hic kimsede bir sey sormadi. Ama o donemde ailem cogunlukla ABD de idi ve evin kira sozlesmesinde adim vardi. Arabam buradaydi. Sigortasini oduyordum ve oglum okula gidiyordu. Sizi ABD ye bu sekilde baglayan durumlar yoksa bu dediginizi 1 hadi 2 sene yaparsiniz ama problem yasama ihtimaliniz cok fazla. Ozellikle Trumptan sonra bu tur seylere pek izin vermeyebilirler. Ocak 20 den sonra cok sey degisebilir ve her girisiniz oncesinde cok stres yasarsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum