Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.9k 953

  • @rezanclz ayy mükemmel oldu cook tesekkur ederim verdiginiz degerli bilgiler icin :fairy_medium-light_skin_tone: :folded_hands_light_skin_tone:


  • @Flight101 ben mailde gelen bütün belgelerin uygunluğunu sormadım maalesef ama kabul edecekleri belgeleri paylaşayım. Ben bu belgelerin tercümelerini ve orijinallerini taratıp mail atmıştım.
    1- Diplomam (lisans-yüksek lisans tek belge) Rusya’dan aldığım için notersiz/apostilsiz tercümesini kabul edeceklerini söylediler.
    2- Ankara Rus konsolosluğundan aldığım sabıka kaydını notersiz/apostilsiz kabul edileceği söylendi.
    3- Eşimin (yabancı uyruklu) doğum belgesi notersiz tercümesi yeterli dediler.
    4- Lise diplomasını sorduğumda en son aldığınız diploma yeterli dediler (ama ben orijinal ve fotokopisini alacağım yanımda).


  • @Hilal-Polat current olmadan KCCye atacaksınız eğer current olduysa ozaman konsolosluklara atmanız gerekiyor. kesinlikle current olmadan KCCye atın. current olduktan sonra konsoloslukların dönüş yapmadığı tecrübeler okudum çok. sıkıntı yaşamayın sonradan. bizimde 23000lerde ve KCC üstünden taşıdık dosyamızı


  • Merhaba, ben de Viyana’da görüşmeye gireceğim. ABD’den yüksek lisans diplomam var yine de Türkiye’deki üniversite diplomamın İngilizcesine ihtiyaç var mı yoksa e-devletten alacağımız barkodlu mezuniyet belgesi yeterli olur mu?


  • Herkese merhaba
    Benim bir sorum olacak. Case numaram yakında aktif olacak inşallah. DS260 ta benimle beraber vize alacak kişilere eşim ve çocuklarımı hali ile yazdım. velayetini mahkeme kararı ile aldığım 18 yaşından küçük başka çocuk(lar) için numaram current olduktan sonra formu konsolosluk aracılığı ile açtırıp bu çocukları eklete biliyor muyum? ve greencard vizelerini aldırabiliyor muyum? Yani böyle bir durumda prosedür nasıl oluyor? yada formu açtırmadan direkt konsolosluk ta mülakat esnasında bu işlem yapılabiliyormu?


  • @cemciftcioglu bizde eşim tarafından green talihlilerindeniz benim size sorum olacak bizim 900.000 tl civarında 2024 aracımız var son taksiti şubatda bitiyor sıra numaramız 15000 lerde olduğu için mülakat almamız epey bi zaman alacak mülakata kadar borcumuz bitiyor biz arabanın ruhsatını ve değer belgesiyle mülakata girersek sıkıntı olurmu herşey belli olmadan arabayı satmayı düşünmüyoruz ilginiz için şimdiden teşekkürler


  • @Serhan-Karpuz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Mertype, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar

    Bugün çeviri ve evrak işlemlerimi tamamladım. 17 Aralık tarihinde İstanbul'a 19 Aralık tarihinde ise Hong Kong'a gideceğim. Buradaki arkadaşlara faydası olması adına hazırladığım evrakların görüntüsünü iletmek isterim. (Sol taraf benim sağ taraf eşim için oluşturduğum evrakları içeriyor)

    image.png

    Şuan eksik kalan tek kısım adres benim için. Amerikada yaşayan ve evlilik yoluyla greencard sürecinde olan bir tanıdığım var. O kişinin adresini alabilirim fakat onun sürecini etkileyip etkilemeyeceğiyle alakalı ufakta olsa bir soru işaretim var. Vereceğimiz adres sadece bir posta adresi niteliği mi taşıyor? Adresi verirken verdiğimiz isim, soyisim, telefon bilgileri bizim mi olmalı yoksa adres sahibi kişinin mi olmalı ?

    Bu konularda net bilgi sahibi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevinirim.

    Hocam merhaba, tercüme işini siz kendiniz çevirerek mi yapıyorsunuz nasıl oluyor o kısım?

    Merhabalar,

    Evrakların çeviri işlemi için yeminli bir tercümandan hizmet aldım. Yaşadığınız bölgedeki hizmet veren firmalardan teklif alabilirsiniz.


  • Bugün 15:00'da Dr. Nicolson'da sağlık randevum vardı. Sizinle daha önce paylaştığım belgelerden şunları aldılar;

    -Pasaport fotokopisi (Arkasında kişisel bilgiler ve adresler yer alıyor)
    -Fotoğraflar
    -Antikor testleri
    -Aşı belgeleri
    -Covid-19 çıktıları
    -Orjinal pasaportlar (Eşimin ilk antikor testlerinde kızlık soyadı yazıyordu. Eski pasaportuda istediler, bilginiz olsun)

    Bunların haricinde küçükken geçirdiğim bronşit vb. hastalık sebebiyle ciğerimde ufak lekeler vardı. Bununla alakalı (ARB ve PPD) test sonuçlarımı getirip sundum. Bu testleri neden yaptırdığımı sordular. O an biraz panik olsamda durumu anlattım. Küçüklükte olan hastalığın raporunu sordular fakat bebeklikte olduğundan evrağımın olmadığını belirttim. Tamam dediler.

    Sonrasında diğer arkadaşlardan okuduğumuz süreçlerin benzeri şekilde ilerledi. Rutin kontroller, x-ray ve muayene. Sanırım ciğer filmiyle alakalı bir sorun olsa bu aşamada tükürük testi istiyorlar. Bu durumun hangi aşamada gerçekleştiğini bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

    Bu arada Türkiyede olduğumuz aşılar ve getirdiğimiz antikor testleri kabul gördü. Sadece Polio aşısının 2. dozunu 30 Aralıkta gel vuralım dediler :) Ondan kaçamadık. Şimdilik toplam 8000 HKD ödedik.

    Tüm deneyimi Mülakat deneyimleri başlığında anlatacağım şimdilik ufak bir update olsun.


  • Yetişin dostlar sanırım bir yanlışlık yaptım :( Ais kaydımı kontrol ettiğimde yalnızca asıl talihli olan kendi adımı görüyorum.. Eşimi eklememişim, yani aslında ben kayıt yaparken onu da eklemeye çalıştığımı hatırlıyorum (yapamamıştım bir hata vermişti ve yanlış değerlendirdim bu durumu yalnızca ben olmalıyım diye...) nasıl böyle bir şey yaptım bilmiyorum çok da detaylı bir şekilde yapmıştım(yapamamışım). Şimdi tekrar kontrol edeyim dedim ve ışık yandı :( eşimi de eklemek istediğimde ''Bu seyahat grubunun zamanı belirlenmiş bir randevusu mevcut. Bu randevuya yeni başvuru sahipleri eklenemez. Eğer "Devam et" üzerine tıklarsanız, sistem tüm yeni başvuru sahiplerini ayrı bir seyahat grubunda oluşturacak.

    Eğer bir randevu zamanı aldıktan sonra gruba üyeler eklemek veya üyelerde değişiklik yapmak isterseniz, grup randevunuzu iptal etmeniz, gruba üye eklemeniz veya üyelerde değişiklik yapmanız, ardından grup randevusu için tekrar zaman almanız gerekir.

    Takvim uygunluğuna bağlı olarak, ilk başta zamanı belirlenen tarih ve saati tekrar seçebileceğinize dair garanti verilemeyeceğine lütfen dikkat edin.'' bu şekilde uyarı çıkıyor ve rand tarihimizin ertelenmesinden iptal olmasından vs korkuyorum ne yapmalıyım? Daha önceki yazılanlara baktım ama benimki gibi bir durum göremedim henüz farklı sorunlar gördüm. Eşim adına ayrı bir kayıt yapsam olur mu acaba?


  • @Mertype bol şanslar
    iki kişi 8 bin mi?
    Foto ölçüleri 1×1.5 inç.miydi sağlık için


  • @TuttoSPORT

    Teşekkürler, evet iki kişi için 8000 HKD. Buna 2 kişilik polio eklenecek. 160 HKDx2

    Fotoğraf ölçüleri 1x1.5 inçti. Sorun yaşanmadı.


  • @Mertype Bol şanslar dilerim tekrardan kolaylıklar diliyorum


  • @merve34 ais müşteri hizmetlerini arayıp sordum , gruba yeni üye ekle diyip eşinizi ekleyebilirsiniz randevu zamanınızda bir değişiklik olmaz dedi, umarım dediği gibi olur stres yaptım baya, bu şekilde devam edeceğim

  • Flight101F Flight101 bu başlıktan bahsetti

  • @bahar_aydin Viyana için üni diploması çift dilli ise gerek yok. Apostil diplomanızı uluslararası kullanabilmek için gereklidir. Eğer diplomayı imzalayan kişi apostil listesinde kayıtlı yani yetki verilmiş birisi ise noter onayı olmadan apostil yapıyor kaymakamlıklar.


  • @gucarslan sizce bu cn numarası ile mülakat alabilir miyim? kota hakkında fikriniz nedir takılabilir miyim ? geçen yıllarda numara ile mülakat alıp vize alanlar olmuş ama bu sene kota düştü fikriniz nedir teşekkür ederim


  • @ALİ-GÖKTAŞ Selamlar ...
    Bucketlist..

    Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    DV2025 excel tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi
    Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

    Sorunuza şöyle cevap vereyim, araç bedeli ile ilgili bir belge alırsanız yeterli oluyor. Ama umarım Ankara'yı beklemiyorsunuzdur bu sıra numarası ile :)

  • cemciftciogluC cemciftcioglu bu başlıktan bahsetti

  • @Zeynep-Soyupak, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @akara, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Zeynep-Soyupak hanım öncelikle nereye taşıyacaksınız onun kararını verin, her konsolosluk ayrı tavır sergiliyor. Taşımak istediğiniz konsolosluga göre zaten önceki ve bu yıllarda mülakata giren kişilerin deneyimleri mevcut yardımcı olacaktır.

    Şu an için mülakatımız Ankara. Herhangi bir taşıma işlemine başlamadık. Ama 2 aya kadar mülakat verilmez ise o zaman taşıma durumuna geçeceğiz.

    Lütfen beni yanlış anlamayın, 2 aya kadar mülakat verilmez, hatta bu sene Ankaranın size mülakat vermesi mucize gibi bişey olur. Başka konsolosluk şansınızı öteleyerek vizenizi riske atıyorsunuz, haddim olmayarak bir an önce taşımak istediğiniz konsoloslukları listeleyip hepsine yazmaya başlayın. Zaten konsolosluk aracılığı ile dosya taşıma ayrı bir macera


  • İngilizce Türkçe karışık Lisans Diplomasını çeviri yaptırmaya gerek var mı? Yanında İngilizce Apostilli transkript var.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ZÜLAL, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Serapp çok işime yaradı sağolun. Mail attıktan ne kadar zaman sonra dönüş sağlarlar acaba?

    Rica ederim. Bir kaç gün içinde cevap gelir diye tahmin ediyorum.


  • Çoğu Konsolosluk 1 Ocağa kadar tatil arkadaşlar haberiniz olsun.


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    516k Bakış
    A
    @ReLoad Size Ankara'dan 2 defa dönüş yapılmadıktan sonra, KCC ye mail attığınızda, mülakatınızın Ankara'da belirtilen tarihte olacağı maili sadece KCC'den geldi dimi? Yani KCC'den gelen cevaptan sonra, Ankara da mülakatınızı confirm eden başka bir mail gönderdi mi Ankara'da ilgili tarihte görüşmenin gerçekleşeceğine dair?
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum