DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@mehmetizmirli Hocam valla 5 iş günü koydum araya yani 1 hafta sonrası diyebiliriz inşallah gelir o zaman pasaport, bir risk aldık bakalım
-
@DenizMaths Sağolun evet Marina Medicalden ayarladım
-
@Serapp çok işime yaradı sağolun. Mail attıktan ne kadar zaman sonra dönüş sağlarlar acaba?
-
@Serhan-Karpuz Hocam yeminli tercümanla anlaşıp ona çevirttiriyorsunuz gerekli belgeleri.
-
@Ben-Batur Çok teşekkür ederim
-
@akara, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Zeynep-Soyupak hanım öncelikle nereye taşıyacaksınız onun kararını verin, her konsolosluk ayrı tavır sergiliyor. Taşımak istediğiniz konsolosluga göre zaten önceki ve bu yıllarda mülakata giren kişilerin deneyimleri mevcut yardımcı olacaktır.
Şu an için mülakatımız Ankara. Herhangi bir taşıma işlemine başlamadık. Ama 2 aya kadar mülakat verilmez ise o zaman taşıma durumuna geçeceğiz.
-
Bu ileti silindi! -
@Flight101 teşekkür ederim, yeni katildigim için sürece hakim değildim
-
@Erdem-Yıldız mülakatta beyan edebilirsiniz, rahat olun.
-
@Hilal-Polat bu başlıkta bahsettiğiniz işlemi yapan yüzlerce arkadaşımın tecrübeleri gösteriyor ki, çok geç kaldınız.
avrupa'daki çoğu konsolosluk için bu şansınız kullanabilirsiniz.
excel listesindeki talihlilerin dosyasını taşıdığı konsoloslukları inceleyip fikir edinebilrisiniz.
numaranızın current olmasına gerek yok, hatta olmadan taşımanız daha mantıklı. -
@gucarslan teşekkür ederim geri dönüşünüz için biz aslında AOS düşünüyorduk ancak yolunda gitmeyen bazı durumlardan ötürü dosya taşıma seçeneğini gündemimize aldık. Hayırlısı olsun ne diyelim
-
@gucarslan peki bilgilerinize dayanarak bir sorum daha olacak current olmadan KCC ye mi mail atmam gerekir yoksa direkt ilgili konsolosluklara mi?
-
@Hilal-Polat forumu okumanız gerekiyor hilal hanım, lütfen bu başlığı dikkatlice okuyun.
-
Merhaba, Viyana’ya gitmeme çok az bir zaman kaldı. Forumdaki yorumları detaylıca inceledim, ancak her konsoloslukta prosedürlerin farklılık gösterdiğini (örneğin Hong Kong ve Viyana için ayrı uygulamalar olduğunu) gördüm. Bu nedenle, emin olmak adına size danışmak isterim :)
Lise diplomam sadece Türkçe, ancak üniversite diplomam çift dilli (İngilizce-Türkçe) ve soğuk damgalı. Bu durumda yalnızca üniversite diplomamı noter onayı olmadan doğrudan kaymakamlığa götürüp apostil yaptırmam yeterli olur mu? Yoksa lise diplomamı da yeminli tercümana çevirttirip noterden onay aldıktan sonra apostil yaptırmam gerekiyor mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim
-
@bahar_aydin Selamlar... Viyana lise diplomasına ihtiyaç duymuyor... Üniversite diplomanız çift dilli ve soğuk damgalı ise çeviriye, apostile gerek yok diye biliyorum....
-
@bahar_aydin Belgelerle ilgili emin olmak isterseniz taratılmış hallerini Viyana’ya mail yoluyla gönderip sorabilirsiniz. Ben sorduğumda hemen cevap verdiler
-
@ogo Selamlar... Elinizde Viyana özelinde uygun belge listesi varsa paylaşır mısınız? Güncel belge uygunluk durumunu kontrol etmek için büyük fayda sağlayacaktır...
-
@bahar_aydin bilgi uninin diploma aslı herhangi apostil ya da çeviriye gerek kalmadan kabul görüyor test edildi ve onaylandı içiniz rahat olsun :D bu arada lise diplomasını bana sormadılar bile ancak diploma aslının fotokopisini de bulundurun yanınızda
-
@rezanclz ayy mükemmel oldu cook tesekkur ederim verdiginiz degerli bilgiler icin :fairy_medium-light_skin_tone: :folded_hands_light_skin_tone:
-
@Flight101 ben mailde gelen bütün belgelerin uygunluğunu sormadım maalesef ama kabul edecekleri belgeleri paylaşayım. Ben bu belgelerin tercümelerini ve orijinallerini taratıp mail atmıştım.
1- Diplomam (lisans-yüksek lisans tek belge) Rusya’dan aldığım için notersiz/apostilsiz tercümesini kabul edeceklerini söylediler.
2- Ankara Rus konsolosluğundan aldığım sabıka kaydını notersiz/apostilsiz kabul edileceği söylendi.
3- Eşimin (yabancı uyruklu) doğum belgesi notersiz tercümesi yeterli dediler.
4- Lise diplomasını sorduğumda en son aldığınız diploma yeterli dediler (ama ben orijinal ve fotokopisini alacağım yanımda).
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum