[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
@mhepekiz evet bi sıkıntı çıkmadı burda yazılanlar gibi çok rahat geçti yarın gidip dosyayı alıcam
-
@berkergn13 geçmiş olsun
-
@mhepekiz saolun sizinki ne zaman
-
@berkergn13 biz 26 akşam arabayla Ankara'ya geliyoruz. 27 sabah muayene, 28 raporu alır 1 martta da mülakata girer döneriz diye düşündük :)
-
@mhepekiz iyi yapmışsınız 1 mart sabahı karşılaşırız belki
-
@berkergn13 08.30 bizim
-
Merhaba arkadaşlar!
acaba yeni başlık mı açsam yada burda mı yazsam bilemedim ama benim bir karın ağrım var. İstanbulda özel ve oldukça prestijli bir uni de doktora yapıyorum, tez aşamasına yeni geldim, 1 mart vize görüşmem var ve amerikada bir hocayla anlaşıp tezimi o labta yapmak istiyorum. acaba bu durumu daha önceden yaşayanlar var mı?
burdaki hocam istersen gemileri yak öyle git aklın burda kalmasın dedi arkadaşça :) siz ne düşünüyorsunuz? Alanım molecular biology, @crazycells abimin nikini oldukça beğendim, yakın hissetim, ne tavsiye verirsiniz? -
@ahmad
bence en guzel cozum burada aldigimiz dersleri mumkun dugunca saydirip orada devam etmek, orada durup turkiyede devam etmeniz biraz zor olabilir, tez ikerleme komiteleri, raporlar vs.
kolay gelsin -
@nevergiveup DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@gunesdogdu size yanlış bilgi vermek istemem ama bildiğm kadarıyla forumdan yazılanlardan aklımda kalanı aktarıyorum lütfen sizde teyit ettirin bunu ... asıl talihli ve yanındaki aile üyeleri ilk girişte beraber giriş yapmalı diye biliyorum ilk girişten sonra tek başlarınada girip çıkabilirler.
benim bildiğim bu şekilde.beraber girebilirler ama bu bir zorunluluk degil. Onemli olan kural, talihli olan kisi ABD'ye girmeden diger aile uyeleri giris yapamaz. Bunun disinda kimin ne zaman girdigi onemli degil.
-
@hockeyumpire2 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@Rüzgar ama ailemizin ssn i amerika'ya giriş yaptıktan sonra belirttiğimiz adrese gelir öyle değil mi?
Evet, SSN icin ABD'ye giris yapilmasi gerekiyor. Vizenizi tarihi gecmeden kullanmalisiniz.
-
@ahmad DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Merhaba arkadaşlar!
acaba yeni başlık mı açsam yada burda mı yazsam bilemedim ama benim bir karın ağrım var. İstanbulda özel ve oldukça prestijli bir uni de doktora yapıyorum, tez aşamasına yeni geldim, 1 mart vize görüşmem var ve amerikada bir hocayla anlaşıp tezimi o labta yapmak istiyorum. acaba bu durumu daha önceden yaşayanlar var mı?
burdaki hocam istersen gemileri yak öyle git aklın burda kalmasın dedi arkadaşça :) siz ne düşünüyorsunuz? Alanım molecular biology, @crazycells abimin nikini oldukça beğendim, yakın hissetim, ne tavsiye verirsiniz?Doktoranin sonuna yaklasmis oldugunuz icin bu dereceyi alip gelmenizi tavsiye ederim, ama eger ABD'de bir doktora programina girebileceginizi dusunuyorsaniz ve en onemlisi bu iyi bir program ise, o durumda tabii ki ABD'den dereceyi almak daha degerli olacaktir buradaki yasam icin. Ama bu tur projelerde genelde kaldiginiz yerden devam edemiyorsunuz :)
ABD'de hoca bulmak icin sizin su anki hocanizin yardimini istemenizi tavsiye ederim, genelde bu tur aktarmalarda hocanizin eski arkadaslarinin veya tanidiklarinin laboratuarina gitme ihtimaliniz cok daha yuksek oluyor. Boyle bir sans bulursaniz, plan daha cok netlesir.
Siz kafanizdakileri biraz daha yazin isterseniz, o sekilde yonlendirmeye devam edeyim ben :) -
@ahmad USA doktora için bugüne kadar yaptığın çalışmalar, yüksek lisans tezin ve en önemlisi uluslararası başarısı olan üniversitede mevcut hocalardan kuvvetli refereans mektubu alman işini kolaylaştıracaktır. Şimdiden başarılar
-
Merhaba Arkadaşlar,
KCC benden istediği belgeleri yolladım bu saatten sonra ne yapmam gerekiyor mülakat tarihi mi öğrenmek için ? Tarihten kastım verilen günü nasıl öğrenebilirim? Herhangi bir mail atılıyor mu yada nerden kontrol edebilirim -
@ali1990 senin numaran 18500 kadarsa eğer evrak isteme maili gibi bir mail gelecek oda mülakat tarihi gelecek bu maille kontrol edecek yerin yok
-
@ali1990 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Merhaba Arkadaşlar,
KCC benden istediği belgeleri yolladım bu saatten sonra ne yapmam gerekiyor mülakat tarihi mi öğrenmek için ? Tarihten kastım verilen günü nasıl öğrenebilirim? Herhangi bir mail atılıyor mu yada nerden kontrol edebilirimhttps://dvlottery.state.gov adresinden, cekilis sonuclarinizi kontrol ettiginiz gibi, giris yaparak mulakat gun ve saatinizi ogrenebilirsiniz. Basvuru sirasinda verdiginiz email adresinize, bir guncelleme oldugunu ve bu siteye bakmanizi soyleyen, bir email gelmesi lazim (emaile cok guvenmeden ara ara kendiniz kontrol edin).
P.S. Surecin detayli bilgilendirmesi icin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari -
@ayvalik10 DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@ali1990 senin numaran 18500 kadarsa eğer evrak isteme maili gibi bir mail gelecek oda mülakat tarihi gelecek bu maille kontrol edecek yerin yok
@Ali1990 'in dosya numarasi imzasinda goruluyor: 12xxx, dolayisiyla current olmus durumda. Kendisi KCC'ye ilgili evraklari gonderdigini belirtmis zaten. Kontrol edecek yeri de elbette var, https://dvlottery.state.gov uzerinden mulakat tarihi bilgilerini gorecek.
Surecin detayli bilgilendirmesi icin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari -
Bu ileti silindi! -
@redsat2000 Detaylı bilgi için teşekkür ederim. Biraz kafam karıştı. Biz aile olarak hem sağlık hemde vize mulakatı beraber yaptık. Talihli benim. önce ben giriş yapsam 3 ay sonra da eşim ve çoçuklarin giriş yapsa yani yanıma gelseler bir sıkıntı olur mu. 6ay kuralına sadık kalsak.
-
@gunesdogdu DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
@redsat2000 Detaylı bilgi için teşekkür ederim. Biraz kafam karıştı. Biz aile olarak hem sağlık hemde vize mulakatı beraber yaptık. Talihli benim. önce ben giriş yapsam 3 ay sonra da eşim ve çoçuklarin giriş yapsa yani yanıma gelseler bir sıkıntı olur mu. 6ay kuralına sadık kalsak.
@redsat2000 izniyle ben bir yorum yapayim:
Kisa yanit; evet yapabilirsiniz.Asil talihli ABD'ye ilk girisini onden yapabilir. Geri kalan aile uyeleri de pasaportlarina basilan gocmen vizenin son tarihine kadar (genelde 6 aylik sure) ABD'ye giris yapabilirler.
-
Çok teşekkür ederim @sharm şimdi net oldu. Peki @redsat2000 söylediği avukatlara teyit ettitdim konusu nedir
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum