Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @taskinbufe3838 biz current ken taşıdık sadece mail atıp o süreçte orada olacagınızı yazmanız yeterli

• @bıyıksızkeynes, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@10urdmn merhaba buradan mülakat sonrası ülke dışına seyehat etmeyin anlamı çıkarıyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Benim de geneli kapsayacak şekilde merak ettiğim bir konu.Sağlık muayenesi ile mülakat arası bir dönemde ülke dışına çıkmanın bir sakıncası olabilir mi?

Konsolosluk özelinde farklılık gösterebilir belki, biz Muscat'ta sağlık kontrolünden sonra TR'ye döndük, mülakat tarihinde tekrar gittik, tek pasaportumuz var zaten damgalardan görünüyordu bu hareketimiz ama kimse bişey sormadı. Mülakata gireceğiniz konsoloslukta daha önceden mülakata girenlerin tecrübelerini okursanız çok daha iyi olur tabi 🙂

• @ordeal34, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

HONG KONG Konsolosluğu özelinde tercüman bulmakta zorlanıyorum. Türkiye Konsolosluk İşleri bölümündeki 5 yeminli tercümana da yazdım dördü o gün müsait değil randevuları var, biri hiç dönüş yapmadı. Görüşmeye yeminli tercüman olmadan inglizcesi iyi olan normal biriyle katılabilir miyim? Konu hakkında deneyimi veya bilgisi olan var mıdır? Daha önce bir youtube videosunda greencard talihlisi biri filipinlerde önce kendi mülakatına sonra arkadaşının mülakatına girdiğini söylemişti.

Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları?page=1
    4. Süreç ile ilgili soruların DV2025 Aşamaları başlığı altında sorulması...İşte link
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    5. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi
      Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
      Sürecinizde başarılar...
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Ben Batur Ben Batur 

• @Serapp

Serap hanım merhaba, ayrıca Muscat e-devletten alınan belge kabul etmiyor, tüm belgeler imzalı ve mühürlü olmalı. Benim gözümden kaçar da Muscat ile ilgili soru soranlara bu ayrıntıyı da belirtsin herkes diye not düşeyim dedim 🙂

• @ordeal34 merhaba öncelıkle bol şans honkkong daki Türk konsolosluğuna yazdınızmı mail ben Kuala Lumpur a taşıdım dosyamı oradakı Türk konsolosluguna mail attım oda bana tercüman mail ve telefon numarasını verdıler iletişime geçtim mülakat günü yardımcı olacağını söyledi belkı böyle bır yol izleyebılırsınız

• Herkese Merhaba.
    Sanırım forumda en çok dosya taşıyan dv25 kazananı benimdir. İmzama arka plan duvar yazısı olarak taşıdığım ülkeleri yazsam yeridir.

Ankaradan Tirana ordan Honkong ordan Muscat ve son olarak tekrar current olup Honkonga taşıdım.
    Taşıdığım gün içinde sabaha karşı hem dosyamı taşıyan hemde aynı gün 2nl maili atan Honkong USA konsolosluğu için ne kadar güzel şeyler söylesek az tam bir kurtarıcı.

7 ocak medicine examination düzenledi Dr Andersona yazmış olduğum mailde tarihleri özel durumdan dolayı ilettim oda mülakat tarihine yakın bir tarih verdi.

Vize mülakatım 13 ocak olarak düzenlendi
    Covid için 10 ocakta randevumu aldım [Virtus]
    Uçak biletleri gidiş dönüş [2 aktarmalı gidiş dönüş 40K)
    Hostel rezervasyonunu ayarladım
    [tek kişi bookingten Time House Honkong Hostel Group tan 14 gece koğuş versiyon 12K tek kişilik oda 24K ]

Detayları mülakat deneyiminde paylaşacağım.

Selammmmlar👋

• ⭐⭐⭐

Selamlar, mutlu pazarlar..
    Dosya taşıması yapıp, yurtdışında mülakata giren talihli dostlarım ve değerli forum yönetimi, forum içeriği açısından sıkıntı yaratmayacak ise mülakat süresince konaklama yapılan otel, airbnb vs. hakkında küçük bilgi paylaşımı yapma teklifinde bulunmak istiyorum..İlgili lokasyonlara bireysel ve aile olarak gidecekler açısından çok verimli bilgilendirmeler olacağından eminim. Aileler bilirler yetişkinler ile çocukların beklentileri farklı olduğundan tüm konaklama planlamaları bebekler ve çocuklar üzerinden yapmak zorunda kalınmaktadır..Ayrıca lokasyon seçimleri açısından da yol gösterici olacaktır.
    Deneyim yazılarımızda bu bilgileri de eklemek güzel olur diye düşünüyorum...
    Sevgiler...

• @Flight101 Selamlar esimizinde ad soyadini yazmamiza gerek var mi yoksa kazanan kisinin bilgilerini yazmak yeterli midir?

• @ugursway Çünkü ds 260 doldururken mulakat yerimi editleyebiliyordum?

• @vixo Çokk teşekkür ederimmm

• @gulcaner evet ben direkt Hong Kong'taki Türk Konsolosluğu ile iletişime geçtim. Benim daha önce yazdığım 5 yeminli tercümanın iletişim bilgilerini paylaştılar. Sonrasında ben onlara tekrar mail attım bu kişilerin o gün dolu olduğuna dair, başka farklı tercüman isimleri belki verirler. Veya vermezler bakın başınızın çaresine derler. Zaten o gün tercümanların hepsi orada olacak belki o sırada rica etsem herhangi bir tercümandan yardımcı olur.

• ⭐⭐⭐

@erimcanlafci Burada hangi nickname i kullanıyorsanız sadece o nick için tek satır bilgi girişi yapmanız yeterlidir.Zaten tablonun devamında aileden kaç kişinin vize alacağını yazıyorsunuz ..

• ⭐⭐⭐

@gulcaner Selamlar..
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    4. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 
  • ⭐⭐⭐

@Physicus Selamlar..5 Ekim günü @cemciftcioglu size dosyanızı nasıl taşımanız gerektiği konusunu yazmış, gözden kaçırmışsınız...

Edit: Aynı gün @ATS16 da aynı yönlendirmeleri yapmış..

• @Physicus
    Foruma yazdiginiz bu ilk iletinizde size nasil bir yol izlemeniz gerektigini soylemisler. Yani sira bu baslik altinda da yuzlerce sayfa dosya tasima islemenin nasil yapildigina dair gonderiler mevcut. Siz kafaniza gore ilerlerseniz surecinizi cok zor yonetirsiniz, vizenizi alip Amerika’ya goc etmek istiyorsaniz eger size bu basligi ilk iletisinden itibaren tamamini okumanizi tavsiye ederim. Yine de surec sizin nasil ilerletmek istediginiz de size kalmis, bol sanslar.

• Herkese selamlar, forumda aradım, benim örneğim için iki ipucu buldum ama o gönderilerin üzerinden zaman geçtiği için (DV2021, DV2022) bir daha sormak istedim. Nisan 2018'de geçirdiğim bir akut apandisit ameliyatı var, bunun için ameliyat raporu almam gerekir mi?

• @TuttoSPORT Öncelikle hocam, mülakatınız için bol şans dilerim, adınıza çok sevindim. Ancak, son günlerde forumda paylaşılan iletilerde COVID aşısı için randevu alma sorunu olduğu belirtilmiş, Hong Kong özelinde. Siz bu randevu olayını nasıl çözdünüz?

• @rasitcenngiz selamlar 👋👋👋

Virtus Medicalden aldım, genelde sadece cuma günlerini açıyorlar yoğunluğa göre cuma dışında başka günler de aktif oluyor randevuları açtıkları gibi 2-3 güne doluyor.

Haftanın son günü diğer hafta cuma aktif oluyor sürekli takip etmeniz gerek. Bu söylediğim Virtus Medical için geçerli ama başka alternatifler de var onlar hakkında bilgim yok ama alan arkadaşlardan bilgi alabilirsiniz

• Merhaba ds260 formunu göndermiştim bunu (açtırmadan) tekrar kontrol edebilme imkanımız var mı? Bir yerde 1 ocaktan sonra görüntülenebileceği yazıyordu ama bir sorayım dedim.

• @Mustafa-ELMACI Enabiz da solda epikriz raporunda cikiyorsa onu kullanabilirsiniz, 2018 oncesi e devlete yuklenmemis dediler,e nabizla telefonla gorustugumde. Yoksa ameliyat oldugunuz hastanede epikriz raporu alarak onu tercume ettirebilirsiniz. Yurtdisinda ki saglik randevularinda gecmiste ameliyat gecirip gecirmediginiz soruluyor. Ankara icin bilemiyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |