Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @RuhunGemisi
    Çok teşekkür ederim

• @SEYMENOGLU Çok teşekkür ederim, epikriz bölümünde gözükmüyor, Ankara’dan mülakat bekliyorum

• @blueboy21 4500 yazıyor bende Anderson maili

• Dosya numarası kaçtan sonra başka ülkeye taşımak mantıklı arkadaşlar

• ⭐⭐⭐

@luckyman06 Selamlar..
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    4. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @Flight101 ben zaten kayıtlıyım excelde yınede teşekkür ederim bilgi için

• @ordeal34
    Selamalar, konsolosluga mulakatiniza tercuman ile katilacaginizi onceden bildirmeniz gerekir, orada olacaklar rica ederim gibi bir aksiyon yerine, size soracaklari sorular gercekten cok zor sorular olmayacak, olasi sorulara calisip durumunuzu ifade edecek kadar hazirlanabilirsiniz, ancak dosyanizda kendinizi savunmaniz, aciklamaniz gerekecek durumlar yok ise.

• Arkadaşlar merhaba. Yurtdışındaki elçiliğimizde adli scil kaydı, nüfus kayıt örneği ve askerlik durumu gibi belgelerin alınabildiğini görüyorum. Belgeleri bu şekilde temin etmem durumunda dikkat edilecek bir husus var mıdır? Teşekkürler.

• @ugursway, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ordeal34
    Selamalar, konsolosluga mulakatiniza tercuman ile katilacaginizi onceden bildirmeniz gerekir, orada olacaklar rica ederim gibi bir aksiyon yerine, size soracaklari sorular gercekten cok zor sorular olmayacak, olasi sorulara calisip durumunuzu ifade edecek kadar hazirlanabilirsiniz, ancak dosyanizda kendinizi savunmaniz, aciklamaniz gerekecek durumlar yok ise.

Ben eşimle katılacağım görüşmeyede benim ingilizcem çok iyi değilde görüşme sırasında sorulan sorulara eşim benim yerime cevap verebiliyor mu peki

• @brccc teşekkür ederim yazdım cevap bekliyorum

• @Uzuzi Çoğu üniversite diplomasında hem türkçe hem ingilizce yazar sizinkiler de yazmıyor mu ? İki türlü de yazıyor olsa yinede çeviri mi yaptırmak gerekiyor ?

• @blueboy21 Merhaba, 50 sayfa çevrilecek ne var? E-devlette Formül A ve B zaten uluslararası olarak çevrilmiş ve geçerli. Adli sicil kaydı da İngilizce alınıyor zaten. Üniversite diplomaları genelde hem İngilizce hem Türkçe oluyor. Bunun dışında askerlik belgeleri, vukuatlı nüfus kayıt örnekleri, lise diploması gibi belgeler çevriliyor. Transkript, e-devlet üzerinden İngilizce olarak alınabiliyor. Banka dökümü de bankadan İngilizce olarak alınabiliyor. Evlilik cüzdanı zaten çok dilli. Geriye çevrilecek ne kalıyor? Yanlış anlamayın, ben mi eksik yapıyorum acaba diye düşündüm, çünkü siz 50 belge dediniz. Ben ve eşim toplamda 10-12 tane belge vermişiz çevirmenimize, bunlar: Nüfus kayıt örneği, SGK hizmet dökümü, sosyal güvenlik kayıt örneği, lise mezuniyet belgesi, askerlik durum belgesi, eş için hem kapalı hem açık aile nüfus belgesi, SGK hizmet dökümü, lise diplomaları ve gözlük reçetem.

• @Ben-Batur Aynı durum Hong Kong için geçerli değil sanırım değil mi ? Biz bütün belgelerimizi e devlet üzerinden hazırladık. Sadece Lise diplomalarımıza noter onayı yaptıracağız.

• @Gs1905 İngilizce yazıyorsa okey, hem Türkçe hem İngilizce yazıyorsa yine okey ama sadece Türkçe yazıyorsa diplomanıza çeviri yaptırmalısınız.

• @mert06
    Sorularin yuzde 90’i asil talihliye sorulmaktadir, imzanizdan anladigim kadariyla asil talihli esiniz ve kendisinin ingilizce seviyesi yeteri kadar ise endiselenmenize gerek yok. Konsolos size soru sorarsa cok yuksek ihtimalle esinizin ceviri yapmasina da izin verir. Bol sanslar.

• @Flight101Merhabalar, biz bankamızdaki Türk parasını dolara çevirmedik; fakat bankadan, TL miktarının dökümlerinin yanı sıra bu TL'nin denk geldiği dolar miktarının da belirtilmesini istedik. Bize, TL tutarını ve o tutarın karşılık geldiği dolar miktarını içeren bir döküm çıkardılar. Ayrıca anlık dolar kuru da belirtilmiş. Bu şekilde işlem yaptık; dolayısıyla parayı dolara çevirmedik. Bu durum bir sorun yaratmaz sanırım.

• @10urdmn Teşekkür ederim cevabınız için. Üniversite diplomaları her iki dilde de hazırlanmış orjinal olarak. Biz diploma olarak sadece lise diploması ve lise mezuniyet belgesini çevirdik ve lise diploması hariç bir bir belgeye apostil yaptırmadık.

• @Gs1905, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ben-Batur Aynı durum Hong Kong için geçerli değil sanırım değil mi ? Biz bütün belgelerimizi e devlet üzerinden hazırladık. Sadece Lise diplomalarımıza noter onayı yaptıracağız.

@onuru Arkadaşımız en iyi bilir bu ayrıntıyı, profilinden mülakat deneyimini okursanız yazmıştı diye hatırlıyorum

• @Gs1905 tamamdır çok iyi yapmışsınız, doğru ilerliyorsunuz.

• ⭐⭐⭐

@Gs1905 Selamlar..Paranın Usd karşılığı yazıyorsa ve imza - kaşe varsa sıkıntı olmayacaktır..

Benzer Başlıklar

• 11427
  • 153
  • 73
  • 180
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |