Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@danjaj Selamlar...Vizeniz hayırlı olsun..Ancak 10 günlük multi nasıl oluyor anlamadım..Aldığınız vize belirttiğiniz tarihler içerisinde 1 giriş yapıp blok halinde 10 gün kal anlamı taşıyor olabilir...
    Visa Bulletin açıklanmadan schengen alıp kumar oynamışsınız, umarım tutar. Tutmazsa 2. defa vize başvurusu yapmanız gerekecek..
    Para konusuna gelince yerleşeceğiniz eyalet ve şehire ilk gidişinizde sizi idare edebilecek bir miktar paranın talihli kişinin (eşi de olabilir) banka hesabında nakit olarak ibraz edilmesi önerilmektedir.
    Bu parayı borç harç bir şekilde bulup hesaba koyunuz mülakat sonrası sahiplerine geri verebilirsiniz...
    Son olarak excel tablomuzda sizin bilgilerinizi göremedim, eklerseniz foruma güzel bir katkı sağlamış olursunuz..

• ⭐⭐

@Flight101 multi entry demek cok giris anlamini tasir.
    belirtilen tarihlerde schengen bolgesine girip toplamda 10 gun kalabilirsiniz demek.
    bu sure icinden schengen bolgesine cok kez giris yapilabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@danjaj tekrar bir schengen başvurusu yapmanız gerekir o noktada

• Forumu okudum fakat bulamadım. Bir üniversite diplomam var. Şu an Kıbrısta ikinci üniversiteme kayıtlıyım, lise diplomamın aslı üniversitede. Kayıt silene kadar veremiyorlarmış. Kıbrısta kalmak için de üniversite eğitimimi devam ettirmem gerekiyor. Fakat derslere devam etmiyorum, transkript ve öğrenci belgesi alırsam transkripti görünce şüphelenirler mi? Kaydımı sildirmem daha mantıklı olur mu?

• @akara çok teşekkürler, haklısınız

• @fatmakoc biz yaptırdık sayfa başına tercüman 500 TL noter 1000 TL aldı diploma olduğu için noter normal belgeden daha fazla aldı oturduğumuz bölge Sincana yakın olduğu için ordaki tercüme bürosunda yaptırdık 1 tane var zaten

• @Uzuzi Sayfa başına derken tercüme yaptırılacak o kadar şey var ki, 50 sayfa deseniz 75 bin tl mi ödediniz?

• @blueboy21 evet sayfa başına biz 4 tane diploma cevirttik sadece ve 2000 lira odedik

• @Flight101 abi karanlıkta bir fener gibisin. Yol gösterici tavrın takdire değer.

• @blueboy21 bizim çevrilecek çok belgemiz yok evet ama 50 sayfa olsa 25k tutardı maalesef

• @fatmakoc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    Ankara'da ceviri yaptıran var mı? Tercüme bürosu önerisinde bulunabilir misiniz? Bir de ne kadar tutuyor tercüme+noter+apostil? Ben aşağıdaki belgelerden sadece lise diplomaları ve askerlik durum belgesini tercüme+noter+apostil yaptırsam olur diye düşünüyorum. Diğerleri çok dilli belgeler zaten. Ancak Formül A (Apostil yaptırdım kaymakamlıkta) Muscat tarafından anlaşılır mı emin olamadım.

Doğum Belgesi (Formül A) (Çok Dilli)
    Adli Sicil Kaydı (eDevlet'den ingilizce)
    Lise Diploması - > Çeviri
    Aile Cüzdanı (Çok Dilli)
    Eş için; +Askerlik durum belgesi - > Çeviri

Bir de Lisans, Yüksek Lisans diplomalarını istiyorlar mı? İngilizce/Türkçe diplomalar. Aslı gibidir damgalı fotokopilerini almıştım üniversiteden. Apostil gerekir mi?

Merhaba, Ankara da yaptırmadım ama yine de fiyatlar konusunda fikir oluşması adına paylaşıyorum.

Çeviri sayfa başı 400 TL, noter onayı sayfa başına 800 TL (Sadece diploma ve askerlik belgesini noter onaylı yaptırdım), apostil ücretsiz fakat bildiğim kadarıyla noter onayı yoksa apostil yapılmıyor. Apostili ben ilçe kaymakamlık yazı işlerinde yaptırdım.

• @Physicus, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, ben dosyamı ankaradan hong konga aldırmak için açtırdım, ancak lokasyon kısmını review kısmından editleyemiyorum, yani pasif görülüyor yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, dosya taşıma işlemini KCC ye mail atarak yapmanız gerekiyor formu açarak değil, bu başlık altındaki eski mesajları okumanızı tavsiye ederim.

• @Physicus
    Neye dayanarak bu sekilde yaptiniz ki?

• HONG KONG Konsolosluğu özelinde tercüman bulmakta zorlanıyorum. Türkiye Konsolosluk İşleri bölümündeki 5 yeminli tercümana da yazdım dördü o gün müsait değil randevuları var, biri hiç dönüş yapmadı. Görüşmeye yeminli tercüman olmadan inglizcesi iyi olan normal biriyle katılabilir miyim? Konu hakkında deneyimi veya bilgisi olan var mıdır? Daha önce bir youtube videosunda greencard talihlisi biri filipinlerde önce kendi mülakatına sonra arkadaşının mülakatına girdiğini söylemişti.

• Merhabalar, şuan dosyamı HongKonga taşımaya çalışıyorum; konsolosluğun sitesine girdiğimde navigatore girdim orda da ''Fiziksel olarak HK'da olanların'' dosyasını kabul edebilecekleri yazıyor. Şu an current olupta konsoloslukla iletişime geçerek dosyasını taşıyanlar burdaki adımları takip ederek mi taşıdı? Konsolosluk onlardan HK'da olmalarını istedi mi? Yoksa hiç böyle talepte bulunmayıp direkt taşıdı mı? Yardımcı olabilecek var mıdır?

• @mehmetizmirli teşekkür ederimm

• @ordeal34 Ayni sekilde bizde bulamadik ve bu konuda cozum ariyoruz.

• ⭐⭐⭐

@danjaj Viyana son mezun olunan okulun diplomasına bakıyor, lise diploması istendiğini okumadım..Ayrıca Viyana karekodlu e-devlet belgelerini kabul ettiğini attığı mülakat maillerinde belirtiyor..2008 sonrası mezun olunmuşsa, lise mezuniyet belgesi e-devletten alınabiliyor, bu yolu denemenizi tavsiye ederim..

• ⭐⭐⭐⭐

@fatmakoc, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    Ankara'da ceviri yaptıran var mı? Tercüme bürosu önerisinde bulunabilir misiniz? Bir de ne kadar tutuyor tercüme+noter+apostil? Ben aşağıdaki belgelerden sadece lise diplomaları ve askerlik durum belgesini tercüme+noter+apostil yaptırsam olur diye düşünüyorum. Diğerleri çok dilli belgeler zaten. Ancak Formül A (Apostil yaptırdım kaymakamlıkta) Muscat tarafından anlaşılır mı emin olamadım.

Doğum Belgesi (Formül A) (Çok Dilli)
    Adli Sicil Kaydı (eDevlet'den ingilizce)
    Lise Diploması - > Çeviri
    Aile Cüzdanı (Çok Dilli)
    Eş için; +Askerlik durum belgesi - > Çeviri

Bir de Lisans, Yüksek Lisans diplomalarını istiyorlar mı? İngilizce/Türkçe diplomalar. Aslı gibidir damgalı fotokopilerini almıştım üniversiteden. Apostil gerekir mi?

Eğer dosyanızı Muscat’a transfer ettiyseniz, evrak hazırlıklarına mülakat tarihi aldıktan sonra başlamanızı öneririm; çünkü e-Devlet'ten alınan bazı belgelerin geçerlilik süreleri sınırlıdır.

İmzanızda Ankara yazdığını görüyorum, dosya transferi yaptıysanız, lütfen imzanızda da güncelleme yapmayı unutmayın.

• @ordeal34 Merhaba sürecinizde imzanızı taşımanız sizin faydanızadır, imzanızı taşımak için:
    sürecinizi imzanıza taşıyın linkine tıklayıp kolayca taşıyabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 16399
  • 15676
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |