Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan Hocam dosya numaram 20xxx forumda yeniyim ama dosya taşıyabilmek için dosya numaramız vize bülteninin içinde olması gerekmiyor mu?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhabalar, mezun olduğum lise kapanıp ismi değiştiği ve bizi de oraya aktardıkları için e-devletten farklı bir lise ismi ile mezuniyet belgesi alabiliyorum, lise diplomamın orijinali elimde olmadığı için ds-260 formunu doldururken e-devlet bilgilerine göre ilerleyip lisenin güncel ismini yazmıştım.
    Bu hafta mezun olduğum üniversite arşivinde lise diplomamın orjinalinin bulunduğunu belirttiler, lise diplomasının orjinalini alıp sunarsam ds-260 formunu açtırıp lise ismini ve adresini güncellemem gerekecek,
    Mevcut şekilde devam edersem e-devletten barkodlu mezun belgesi alabiliyorum 2011 mezunu olduğum için, bu belge ile devam edersem ds-260 ı güncellememe gerek kalmayacak,
    Bu durumda ne şekilde ilerlemem gerekir ds-260 formunu güncellersem lise bilgilerini neden değiştirdin gibi bir soru ile karşılaşmam durumunda Türkiye deki eğitim sistemi değişikliğinden ve bu sebepten lisenin isminin değiştiğinden bahsetsem konsolosluk sürece hakim olmayacağı için herhangi bir AP durumu oluşur mu diye biraz tedirgin oldum,
    Elimde ayrıca üniversite ve yüksek lisans diplomalarımın orijinalleri mevcut fakat HNK lise diploması konusunda hassas olduğu için sormak istedim,
    @gucarslan Uğur Bey sizin de konu hakkında önerinizi alabilir miyim

• İyi forumlar size spesifik bi soru sormak istiyorum. Adminler umarım görür ve cevaplarlar. Ds260 formunda bir soru var -Ateşli silahlar, kimyasal, patlayıcı eğitimi vb aldınız mı diye ben polis memuruyum ve bunu evet olarak cevapladım ve açıklamasında belirttim sadece ateşli silah eğitimi aldığımı ve polis memuru olduğumu. Ayrıca meslek kısmında other ı işaretledim military i değil bu şekilde ben mülakat esnasında herhangi bi problem yaşar mıyım bi tavsiyeniz var mı ?

• @mbaris79 mailin içeriği nasıldı acaba bilgi verme şansınız var mı?
    Bende mail attım üç gün oldu cevap gelmedi..

• ⭐⭐⭐⭐

@Mustafa-Furkan-Şahan şu anda dikkat etmeniz gereken nokta sizin dosyanız neden AS bölgesinden seçilmiş halde. Başvuru sırasında doğum yerinizi türkiye dışında bir yer mi girdiğiniz ve o girdiğiniz ülkeyle bir bağınız var mı? Eğer yoksa yanlışlıkla türkiye yerine bir asya ülkesi girdiyseniz bu işlem size mülakatta sorun çıkarabilir bilginiz olsun

• @mimimi33 merhaba, bende 1997 lise mezunuyum diplomamin aslı mevcut . Benim okudugum okul düz liseydi o zamanlar ve 3 yil. Toplam eğitim süremiz 11 yil oluyor. Tabi artık liseninde adı değişti. Sizin meslek lisesi olduğu için mi istediler acaba bunları. Biraz teredutte kaldım biz de mülakata gitmeden bu söylediklerinizi yapmalı miyiz, bizden de isterler mi acaba? Teşekkür ederim deneyiminizi paylaştığımız için.

• ⭐⭐⭐

@Melih-Savaş Selamlar...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları
    4. DV2024 ve DV2025 Mülakat Deneyimleri başlıklarının takip edilmesi

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @zge Cn'im değişmedi hep aynıydı başka vatandaşlığım yok doğduğum yer Türkiye.

• @onuru Doğum yerim Türkiye Onur Bey.

• @Emre-Kurtulmuş Doğum yerim ve bölgem onaylandı. Dosyamı Hong Kong'a taşırken fark ettiğim bir durumdu. KCC'ye mail attım dönüş olunca sizinle paylaşacağım.

• ⭐⭐⭐

@emrebu89 Selamlar
    Bucketlist..

1. Vize sürecinin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması..İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin
    2. DV2025 excel tablosuna bilgilerin girilmesi...İşte tablo https://bit.ly/4b6swID
    3. DV2025 Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması...İşte link https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...

• ⭐⭐⭐

@İbrahimmtluay Selamlar
    Bucketlist..

Sürecinizde başarılar...

• @Zi-Hikari tekrar mail atın size uygun olan vakti söyleyin randevu verebilir misiniz diyin raporun çıkma süresini iyi ayarlayın

• Selamlar, ben Temmuz basinda Lisbona uzun donem erasmus stajina gelmistim, bu firsatla dosyami Lisbona tasidim kcc uzerinden. Gectigimiz ay emin olmak icin tekrar teyit ettim kcc uzerinden ve dosya yeriniz Lisbondur diye donus yaptilar mulakat tarihi beklememi soylediler. Bu surecte hic bir sekilde Konsoloslukla iletisime gecmedim sadece kcc ile maillestim. Bu bi problem yaratir mi mulakat zamaninda? Her ihtimale karsi konsolosluktan da teyit etmeme gerek var mi sizce? Bi cok kisi kcc onaylamissa gerek yok dedi ama emin olamadim yine de. Yanitlayan olursa cok sevinirim

• Hocam bir sorum olacak cn current olmadığı için kccye yazacağım fakat oturum çalışma izni veya herhangi bir vize olmadan bunu yapabilir miyim?

• @yasincl Merhabalar, ben de aynı şekilde formu doldururken sizin gibi yaptım. Fakat okuduğum bir önceki deneyimlerden, üniversite mezunu iseniz lise diplomanızın bir önemi olmadığı.. HK özelinde eğer zorunluysa da, şu an kayıtlı göründüğünüz liseye gidip okuduğunuz okulun bu olduğu, şu yıldan itibaren şu nedenle isminin değiştiğini belirten bir yazı hazırlatıp bunu da yeminli tercümana çevirtirseniz orada ihtiyaç olduğu taktirde resmi bir belgeyle açıklamış olursunuz diye düşünüyorum. Ben bu şekilde yapacağım ve DS-260 formunu açtırmayacağım ki zaten asıl talihli de eşim.. Birileri bu şekilde yapmıştı, sizin için baktım fakat tekrar bulamadım açıkcası.

• @emrebu89
    Selamlar, oncelikle imzanizdaki case numaranizin son bir kac hanesini sansurlemenizi tavsiye ederim,

• Evraklarinizi e devletten alip tercume ettirebilirsiniz, uzerinde qr kodlari olacagi icin teyit etmeleri de daha kolay olacaktir.
    • Formunuzda gercekten yasadiginiz adreslerinizi yazmaniz grrekir, eger gercekten 16 yasindan itibaren Ukrayna’da iseniz kayitlarinizin bir onemi yok, diger bir deyisle formunuzda gercek beyan vermeniz sureciniz icin en dogru olanidir. Pasaport detayi onemli degil, mulakatta ikisiyle beraber gidebilirsiniz.
    • Asilariniz icin ilgili saglik kurulusuna antikor testi kabul edip etmediklerini sorabilirsiniz, bircok asinin cocukluk donemi oldugunuz icin bu sekilde kanitlayip, tekrardan olmayabilirsiniz. Forumun arama ozelligini kullanarak “antikor” sozcuguyle arama yaparak konu hakkinda daha cok bilgi sahibi olabilirsiniz.
    • Maddi kaynak icin konsoloslugun istedigi sekilde belge hazirlayabiliyorsaniz, paraninizin hangi hesapta oldugunun bir onemi yok. Simdiden bol sanslar.

• @Mert-Tazegül Merhaba case no, asli kazanının adı soyadı ve doğum tarihi ve görüşme adresimizi değiştirmek istiyoruz dışında bir şey belirtmedik ve ertesi gün olumlu yanıt aldık. Gecikmenin sebebi yüksek ihtimalle şükran günü tatilidir. Pazartesi gününden sonra dönüş yaparlar.

• @ugursway Bilgiler için çok teşekkür ederim. Özellikle ilk soruyu sormamın sebebi: Geçtiğimiz ay Ukrayna'dan süresiz oturum izni almak için devlet makamına başvuru yaptım. Edevletten aldığım nüfus kayıt örneği, askerlik belgesi, ikametgah gibi belgeleri kabul etmediler. gerekçe olarak da ıslak imza ve kaşe olmamasını, ayrıca bu qr kodu ukraynada okuttukları zaman herhangi bir veriye ulaşamamalarını gösterdiler.

Greencard mülakat maili de gelince neyse dedim Ukrayna oturumuna gerek kalmadı.

Aynı sorunu Amerika Konsolosluğu'nda da yaşamak istemiyorum açıkçası. Bu nedenle emin olmak adına yazmak istedim.

İkamet konusunda da son 3-4 senedir Ukrayna'da yaşıyorum. ama geçtiğimiz 18 seneyi baz alırsak türkiyede 3, ukraynada 1 adreste ikamet ettim. Formu açtırmak için mail gönderdim. En mantıklısı bütün bilgileri düzenleyip temiz şekilde mülakata girmek olacaktır.

• Merhaba,

Forumda yeniyim, vizelerini alan arkadaşları tebrik ederim, umarım güzel bir hayat başlar. GC çıkmayanlarda üzülmesinler benim kaçıncı başvurum hatırlamıyorum 🙂 , umarım sizlerede bir gün çıkar

Bizi bu aralar endişelendiren şeyler var, bizim case lere ne zaman sıra gelir ,kasım ve aralık aylarını pas geçtiler, ocak a verdiler , tekrar 1-2 ay boşluk olur mu endişelenmeye başladık, NJ 'ye yada NY 'a gitmeyi düşünüyoruz , ilkokul a gidecek bir çocuğumuz var, oradaki okul kayıtları ne zaman başlıyor , kayıt için ne istiyorlar gibi bilgilere çok ihtiyacımız var daha önce paylaşıldıysa konuyla ilgili link atabilecek varsa şimdiden tşk ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |