Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Henüz current olmadım ilerleyişe göre dosya taşımayı düşünüyorum bakalım 20k lira muhtemelen gelmeyecek

• Herkese bol şans Eylül başında dosyamı Viyana'ya taşıdım.Kcc dosyamın Ankara'dan Viyana'ya taşındığını ds260 da Ankara görüleceğini ama aktif olmam durumunda mülakat maili alabileceğim ile ilgili mail gönderdi.Artık sadece mail mi bekleyeceğim yada kontrol etmem gereken bir yer var mı
    Teşekkürler

• @kafkaf current olup mail almayı bekleyeceksiniz
    Bu arada forumda bol bol okuma yapmanızı tavsiye ederim

• @Uzuzi çok teşekkürler takipteyim🙏

• ⭐⭐⭐⭐⭐

DV2025 için ekim vize bülteni açıklandı!
    bültene göre EU bölgesi geçen ay ile aynı sayıda, 6000 olarak kaldı.

• @gucarslan Beklemeye Devam o halde Ankaraya Güven konusunda bu yılda 2x Ankaraya güvenmeyin diyor musun @gucarslan 🙂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dehaningizemi cn'si 7K / 8K üzeri olup hala dosyasını başka konsolosluğa taşımamış olanlar beni ziyadesiyle şaşırtıyor.

bunu yapmayanlara kitap önerim;
    samuel beckett'den "godot'yu beklerken"

iyi okumalar..

• @gucarslan dur daha keşkeleri göreceksin 🙂 Geçen seneki konuşmaları incelerken çok denk geldim. ama şunu gördüm maşallah elinden geleni yapmışsın çok insanın hayatına dokunmuşsun. belki etmeyenler olmuştur onlar adına teşekkürler 🙂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

temmuz vize istatistikleri üzerinden biraz hasbihal edelim dilerseniz;

haliyle DV üzerinden gidelim öncelikle;

temmuz ayı'nda ankara, 142 DV basarak dünyadaki bütün konsolosluklar arasında 15. sırada yer alıyor.
    yani bu da günde 6 vize basıyor demek, bir ay içinde.
    bu performans, DV özelinde tam anlamıyla re-za-let!

54095ccb-4dfb-48d4-80de-3c173778ebf0-image.png

ancak aynı veriyi, ankara özelinde bir de bütün göçmen vizeler üzerinden değerlendirelim;
    bu verilere göre de ankara'nın en çok bastığı vize DV oluyor. hem de açıkara farkla..

ddd4228b-f359-43bc-b835-4d4aa89e1359-image.png

bu arada doğum ülkesine göre de ankara türklere öncelik / ağırlık vermiş.
    bastıkları 142 DV'nin 120'si türklere basılmış ki ankara'nın eski önceliklerini düşündüğümüzde çok iyi bir sayı bu!

96c327b4-2701-45d7-9712-2ab9a515d50a-image.png

şimdi buradan çıkarılacak sonuçlara bir bakmak lazım;

ankara göçmen vize yerine, göçmen olmayan vizeye mi ağırlık veriyor?

ziyadesiyle evet!
    istatistikler diyor ki; ankara son dönemde yoğunlukla göçmen olmayan vizelere ağırlık veriyor. bunu geçen aylarda da görmüştük zaten..
    *B1/B2 vizelerde, posta ile başvuru olasılığını da hesaba katmak gereke ama; bu da konsolosluklar için elbette ki bir iş yükü.

464d4a70-f39f-48d2-a361-19b54a0f9334-image.png

istanbul için rakamlar elbette ki çok daha yüksek, sebebi istanbul'un sadece göçmen olmayan vize basıyor olması;

b6f4598e-e46f-4781-90c4-cdbd129db871-image.png

bunun sebepleri arasında siyasi olanları es geçmemek lazım.
    bazı ülkelerle ilişkilerin tabiri caizse maslahatgüzar seviyesine çekiliyor olması, türkiye'nin abd'ye tutumu ve son yıllardaki artan yasal olmayan göç rakamları bunları elbette etkiliyor.

bu rakamların ciddi şekilde artacağını düşünememekle birlikte, aksine düşüşe geçeceğini düşünüyorum.
    DV2024'deki performansı yakalamayı bırakın, daha kötüsüne hazırlıklı olunması gerektiği aşikar.

sözlerimi, hüzzam makamında bestelediğim o güzel parça ile bitirmek istiyorum yine;

ankara'ya güvenmeyin!

• ⭐⭐⭐⭐

Bilgiler için teşekkürler. 120 TR vatandaşı için mutlaka Ankara'dan vizesini almıştır diyemeyiz sanırım. Çünkü bir kısmı da dosyasını taşıyıp başka konsolosluklardan vize almış ve bu 120 sayısının içerisinde yer alıyor olabilir.

yanlış yorumlamıyorsam; konsolosluk + place of birth birleşik bir versiyonu olmadığı için bu veriye ulaşmak pek mümkün değil sanırım.

@gucarslan, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

bu arada doğum ülkesine göre de ankara türklere öncelik / ağırlık vermiş.
    bastıkları 142 DV'nin 120'si türklere basılmış ki ankara'nın eski önceliklerini düşündüğümüzde çok iyi bir sayı bu!

96c327b4-2701-45d7-9712-2ab9a515d50a-image.png

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@tufank aslıda bunu da görebileceğimiz bir CEAC verisi var ama; format olarak biraz farklı.
    sayısal verileri çıkartmak ciddi çaba gerektiryor, bu yüzden onu ekleyemedim.
    temelde doğru bir yaklaşım sizinki de.. zaten bunu da genel tabloya baktığımızda da görüyoruz.

2e03550b-44e7-49a5-a63b-581c76f30494-image.png

yıllardır tek anlamlandırılamayan nokta, AP'ye bırakacağı dosyalara yüzlerce mülakat vermesi.
    biliyoruz ki AS dosyalarının %50+ AP'ye kalıp vizesini alamıyor.
    ortadoğuya şirin görünme çabaları yüzünden EU dosyaları, özellikle türkler vize alamıyor.

• ⭐⭐

@onurkaptan Merhaba dosya taşıma deneyimlerini mülakat deneyimleri konusunun altına görebilirsiniz ama bir çok kişi dosyayı nasıl taşıdığını anlatır nitelikte maliyetler konusunda bir kaç yazı gördüm sadece bunu sizde hesaplaya bilirsiniz

Örnek

hong kong taşıdınız giderleriniz neler olacak

1. Uçak bileti
    2. Konaklama konsolosluğa yakın otelleri internetten süze bilirsiniz
    3. Sğalık masrafları tahmini bir rakam yapabilir bir tık üstünü yanınıza alırsınız
    4. vize mülakat için konsolosluk rakamları

avrupa olursa
    bunlar ek vize masrafları olacak

• @gucarslan merhaba konsolusluğun türkiyeden kazan kişileri ve türkiyeden alınan green card vizelerini gösteren resmi bir site var mı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Yasin-Yasa-0 bu başlığın ilk iletisini okuyun lütfen.

• @gucarslan özür dilerim sorumu eksik sormuşum. demek istediğim eski green card verilerine ulaşabileceğim bir web adresi var mı? DV-1 ve DV-2006 da dahil olmak üzere arasındaki yıllarda türkiye den kaç kişinin başvuru yaptığına dair verilere ulaşamıyorum. bir sürü site taradım. eski dataları inceledim ama maalesef bulamadım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Yasin-Yasa-0 ülkelerden başvuran sayıları açıklanmıyor, kazanan sayıları için de bu başlığın ilk iletisini inceleyin lütfen.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

• @gucarslan evet resmi sitelerde ülkelerden gelen başvuru sayısı açıklanmıyor. bazı internet sitelerine "türkiye'den başvuran" diye eklemişler. bu rakamları kendileri mi uyduruyor acaba?

--- link kaldırılmıştır ---

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Yasin-Yasa-0 resmi olmayan bilgilere itibar etmeyin.
    kendisine "greencardci" diyen bir websitesinin verdiği bilgiye güvenmek zaten çok da mantıklı değil 😉

• @gucarslan haklısınız. teşekkürler.

• @gucarslan X sınırından yasal olmayan geçişler yapan TR vatandaşlarının sayısının patlama yapması sonucu, legal süreçlerde olanlar için ANK nın frene basmasına neden oluyor mu sizce?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |