Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @yuzu Örneğin bu ay bülteni 12 bin olarak açıklandı, ama bu ay yani Kasım ayında Aralık bülteni açıklanıyor. Dosyasını gönderecek birisinin de nosu 11 bin olsun diyelim. Yani bu başvuran dosyasını Aralık’ta değil de Kasım’da yollarsa early filing’den reddebilirler demek bu (Reddetmeyedebilirler, tamamen ofisin İnisiyatifine kalmış)
    Normalde geçmiş yıllarda Aos yapanlar bülten açıklandığı ay dosyalarını yollayıp green cardlarını almıştı ancak DV-2024 sürecinde bülten açıklanır açıklanmaz dosyalarını yollayan hemen herkesi early filing’den reddettiler. Yani sizin numaranız hangi ay bülteninde açıklanacaksa o ay yollamanız önerilir. Nisan ayında açıklanacak Mayıs ayı bülteni için current oluyorsanız, dosyanızı en erken Mayıs’ta gönderin, misal.

• @erenotti evet gormustum de tam nasil yapiliyor bakamamistim. daha burada ilk gunum herseyi daha yeni cozmeye calisiyorum. ama herkesin seffaf bir sekilde deneyimlerini paylasip diger kisilere de yardim etmeleri cok degerli. Burada daha ogrenecek cok seyim var gibi duruyor. Yardiminiz icin tesekkur ederim. Dediginiz gibi duzenledim.

• @erenotti tesekkur ederim acikladiginiz icin. benim numaralarimda da sanirim haziran da aciklanir. Gecen yilin performansina gore dusunursek tabi.

• @yuzu Merhaba şimdiden süreciniz de başarılar diliyorum ve sürecinizi de burada paylaşırsanız olumlu yada olumsuz istenilen evraklar yaptığınız harcamalar oradayken yaşadığınız sorunlar vb tüm konuları paylaşırsanız sizden sonra gelecek arkadaşlar için en azından rehber niteliğinde olur

Bu süreç de sayfa adminleri ve yetkilileri soracağınız sorulara cevap verirken ilk önce imzanıza bakar bu yüzden bu LİNK den sürecinizi imzanıza taşırsanız soracağınız sorulara daha hızlı cevap alırsınız sayfada bilgiler derya deniz ve bu bilgileri ücretli isterseniz alamazsınız yardımcı olan herkes en ufak bilgiye sahip olan herkes karşılıksız bu bilgileri size veriyor bu sebeple sizde sizden sonra gelecek kişilere karşılıksız bilgi veriyorsunuz buranın en güzel yanı da bu oluyor bilgi paylaştıkça çoğalıyor

• S samikayhannn bu başlıktan bahsetti

• k1 vizesinde attend interview adimi tamamlandiktan sonra case decision ne kadar suruyor

• @Figen ablacigim emin olmadigin konularda kesinmis gibi yorum yazmasan iyi olur. Yorum yazarken aciklamalarda yazilan konulari dikkatlice okuyup iyice emin olduktan sonra, bu aciklamaya gore sadece kanaat belirtmek iyi olur. Ufak hatalar insanlarin islemlerinin uzamasina sebep olabiliyor..

• T.C. Kubilay DikiciT T.C. Kubilay Dikici bu başlıktan bahsetti

• Merhabalar, AOS işlemi için Boston'da adrese ihtiyacım var.Bunun için İpostal 1 adında bir web sayfası olduğunu öğrendim.Kullanan kişi bir sorun yaşamamış ve green card sürecine olumsuz bir etkisi olmamış.Ama bu siteyi başka kullanan birisi var mı merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim🙏🏻

#mailbox #adjustmentofstatus #ipostal1 #fizikseladres #boston #AOS

• @Ebru36 merhaba... sanal adres üzerinden mi aos başvuru yapmışlar yani... @Figen hanım bu mümkün mü gerçekten :face_with_monocle:

• @serel merhaba,konustugum kisi buranin bir website oldugunu fakat verilen adreslerin gercek fiziki bir adres oldugunu soyledi.Ipostal 1'in sitesinde de boyle bir aciklama var fakat ben de emin olamadim bu yuzden de baska kullanan var mi diye sormak istedim

• @serel Evet hatta ben yaptim Arkadasin Dosyasini . Ebru yada bilgisini verdim . :)

• @Yuksel-Celik neden bahsettiginizi anlayamadim ?

• @Figen I-765, Application for Employment Authorization fee 0 yazdınız. Ancak bu hepsinde 0 değil. Herksin durumuna karşılık gelen tutar değişiyor. I-485 ile beraber I-765 gondermek isteyenler 1 Nisan 2024 'ten sonra $260 ödemeleri gerekiyor.

• bugunden itibaren AOS yapacaklar AOS paketinin icine medical reportu eklemek zorunda yoksa I-485 reddedilebilecek.

https://www.uscis.gov/i-693

ALERT: Effective Dec. 2, 2024, if you are required to submit Form I-693, or a partial Form I-693 (such as the Vaccination Record), you must submit it with your Form I-485. Otherwise, we may reject your Form I-485. 

Eskiden RFE olarak istenebiliyordu ama artik bu durum degisti.

• Bu ileti silindi!

• Arkadaşlar merhaba. AOS surecini Amerikada ilerletmekteyim.Su an F-1 statum mevcut. Egitim surecim Subat Ayı ilk haftası bitiyor. Fakat evraklarımı bu ay içinde teslim edecegim. Fakat mualakat tarihim egitim surecim bitmeden once gelmeyebilir. Okul kaydını yenilemem gerekir mi ? Yoksa evrakları verdikten sonra egitim surecim bitse de problem olmaz mı?

• Merhaba arkadaslar, biometrics randevusunu erkene cekip gecen hafta biometricslerimizi verdik. USCIS sitesinden randevunuzu on tarihe cekebilirsiniz. Bundan sonra herhalde interview tarihini beklemek kaliyor, veya waive etmelerini umacagiz..

• @Yasin-Cavusoglu bir yerde okumuştum bilgim kesin değil forumdan bir üye farklı bir konu başlığı altında şöyle birşey dedi aos yapa bilmek için amerikada yasa dışı kalmamanız gerekiyor dedi ben bunu şu şekilde yorumladım örneğin b1b2 en fazla 6 ay kalabilirsin diyor ya 6ay geçtiğinde yasa dışı oluyorsun sizde de aynı durum söz konusu olabilir öğrenciliğiniz bittiğinde f1 vizeniz bitmiş oluyorsa eğer farklı birşey yoksa konuya vakıf değilim aos yapamaya bilirsiniz dediğim gibi bilgiye sahip değilim bir kişi aos yapabilmek için yasal olmanız lazım diyordu biri kaçak giderek aos yapılabilir mi diye sormuştum oradada yasal olarak gitmeniz gerekiyor dedi eğer bir vizenin size sağladığı şartların dışına çıkarsak otomatik şekilde yasa dışı olmuş oluyor diye biliyorum iyi araştırın ve adminlerden yarımdım alın

• @Yasin-Cavusoglu Evraklari USCIS'e verdikten sonra statunuzun bitmesi sorun olmayacaktir. Evraklari gonderene kadar gecerli bir statuye sahip olmaniz gerekecektir, yazdiklariniza bakilirsa bu sarti zaten sagliyorsunuz. Bunun disinda ben sizin yerinizde olsam evraklarimi Ocak ayi icerisinde gonderirdim. 12000 CN'ye kadar Aralik ayi bulteninde aciklanmis olsa ve gonderme hakkiniz olsa dahi DV2024'te bu sekilde basvurularini yapip red alan kisiler oldugunu hatirliyorum.

• @Yasin-Cavusoglu Oncelikle Tebrikler . Avukatimiz bize surec bitip GC fiziksel olarak elimize gecene kadar F1/F2 statumuzu korumamizi tavsiye etmisti bizde bu sekilde yaptik . Benimde tavsiyem sizin icin bu dogrultudadir . Ayrica basvuru Dosyanizi da Ocak 2025 itibari ile gondermenizi tavsiye ederim . Bol Sans

• @Figen tesekkur ederim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k