Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @serel Evet hatta ben yaptim Arkadasin Dosyasini . Ebru yada bilgisini verdim . 🙂


  • @Yuksel-Celik neden bahsettiginizi anlayamadim ?


  • @Figen I-765, Application for Employment Authorization fee 0 yazdınız. Ancak bu hepsinde 0 değil. Herksin durumuna karşılık gelen tutar değişiyor. I-485 ile beraber I-765 gondermek isteyenler 1 Nisan 2024 'ten sonra $260 ödemeleri gerekiyor.


  • bugunden itibaren AOS yapacaklar AOS paketinin icine medical reportu eklemek zorunda yoksa I-485 reddedilebilecek.

    ALERT: Effective Dec. 2, 2024, if you are required to submit Form I-693, or a partial Form I-693 (such as the Vaccination Record), you must submit it with your Form I-485. Otherwise, we may reject your Form I-485.

    Eskiden RFE olarak istenebiliyordu ama artik bu durum degisti.


  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar merhaba. AOS surecini Amerikada ilerletmekteyim.Su an F-1 statum mevcut. Egitim surecim Subat Ayı ilk haftası bitiyor. Fakat evraklarımı bu ay içinde teslim edecegim. Fakat mualakat tarihim egitim surecim bitmeden once gelmeyebilir. Okul kaydını yenilemem gerekir mi ? Yoksa evrakları verdikten sonra egitim surecim bitse de problem olmaz mı?


  • Merhaba arkadaslar, biometrics randevusunu erkene cekip gecen hafta biometricslerimizi verdik. USCIS sitesinden randevunuzu on tarihe cekebilirsiniz. Bundan sonra herhalde interview tarihini beklemek kaliyor, veya waive etmelerini umacagiz..

  • ⭐⭐

    @Yasin-Cavusoglu bir yerde okumuştum bilgim kesin değil forumdan bir üye farklı bir konu başlığı altında şöyle birşey dedi aos yapa bilmek için amerikada yasa dışı kalmamanız gerekiyor dedi ben bunu şu şekilde yorumladım örneğin b1b2 en fazla 6 ay kalabilirsin diyor ya 6ay geçtiğinde yasa dışı oluyorsun sizde de aynı durum söz konusu olabilir öğrenciliğiniz bittiğinde f1 vizeniz bitmiş oluyorsa eğer farklı birşey yoksa konuya vakıf değilim aos yapamaya bilirsiniz dediğim gibi bilgiye sahip değilim bir kişi aos yapabilmek için yasal olmanız lazım diyordu biri kaçak giderek aos yapılabilir mi diye sormuştum oradada yasal olarak gitmeniz gerekiyor dedi eğer bir vizenin size sağladığı şartların dışına çıkarsak otomatik şekilde yasa dışı olmuş oluyor diye biliyorum iyi araştırın ve adminlerden yarımdım alın


  • @Yasin-Cavusoglu Evraklari USCIS'e verdikten sonra statunuzun bitmesi sorun olmayacaktir. Evraklari gonderene kadar gecerli bir statuye sahip olmaniz gerekecektir, yazdiklariniza bakilirsa bu sarti zaten sagliyorsunuz. Bunun disinda ben sizin yerinizde olsam evraklarimi Ocak ayi icerisinde gonderirdim. 12000 CN'ye kadar Aralik ayi bulteninde aciklanmis olsa ve gonderme hakkiniz olsa dahi DV2024'te bu sekilde basvurularini yapip red alan kisiler oldugunu hatirliyorum.


  • @Yasin-Cavusoglu Oncelikle Tebrikler . Avukatimiz bize surec bitip GC fiziksel olarak elimize gecene kadar F1/F2 statumuzu korumamizi tavsiye etmisti bizde bu sekilde yaptik . Benimde tavsiyem sizin icin bu dogrultudadir . Ayrica basvuru Dosyanizi da Ocak 2025 itibari ile gondermenizi tavsiye ederim . Bol Sans


  • @Figen tesekkur ederim


  • Bu ileti silindi!

  • Selam herkese. Apostilli çok dilli formül A belgesine sorun çıkarıyorlar mı acaba? Doğum belgeme ulaşamıyorum.

    Vukuatlı doğum belgesinden bahsedilmiş. Evlilik tescili yaptım. Eski soyadımla olan mı yeni olanı mı kullanayım çeviri için? Bu konuda biraz kafam karıştı.


  • @Nugbug Selamlar . AOS yapacaksiniz anladigim kadari ile , Dogum Belgesi ( Birth Certificate ) olarak Konsolosluktan Nufus Kayit Ornegi almaniz gerek . Bu Belge Birth Certificate yerine gececektir .


  • @Figen Konsolosluk uzakta olduğu için e-devletten vukuatlı nüfus kayıt örneği aldım barkodlu. Çevirisini yaptırıyorum umarım sorun çıkmaz. Her ihtimale karşı apostilli ıslak imzalı formül A da var onu da koyacağım. Teşekkürler.


  • @Nugbug normal sartlar altinda alinmasi gereken Vukuuatli Nufus Kayit ornegi (sizin de yaptiginiz uzere)

    Birth Certificates
    Available

    Fees: There are no fees.

    Document Name: Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği - Extract of Vital Record

    Issuing Authority: Offices of General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü), https://www.turkiye.gov.tr/ website and Turkish Embassies and Consulates abroad.

    Special Seal(s) / Color / Format: The ones issued by Civil Registration and Citizenship offices have a Government of Turkiye seal in red color placed at the bottom right side of the document. It is signed by a preparer and an approver. It is a chart printed in landscape format on an A4 size paper with the holder’s name, last name, father’s name, mother’s name, place and date of birth, and marital status on the first line. The following lines would list the holder’s family members and their biographic information written in the next columns in the same order. If it is obtained through https://www.turkiye.gov.tr/ website and the document would have a QR code at the bottom of the page, instead of red stamp and signatures. The documents issued by Turkish Embassies and Consulates abroad have a blue stamp on the right bottom side, with the names and signatures of the Consular Officers as the preparer and approver.

    Issuing Authority Personnel Title: Head of the Civil Registration and Citizenship Office (Nüfus Müdürü)

    Consul if issued at Turkish Embassy or Consulate.

    The ones obtained from https://www.turkiye.gov.tr/ website do not have personnel name or title listed on the document.

    Registration Criteria: Every birth must be reported to the Civil Registration and Citizenship office in the city/district of birth within 30 days or to the Turkish Embassy/Consulate within 60 days if the birth takes place abroad. Birth can be registered on the basis of the official hospital document showing the birth. Births that do not take place in health institutions or under the supervision of a health personnel can be registered by verbal declaration by the parents or guardian to the registry office. (https://www.nvi.gov.tr/dogum-islemleri)

    Foreigners giving birth in Turkiye can also register the birth with the Civil Registration and Citizenship offices.

    Procedure for Obtaining: Birth certificates can be obtained through the https://www.turkiye.gov.tr/ website by personally applying to the General Directorate of Civil Registration and Citizenship (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) or to Turkish embassies/consulates abroad.

    Certified Copies Available: Since an original or QR-coded document is available, there is no need for certified copies.

    Alternate Documents: There are no alternate documents.

    Exceptions: Foreigners who give birth in Turkiye can obtain a Birth Registration Extract (Doğum Kayıt Örneği) for their child by applying in person to any provincial office of the General Directorate of Civil Registration and Citizenshi

    Comments: It is important that “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” be requested as this document includes all family members.

    Formul A genelde kabul edilmeyen belge ama acikcasi onlarca karisik ornekler mevcut. her ikisini de koyarak bence iyi yapmissiniz.


  • @btek14 Çok teşekkür ederim bilgi için. İleride de lazım olur muhtemelen bu belgeler.


  • Arkadaşlar selam, güzel haberlerim var. Boston, MA dan göndermiştik dosyamızı. Biometric leri verdikten 32 gün sonra yani bugün, new card being produced güncellemesi geldi, yani interview waive oldu😇 İnşallah diğer arkadaşlarında en kısa zamanda sonuçlanır 🙏🏻


  • @mustafauzun447 Tebrikler . Harika bir 2025 olsun .


  • Merhaba I-485 dosyasını, 4 aralık gönderdim 8 Aralıkta 2024 te teslim edildi görünüyor. Ancak hala notificiation gelnedi. Bende I-485 için çek yazdırdığım bankaya gittim para çekilip çekilmediğini sordum. Para henüz çekilmemiş. Bende USCIS'i aradım sistemde dosyam görünmüyor 30 iş günü sürebileceğini söylediler.
    Dosyanın akıbetini öğrenmem için Form numarası(ları), başvuru sahibinin adı ve doğum tarihi, posta adresi ve makbuz numara(lar)ını [email protected] adresine e-posta ile göndermemi söylediler.
    Bu durumda olanlara yardımı olur diye yazdım

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum