Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • @Kitten Tebrikler . Farkli bolumlerde islemler devam ettigi icin evet iki ayri Biometrics geliyor . Normal bu sekilde olmasi . Siz kullanmalari icin sonradan extra birsey yapamazsiniz , bazen kendileri waive edebilir .


  • @Figen hanim merhaba;

    "2-I-485 Ucretinin icinde I-765 ve I-131 var . Bunlar icin ayrica bir odeme yapmayacaksiniz" kismi degisti diye biliyorum Nisan 2024 sonrasi.

    https://www.uscis.gov/feecalculator?form=i-765

    af4bb05b-3d20-4062-b449-7b43e7aff548-image.png


  • Bu ileti silindi!

  • @btek14 Gondermis oldugunuz hemen altindaki kolona bakin lutfen . Initial Application yapip EAD istiyorsaniz $0 olarak belirtiyor , bahsettigim gibi . I-485 gonderdikten sonra I-765 ve I-131 gonderecekseniz ayrica o zaman ucreti var fakat hepsini tek paket halinde gonderecekseniz ilave bir odeme yok .


  • @Figen :) daha cok kafam karisti simdi.

    (c)(9) or (c)(16) Current Adjustment of Status or Registry applicant who filed for adjustment of status on or after July 30, 2007, and before April 1, 2024, and who paid the Form I-485 filing fee.

    ustteki kisma gore belirli tarihler arasinda olmasi gerektigi belirtiliyor. konustugumuz case yeni AOS basvurusu yapacak biri ise yine de odemesi gerektigi sonucuna ulasmiyor muyuz?

  • ⭐⭐

    Merhabalar bu konuyu çok araştırıyorum ilerde belki ihtiyacım olur diye biryandan videolara da bakıyorum konuyu iyi anlamak adına sormak istediğim bir husus var burayı pek anlayamadım

    Örnek veriyorum Türkiyede yaşarken gc kazandık hali hazırda b1b2 vizemiz bulunuyor türkiyede de sıranın gelmesi mümkün değil gibi vize bülteninde sıranız aktif durumda olduğunu düşünelim b1b2 vizesi ile turist olarak gidip aos yapıla bilinir mi? yani amerika içinde olacaksın süreci amerika içinde yöneteceksin bu sürede amerika da tursit olarak bulunacaksın


  • @T-C-Kubilay-Dikici ileriki yıllarda Çeşitlilik Göçmen Vizesi kurası kazananı olursanız sahip olduğunuz B1/B2 vizesi ile Türkiye'den ABD'ye giderek green card'ınıza ulaşabilirsiniz.

    @erenotti'nin DV2024 kaspamında bu konuda tecrübesini okuyabilirsiniz, tabii ki iyi bir field office'e denk gelmek ve süreci doğru planlamak çok önemli AOS işleminde.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak/3546?_=1731490063260

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • Bu ileti silindi!

  • @Hasan-Bilgin-1 merhaba, kusura bakmayın bu konularda yeniyim hiç bilgim yok yeni keşfettim bu forumu da, early filling dediğiniz nedir? Aos için 90 gün beklemediğiniz için mi yoksa vize bülteninde CN aktif olmadan başvurduğunuz için mi?


  • Merahaba herkese, Biz case no yuksek oldugu icin AOS yolunu sectik. Subat/Mart ayinda gelmeyi planliyoruz. Surec boyunca LA ve civarlarinda ikamet edecegiz. Annem, Ben ve kucuk bir kopegimiz var. AOS sureci cok masrafli oldugu icin ev arkadasi ariyoruz. bizlerle beraber bu sureci yasayan ve surec boyunca ev arkadasligini dusunen varsa bizimle iletisime gecebilir.


  • @yuzu Hayırlı olsun, case no’nuz ne kadar yüksek? Case no 12xxxx şeklinde belirtebilir misiniz? Sürecinizi imzaya taşır mısınız? Benim imzama bakıp, ordaki bana ait olan bilgileri silip kendinize uyarlayabilirsiniz. Profil düzenle > İmza kısmına kopyala yapıştır yapıp düzenleyebilirsiniz.

    Mart ayı biraz erken olabilir, sizin için yüksek masraf olabilir o açıdan söylüyorum. Geçmiş yılların bültenine ve bu başlıkta yazılanları dikkatle okuyarak bir çıkarım yapabilirsiniz.


  • @yuzu Örneğin bu ay bülteni 12 bin olarak açıklandı, ama bu ay yani Kasım ayında Aralık bülteni açıklanıyor. Dosyasını gönderecek birisinin de nosu 11 bin olsun diyelim. Yani bu başvuran dosyasını Aralık’ta değil de Kasım’da yollarsa early filing’den reddebilirler demek bu (Reddetmeyedebilirler, tamamen ofisin İnisiyatifine kalmış)
    Normalde geçmiş yıllarda Aos yapanlar bülten açıklandığı ay dosyalarını yollayıp green cardlarını almıştı ancak DV-2024 sürecinde bülten açıklanır açıklanmaz dosyalarını yollayan hemen herkesi early filing’den reddettiler. Yani sizin numaranız hangi ay bülteninde açıklanacaksa o ay yollamanız önerilir. Nisan ayında açıklanacak Mayıs ayı bülteni için current oluyorsanız, dosyanızı en erken Mayıs’ta gönderin, misal.


  • @erenotti evet gormustum de tam nasil yapiliyor bakamamistim. daha burada ilk gunum herseyi daha yeni cozmeye calisiyorum. ama herkesin seffaf bir sekilde deneyimlerini paylasip diger kisilere de yardim etmeleri cok degerli. Burada daha ogrenecek cok seyim var gibi duruyor. Yardiminiz icin tesekkur ederim. Dediginiz gibi duzenledim.


  • @erenotti tesekkur ederim acikladiginiz icin. benim numaralarimda da sanirim haziran da aciklanir. Gecen yilin performansina gore dusunursek tabi.


  • @yuzu Merhaba şimdiden süreciniz de başarılar diliyorum ve sürecinizi de burada paylaşırsanız olumlu yada olumsuz istenilen evraklar yaptığınız harcamalar oradayken yaşadığınız sorunlar vb tüm konuları paylaşırsanız sizden sonra gelecek arkadaşlar için en azından rehber niteliğinde olur

    Bu süreç de sayfa adminleri ve yetkilileri soracağınız sorulara cevap verirken ilk önce imzanıza bakar bu yüzden bu LİNK den sürecinizi imzanıza taşırsanız soracağınız sorulara daha hızlı cevap alırsınız sayfada bilgiler derya deniz ve bu bilgileri ücretli isterseniz alamazsınız yardımcı olan herkes en ufak bilgiye sahip olan herkes karşılıksız bu bilgileri size veriyor bu sebeple sizde sizden sonra gelecek kişilere karşılıksız bilgi veriyorsunuz buranın en güzel yanı da bu oluyor bilgi paylaştıkça çoğalıyor

  • S samikayhannn bu başlıktan bahsetti

  • k1 vizesinde attend interview adimi tamamlandiktan sonra case decision ne kadar suruyor


  • @Figen ablacigim emin olmadigin konularda kesinmis gibi yorum yazmasan iyi olur. Yorum yazarken aciklamalarda yazilan konulari dikkatlice okuyup iyice emin olduktan sonra, bu aciklamaya gore sadece kanaat belirtmek iyi olur. Ufak hatalar insanlarin islemlerinin uzamasina sebep olabiliyor..

  • T.C. Kubilay DikiciT T.C. Kubilay Dikici bu başlıktan bahsetti

  • Merhabalar, AOS işlemi için Boston'da adrese ihtiyacım var.Bunun için İpostal 1 adında bir web sayfası olduğunu öğrendim.Kullanan kişi bir sorun yaşamamış ve green card sürecine olumsuz bir etkisi olmamış.Ama bu siteyi başka kullanan birisi var mı merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim🙏🏻

    #mailbox #adjustmentofstatus #ipostal1 #fizikseladres #boston #AOS


  • @Ebru36 merhaba... sanal adres üzerinden mi aos başvuru yapmışlar yani... @Figen hanım bu mümkün mü gerçekten :face_with_monocle:


  • @serel merhaba,konustugum kisi buranin bir website oldugunu fakat verilen adreslerin gercek fiziki bir adres oldugunu soyledi.Ipostal 1'in sitesinde de boyle bir aciklama var fakat ben de emin olamadim bu yuzden de baska kullanan var mi diye sormak istedim


Benzer Başlıklar

  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • Green Card iade etme koşulları

    Taşındı Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler
    81
    3 Oy
    81 İleti
    9k Bakış
    gucarslanG
    @Orco34 hangi ülkede yaşıyorsunuz?
  • 1 Oy
    282 İleti
    27k Bakış
    ozgbyrO
    Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum