Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
Herkese Merhaba;
5 Aralıkta ABD’ye ilk girişimizi Atlanta üzerinden yapacağız. Bugün Atlantanın Cumming bölgesinde evimizi tuttuk. Okul puanı 7 olan bir site.
2 depozito ve oturacağımız ayın kirasını verecek şekilde anlaşmamızı sağladık. Ev sahibimiz herhangi bir geçmiş istemedi. Türkiye’deki hesabımızda da olan paramızı görmeye ihtiyaç duymadı.
Atlantaya girdikten sonra geri kalan süreçlerimizi de buradan yazacağım. -
@ibrahimhalılll, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Herkese Merhaba;
5 Aralıkta ABD’ye ilk girişimizi Atlanta üzerinden yapacağız. Bugün Atlantanın Cumming bölgesinde evimizi tuttuk. Okul puanı 7 olan bir site.
2 depozito ve oturacağımız ayın kirasını verecek şekilde anlaşmamızı sağladık. Ev sahibimiz herhangi bir geçmiş istemedi. Türkiye’deki hesabımızda da olan paramızı görmeye ihtiyaç duymadı.
Atlantaya girdikten sonra geri kalan süreçlerimizi de buradan yazacağım.Yeni hayatınızda başarılar öncelikle hocam :) Biz de eşimle 17 Ocakta Atlanta üzerinden giriş yapıp ordan NC Charlotte'a geçeceğiz. Gitmeden önce sizin gibi siteden (Credit History sorugulamasından dolayı) ev tutmak istiyoruz. Hangi kanallar aracılığıyla iletişime geçtiniz ve sözleşmeyi vs nasıl organize ettiniz açıklama şansınız var mı acaba?
Gitmeden önce geçici de olsa ev tutmak bir çok anlamda faydalı olacaktır, hem GC'ımız ve SSN'imiz direkt adresimize gelir hem de diğer işlemleri hallederken baştan elimizde Address Proof olmuş olur :)
-
Arkadaşlar merhaba. 18 Kasım tarihinde Houston uluslararası hava limanında ABD'ye girişimizi yaptık. Uçağımız 15:00 civarı indi sonrasında yönlendirme tabelalarını takip ederekten pasaport kontrol sırasına girdik. çok kalabalık olmamasına karşın sıra seri ilerledi. Bize sıra geldiğinde ise pasaport görevlisi pasaportlarımızı aldı sonrasında eşimin parmak izini aldı ve sarı zarflarımızı istedi. Sarı zarfları teslim ettikten sonra, pasaport görevlisi eskort polis çağırarak pasaportlarımızı ve sarı zarflarımızı ona teslim edip eskort polis görevlisini takip etmemizi söyledi. Pasaport kontrol noktalarının arka kısmında özel bölmeler bulunan bir kısma gittik ve bize bekleme bölgesinde oturp beklememiz söyledi. Aradan 10 dakika geçtikten sonra isimlerimizi çağırdılar sonrasında pasaportlarımızın vize kısımlarına damga vurulmuş şekilde bize verildi ve yine aynı eskort polis görevlisini takip etmemizi söylediler. Alt kata indik. Alt katta valizlerimizi almak için sadece bana izin verildi ve farklı bir eskort polis ile valizlerimizi alıp geri geldik. Eşimle birlikte bana pasaportlarımızı geri verip valiz kontrolü ve para beyanı için başka bir kontrol noktasına alındık. Kontrol noktasında pasaportlarımızın alındı bilgiler kontrol edildi ve üzerimizde ne kadar nakit para olduğu soruldu. Nakit beyanı için form dolduruluyorken polisler yardımcı oldu. Valizlerimize önce bakmak istediler sonrasında valilerin büyük olması ve 5 adet olmasından dolayı birazda üşenip bakmaktan vazgeçtiler ve bizi havaalanı çıkışına yönlendirdiler. Polislerin ve görevlilerin hemen hemen hepsi yardımcı olmaya çalıştı hiç bir sorun yaşamadan rahat bir şekilde ABD'ye giriş yaptık.
-
@mrt01 hayırlı olsun.Herşey yolunda giderse biz de Haziran sonu Houston’dan giriş yapmayı planlıyoruz.Açıklamalı anlatımınız için teşekkürler.Özellikle 10 bin dolar üstünü rahatça beyan etmeniz çok içimi rahatlattı.İlerleyin süreci de rahat bir şekilde geçirmeniz dileğiyle.
-
ABD'ye girişte aile başına USD 10.000 üzeri nakit tutarı beyan etmek çekinilmesi gereken bir işlem değil, giriş esnasında olası stresi azaltmak adına formu TR'den ayrılmadan kendiniz de formu doldurabilirsiniz girişte ibraz etmek üzere, formun adı FinCEN 105.
https://fincen.gov/sites/default/files/shared/fin105_cmir.pdf
-
@DenizMaths Parayı beyan ettiğiniz sürece bir sorun yok, fakat unutmayın ki gümrük memurları paranın kaynağını açıklamanızı, belge göstermenizi isteyebilirler. Çok para taşımanın hırsızlık, kayıp gibi riskleri de var. Bunun yerine geldikten sonra hesap açıp SWIFT ya da başka bir yol ile transfer de yapabilirsiniz.
-
@mrt01 Hayırlı olsun. Her şey gönlünüzce olsun.
-
@mrt01, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Arkadaşlar merhaba. 18 Kasım tarihinde Houston uluslararası hava limanında ABD'ye girişimizi yaptık. Uçağımız 15:00 civarı indi sonrasında yönlendirme tabelalarını takip ederekten pasaport kontrol sırasına girdik. çok kalabalık olmamasına karşın sıra seri ilerledi. Bize sıra geldiğinde ise pasaport görevlisi pasaportlarımızı aldı sonrasında eşimin parmak izini aldı ve sarı zarflarımızı istedi. Sarı zarfları teslim ettikten sonra, pasaport görevlisi eskort polis çağırarak pasaportlarımızı ve sarı zarflarımızı ona teslim edip eskort polis görevlisini takip etmemizi söyledi. Pasaport kontrol noktalarının arka kısmında özel bölmeler bulunan bir kısma gittik ve bize bekleme bölgesinde oturp beklememiz söyledi. Aradan 10 dakika geçtikten sonra isimlerimizi çağırdılar sonrasında pasaportlarımızın vize kısımlarına damga vurulmuş şekilde bize verildi ve yine aynı eskort polis görevlisini takip etmemizi söylediler. Alt kata indik. Alt katta valizlerimizi almak için sadece bana izin verildi ve farklı bir eskort polis ile valizlerimizi alıp geri geldik. Eşimle birlikte bana pasaportlarımızı geri verip valiz kontrolü ve para beyanı için başka bir kontrol noktasına alındık. Kontrol noktasında pasaportlarımızın alındı bilgiler kontrol edildi ve üzerimizde ne kadar nakit para olduğu soruldu. Nakit beyanı için form dolduruluyorken polisler yardımcı oldu. Valizlerimize önce bakmak istediler sonrasında valilerin büyük olması ve 5 adet olmasından dolayı birazda üşenip bakmaktan vazgeçtiler ve bizi havaalanı çıkışına yönlendirdiler. Polislerin ve görevlilerin hemen hemen hepsi yardımcı olmaya çalıştı hiç bir sorun yaşamadan rahat bir şekilde ABD'ye giriş yaptık.
Yeni hayatınızda başarılar hocam :) Toplam bütün işlemler, yani uçaktan inmenizle size ''Welcome to USA'' deyip bırakmaları arasında ne kadar süre geçti acaba? İşlemler uzun sürüyor mu yani :)
-
Şansınıza, indiğiniz havalimanına, uçağın iniş saatine, sizden önce iniş yapan uçakların kapasitesine, o anda çalışan CBP kontuar sayısına ve sizi ilave luggage screening bölümüne yönlendirip yönlendirmeyeceklerine göre değişir bu süre.
Bizim LAX’a iniş saatimizden 15 dakika önce 2 tane A380 iniş yaptığı için (Emirates ve Lufthansa) uçak kapısından adım attığımız dakika ile terminal dışına çıktığımız dakika arasında 2,5 saat geçmişti. Uçak alçalmaya başlamadan önce tüm insani ihtiyaçlarınızı gidermenizi tavsiye ederim. Bol şans
-
@ATS16, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Şansınıza, indiğiniz havalimanına, uçağın iniş saatine, sizden önce iniş yapan uçakların kapasitesine, o anda çalışan CBP kontuar sayısına ve sizi ilave luggage screening bölümüne yönlendirip yönlendirmeyeceklerine göre değişir bu süre.
Bizim LAX’a iniş saatimizden 15 dakika önce 2 tane A380 iniş yaptığı için (Emirates ve Lufthansa) uçak kapısından adım attığımız dakika ile terminal dışına çıktığımız dakika arasında 2,5 saat geçmişti. Uçak alçalmaya başlamadan önce tüm insani ihtiyaçlarınızı gidermenizi tavsiye ederim. Bol şans
Çok teşekkürler hocam, biz indiğimiz şehirden başka bir şehre araç kiralayarak devam edeceğiz. İşlemlerin uzun sürmesi ihtimaline karşı indiğimiz şehirde 1 gün konaklamayı da plana ekleyeyim öyleyse :)
-
@ATS16 çok teşekkür ederim🙏
-
@saulgoodman katılıyorum.
-
@ATS16 cevabınız için çok teşekkür ederim 🙏🏻
Peki Boston daki bir bankanın herhangi bir şubesinden hesap açtığımızda fiziksel adresimizi mesela Teksas olarak verebiliyo muyuz bununla ilgili fikriniz var mı
-
@zge 2 yıl önce aynı durumda NY adresi vermiştim. BofA’dan açmıştım hesabi ve şube adresi:699 Boylston St. Adres kaniti olarak sari zarfin fotoğrafını gösterdim. Ayrıca, Türk ehliyeti ve pasaport verdim. Bu arada Amerika numaranız olması da gerekiyor.
-
Planladığınız ve gideceğiniz adrese en yakın bankanın herhangi bir şubesinden hesap açtığınızda fiziksel adresi olarak ABD’nin başka bir eyaletindeki adresi gösterebilirsiniz. Bu kanıt için @datanist’in söylediği gibi sarı zarfın üzerindeki adresi kullanabilirsiniz, girişten önce bu sarı zarfın üzerindeki kağıdın fotokopisi almanızı tavsiye ederim.
Bankada bu kağıt kabul edilmez ise, fazla uğraşmamak adına banka işlemlerinden önce telefon hattı alarak telekomünikasyon şirketinden bir statement edinebilirsiniz online işlemler menüsünden. Banka fraud işlemleri bildirmek için size sms gönderilebilecek telefon numarası isteyecek, banka işlemlerinden önce ABD hattı edinmeniz iyi olacaktır.
Yine forumda okuduğum bir tecrübe vardı, banka hesap açılışı öncesi bir forum kullanıcısı Walmart’dan veya başka bir yerden çok cüzi bir miktara online olarak balıkçı lisansı almıştı ve üzerinde beyan ettiği adres yazıyordu. Bununla da banka hesabı açmıştı kullanıcı, ben bulamadım şimdi. İlgili paylaşımı hatırlayan başka kullanıcılar nasıl alındığını veya bu paylaşımı sizlerle buradan paylaşacaktır.
Bol şans 🍀
-
@ATS16 https://yesilkartforum.com/forum/topic/1329/adres-kaniti-proof-of-address/17?_=1732188097629 ilgili başlık...ileti biraz aşağılarda
-
“Walmart'dan 25$'a fishing license” 👌👍
Elinize sağlık 🙏🏻 -
@ATS16 rica ederim. ilgiyle takip edip, not aldığım bir başlık olduğu için aklımda kalmış :)
-
Merhaba, benim ocak ortasında mülakatım var ve dusuncem vizeleri aldıktan sonra ilk giris için ABD ye gitmek, 2 gün kaldıktan sonra geri donmek. Sonrasında da muhtemelen Nisan ortasında kesin gitmek. Bu arada SSN ve GC için oradaki güvenilir arkadaşımın adresini verdim.
Trump tan dolayı giris yapmak istiyorum aslında, buradaki isimden istifa sürecimde saçma bir kararname vs yine çıkarsa diye biraz çekiniyorum. Tabi böyle yaparsam da Nisan da gittiğimde SSN ve GC hazır olmuş olacak vs, o da bir artı olacak ilk işlemler için.
Sizce böyle bir şey yapmak mantıklı mı acaba? -
Viyana’dan vizenizi alır almaz uscis fee’yi ödemeyi ve ABD yeni başkanının yemin edeceği ve resmi olarak göreve başlayacağı tarih olan 20 Ocak 2025’den önce ilk girişi yapmayı düşünmez misiniz? Kişisel tercihinizdir, plan ve programınızı bilemem, sadece bir görüş. Bol şans 🍀
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum