Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, ben, eşim ve oğlum vizemizi aldık ve 5 eylülde ABD ye giriş yaptık.Newyork JFK dan girerken fotoğraflarımız çekildi ve parmak izlerimiz alındı. Yaklaşık 22 gün kaldıktan sonra Türkiyedeki işlemlerimizi henüz tamamlamadığımız için green cardlarımız gelmeden Türkiyeye geri döndük. Dönmeden 2 gün önce Depertmend and homland Security - US citizenship and ımigration Service den bana fotoğrafımın çekileceğine ilişkin bir mektup geldi. Allahtan daha Amerika'dan çıkmamıştık. Ve verilen adrese gittik. , fotoğrafım çekildi ama parmak izim alınmadı. Bende herhalde giriş yaparken gümrükte fotoğrafımı çeken polis yanlış çekti diye düşündüm. Çünkü bu mektup sadece bana gelmişti. Gittiğimiz yerde eşimin ve çocuğumunda olduğunu ama yalnız bana geldiğini söyleyerek onlarada böyle bir mektubun gelip gelmeyeceğini sordum. Tabi hiç bir cevap alamadım. Ve 29 eylülde Türkiye ye geri döndük . Dün bu seferde aynı mektup eşim için ABD deki adresimize gelmiş. Bu konuda bilgisi olan var mıdır? Bu randevuyu ancak 2 kez erteleyebiliyormuşuz o da toplamda 1 ay ediyor. Biz yaklaşık 4-5 ay içinde ABD ye dönecektik. Şimdi bunun için gidip gelme olacak. Acaba burada büyükelçilikte bu fotoğrafı çektirip gönderebilir miyiz? Acaba bu konuda bilgisi olan veya bizim bu yaşadığımız tecrübeyi yaşayan var mıdır? Vize alan arkadaşların gümrüğe girişte çekilen fotoğrafları dışında böyle bir mektup alıp fotoğraf veya parmak izine gittikleri oldu mu? Paylaşabilir ve bu konuda bir yol gösterebilirseniz sevinirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@sonokege bir çok kişi bahsetti bu konudan daha önce forumda. Büyükelçilikte yapamazsınız amerikada halletmeniz gerekecek maalesef.

• Merhabalar
    Benimde başıma benzer bir durum geldi daha önce hiç duymamıştım forumdada karşılaşmadım o yüzden tedbirli davranamadım. Green Card için verdiğim adrese önce ssnler ve asıl talihli olan benim adıma I-797C formu gelmiş tabi benim bundan sonra haberim oluyo maalesef adresini verdiğimiz yer bana geç belirtti biz başka yerde yaşıyoruz ve süreç uzamasın diye verilen adresi değiştirmedik. Oysa soruyordum gelen bişi var mı diye sağolsun biraz geç cevap verdi. Forumu okuyunca kimin adına geldiyse sadece o gitmeli diye öğrendim ve gününü bekledim. Şimdi iki gün kala görüşmeye bir daha sorayım dedim ve evet yine iki zarf daha geldi dedi sağolsun. Biri kızım adına I-797C formu diğeri eşim adına büyükçe bi zarf üzerinde priority mail yazıyor. Şöyle bir sorun var ikisi de burda değil giriş yaptıktan belli bir süre sonra geri döndüler bir kaç aya gelecekler diye planlamıştık ve iki gün kala görüşmeye yeni öğrendim zarflarsa elime sadece 12 saat kala ulaşabilecek. Forumu araştırdım cevabı bulamadım o yüzden buraya yazmak istedim:

1-) Durumu belirten mail çekeceğim ancak ne kadar erteliyorlar mı, erteliyorlarsa ne kadar ertelerler bilmiyorum
    2-) Fiziken burda olmaları şart demiş emre hocam ama gelmelerine baya var ordan halledilebiliyor mu ankarada konsolosluktan vs
    3-) süre çok azaldığı için ertelenmezse ne olur ne gibi bi zararı oluyor

Teşekkür ederim

• @fahri26, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar
    Benimde başıma benzer bir durum geldi daha önce hiç duymamıştım forumdada karşılaşmadım o yüzden tedbirli davranamadım. Green Card için verdiğim adrese önce ssnler ve asıl talihli olan benim adıma I-797C formu gelmiş tabi benim bundan sonra haberim oluyo maalesef adresini verdiğimiz yer bana geç belirtti biz başka yerde yaşıyoruz ve süreç uzamasın diye verilen adresi değiştirmedik. Oysa soruyordum gelen bişi var mı diye sağolsun biraz geç cevap verdi. Forumu okuyunca kimin adına geldiyse sadece o gitmeli diye öğrendim ve gününü bekledim. Şimdi iki gün kala görüşmeye bir daha sorayım dedim ve evet yine iki zarf daha geldi dedi sağolsun. Biri kızım adına I-797C formu diğeri eşim adına büyükçe bi zarf üzerinde priority mail yazıyor. Şöyle bir sorun var ikisi de burda değil giriş yaptıktan belli bir süre sonra geri döndüler bir kaç aya gelecekler diye planlamıştık ve iki gün kala görüşmeye yeni öğrendim zarflarsa elime sadece 12 saat kala ulaşabilecek. Forumu araştırdım cevabı bulamadım o yüzden buraya yazmak istedim:

1-) Durumu belirten mail çekeceğim ancak ne kadar erteliyorlar mı, erteliyorlarsa ne kadar ertelerler bilmiyorum
    2-) Fiziken burda olmaları şart demiş emre hocam ama gelmelerine baya var ordan halledilebiliyor mu ankarada konsolosluktan vs
    3-) süre çok azaldığı için ertelenmezse ne olur ne gibi bi zararı oluyor

Teşekkür ederim

Merhaba,

1. Bildiğim kadarıyla 2 kez biyometrik randevunuzu erteleyebiliyorsunuz, bunu telefonla veya uscis hesabınız üzerinden yapabilirsiniz.

2. Bu randevuya USA sınırları içerisinde katılmalısınız, Ankara’dan olmaz.

3. Randevuya muhakkak katılım sağlamalısınız, aksi halde statünüzü kaybedersiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@fahri26

1. erteleyebiliyorsunuz galiba 2 defa erteleme şansınız var toplamdada 15 yada 30 gün erteleniyordu yani öyle çok ileri bir tarihe atamıyorsunuz
    2. dediğiniz gibi daha öncede yazdım zaten maalesef kendilerinin katılması gerekiyor başka ülkeden halledemezler
    3. katılmanız zorunlu çünkü greencardınız basılacak

• @Emre-Kurtulmuş çok teşekkür ederim hocam 🙏

• @deebee çok teşekkür ederim hocam🙏

• Arkadaşlar merhaba en uygun başlığın bu olduğunu düşündüm. 4 ay oldu Abd ye gireli hala green cardım gelmedi bende mail atmıştım ve şöyle bir dönüş aldım.

ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) kayıtlarında yapılan bir arama, USCIS'nin ABD'ye girdiğinizde Giriş Limanı (POE) tarafından sunulması gereken Dışişleri Bakanlığı (DOS) tarafından verilen Göçmen Vizesi (IV) Paketinizi almadığını gösteriyor. USCIS, Daimi İkamet Kartınızı (PRC) işleme koymak için tamamlanmış bir IV Paketi talep ediyor.

Eğer IV Paketiniz yanınızdaysa, lütfen IV Paketinin tamamını aşağıdaki adrese gönderin:

ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Hizmetleri
    Dikkat: IV
    2501 S Eyalet Karayolu 121 İşletme
    Süit 400
    Lewisville, Teksas 75067

IV Paketiniz yanınızda değilse, my.uscis.gov/en/appointment/v2 adresindeki USCIS web sayfasını ziyaret ederek yerel Saha Ofisinizle bir randevu ayarlamanız gerekecektir. Planlandıktan sonra, randevu tarihinizin ve saatinizin onayını ve randevunuz için diğer talimatları alacaksınız.

Saha Ofisi randevunuza aşağıdakileri götürmeniz gerekecektir:

1.Bu mektubun bir kopyası
    2.Kimlik kanıtı (Bu, ülkeniz tarafından verilmiş pasaport veya ulusal fotoğraflı kimlik, sürücü belgesi, askeri fotoğraflı kimlik veya devlet tarafından verilmiş fotoğraflı kimlik olabilir)
    3. USCIS'e temel dilekçeyle ilgili olarak sunduğunuz tüm kanıtları ve Dışişleri Bakanlığı'na sunduğunuz belgeleri içeren göçmen vize belgelerinizin bir kopyası. Bu genellikle şunları içerir:
    aTemel dilekçenin (I-130, I-140, vb.) orijinal imzalı bir kopyası ve dilekçeyle birlikte sunulan destekleyici belgeler.
    bVarsa tercümesiyle birlikte doğum belgenizin bir kopyası.
    c.Varsa, asıl yararlanıcı/göçmen ile ilişkiyi gösteren medeni belgeleri (doğum belgesi, evlilik cüzdanı, boşanma kararı, vb.) destekleyen türevler.

Yerel Saha Ofisiniz IV Paketini yeniden oluşturacaktır. Randevunuzdan itibaren 90 gün içinde USCIS'ten bir yanıt almadıysanız, lütfen aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak bize bildirin.

Bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Ne yapmam lazım bu evraklar tam olarak nedir ıv formu nedir bende yok sanırım veya bilmiyorum

• @gembruce, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

Merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Bu bölümde, süresi dolmuş 10 yıllık GClar ile ve 1 yıldan uzun süre kullanılmamış kartlarla ülkeye giriş üzerine gözden kaçan detaylar olduğunu farkettim. Bizzat yaşadıklarımı bilgilendirme amacıyla yazıyorum. 2008 yılında GC ile ABD'de yaşarken ani bir kararla ailevi nedenlerle TR'ye kesin dönüş yaptım. 2014 yılında ABD Ankara Büyükelçiliği'ne SB1 başvurusu yaptım ancak reddedildi. 2017 yılında GC'ımın son kullanma süresi doldu. 2021 Şubat ayında I-90 formunun internet üzerinden de doldurulabildiğini öğrendim ve GC yenileme başvuru yaptım. Başvurum kabul edildi ve Haziran 2021'e ABD'de biometric randevusu verildi. 14 yıl aradan sonra ilk kez ABD'ye gittim. Elimde tarihi geçmiş bir GC ve biometric randevu belgesi dışında hiç bir vize yoktu. Mevzuata göre tarihi geçmiş de olsa 10 yıllık bir GC sahibi olanlar ABD'ye seyahat edebilir. Nitekim öyle de oldu. NY JFK'de, neden SB1 almadığımı sordular. Başvurduğumu ancak reddedildiğini söyledim. Bana iki seçenek sunuldu: 1) GC'ımı gönüllü teslim ederek B1 vizesi ile ülkeye giriş. 2) GC'ım bende kalarak mahkemeye çıkarılmak şartı ile ülkeye giriş. İkinci seçenekte mahkeme bekleme süresinin çok uzun olduğu ve mahkeme sonuçlanıncaya kadar ülkeden çıkarsam yeniden giremeyeceğim söylendi. Ailem TR'de olduğu için ilk seçeneği tercih ettim. GC'ımın elimden alınabileceğini düşünerek bir fotokopisini önceden almıştım. ABD'ye girdikten sonra biyometrik randevusuna gittim. USCIS ofisinde fotokopisini verdiğim GC'ımın orijinalinin istediler. Ben de port of entry'de teslim alındığını söyledim. Randevudan 18 gün sonra GC'ım ABD'de verdiğim adrese geldi. Yeni GC'ım üzerinde göçmenlik başlangıcı 2007, kartın son kullanma tarihi ise 2031 olarak belirtilmiş. Bu süreçte bir çok göçmenlik avukatından bilgi aldım. Hepsi GC'ımı yenileme ihtimalimin neredeyse sıfır olduğunu söyledi ama ben mevzuatı okuyarak ilerlemeyi tercih ettim. Kaybedeceğim bir şey yoktu. Sonuç ortada.

Merhaba, verdiğiniz bilgiler benzer durumda olanlar için çok değerli, ancak devam eden süreç ile ilgili birkaç sorum olacak, yanıtlarsanız çok memnun olurum.

1. Green cardı iade ederken muhtemelen I-407 formunu doldurup imzaladınız, yani LPR statünüzden kendi isteğinizle gönüllü olarak vaz mı geçtiniz?
    2. I-407 case durumuna ilişkin size sonraki süreçte herhangi bir bildirim yapıldı mı?
    3. Statünüzden feragat ettiğinizde yenilenmiş green card’ın bir geçerliliği oluyor mu? Ya da USCIS zaten kartı yenilemiş olduğunuz için I-407 sürecini sonlandırıyor mu?
    4. Yeni kartınızla ABD’ye tekrar giriş mi yaptınız? Herhangi bir sorunla karşılaştınız mı port of entry noktasında? Yoksa biometrics randevu sonrası direkt size verilen turist vizesiyle ABD’de kalmaya devam mı ettiniz?

• Herkese selamlar talihsiz bir olay başımıza geldi. DS260 formunu doldururken vermiş olduğumuz adresi ülkeye girerken değiştirmiştik. Fakat benim green cardımın teslim edileceği adres ilk vermiş olduğum adres olarak gözüküyordu eşimin adresi doğru gözüküyordu daha sonra benim green cardım teslim edildi fakat eşimin gc teslim edildi gözüküyor bize teslim edilen birşey yoktu. Uspye gidip durumunu sorduğumuzda benim ve eşimin takip numaraları karışmış eşimin doğru olan adresine benim kartım gitmiş benim eski yanlış yazan adrese eşimin kartı gitmiş. Eski vermiş olduğumuz adresten tanıdıklarımız taşındı ve kiracısı ona gelen bütün postaları çöpe attığını söylemiş. Bu durumda forumda okuduğum kadarıyla I-90formu doldurmamız gerekiyor ama sorun biz kaynaklı mı oluyor tekrar ücret ödememiz gerekir mi bilemedim. Önerisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Selamlar, 10 yıllık Green Card'ımın süresi doluyordu. Çocuk yaşta babamdan aldığım Green Card'ımı yenilemek için süresi dolmadan önce Amerika'ya geldim ve biyometrik verilerimi vermek için randevu aldım. Parmak izi işlemini tamamladım. Formu doldururken evlilik nedeniyle soyadım değiştiği için yeni soyadımla başvuruyu yaptım. Eski soyadımı ve bilgilerimi belirttim, ancak herhangi bir evlilik belgesi, yeni kimlik veya pasaport göstermedim. Başvurudan bu yana sonuçlanmadı ve "Case Is Being Actively Reviewed By USCIS June 18, 2024" aşamasında olduğu belirtiliyor, fakat bir sonuç alamadım.

Green Card’ımla ABD’ye yaklaşık üç kez giriş yaptım. Ancak uzun süreli bir ikametim olmadı; her seferinde en fazla 1-2 ay kaldım ve Türkiye'ye geri döndüm. Türkiye’de ikamet ediyorum. Bu durumda Green Card’ımın yenilenmesi mümkün müdür?
    Sureci yönetebilir miyim? ne yapmam gerekir olumlu sonuc almak için?

• Bu ileti silindi!

• @warmgrey, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

Green Card ile ABD'ye giriş yaptığımızda oğlum 13 yaşındaydı. ABD, 14 yaşından önce biyometrik almadığı için, 14 yaş öncesi green card almış kişiler, 14 yaşına girdikleri ay itibarıyla I-90 formu ile USCIS'e başvurmalı.

Biz de öyle yaptık. Hemen randevu geldi. Gittik. Oğlumun biyometrisini aldılar, yeni greencard gelecek, o gelene kadar eskisi geçerli dediler. (Burada bir bilgi, öyle bir durumdaki çocuğun green cardi 16 yaşında expire oluyor.)

Şu anda bekleme süresi 16 ay yeni kartın.

ABDye green card alarak gelmiş ve çocuğu vatandaş olmadan 14 yaşına ulaşacak olanlar için önemlidir.

Yav ne kadar onemli bir bilgi bu, ilk defa duydum ve saskinlik icindeyim. Tesadufen okudum yazinizi, oglum 13 yasinda. Karti verirlerken cocugun 12 yasinda oldugu belli, ama expire date 2034 yazmislar. Resmen magduriyet potansiyeli. Valla bu USCIS surecleri mayin tarlasi gibi. 6 yilda 20 yas yaslandim greencard alana kadar.

• @Karagoz Aynen. Ben de tesadüfen öğrenmiştim sırf meraktan 'Ya bu green card kaybolursa ne yapıyoruz?' diye araştırırken.

Oğlunuzun Green Cardı 2034'e kadar geçerli, fakat 14 yaşına girdiği günün ertesi günü USCIS web sitesinden ilgili formları doldurup başvurun. Zaten hemen randevu için size hem e-posta, hem de fiziksel posta gelecek. Bu, biyometrik için aslında.

Bu işlemi yapınca, oğlunuzun green cardı halen geçerli olacak, fakat o sırada yeni bir green card basıp gönderecekler (Bizde 16 ay süre verdiler, bekliyoruz). Sizin de öyle olur muhtemelen. Kolaylıklar dilerim.

• @sfklkn34 merhaba arkadaslar. Daha onceki yazimda green card imin usps tarafindan kaybedilisi ve I90 surecimden bahsetmistim. Abd ye giris yaptiktan tam 28 ay sonra bugun (6 ocak 2025) green card im elime ulasmis durumda 🙂 surecle ilgili sorusu olana yazimi okumalarini ve sorulari varsa sormalarini tavsiye ederim. Herkese saygilar.

• @sema-ertugrul, içinde söyledi: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

Selamlar, 10 yıllık Green Card'ımın süresi doluyordu. Çocuk yaşta babamdan aldığım Green Card'ımı yenilemek için süresi dolmadan önce Amerika'ya geldim ve biyometrik verilerimi vermek için randevu aldım. Parmak izi işlemini tamamladım. Formu doldururken evlilik nedeniyle soyadım değiştiği için yeni soyadımla başvuruyu yaptım. Eski soyadımı ve bilgilerimi belirttim, ancak herhangi bir evlilik belgesi, yeni kimlik veya pasaport göstermedim. Başvurudan bu yana sonuçlanmadı ve "Case Is Being Actively Reviewed By USCIS June 18, 2024" aşamasında olduğu belirtiliyor, fakat bir sonuç alamadım.

Green Card’ımla ABD’ye yaklaşık üç kez giriş yaptım. Ancak uzun süreli bir ikametim olmadı; her seferinde en fazla 1-2 ay kaldım ve Türkiye'ye geri döndüm. Türkiye’de ikamet ediyorum. Bu durumda Green Card’ımın yenilenmesi mümkün müdür?
    Sureci yönetebilir miyim? ne yapmam gerekir olumlu sonuc almak için?

Hangi eyalette başvuruyu yapmıştınız ?

• @sfklkn34 kartınızı uzun sürsede almanıza çok sevindim hayırlı olsun🙏🏼 bende benzer süreçteyim , mayıs 2024 te greencardım adrese teslim edildi gözüküyor ancak kartım gelmedi. Bende eylül 2024 te I-90 a basvurdum ve ekim 2024 te parmak izi verdim. Basvururken kartımın hiç teslim edilmediğini işaretledim. Kartım şuan case is being actively reviewed by uscis aşamasında. Sistemde 14 ay gözüküyordu sonuclanması bir anda 27 aya çıktı. Size bir kaç sorum olucak , hangi şehirden başvurdunuz? Sizinde süreç içerisinde tahmini bitiş süreleri değişkenlik gösterdi mi? Sizden ek belge vs talep edip ücret istediler mi ? 🙏🏼

• @meliskcmn merhabalar. Oncelikle gecmis olsun. Ben 2 seneden fazladir Tennessee'deyim ve tum sureci buradan yonettim. Case is being actively reviewed'ten sonraki asama card is being produced. Bu surecte USCIS te toplamda 4 kere 4 aydan geri saydi maalesef. Hee seferinde umitlendirip yine basa alinca cok sinir bozucuydu. Benden ek bir talepleri olmadi ve USPS tarafindan kaybedildigini kanitlayinca (bir onceki yazimda subeye gidip, kavga edip, imzali yazi aldigimi aciklamistim) ve sisteme yukleyince belki de yeterli bulundu ve ek talep istenmedi. Siz proof olarak herhangi bir sey yuklediniz mi sisteme I90 basvurusu sirasinda?
    24 ay, 27 ay gibi sureler maalesef artik standart sureler ama bu kadar surecegi anlamina gelmiyor. Surec umuyorum ki daha hizli olacaktir😇 bu 2 yil icerisinde 18 ay ile baslayip yanlis hatirlamiyorsam en son 28 aya cikmisti bekleme suresi. Benimki de tam I90 dan 26 ay sonra ulasti.
    Bu surecte beklemekten baska yapabileceginiz maalesef hic bir sey yok. Hizlandirmak icin ne yalabilirim, nereye yazabilirim, kimi arayabilirim diye dusunmenize gerek yok. Sadece unutun ve bekleyin😇

Turkiye'ye giris cikip yapabilmek veya is yerinize oturumunuzu gostermek icin I551 stamp randevusu alabilirsiniz. Randevuya gitmenize bile gerek kalmadan 2 hafta icerisinde online basvuru ile adresinize bir kagit parcasi (fotografinizin, bilgilerinizin oldugu) teslim ediyorlar. Onu gonderene kadar green cardimi yollasaniza demeyin, ben cok dedim 😄
    Surecte bol sans. Baska sorunuz olursa lutfen sorun🙏

• @sfklkn34 cevabınız için çok teşekkür ederim 😊 kartım kayboldugu sırada türkiyedeydim ve usps ile yaklasık 2-3 ay mail ve twitter üzerinden tartısıp greencardımı kaybettiklerine ikna etmeye calıstım ancak kabul etmeyip sadece özür dilediler. Chicago ofisi kaybetti ben amerikaya geri döndüğümde floridadaydım o yüzden kaybeden ofise gidip yazı alamadım. Herhangi bir kanıt yükleyemedim , ancak teslim edilmediği günden itibaren hem uscis ile hemde usps ile iletişime geçtiğime dair kanıtlar var talep ederlerse onları yüklerim diye düsünmüstüm. En son parmak izi verdikten sonra türkiye seyahatim için bahsettiğiniz seyahat belgesini talep ettim dediğiniz gibi 2 hafta sonunda gönderdiler ancak onda da soyadımı ve ülkeyi yanlıs yazmıslardı tekrar gittiğimde bu belgeye gerek yok diyip pasaportuma I-551 stampi bastılar. Sanırım kartım gelene kadar stamp ile idare edeceğim😊 gerçekten sinir bozucu bir durum ancak dediğiniz gibi beklemekten baska seçenek yok şuan. 2-3 kez hızlandırmak için talep ettim bir umut belki olumlu dönerler diye ama maalesef 😬 geçte olsa kartınıza ulaşmanıza çok sevindim , umarım benimki de en kısa sürede gelir🙏🏼😬

• Merhaba,
    Viyana’dan Green Card vizemizi almıştık fakat eşimin doğum tarihinin ay kısmı yanlış yazılmıştı. Hatanın farkına varıp Viyana’daki Amerikan Konsolosluğu'na durumu bildirdik. Bildirdiğimiz gün içerisinde hatalı vizeyi ve ilgili belgeyi (sarı zarf) düzeltilmiş haliyle teslim ettiler.

Yaklaşık 6 ay önce ABD’ye geldik. Benim Green Card’ım yaklaşık 90 gün içinde elime ulaştı fakat eşim için tekrar biyometrik işlem talep edildi. Randevu oluşturup biyometrik işlemleri tamamladık ve Green Card’ı elimize ulaştı. Ancak kontrol ettiğimizde doğum tarihindeki ay kısmının yine yanlış yazıldığını fark ettik. (Sarı zarf ve pasaporttaki vizenin düzeltilmiş olmasına rağmen sanırım online sistemde hata düzeltilmemiş olduğunu düşünüyorum.)

Bunun üzerine, I-90 (Application to Replace Permanent Resident Card) formunu online olarak doldurduk. Formu gönderdikten 4 gün sonra USCIS’in sitesinden durumu kontrol ettiğimizde şu bilgileri gördük:

Step 3 of 3 (Current Step): Case Decision
    Estimated Time Until Your Case Decision: 27 Months

İnternette okuduğum kadarıyla USCIS’in belirttiği yaklaşık zamanlar her zaman doğru olmayabiliyor. Örneğin, bazen 18 ay olarak görünen süreçlerin aniden sonuçlandığı yazılmış. Ancak genel olarak 6-7 aydan önce sonuçlanmadığı belirtiliyor.

Şimdi şöyle bir durumdayız: 2 ay sonraya eşim için Türkiye’ye gidiş-dönüş bileti almıştık (Green Card’ın tarafımıza postalandığını öğrendiğimizde). Eşimin pasaportunda 1 yıl geçerli bir giriş damgası (stamp) bulunuyor. (26 Haziran 2024’te ABD’ye giriş yaptık ve damgada Class Until: 25 Haziran 2025 yazıyor. Tarih, görevli tarafından el yazısıyla yazılmış ve çok okunaklı değil.) ABD'ye dönüş biletini, damganın geçerlilik süresinin bitmesine 25 gün kalaya almış olduk (yaklaşık 2 ay Türkiye’de kalacak).

Son zamanlarda ABD’ye girişlerde ekstra hassasiyet gösterildiğini duyuyoruz. Bu nedenle eşimin ABD’ye girişinde sorun yaşamaması adına ekstra bir belge veya önlem alınabilir mi?

Eşim tek başına seyahat edeceği için herhangi bir problem yaşamamasını istiyorum. Konuyla ilgili öneri veya yapılabilecek bir şey varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Eşimin yanında götürmesi gereken belgeler için mevcut planımız şöyle:

Hatalı olan eşimin Green Card’ı,
    USCIS’ten bize gönderilen Receipt Notice belgeleri,
    Benim Green Card fotokopim,
    Evlilik cüzdanı,
    Ve tabii ki pasaportu.
    USCIS tarafından bize gönderilen Receipt Notice (I-797C, Notice of Action) kağıtları mevcut. Bu kağıtta başvurumuzun ulaştığını, gerekirse tekrar biyometrik işlem yapılacağını ancak bu belgenin başvurunuzun kabul edildiğini veya reddedildiğini göstermediği belirtiliyor.

Ek soru: Pasaportunda hâlihazırda geçerli bir damga varken USCIS’ten I-551 geçici kanıt mektubu alınabilir mi?

Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |