@busedmrcgl, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi
Merhabalar herkese, bu sene greencard talihlisiyim, herşey yolunda giderse 2025'te Amerika'ya yerleşeceğiz eşimle birlikte. Ben IT alanında iş analistiyim eşim ise e-ticaret uzmanı. Kendi alanlarımızda devam etmeyi planlıyoruz fakat eyalete bir türlü karar veremiyoruz. Remote iş seçeneği ikimiz için de çok fazla. Yine de risk almamak adına remote olmayan işleri de bulabileceğimiz bir eyalete yerleşmek istiyoruz. Şu an aklımızda olan eyaletler ve kendimizce sebeplerini paylaşacağım. Konu hakkında sizlerin de düşüncelerinizi almak isterim, çünkü Amerika'da yakın bir tanıdığımız yok. Dolayısıyla eyalet seçimini ona göre de yapamıyoruz.
Florida --> Kiralar ucuz olduğu ve gezilip görülecek ( Universal Studios, Disney gibi gibi) yerler olduğu için tercih edebiliriz, fakat iş alanı olarak fazla bir seçenek yok gibi remote dışında
New Jersey --> NY'a yakın olması sebebiyle iş imkanı olarak bizim için çok iyi bir seçenek, sosyallik açısından da aynı şekilde. Fakat kiraları incelediğimde ilk yerleşim için yüksek geliyor açıkçası. İş bulamama durumumuzda bizi zorlayabilir gibi hissediyoruz.
Seattle, WA, --> İş seçenekleri ve kiralar açısından bir nebze NJ'ye göre daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyoruz fakat sosyalleşme ve gezme açısından ve sürekli yağışlı olması durumundan Florida ve NJ'ye göre geri de kalan bir seçenek
Son olarak da Arlington, Virginia --> Burada hem iş imkanları mevcut gibi duruyor hem de kiralar uygun. Sosyallik açısından ve gezilecek yerler açısından ise çok fazla bilgi edinemedim ne yazık ki, ayrıntılı bilgisi olan varsa paylaşabilirse çok sevinirim.
Not: Texas düşünmüyoruz, sıcağı sebebiyle
IT alanı için genelde Austin önerildiğini çok gördüm belirtmek istedim.
Siz bizim durumumuzda olsanız hangi eyaleti veya şehri seçerdiniz? Şimdiden yanıtlayan herkese çok teşekkür ederiz.
Merhaba, hayırlı olsun öncelikle. Biz 1,5 yıldır Seattle’da yaşıyoruz ve gerçekten de yılın en az 8 ayı yağmurlu ama aktif bir hayat tarzınız varsa çokta sıkıntı olmuyor. Gezme’den kastınızı tam olarak anlamadım ama eğer NYC gibi aktif bir büyük şehir hayatından bahsediyorsanız haklısınız ama Seattle şehri de gerçekten büyük ve aktif bir şehir.
Ayrıca burada konuştuğum, tanıştığım birçok Amerikalıya göre de doğal güzellikler açısından gördükleri en iyi şehir ve eyalet olduklarını söylüyorlar. Yani o yüzden hiking, camping gibi etkinliklerden hoşlanıyorsanız Washington eyaleti karşılaştırdığınız tüm eyaletlerden çok daha iyi.