Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @okokok Florida cok turist çeken ve geleni gideni vs çokca hareketli bir lokasyon. Çocuklar için çok pozitif bir yer oldugunu söyleyemem.

• @minnesota Virginia bir yandan da en düşükler de anladığım kadarıyla, belki Richmond ve çevresini de düşünebiliriz gibi duruyor

• @busedmrcgl Langley Virginia da. O yuzden daha fazla kontrol vardir muhtemelen. Merkezi Istihbarat Ajansinin merkezi orada. Kisa adi CIA.

• Herkese merhaba, iletileri ara ara okuyorum. Yaklaşık 4 aydır burada olan birisi olarak birkaç aktarım yapmak istedim. Tamamen kendi deneyimlerimdir.

• Belli başlı şehirler dışında arabanız yok ise yaşamak mümkün değil. ABD'de şehirler; sosyalleşme alanları dahil araçlar için kurulmuş gibi. O yüzden şehir tercih ederken ulaşım imkanlarını da göz önüne almanızı tavsiye ederim, eğer ki araç için bir bütçe ayırmayacaksanız.

• Sosyalleşme: Ben NY'dayım ve yalnız değilim, eşim Amerikalı. Geldiğimden beri sosyalleşme açısından bir sorun yaşamadım. Ama yapayalnız hissettiğim dönemler de oldu. Belli bir yaştan sonra arkadaş edinmek çok kolay olmuyor. Florida mesela "white trash" dedikleri bir eyalet ve Orta Doğulu göçmene pek de alışık değiller. Ziyaret ettiğimde NYC'ye kıyasla farklı hissetmiştim. Bir dönem Avrupa'da da yaşamış birisi olarak buradaki sosyal hayat gerçekten farklı. Kişiden kişiye mutlaka değişecektir; çok bireysel bir tecrübe sosyalleşme konusu ama hassas bir konu olduğu için seçim yaparken çok çok dikkat etmekte fayda var.

• İş Konusu: Türkiyede beyaz yakalıydım ve Amerikan şirketinde çalışıyordum. Buraya gelirken gayet özgüvenli geldim. NY'de iş konusunda pek çok eyaletten daha avantajlı. Ancak iş piyasası oldukça durağan, seçim yılı olması sebebi ile job market kötü. Özellikle US tecrübeniz yoksa ise linkedin de çözüm olmuyor. Network olmadan beyaz yaka iş bulmak zor. Bunu moral bozmak için söylemiyorum, lay-off datalarına bakarak bir çıkarım yapabilirsiniz. Veya reddit'e layoff başlıklarında insanların ortalama 6 ay işsiz gezdiğini okuyabilirsiniz. Bu sebeple yanınızda mutlaka sizi belli bir süre idare edecek birikiminiz olsun. Bu tutar yaşanacak eyalete, şehre göre değişecektir. Umarım iş konusunda şanslı olursunuz, çünkü yeni bir hayat kurmak için gelinen gurbet elde daha da can sıkıcı oluyor işsiz olmak.

NYC için sorularınız olur ise seve seve cevaplayabilirim.

Sevgiler

• @busedmrcgl Virginia kuzey bolgeleri cok da kiralarin uygun oldugu yerler degil. Aksine oldukca yuksektir genelde. DC bolgesinde calisanlarin cogunlugu ya kuzey Virginia yada guney Maryland bolgelerinde yasarlar. Yani yerine gore New Jersey'den daha pahali olabilir.

• @ebruaras Merhabalar, Houston’da yaşıyor-DUM. 🥲 Şuan durumlar biraz karışık. Tekrar dönedebilirim, bir kaç aya durumlar netleşecek.
    Türk WhatsApp gurubuna halen üyeyim, ancak o spesifik bir petrol grubu değil, genel bir Türk dayanışma grubu. Houston zaten dünyada Oil&Gas’ın merkezi, bende enerji sektöründeyim ancak benim direkt alanım değil, lakin kaldığım süre içerisinde petrol ve doğalgaz sektöründen Türklerle de network yapıp, ilişki kurma şansım oldu. Onların kendi aralarında da iletişim grupları illaki vardır. Daha önce bireysel tanışmış olduğum kişileri ancak onlara referans gösterebilirim.

• @MySea ben Zillow ve Trulia'dan araştırıyorum genellikle. Alexandria,VA da düzgün bir evin kirası $1800-2300 arasında değişiyorken NJ'de (Englewood, Hackensack gibi nispeten NY'e ulaşımın kolay olduğu yerler gördüğüm kadarıyla) $2300 + gibi fiyatlar. Uygun kirası olan bölge önerilerinize de açığım bu eyaletlerde.

• @berkayy akrabalarıniz doğru tespit etmişler bence ilk bir sene onların bölgesinde kalın derim
    bir ehliyet bile almak zor desteksiz Ev kiralamak vs Alışma süreciniz var çocuğunuz 2 yasina giderken anaokulu olan akrabamız destek olur iş görüşmesini uzaktan veya bir uçak biletiyle kolay bir şekilde yapabilirsiniz ilk önce adapte sorunu atlatmak lazım atlatamayan geri dönüyor

• @erenotti Cevabiniz icin tesekkurler. Tabiki referans konusunu dusunmemistim bile, profesyonel ve kisisel bir konu o.
    Turk grubu var mi, yardimcilar mi veyahutta is olanaklari var mi diye merak etmistim oil&petrol sektorunde. Esim ariyor, ama suana kadar sansimiz yaver gitmedi. Acaba arama yontemimizi mi degistirmemiz gerekiyor, bunu danismak icin birilerini ariyordum acikcasi.

• @emirhankd Diğer konularda bir şey söyleyemem ama banka konusunda Bank of çok kötü, Td bilmiyorum. Chase’den başkasını kullanma derim, her konuda çok iyiler.

• @busedmrcgl merhabalar, tebrikler oncelikle. Ben Florida'yi seviyorum ama oraya turist icin gittigimden dolayi olabilir. Ama hava durumlari ozellikler Ekim-Kasim aylari 'hurricane season' diye geciyor.
    Dogu yakasini ve bati yakasini onerebilirim size. IT alaninda hatta bati yakasi bir tik daha one geciyor diye dusunuyorum. Tabi gideceginiz sehirlere gore kiralar, groceryler de artacaktir. Kolay gelsin.

• @emirhankd Austin’de yaşamaktayım. Arkadaşların söylediği gibi evet bir dönem kiralar pahalı imiş ancak şuan düşüşte ve diğer Tx şehirleri ile kıyaslarsam mesela Houston (1 sene stajımdan dolayı Houston’da yaşadım) arada sadece 100-150 dolar kira farkı var. Bu kira farkının yanında getirdiği bir çok artı var, mesela havası Houston’dan çok daha iyi, doğası, şehirin enerjisi ve gezilecek yer sayısı fazla ve insanları çok daha iyi. Beyaz Amerikalı sayısı çoğunlukta, göçmen sınıfı ise eğitimli ve kaliteli. Bu neden önemli diye sorarsan başlangıç işlerinde mesela Uber eats yaptığını düşünürsek Houston gibi yerlerde yaşayan insanların verdiği tip 2 dolar oluyorken Austin gibi yerlerde yaşayanların verdiği tipler 20 dolar olabiliyor :)) Ben Houston’ı asla önermiyorum kimseye bence gerçekten kötü bir şehir ama Austin gerçekten çok güzel ve iş olanakları çok daha fazla. Daha fazla detay merak edersen seve seve yardımcı olurum.

• @busedmrcgl Kuzey Virginia'da $2000 asagisinda biraz zor, varsa da bolgesi iyi olmayabilir.

Chatgpt'e gunluk veriler ile kiyaslama yaptirdim, 5 farkli kaynak kullandi ve kuzey Virginia da ortalama kiralar $2100-2750 arasi diyor. Kuzey New Jersey de ise $2200-2900 arasi diyor.

Diger taraftan, kuzey Delaware icin de sordum, ortalama $1750 dedi.

Tek oda yani 1+1 apartment icin, kuzey Delaware icin dogru bir kira ucreti diyebilirim.

• Selamlar, arkadaşım phoenix de yaşıyor orada yaşam veya diğer şeyler için yorum getirebilecek var mıdır? Aile olarak yorum yapabilirsek

• Toz'un en düşük seviyelerde bulunduğu, suç oranı düşük, uyuşturucu madde kullanımının en az düzeyde olduğu, okul puanları yüksek olan yerleri değerlendiriyoruz.

• @ebruaras, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@erenotti Cevabiniz icin tesekkurler. Tabiki referans konusunu dusunmemistim bile, profesyonel ve kisisel bir konu o.
    Turk grubu var mi, yardimcilar mi veyahutta is olanaklari var mi diye merak etmistim oil&petrol sektorunde. Esim ariyor, ama suana kadar sansimiz yaver gitmedi. Acaba arama yontemimizi mi degistirmemiz gerekiyor, bunu danismak icin birilerini ariyordum acikcasi.

Oraya taşınıp aktif olursanız birçok insanla tanışırsınız bende onu demek istiyorum. Türk iletişim gruplarında olsun, ATA Houston gibi derneklerde olsun, Turkish Community Houston, Oil and Gas sektör çalışanlarının grupları, benim duyduğum her hafta toplanıyorlar. Uzaktan size kimse, sizi tanımadan hemen gelin demez, hazır bilgi vermez, söylediklerimi yanlış anlamayın ancak bir tavsiye gibi alın, lakin şansınız yaver gitmiyorsa yanlış yerdesiniz demektir. Her şey network ve bireysel ilişkidir, özellikle de Amerika'da. Örneğin ben o bahsettiğim 10 küsür senedir Amerika'da Houston'da yaşayan Oil and Gas sektörü çalışanı arkadaş ile, bir InterNations org eventinde tanışmıştım. Mesela kendi şehrinizde hiç bu tarz siteleri denediniz mi, üye oldunuz mu, etkinliklerine katıldınız mı? Mesela veyahut LinkedIn'den eşiniz o kişilere (Türk olup Oil and Gas sektöründe çalışan, Houston'da yaşayan) ulaşmayı hiç denedi mi?

• @eyuphanyl, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@emirhankd Austin’de yaşamaktayım. Arkadaşların söylediği gibi evet bir dönem kiralar pahalı imiş ancak şuan düşüşte ve diğer Tx şehirleri ile kıyaslarsam mesela Houston (1 sene stajımdan dolayı Houston’da yaşadım) arada sadece 100-150 dolar kira farkı var. Bu kira farkının yanında getirdiği bir çok artı var, mesela havası Houston’dan çok daha iyi, doğası, şehirin enerjisi ve gezilecek yer sayısı fazla ve insanları çok daha iyi. Beyaz Amerikalı sayısı çoğunlukta, göçmen sınıfı ise eğitimli ve kaliteli. Bu neden önemli diye sorarsan başlangıç işlerinde mesela Uber eats yaptığını düşünürsek Houston gibi yerlerde yaşayan insanların verdiği tip 2 dolar oluyorken Austin gibi yerlerde yaşayanların verdiği tipler 20 dolar olabiliyor :)) Ben Houston’ı asla önermiyorum kimseye bence gerçekten kötü bir şehir ama Austin gerçekten çok güzel ve iş olanakları çok daha fazla. Daha fazla detay merak edersen seve seve yardımcı olurum.

Çok doğru bir ileti arkadaşlar +1
    Yanlış anlaşılmasın ama amiyane tabirle Austin biraz daha beyaz Türklerin yeri. Yani Tr'de de o cenahtansanız, beyaz Amerikalılar ile arkadaşlık kurabilme potansiyeliniz var ve onların aksanı ile konuşabiliyorsanız doğru şehir. İngilizcesi zayıf, sermayesi veya planı olmayan, sıfırdan başlangıç yapacak olan arkadaşlar kendilerini Austin'de sıkışmış ve yalnız hissedebilir.

• @erenotti Kesinlikle katiliyorum. Hangi meslek alaninda olursa olsun, networking cok onemli. Siz istediginiz kadar basarili olun, eger baskalari bunun farkinda degilse, oldugunuz yerde kalirsiniz. Bunu Turkiye'deki torpil olayi ile karistirmayin! Cunku torpil olayinda liyakat onemli degildir, tanidiklar onemlidir. Networking de ise liyakat yani tecrube en onemli etkendir, cevre yani tanidiklar ise bunun taninmasini ve takdir edilmesini saglar. Networking aslinda profesyonel ortamda cevre edinme ve kendini liyakatlarina gore profesyonelce pazarlamadir. Kendine daha fazla imkan ve firsat olusturmadir.

• @eyuphanyl teşekkür ederim. Chase bank green card gelmeden hesap açmıyormuş diye okudum, ama bofa açabiliyormuş doğru mudur?

Benzer Başlıklar

• 122
  • 8
  • 13
  • 99
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |