Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Atlantis00 Aslında aklıma bir fikir geldi 😁

    UOLP bölümleri oluyor baya ücretli bölümler bunlar. Tr den ücretlisine giriyorsun(puanı çok düşük diye hatırlıyorum seneliği de 10 bin dolar diye hatırlıyorum), ilk sene tr de okuyorsun, ikinci sene new yorka gönderiyorlar gider gitmez iltica başlatıyorsun 😂 😂

    Normalde 1-3. sınıflar tr de 2-4 new yorkta veya başla eyaletteki anlaşmalı ünilerde oluyor diye biliyorum. İlk senenin parasını çıkarabilen bu yola başvurabilir en azından yasal gider 😂

    Hem yasal hemde ucuz olabilir 😂

  • ⭐⭐⭐ Yasaklı

    @newbie97 Valla şu sıralar ekmek almaya bile giderken üşeniyorum, şunlara girişecek kişilerin Allah yardımcısı olsun 😃

  • ⭐⭐⭐

    @Atlantis00 Valla ben ekmek yemiyorum, yiyenler düşünsün 😁

  • ⭐⭐⭐ Yasaklı

    @newbie97 Şu sıralar üst kattaki ****** kişilerle uğraşıyorum. Aşırı ses yapıyorlar. Cidden en güzeli en üst katta oturacaksın ve özellikle yatak odan ortak duvarlı bir oda olmayacak. Bu ikisi tamamsa bir daha orman kaçkını insanların sesleriyle uğraşmak zorunda kalmıyorsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Atlantis00 Ben bunun bilincinde olarak en üst katta oturuyorum. Alttaki aşırı kötü kokuyor cam açılmıyor evde bu seferde, sabah 8 de camı açıyorsun patlıcan közleme kokusu geliyor, 2 saat sonra yine açıyorsun yine patlıcan közleniyor, zaten 2 kişi sigara içildiğinden her 15 dk da bir sigara kokusu geliyor, evde salçalı soğanlı yemek yapıyorlar 2 saat onun kokusu gitmiyor (3 öğünle çarp), yandaki desen gece 12 de saz çalıyor yatak odasında, ses aynen benim odaya yansıyor, yanlış anlaşılma olmasın salonunda da yapsa yine benim odaya geliyor o bağırma sesleri, alt katın yürüme sesi bana geliyor, yandaki banyonun kapısını her yarım saatte bir çarpıyor(tahminine göre şeker hastalıkları var yoksa bu kadar sık tuvalete gidiyor olamazlar), ayrıca gece 3 de duş fantezileri var, maşrapaları kovaları yerden yere vurarak ritim tutuyorlar(umarım ritimdir 😁 )

    Kısacası bu ülkede nereye gidersen git huzur bulamazsın yok öyle bir apartman dairesi, ben 3 ev değiştim huzur bulamadım birde ülke değişip denicem şansımı 😁

    Ekleme: Sabah uyanıyorsun, banyoya girmeye niyetleniyorsun, suyu bir açıyorsun oda ne sigara kokmuş banyo. Aa banyo havalandırmasından geliyormuş meğersem, tuvalette sigara fantezisi olan komşu da herkese nasip olmaz 😁 Gün içerisinde herhangi bir zamanda banyoya gir banyoda salçalı soğanlı yemek kokusu alma ihtimalin %50. Havalandırmadan geliyor yine. Böyle normal anlattığıma bakma evin her yeri her saat farklı kötü kokuyor, her yerinden farklı sesler geliyor

  • ⭐⭐⭐ Yasaklı

    @newbie97 Ohoooo bu olay meğerse sadece benim içimde birikmemiş 😃 Valla bir önceki evimiz toki evlerindeydi. Bildiğin 80-90 mt2 evdi, kutu gibiydi ama şakasız söylüyorum hiç kimsenin sesi gelmiyordu. O kadar kaliteli ses yalıtımı vardı ki. Orada en üst kattaydık, üst kat derdi yoktu, diğer yerlerden hiç ses gelmiyordu. Sanırım işin özü toki evleri gibi duruyor 😃


  • @Atlantis00 ben 2 kat yukarıdakilerin seslerini duyuyorum, bizim ev helvadan herhalde.

  • ⭐⭐⭐ Yasaklı

    @dogan28 Memleketteki bütün mütahitlere çok güzel bir sövmek gerekiyor sanırım.


  • @Atlantis00 Çok fazla rant işleri dönuyor, herkes işine geleni denetliyor, ayrıca koca koca apartmanları dikmek için sadece belediyeden onay almak gerekli.

  • ⭐⭐⭐ Yasaklı

    @dogan28 Doğru valla. Abd'de ki şu müstakil evleri hakkaten çok imreniyorum bu yüzden.

  • ⭐⭐⭐

    @Atlantis00 Bendeki toki evi işte, yandaki taharet musluğunu açsa odadan çok net duyuyorum. Herhalde müteahhit farkı 😁

  • ⭐⭐⭐

    @dogan28 Ben bir 1970 yapımı kooperatif evinde kaldım ankara da 5. katta(yine en üst kat) kalıyordum ve 1. katta çocuklu aile yaşıyordu çocuğun koşma sesini duyuyordum istisnasız. Evet yanlış duymadınız 4 kat üstten duyuyordum, öyle net duyuluyordu ki salondan koridora geçtiğini anlayacak kadar net duyuluyordu. Binada sadece o 1. katta ve 2. katta çocuklu aile vardı ama 2. kattakilerin çocukları sessizdi. O kat sonra eve tadilat yaptırdı matkap sesiyle benim ev titriyordu.

    Ev herhalde tahtadan yapılsa ancak bu kadar gelebilir ses. Memleketteki inşaatlar tartışılır düzeyde vallahi 😁 Ama bir yandan da hak vermek lazım 1970 lerde mühendislik hizmeti alan kaç tane bina vardı, beton mikseri yoktu millet eliyle betonu hazırlayıp döküyordu öyle düşünün

  • ⭐⭐⭐ Yasaklı

    @newbie97 Çocuklu ailelerin alt katında da, üst katında da oturmak felaket derecede kumar oluyor. Hayat kaliten o çocuğun ne kadar uslu olduğuna bakıyor 😃 😃


  • Günaydın ♥ hala geri sayım yok 😃


  • @newbie97 günaydın. istanbul'da depremden önce yapılmış bir evde yaşıyorum. odamın duvarı apartman boşluğuna denk geldiği için tüm apartmandaki her konuşmayı odamdan duyuyorum. birde niye bilinmez bu eski evleri yapışık yaptıkları için yan komşu apartmanı da duyuyorum. arka cephedeki komşumuz istanbul'un ortasında horoz besliyor onu da duyuyorum. zaman zaman kendimi bizimkiler dizisinin apartmanında gibi hissediyorum. istanbul hakikaten güzelliğine kelimelerin yetmeyeceği bir şehir ve ben hiçbir zaman müstakil ev hayali kurmadım ama zaman zaman insan kendini sorguluyor. özellikle yaş aldıkça (daha 25 bile olmadım ama tc şartları insanı 10 yıl önden götürüyor 😂 )


  • Ben çok şükür en üst katta oturuyorum ama bu sefer ses yandan geliyor, kaçış yok. Öteki, dış cephede kalan odaya bile sesleri geliyor. Çocukları öyle bir bağırıyor ki, polisi mi arasam acaba çocuğa bir şey mi yapıyorlar diye düşünüyorum, ama yok çocuk kendi kendine bağırıyor sürekli, sokakta da öyle. Hayır bu gereksiz çığlıklar yüzünden bir gün gerçekten çocuğun biri yardım için çığlık atacak da duymazdan geleceğiz. Belki gelmişizdir de bilemiyorum.

    Bir de bizim sokakta yazları evlenen hiç bitmiyor. Böyle bir kültür olamaz, kabul etmiyorum, sokakta herkesin kafasını ssseverek eğlenemezsin. Sürekli sokakta düğün yapıyorlar. Polise sordum geçen yaz bu durumu , akşam 10’dan sonra hala ses varsa polisi arayın onun dışında müdahale edemeyiz dedi. Akşam 10’a kadar herkesi rahatsız etme özgürlükleri var yani.
    Gecenin bir vakti arabasında son ses müzik açıp sokaklarda dolananlar var bir de abi say say bitmiyorlar…

    Benim en çok rahatsız olduğum şeylerden biri bu, bu ülkede. Şehirlerde asla gürültüden kaçamıyorsun. Şehirden kastım amerikalıların downtown dediği yerler değil, insanların uyumaya, dinlenmeye geldikleri yer, evlerin olduğu yer. Bakıyorum abd sokak yürüme ya da araçla gezinme videolarına. Huzur dolu, tek bir rahatsız edici detay yok. Sırf şu huzura sahip olmak bile abd’ye gitmek istemek için yeterli bir sebep.

  • ⭐⭐⭐

    @Atlantis00 Önlemi var ama insanların umrunda değil. Mesela kış geldi çocuğa kaliteli bir panduf giydirseler isterse maraton koşsun yine ses gelmez. Mesela sabahın 8 inde bir kız çocuğu salonun camından kafasını çıkarıp flüt çalıyorsa ve bunu dakikalarca yapıyorsa ve aile de bir şey demiyorsa aile sorunlu oluyor genel olarak. Çünkü o çocuk ilgi istiyor, salondan sarkıyor belki düşüp ölebilir bile.

    Şöyle düşünün dışarıda oynarken tek laf etmeyip sürekli 10 15 saniyede bir çığlık atan bir kız çocuğuydu. Artık 4. kattaki komşu salonun camından o binadaki aileye bağırıyordu çocuklarını nasıl eğitmesi gerektiğini söylüyordu öyle hesap edin.

    Ama bazı yerlerde çocuklar değersiz malesef çok umursamaz ve şımarık yetiştiriliyor, sorsan dünya zekisi çocuk derler 🙂 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @elektra Sizin binaya ek duvar yapmamışlar direk yan binanın duvarına sıva çekmişlerdir bence öyle çok inşaat var memlekette 😁

    Bizim burada düğün salonu var kır düğünü konseptli açık düğün salonu. Dışarıya son ses hoparlörü bir koyuyorlar gece 11 12 farketmeksizin yazları düğün yapıyorlar. Merak ettim tkgm parsel sorgudan baktım düğün salonunun vasfı tarla olarak geçiyor, tarlaya da düğün salonu yapılmıyor yani kaçak yapmışlar yıllardır kullanıyorlar. Elektriği suyu nereden çekiyorlar hiç bilmiyorum valla 😁

    Hocam şimdi çocuk sahibi değilim, çocuk sahibi olmayı da asla istemiyorum, çocuk sahibi aileler de beni yanlış anlamasın ama ben bugün bir evcil hayvan sahiplensem ona oturu kalkı havlamayı susu öğretebiliyorum, ama bazı ailelerin tek savunması çocuk bu laftan mı anlar oluyor 🙂 O çocuğa laf geçiremiyorlar ya o çocukta büyüyünce ne oluyor acaba 🙂


  • Arkadaşlar merhaba ben çekilişe katıldım ama 17 yaşındayım 2025 temmuzda 18 e giriyorum sonuçlar mayısta açıklanıyor eğer kazanırsam ds260 formunu doldururken 17 olmam sıkıntı yaratirmi kazanirsam gidebilir miyim? (Açık lise okuyorum bu arada mayısa kadar mezun olucam %99 lise mezuniyeti sorun degil o yuzden yaş sıktıntı olur mu onu merak ediyorum)

  • ⭐⭐⭐

    @Yunus-Emre-3 Burada sıkıntı olan durum şu başvuru yaparken lise mezunu olmanızı istiyorlar, neticede formda güncel durumunuzu soruyorlar, formda lise mezunu değilken lise mezunuyumu işaretlediyseniz nasıl olsa mezun olacağım diye belki bu durum sıkıntı yaratabilir. Hiç böyle durumla karşılaşan görmedim çıkarsa o zaman düşünürsünüz. Sorun ederler mi sanmam ama neticede form doldurulurken eğitim düzeyinizin en az lise mezunu olma şartı var


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

149
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum