Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Can-Uğur-0 Greencardlı olduğunuzu baştan söylediyseniz almayabilirler. Başka bir gün veya başka bir dmv ofisinde şansınızı deneyebilirsiniz. ABD’de tek tip tutarlı bir sistem yok malesef.

• Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim @Hamuchera

• @Can-Uğur-0 Green Cardı olmayan binlerce insan ehliyet alabiliyor. Örnek olarak kardeşim ve onun arkadaşı. Siz dmv nin istediği puanı toplayın yeterlidir. SSN, adres kanıtı vs. Ve başka dmv lere gidin belgelerinizi verin ve ehliyetinizi alın. İşbilmez insanda çok amerikada maalesef. Eğer New Yorktan almakta yine sorun yaşarsanız bana yazın size alternatif bir fikir önereceğim. Şimdiden hayırlı olsun.

• Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim evet yakın zamanda başka bir ofise gidip yeniden şansımı deneyeceğim @ramsen18

• @Can-Uğur-0 Rica ederim ehliyetiniz şimdiden hayırlı olsun. Sorun yaşarsanız beni bilgilendirirsiniz.

• Selamlar F1 vizesiyle ehliyet alabilir miyiz? Eğer ki alabiliyorsak vermemiz gereken belgeler nelerdir?

• ⭐⭐⭐⭐

@Onur-Kürekçi, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Selamlar F1 vizesiyle ehliyet alabilir miyiz? Eğer ki alabiliyorsak vermemiz gereken belgeler nelerdir?

Evet F1 vizesi ile alınabiliyor. Hangi belgeler istendiği konusu eyaletler arasında farklılık gösterebilir. İlgili eyalete ait Motorlu Taşıtlar Dairesinin (DMV) web sitesine girip bilgi almalısınız.

• selamlar, philadelphia dublin driving license center da 19 kasimda road test randevum var normal ehliyet icin. aracini kullanabilecegim bana eslik eden birisi cikar mi? sürücü kurslarindan kiralamaya calistim dubline gelmiyoruz diyorlar. ucretli olarak yardim istiyorum boş vakti olup degerlendirmek isteyen arkadaslar varsa.

• Merhaba

Bir sorum olacak. Benim Kanada da çalışma iznim olduğundan dolayı Ontario eyaletinden G Full ehliyeti alabildim. bu ehliyetin Amerika da geçerliliği veya ABD ehliyetine sınavsız dönüşümü konusunda bilgisi olan varmıdır? Teşekkürler

• ⭐⭐

@dkerim kanada ehliyetleri sikintisiz cevriliyor genelde.
    Eyalet kurallarina bakin ama

• Merhaba. 21 Kasım da saat 13 30 da eşimin ehliyet pratik sınavı var. Arabamız var, eşimin üstüne. Yalnız sınav yerine girerken California eyaleti olan birinin eşlik etmesi isteniyor. Toplam 1-2 saati almaz diye düşünüyorum. Bize bu bölgede ( bay area ) yardımcı olacak biri olursa müteşekkir oluruz. Sınav yeri san Mateo DMV.

• @Can-Uğur-0 Anladigim kadariyla green card'iniz onaylandi ve fiziksel olarak elinize ulasmadi. Onaylandiktan bir hafta sonra geliyor zaten greencard'iniz, teslim alinca basvurursunuz. Siz bu soruyu sorali zaten 10 gunu gecmis, GCleriniz gelmis olmali.
    Bu arada, turk ehliyetlerinizi 60 gun boyunca rahatlikla kullanabilirsiniz.

• Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim malesef green cardım henüz elime ulaşmadı @Karagoz

• @pulcet merhaba aracin registrasyon karti ve sigorta belgesi satin alinan aracta mi mevcut? DMV surus testi icin arac temin ediyor mu ekstra ucret karsiliginda? Biz turist vizesi ile seyahat edecegiz. 6 ay icin sanirim ucuz eski bir arac alma kiralamaktan daha mantikli olur. ilk ehliyeti mi almaliyim sizce yoksa arabayi mi? uzgunum surecleri cok bilmiyorum yeni ogreniyorum tum surecleri.

• @yuzu Turist olarak Turk ehliyetinizle arac kullanabilirsiniz. NJ icin yaziyorum, turist olarak ehliyet alamazsiniz zaten. 6 point address teyidi icin yasal oturumunuzun olmasi lazim.

• @yuzu merhaba, araç satın aldığınızda sigortası olmuyor ve sigortayı yaptırdıktan sonra arabayı dealer size teslim ediyor. Registrasyon belgeside dealer tarafından Dmv’den de yapabilirsiniz) adınıza düzenleniyor aracı satın aldığınızda. Market place tarzı yerlerden araç aldığınızda bu süreç nasıl ilerliyor bilmiyorum. Geldiğinizde mevcut ehliyetiniz ile araç (kiralık)kullanabiliyorsunuz ama araç satın aldığınızda yerel ehliyet (TR ehliyeti ile kullanabileceğinizi söyleyenler çıkacaktır dikkatli olun) almalısınız. Ehliyet sınavına Florida için yazıyorum 6 dilde girebilirsiniz ama Türkçe bu dillerden birisi değil malesef. Bir kaç aplikasyon indirip sorulara bir kaç gün çalışırsanız, ingilizce sınavı (3 şıklı çoktan seçmeli) rahatlıkla geçebilirsiniz. Yazılı sınav için hemen birkaç gün sonrasına sınav tarihi bulabilirsiniz ama sürüş testi için 2 haftadan erken bir tarih bulunmuyor. Bu süreçte polis sizi durdursa bile onlara sınav randevunuzu gösterebilirsiniz. Araç kiralarsanız en düşük fiyatlı Turo üzerinden kiralayabilirsiniz. Araç satın almak isterseniz her ne kadar fiyatı biraz yüksekte olsa bir dealerdan almanızı öneririm. Ehliyet için randevuyu online olarak alıyorsunuz, yazılı sınavı geçtikten sonra sürüş testi için tarih alabiliyorsunuz. Aynı anda sistem ikisinede randevu vermiyor. Ve son olarak Dmv araç temin etmiyor malesef. Umarım herşey planladığınız şekilde gelişir.

• ⭐⭐

@pulcet hocam facebook marketplace'te araba sattım vegasta
    süreç çok basit;
    -satıcıyla buluşup fiyatta anlaşıyorsunuz.
    -Parayi aliyorsunuz(isterseniz bill of sale düzenleyebilirsiniz,ben cash aldım).
    -Title'i imzalayip satıcının ehliyetinin fotografını çekiyorsunuz.
    -plakayi söküyorsunuz.

Gerisi tamamen dmv ile alakalı.

• Herkese merhabalar Newyork ta yaşıyorum geleli henüz neredeyse 2 ay oldu ehliyet almak istiyorum ama İngilizcem yok nasıl bir yol izlemeliyim acaba ?

• Merhaba benim annem abd de yasiyor ve ehliyet almis fakat takip edebilirsiniz demisler annemin ehliyeti eski adresine gitmis ne yapabiliriz

• ⭐⭐⭐⭐

Illinois’de (Greater Chicago area veya civarı) yakın zamanda ehliyete başvuru, sınav süreci ile ilgili deneyim yaşayan forum kullanıcısı var mı?

Benzer Başlıklar

• 5
  • 4
  • 53
  • 20
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

156

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |