Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Tamam. Teşekkür ederim

• @Richmond hocam yapmayin strese sokmayin bizi durduk yere 🙂
    Tamam vize performansi Ankara’nin iyi degil ama farkli bir savas, pendemi vb. major bir durum olmadikca sikinti yasayacagimizi dusunmuyorum.

• @mertkanozyurek valla konsolosluk göçmen vize vermiyor turist vizeside vermiyor. Kapatıp gitsinler boş yere elektrik yakıyor konsolosluk

• @Richmond boş durmuyorlar, muhtemelen ortadoğulular ve asyalılara vize basıyorlar

• Merhaba aklıma takılan iki soru vardı. Ben çocukluktan bu yana tün gerekli aşıları oldum gözüküyor, bunları ailem çocuğunuzun sağlık karnesi diye bir kitapçığa (şuanki haliyle eski ve yıpranmış bir döküman) yazdırmışlar. Ancak düzgün bir formatta olmadığı için bunu sağlık ocağına gidip e nabıza yada sistemlerine girmelerini istedim ama e nabıza giremeyeceklerini kendi sistemlerine işleyip bunları tarihleriyle beraber düzgün bir şekilde döküman olarak çıktısını verebileceklerini söylediler ve bu şekilde aşı ismi, olunduğu tarihi düzenli bir şekilde kitapçıkta bulunan tüm aşıları geçirttim ve imza kaşe attırdım. (sadece covid ve menengokok aşısı var e nabızda) 2 doz covid oldum 2021de. Hatırlatma dozunu yapamayacaklarını ülkede aşı bittiğini söylediler bunun için (dosyamı viyanaya taşıdım) orada olmam gerekli mi? (forumda paylaşılan ücretsiz covid aşısı yapan yere giderim hala hatırlatma dozu gerekli ise. Hala bir gereklilik mi?). İkinci sorum bu aşıları gösterip türkiyede antikor testini yaptırmalı mıyım? (Bir hastahaneye gidip bu aşıların bulunduğu antikor testini yaptırmak) yoksa direkt bu dökümanı (2 adet çıkarttırdım bu belgeden) ingilizceye kendim çevirsem yeterli mi? (Buraya belgeyi ve kitapçığın örneklerini ekleyeceğim. )img1.jpeg img2.jpeg

• Merhaba, basılacak vize için istenen fotoğraf boyutu hakkında bilgisi olan var mi? Forumda aradım, ancak GC başvuru formu için gönderdiğimiz boyuttan farklı mi olmalı acaba? Fotoğrafın son 6 ay içinde çekilmiş olması gerektiğini biliyorum, fakat net olarak hangi boyutta olması gerektiği konusunda emin olamadım

• @envergulsah malesef daha gelmedi mail

• @savageandtipsy Merhaba, hemen hemen ayni asamalardan ben de geçtim, profilime girip konu hakkında benim nasıl bir yol izlediğimi okuyabilirsiniz. Covid asisi son 1 yıl icinde olmanız gerekmektedir. Mulakatinizi Viyana'da gireceğinizi okudum, Viyana'daki doktorun adi Dr Molnar, asi kartinizi ingilizceye çevirip kendisine bu konu hakkında mail gönderip soru sorabilirsiniz. Ben mail gönderdiğimde 1-2 gun icinde geridonus almistim, gercekten konu hakkında yardimci oluyorlar

• @10urdmn @10urdmn bende muhtemelen pasaportumu yenileyeceğim fakat sizinkisi gibi eski pasaportumun süresi dolana kadar kullanmak istiyordum. ChatGPT’ye sorduğumda “Türkiye'de mevcut pasaportunuzu kullanarak yeni bir pasaport çıkartabilirsiniz, ancak bu durumda eski pasaportunuz geçersiz kılınır ve artık kullanılamaz. Türk vatandaşları için geçerli olan uygulamada, yenileme işlemi yapıldığında eski pasaport iptal edilir ve yeni pasaport geçerli hale gelir. Eski pasaportunuzda geçerli vizeler varsa, bu vizeler iptal edilmez, fakat seyahatlerinizde bu vizelerin yer aldığı iptal edilmiş eski pasaportunuzu da yanınızda taşımanız gerekir.” gibi bir cevapla karşılaştım. Umarım bende sizinkisi gibi veznedarın insiyatifine kalarak eski olacak pasaportumu kullanmaya devam edebilirim

• @bahar_aydin merhaba, 5x5cm boyutunda olmali fotografciya gidip amerikan vizesi icin fotograf cektirmek istiyorum derseniz kendileri ayarliyor

• @savageandtipsy viyana özelinde attiginiz belgedeki asilari kendiniz excelden ingilizceye cevirip sundugunuzda kabul ediyorlar, mülakat deneyimimde bundan bahsetmistim okumadiysaniz okumanizi tavsiye ededim herhangi kase ve imza olmayan belgeyi kabul etmislerdi

• ⭐⭐⭐

ChatGPT ye adımı soyadımı yazıp kimdir dediğimde 1966 Trabzon doğumlu marmara mezunu akademisyen yazar olduğumu ve birçok yayınımın olduğunu söylüyor...😂😂..Dediklerinin hiçbiri benim hayatımla örtüşmüyor...O yüzden ne öğrenmek istiyorsam ayağıma üşenmeyim gidip yerinde sormayı tercih ediyorum...
    Umarım mülakatta konsolosluk beni chatGPT den araştırmaz...😉

• @bahar_aydin chatgpt yi bosver. Suresi devam eden 2 pasaportun olabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@bahar_aydin

Yanlış bilgi edinmişsiniz araştırdığınız kaynaktan. Her TC vatandaşının geçerli olan pasaportu iptal edilmeksizin ikinci pasaport başvurusu yapma, alma ve kullanma hakkı mevcut.

ChatGPT’ye sormaktansa Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web sitesi SSS bölümünde 8.soruda cevabı mevcut sorunuzun.

Benim ve birçok vatandaşımızın yaptığı gibi her iki pasaportu da aktif kullanabilirsiniz. Nüfus Müdürlüğünde görevli memur mevcut geçerli olan pasaportunuzu iptal edelim mi sorusuna hayır cevabı vermeniz yeterli başvuru esnasında.

• @rezanclz @pnarr forumun arama butonunu kullanarak bu tarz orneklere çok basit bir sekilde erisim saglayabilirsiniz

• @ATS16 hii tamamdir, aynen çünkü burda bircok kisi öyle yazmış, bende teyitlemek istemiştim fakat dediğiniz gibi chatgpt bazen yanlış yazabiliyor. Çok teşekkürler cevaplar icin

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mogi geçmiş yılların deneyimlerinde ziyadesiyle var, bakabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Richmond yazıyor, geriye dönük okuyabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@simlidinazor
    siz ilk başvurunuzu bekar olarak yaptınız ve çekilişi kazandığınızı öğrendikten sonra evlenip o şekilde mi doldurdunuz formu?
    yani, ilk başvuruda bekar, DS260 formunu doldururken evli miydiniz?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |