Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.0k 953

  • @dkerim asıl talihlinin alması yeterlidir.


  • @gucarslan Teşekkür ederim. Azerbaycan veya Gürcistan da olması da yeterli diye anladım ben. Yani illa ki Gürcistan şartı yok. Doğru mudur?


  • @Mehmet-ynd sanmıyorum çok yavaş başladılar .


  • @Mertype Hong Kong tek başına td aşısını yeterli görmüyor, yetkili sağlık kuruluşu nicolson td aşısı vurulmuş olsanız dahi tdap aşısını vuruyor. Ayrıca antikor testi sonucunuzu yanınızda götürün, doktorun şu şu hastalıklara bağışıklığı vardır belgesinden emin değilim. Ağızdan alınan polio aşısı opv, resmi sitesinde ıpv istemesine rağmen sanırım kabul ediyorlar bunu mail atarak sorabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dkerim Bu konsolosluktan gelen bir mail değil. ustravelsdocs uzantılı mailler konsolosluklara aracı olan bir hizmet masası.
    Siz transfer isteğinde bulununca klasik oturum gerekli diye cevap yollamışlar.
    Dosya numaranız aktif olmadığı için bu mail adreslerine yazmayın, siz KCC ile iletişimde olacaksınız.

  • ⭐⭐⭐

    Selamlar
    TD: Tetanoz + Difteri
    TDAP: Tetanoz + Difteri + Boğmaca içeriklidir..
    TDAP Türkiye karşılığı 3'lü karmadır.
    TDAP a Polio vaya HepB eklenirse 4'lü Karma adı verilir.
    Az önce yaptığım görüşmelerde 4'lü aşılar piyasada bulunamıyor. Aşı olacak talihliler TDAP sonrasına ağızdan Polio şeklinde ilerleyebilirler.
    Hepatit B 3 dozdur. Takvimi ilk doz olunan gün 0 olarak kabul edilir ve 2. Doz ilk dozdan 1 AY sonra, 3. Doz ilk dozdan 6 AY sonra uygulanır.

    Daha önceki iletilerimde aşı konusuna değinerek aşı adları ve satış fiyatları hakkında bilgi paylaşmıştım, gözatılabilir...

  • ⭐⭐⭐

    @olowen @Mertype
    Selamlar..Sağlık Bakanlığı kurumlarına çok uzun süredir ağızdan uygulanan (OPV) polio aşısı göndermektedir. IPV olarak satılan bir form şu an piyasalarda bulunamamaktadır. Dünya üzerinde sadece Amerika IPV olarak kullanmaktadır.
    Şimdi konsolosluklara sağlık muayene hşzmeti veren kurumlara sormak gerekmektedir. Cevaba istinaden olmadan gitmek gerekebilir.
    Şimdi bir soru daha talihlilere tüm aşıları yapan "Unganlar hangi formu yapıyor?" Bu soruyu Ankara'da mayeneye giren talihlileren paylaşan olursa güzel katkı sağlamış olur...


  • @erttas A.P için geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede sıkıntılı durumu çözersiniz. DS-260 ta bu durumu bildirmiş miydiniz?


  • @Flight101 @Mertype'ın dosyasını hong kong konsolosluğuna taşıttığına dair gönderisi üzerine ben yaşadığım süreçten örnek verdim, td vurulmama rağmen tek başına yetersiz olduğunu söyledi nicolson ardından adacel karma aşısı vurarak tdap ve polioyu(polio trde olmamıştım) birlikte vurduklarını ilettiler ve verdikleri belgede polioyu ıpv olarak işaretlediler.

  • ⭐⭐⭐

    @olowen Anlıyorum Adacel ülkemizdeki depolarda yok malesef (az önce baktım)...Bu arada imzaya bakınca gördüm, bugün mülakat gününüz güzel haberleri bekliyoruz..


  • @gucarslan önceki yazılarımı okuyup bana cevap verdiniz sanıyordum kusura bakmayın . Mülakat tarihimi 6 kasıma verdiler. ancak şengen vizesi alamadığım için erteleme talep ettim. bekliyorum hala. ancak şu pasaport teslimi için olan işlemi anlamadım.


  • @alparslan34 imzanızı güncelleyin lütfen, diğer türlü alacağınız cevaplar eksik olacak çünkü.
    ertelemeniz netleşince pasaport kaydı için DV2023-24 mülakat deneyimlerini okuyun lütfen.
    orada ilgili konu için detaylı deneyimler var. bol şans..


  • @olowen okuduğum deneyimlere göre fazlası var eksiği yok gibi görünüyor. Ayrıca deneyimlerinizi bekliyoruz


  • @blueboy21 Tabi bu rakamlara muayene ve mülakat ücretlerini dahil etmemek lazım.


  • @Flight101 @olowen

    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Td aşısından sonra ne kadar süre beklemeliyim Tdap dozu almak için. Bilginiz var mı ?


  • @olowen hayırlı olsun bir hong kong talihlisi daha vizesine kavuşuyor sanırım:)

  • ⭐⭐⭐

    @Mertype Rica ederim...1 hafta 10 gün ara yeterlidir.




  • @Flight101 Merhabalar, bugun Adacel Istanbul/Pendik Selcuk Ecza deposunda vardi. Asiyi saglik ocaginda olup enabiza yuklettim. Barkodunu da asi kartina yapistirdilar. 800 tl civari bir ücreti var.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum