Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

• ⭐⭐

@hennecik swiftle yollarsiniz.

• ⭐⭐

@hennecik swiftle yollarsiniz.

• @hennecik Ben de bulamadım swift ile gönderdim 1 günde elime ulaştı fakat capital one bir kesinti yapmamasına rağmen yaklaşık $25 swift işlemini yaparken iş bankası ücret yansıttı, sonrasında da elime ulaşan paranın $50 eksik olduğunu gördüm $3000 dolar için toplamda $75 ücret kesildi. Our paylaşımlı seçeneğini seçmiştim capital one bir şey kesmiyor diye, sanırım aradaki banka $50 ücreti aldı. Benzer işlem yapacak arkadaşlara bilgi olsun diye paylaşıyorum. İş bankasının yurtdışı WhatsApp hattını ya da e-mail adresini bulabilirsem o ücretin ne olduğunu soracağım.

• Merhaba,

Abd'deki Bank of America hesabımdan babamın Tr'deki TEB hesabına 45 bin usd yolladım ve sadece TEB 142$ (4835 TL) komisyon aldı. Halbuki aşağıdaki tabloda 88TL ücret alınacağı yazıyordu. Neden böyle olduğunu anlayabilen, daha önce başına böyle bir şey gelen oldu mu?

image.png

• @ICu Sube ve cepteteb hesap diye ayrilmis ucretler var, alici hesap subeden mi acilmisti? sanki subeden islem yapilmis gibi ucret alinmis. https://www.cepteteb.com.tr/urun-hizmet-ucretleri

sssa.png

En uygun suan Enpara galiba gelen paradan 80 tl aliyor.

• @loremipsum

Alıcı hesabının açılırken nerden açıldığını mı sordunuz? Eğer öyleyse evet, başta şubeden hesap açılmıştır ama sonra CepteTeb hesabı da açıldı. Hangi hesabın önce açıldığı önem arzediyor muydu? :thinking_face:

Dediğiniz gibi olayın en mantıklı açıklaması, paranın CepteTeb'e değil şubeye gelmiş olması ama parayı yollarken alıcı CepteTeb hesabının İban'ını paylaştı diye biliyoruz. Şube ve CepteTeb'in Usd hesapları farklı mı oluyor? Yani iki tane farklı iban mı var? Bunu sordum zaten babama ama bir tane Usd hesabının olduğunu söyledi.

Hatta şu ayrıntıyı da vereyim; paranın geldiği bu Usd hesabına zamanında babam para yatırmıştı ve ben de onun kartıyla Abd'deki BofA ATM'lerinden para çekmiştim. Şimdi bu hesap CepteTeb hesabı değil midir?

• @ICu Bankanin isleyisinde Cepteteb aslinda TEB bankasinin diger subeleri gibi bir sube olarak geciyor. O yuzden bankanin ucretler sayfasinda hesabin bagli oldugu normal sube ve Cepteteb diye iki farkli masraf gostermis. Alici USD hesabinin detayina bakarsaniz hangi subeye bagli oldugunu gorebilirsiniz.

• @loremipsum , benzer durumu yasamamak adina Amerikadan Turkiye'de bulunan Teb hesabimiza ne sekilde para gondermemiz gerekiyor tam olarak?

• @AE123 Benzer masrafi odememek icin tek dikkat etmeniz gereken alici hesabin Cepteteb subesine bagli olmasi. Bunu da mobil ya da internet subeden bakinca hesap numarasinin yaninda gorebilirsiniz. Hesap numarasinin yaninda Cepteteb yaziyorsa o hesaba gelen yabanci para transferi icin tl hesabinizdan yukaridaki resimdeki tutari (88 tl) masraf olarak alacak demektir.

• @loremipsum
    CepteTeb kendi başına bir şube ise onun ayrıca bir swift kodu mu var? Parayı yollamadan epey araştırdım bu kodu ama en uygununu "TEBUTRIS(Şube Kodu)" olarak buldum. Şube kodunu da hesabın bulunduğu şubeyi girdirdim

• @ICu Cepteteb sube kodu 929. Hesabiniz Cepteteb subedeyse swift kodunuz TEBUTRIS929 olarak girilmeli.

• @loremipsum

Dediğiniz doğruymuş.

Uygulama olarak CepteTeb kullanmak babamı yanıltmış. Hesabın şubede olduğunu gördüm. Yalnız bunu ancak yeni hesap açarak öğrenebildim. Çünkü durumdan haberi olmayan birinin bunu fark etmesi çok zor. Hatta evvelki mesajımda da belirttiğim gibi varolan Usd hesabından BofA ATM'si yoluyla nakit çekebilmek hesabın CepteTeb'e ait olduğu yönünde insanı yanıltıyor (Çünkü bu uygulama yalnızca CepteTeb hesabından yapılabilir diye biliyorum)

Bizim için acı bir tecrübe oldu. Daha detaylı başımdan geçenleri paylaşmak isterim, belki başkalarına faydası olur.

Parayı sıfır komisyon ile yakın çevrem ile değiş-tokuş yaparak taşımaya çalıştım ama ancak bir kısmını yapabildim. Çünkü Abd'den Tr'ye para gönderen az ama ters tarafta çok. Kalanı için elden nakit alarak döviz transferi yapan firmalardan görüştüğüm de oldu (bkz: Urlasky Kıymetli Madenler) ama adamlar %5-6 komisyon istediler (Benim durumumda 2250$ oluyordu).

Kendim CepteTeb hesabı açmaya çalıştım, kripto hesabı açmaya çalıştım ikisi de olmadı.

Sonuçta yine çarpıldık. 45bin$ için ~187.5$ masraf ödedim :/

Gerek Tr'den Abd'ye gerek Abd'den Tr'ye parasını taşımaya çalışan bir sürü insan var. Keşke güvenli bir ortam olsa da bu kimseler aralarında işlem yapabilseler ve kimse böyle yüklü komisyonlar ödemek zorunda kalmasa. Ben bu konuda açığım. Gerekirse buluşarak yüzyüze ve düşük meblağlı işlemler yapılabilir.

*Abd'den Tr'ye Usd transferi

*BofA - TEB

• @ICu 88 TL için BSMV hariçtir diyor.
    Gönderilen tutara Banka ve Sigorta muameleleri Vergisi uygulanınca miktar yükselmiştir.

• @DonTurcos Bankacilik islemlerinde BSMV, anapara uzerinden degil komisyon tutari uzerinden hesaplaniyor.

• @DonTurcos
    Doğru ama vergiler eklenince dahi 88 TL'lik komisyon 4835 TL'ye yükselmemiştir herhalde :)

• Herkese merhabalar. Turkiye'deki bir gayrimenkulun satisi sonucu gelen yaklasik 75k dolari Akbank'taki bir hesabimdan ABD'deki bir hesabima aktarmak istiyorum. Bir akrabam bu transferin takilacagini ve basimin cok agriyacagini iddia ediyor. Bu konuda beni bilgilendiren herkese simdiden cok tesekkurler.

• Merhaba. Türkiye'deki banka hesabımdan(Kuveyt Türk), BOFA bankasındaki hesabıma 150k dolar göndermek istiyorum. Bankaya gidip swift ile mi göndermemi tavsiye edersiniz yoksa Transfergo gibi yerlerden mi ? Daha önce hiç para göndermediğim için hiçbir bilgim yok. Bilgisi olan arkadaşlar yol gösterirse sevinirim. Teşekkürler.

• @gargara babamdan kalan mirası Türkiye finansdan 10k şeklide 4 partide gönderdim. 4 ncü gönderme geri döndü ölüm ve mirasçılık belgesini yükleyince gönderebildik. TEB Bankası bof ile anlaşmalıymış ama günlük 300$ çekebiliyormusuz. En iyi yöntem wise diye okudum. Onu araştırın bende araştıracağım ama şuan vizeye odaklandım

• @gargara, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Herkese merhabalar. Turkiye'deki bir gayrimenkulun satisi sonucu gelen yaklasik 75k dolari Akbank'taki bir hesabimdan ABD'deki bir hesabima aktarmak istiyorum. Bir akrabam bu transferin takilacagini ve basimin cok agriyacagini iddia ediyor. Bu konuda beni bilgilendiren herkese simdiden cok tesekkurler.

Bunu bende merak ediyorum. 150k dolar göndereceğim ama nasıl bilmiyorum. 100 bine kadar anne-baba hediye olarak gönderebiliyormuş ve vergi düşmüyormuş. Bunu bilen var mı ?

• @gargara evin satisinda tam vergiler odendi ise Trdeki banka o belgeleri sisteme yukler ve sizde paranizi rahatlikla gonderirsiniz. Egerki rayic bedelden satis yapip aradaki farki elden aldi iseniz, paranin kaynagi konusunu anlatamayacaginiz icin sikinti cikabilir.

Benzer Başlıklar

• ABD'de Türk bankalarının şubeleri

Bankacılık
    5
    0 Oy
    5 İleti
    10k Bakış
    S
    2010 gibi suriye için karışık bir yılda bile suriyede ortaklık kurmaya kalkmış banka nasıl olur da bir şube açmaz ameriakada . millet dolar kazanıyor aç da yerli milli bankaya yatırsın di mi ama :)
  • ABD kredi kartlari ile Turkiye'den alisveris

Bankacılık
    20
    2 Oy
    20 İleti
    10k Bakış
    B
    Apple kredi karti da "foreign transaction fee" almiyor.
  • Abd ye cepte nakit para götürürken limit (Resim)

Kilitli Bankacılık
    10
    1 Oy
    10 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @pakaji bir daha forumda gereksiz bir baslik acarsaniz, forumdan kalici olarak cikarilacaksiniz. Madem forumu okumaya basladiniz, bilgileri de okudugunuz basliklarda vermelisiniz. Sizin foruma aktaracaginiz her bilgi icin yeni bir baslik olusturamayiz, zaten halihazirda var olan seyleri soylemek disinda bir sey de yapmiyorsunuz zaten.
  • Amerika'dan Turkiye'ye Para Aktarimi

Kilitli Taşındı Bankacılık
    7
    0 Oy
    7 İleti
    2k Bakış
    Y
    İyi paraymış şoka girdim :D
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k