Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @charon bu transferleri kripto para ile yapmayı neden tercih etmediniz hocam?

Ayrıca Abd'den Tr'ye para gönderme limitleri bahsettiğiniz meblağların üzerinde mi?

• @rnc Bahsettiğiniz işlemleri binance.us üzerinden yapamıyor muyuz?

• Türkiye'deki Dolar, Euro ya da Sterlin cinsinden vadesiz döviz hesaplarına yurtdışından yine Dolar, Euro ve Sterlin cinsinden para alabiliyor muyuz Wise ile? Wise bir kısıtlama getirdi ama nedir ne değildir tam bilmiyorum.

• Merhaba,

Teb’den Boa ya swift işlemi yapan oldu mu? Ne kadar bir tutar kesinti oluyor?

• ⭐⭐⭐⭐

@diclemre biz bu işlemi yaptığımızda 1.5 sene kadar önceydi o zaman bizden teb 107tl kesinti yapmıştı tutarda bize 15$ bofa tarafından 15$ aracı diğer banka tarafından kesilerek ulaşmıştı yani 30$ + 107TL ama şu anki masraf ücretleri aynı mıdır bilemiyorum

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhaba,

Forumda genelde Tr>Abd yönünde yüklü miktarda para yollanmış. Ters yönlü (Abd>Tr) bir uygulamayı pek göremedim. Bu konuda tecrübesi olan var mı?

Swift masrafları ne kadar oluyor? (Bofa Usd-Usd gönderiminde 45 Usd masraf kesiyor ve daha buna aracı banka + alıcı banka masrafları eklenecek)

Tek seferde max ne kadar yollayabiliyorsunuz?

Mesela Wise 50K Usd için yaklaşık 108Usd masraf kesiyor (Diğer masraflar kesilip Usd - Try çevrimi yapıldıktan sonra elde edilen paranın Usd karşılığını kullanarak hesapladım).

Teşekkürler

• Biraz kripto para bilginiz var ise kripto ile yollayarak komisyonlardan kurtulabilirsiniz, Hatta cebinize fazla para da girer. Usdt ile yollarsanız dolar piyasası 34.24 iken usdt yi 34.35’dan bozabilirsiniz. Kripto bilginiz yok ise wise en mantıklısı tabi Türkiye’de parayı Türk Lirası cinsinden alacaksanız.

• @emreonline
    Cevap için teşekkürler hocam.

Kripto ile tek seferde max ne kadar usd yollanabilir?

Bir de kripto'nun güvenilirliği ne ölçüde şu an? Çünkü bildiğim kadarıyla kimlik fotoğraflarına kadar bilgi paylaşıyoruz.

Abd'de kripto para almak ve Tr'de para satmak için hangi güvenilir uygulama/borsaları önerirsiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@ICu Remitly ile ilgili bu post’u okudunuz mu? Post’u paylaşan @emre-kurtulmuş referansı ile işlem yaparsanız hem siz hem kendisi bonus kazanırsınız

• @ICu Tek seferde 100k$ gönderebilirsiniz. Kripto borsalarını bankalar gibi düşünebilirsiniz banka hesabı açmak için ne gerekiyorsa kripto borsaları da o belgeleri ister. Abd’de kullandığım Coinbase ve Gemini var bunların komisyon oranları diğerlerine göre daha düşük. Türkiye’de Binancetr ve Btcturk kullanıyorum. Güvenilirlik konusunda kriptoyu göndereceğiniz adresi dikkatlice kontrol etmeniz gerekir aksi halde yanlış adrese gönderirseniz geri dönüşü olmaz.

• @ATS16 okudum sanıyorum. Remitly'den haberim vardı. Wise gibi ilk transferde (belli bir limite kadar) ücret almaması muhtemel ama burda limitten bahsedilmemiş. Sitesine girip kontrol sağladığımda ilk transfere 10$ indirim vaadediyor ama ücretsiz ibaresini ve muhtemel limiti göremedim.

• @emreonline 100k$'ya ulaşabilmek için belli bir hesap geçmişi vs olmalı mı, yoksa hesabı ilk açan bile o kadar yollayabiliyor mu?

• Bugun yaptigim Turkiye > Amerika yonlu SWIFT islemimin detaylarini ekleyeyim. Turkiye'den gonderici banka TEB, Amerika'da alici banka BOFA, tutar $4650. TEB mobil uygulamasindan gonderim yapamiyorsunuz, web versiyonuna giris yapmaniz gerekiyor. Transferler > SWIFT olarak sectikten sonra alici banka SWIFT kodu, adres vb. detaylar istiyor. Alici banka SWIFT kodu icin bosluga bofa yazdiktan sonra boslugun hemen yanindaki butona bastiginizda kod listesi aciliyor, kodu buradan secmeniz gerek, kendiniz manuel olarak girmenize olanak taninmamis. Benim kullandigim SWIFT kodu BOFAUS3N oldu, bunu BOFA uygulamaniza girip yapay asistan Erica araciligiyla "My swift code" yazarak ogrenebilirsiniz, ben oyle ogrendim. Yuksek ihtimal sizin de aynisidir fakat emin olmakta fayda var. Tutar ve banka detaylarini yukarida paylasmistim. TEB tarafina toplamda 176 TL komisyon odedim, Amerika saati ile 07:33 AM'de islemi tamamladim. Bundan yaklasik 1 saat sonra tutar BOFA'ya yansidi. Araci bankaya $10 ve BOFA tarafina $15 komisyon odedim. Araci banka komisyonu gonderdigim tutar icerisinden otomatik olarak kesildi yani hesabima $4640 yansidi, BOFA ise transferin ertesi gunu $15 wire transfer fee olarak kesti. Ek olarak farkli bir hesaptan daha ayni islemi ayni zamanda yaptigimizda $4130 icin TEB tarafina 700 TL komisyon odedik, buna etken nedir bilemiyorum belki doviz hesabinin bulundugu subeden kaynakli olabilir. Ek olarak islem benim bekledigimden hizli bir surede tamamlandi. Her iki ulkenin de calisma saatleri icinde oldugu bir zamanda yapmakta fayda var. Ekstra bir sorunuz olursa yazabilirsiniz.

• Herkese merhaba daha önce iş bankasından capital one banka hesabına para transferi yapan oldu mu acaba ? Ne kadar ücret keseceğini görmek için son ekrana geldiğimde 850 TL yaklaşık $25 bir ücret kesileceğini gösterdi fakat bu toplam masraf mı yoksa sonrasında aracı banka ya da alıcı banka bir şey kesecek mi emin olamadım bir de wise üzerinden gönderince ne kadar keseceğine bakmak için işlemi tamamlamadım.

• @ggulduk
    Toplam masraf değil maalesef. Bunun üstüne bir de aracı banka + alıcı banka (capital one) ücretleri olacak.

Tr'den Abd'ye gönderimlerde wise mantıklı olmayabilir, özellikle yüksek meblağlarda.

• merhabalar, akbanktaki dolar hesabimdan amerikadaki capital one hesabima belli bir miktar aktarmak istiyorum. tavsiye uzerine wise i denedim. ama wise turkiye dolar hesabindan amerika dolar hesabina aktarma yapmiyor sanirim. onceden bunu deneyimleyen var mi? turkiyede dolar hesabi acmak isleri kolaylastirir diye dusunurken daha da zorlastirmis oldu sanirim.

• Ziraat bankasi Amerika daki bankalara para gondermek icin IBAN numarasi istiyor fakat Amerikadaki bankalar IBAN kullanmadiklarini ve swift ve routing numarasinin yeterli oldugunu soyluyor. Ziraat bankasindaki formda IBAN avrupa birligi ulkeler icin oldugu ve IBAN yoksa sorumluk almadiklari yazsada Ziraat yinede aileme islemi yapmiyorlar. Bununlu bir bilgisi olan varmi.?

• @noyz Merhaba. Alıcı hesap numarası olarak BofA'daki account number alıcı hesap no'su değil mi? Bir de wire numarası var, yoksa onu mu kullanacağız? Altında use this number for all incoming wire transfers yazıyor.

• @eeken Evet BOFA'daki 12 haneli Account Number'i kullanacaksiniz, ben o sekilde yaptim.

• @ICu Merhaba söylediğim ücret tutarı iş bankasından swift yaparsam iş bankasının keseceği tutardı, aracı banka da kesecek muhtemelen alıcı banka da fakat capital one international coming için ücret almıyor diye gördüm bir finans sitesinde. Wise üzerinden bakınca ACH için $11.72 banka havalesi için $9.02 ücret gösteriyor. Banka havalesini seçince uluslararası değil yerel ödeme yapın ve gönderdiğiniz bankadaki isim aynı olsun vb gibi ibareler koymuş hangi seçeneği seçmek daha mantıklı bilemedim çünkü ACH’de Amerikan banka hesabımı wise’a bağlanamı istiyor ben de bunu yapmaya biraz çekiniyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |