ABD-Türkiye Arası Para Transferleri
-
Bugun yaptigim Turkiye > Amerika yonlu SWIFT islemimin detaylarini ekleyeyim. Turkiye'den gonderici banka TEB, Amerika'da alici banka BOFA, tutar $4650. TEB mobil uygulamasindan gonderim yapamiyorsunuz, web versiyonuna giris yapmaniz gerekiyor. Transferler > SWIFT olarak sectikten sonra alici banka SWIFT kodu, adres vb. detaylar istiyor. Alici banka SWIFT kodu icin bosluga bofa yazdiktan sonra boslugun hemen yanindaki butona bastiginizda kod listesi aciliyor, kodu buradan secmeniz gerek, kendiniz manuel olarak girmenize olanak taninmamis. Benim kullandigim SWIFT kodu BOFAUS3N oldu, bunu BOFA uygulamaniza girip yapay asistan Erica araciligiyla "My swift code" yazarak ogrenebilirsiniz, ben oyle ogrendim. Yuksek ihtimal sizin de aynisidir fakat emin olmakta fayda var. Tutar ve banka detaylarini yukarida paylasmistim. TEB tarafina toplamda 176 TL komisyon odedim, Amerika saati ile 07:33 AM'de islemi tamamladim. Bundan yaklasik 1 saat sonra tutar BOFA'ya yansidi. Araci bankaya $10 ve BOFA tarafina $15 komisyon odedim. Araci banka komisyonu gonderdigim tutar icerisinden otomatik olarak kesildi yani hesabima $4640 yansidi, BOFA ise transferin ertesi gunu $15 wire transfer fee olarak kesti. Ek olarak farkli bir hesaptan daha ayni islemi ayni zamanda yaptigimizda $4130 icin TEB tarafina 700 TL komisyon odedik, buna etken nedir bilemiyorum belki doviz hesabinin bulundugu subeden kaynakli olabilir. Ek olarak islem benim bekledigimden hizli bir surede tamamlandi. Her iki ulkenin de calisma saatleri icinde oldugu bir zamanda yapmakta fayda var. Ekstra bir sorunuz olursa yazabilirsiniz.
-
Herkese merhaba daha önce iş bankasından capital one banka hesabına para transferi yapan oldu mu acaba ? Ne kadar ücret keseceğini görmek için son ekrana geldiğimde 850 TL yaklaşık $25 bir ücret kesileceğini gösterdi fakat bu toplam masraf mı yoksa sonrasında aracı banka ya da alıcı banka bir şey kesecek mi emin olamadım bir de wise üzerinden gönderince ne kadar keseceğine bakmak için işlemi tamamlamadım.
-
@ggulduk
Toplam masraf değil maalesef. Bunun üstüne bir de aracı banka + alıcı banka (capital one) ücretleri olacak.Tr'den Abd'ye gönderimlerde wise mantıklı olmayabilir, özellikle yüksek meblağlarda.
-
merhabalar, akbanktaki dolar hesabimdan amerikadaki capital one hesabima belli bir miktar aktarmak istiyorum. tavsiye uzerine wise i denedim. ama wise turkiye dolar hesabindan amerika dolar hesabina aktarma yapmiyor sanirim. onceden bunu deneyimleyen var mi? turkiyede dolar hesabi acmak isleri kolaylastirir diye dusunurken daha da zorlastirmis oldu sanirim.
-
Ziraat bankasi Amerika daki bankalara para gondermek icin IBAN numarasi istiyor fakat Amerikadaki bankalar IBAN kullanmadiklarini ve swift ve routing numarasinin yeterli oldugunu soyluyor. Ziraat bankasindaki formda IBAN avrupa birligi ulkeler icin oldugu ve IBAN yoksa sorumluk almadiklari yazsada Ziraat yinede aileme islemi yapmiyorlar. Bununlu bir bilgisi olan varmi.?
-
@noyz Merhaba. Alıcı hesap numarası olarak BofA'daki account number alıcı hesap no'su değil mi? Bir de wire numarası var, yoksa onu mu kullanacağız? Altında use this number for all incoming wire transfers yazıyor.
-
@eeken Evet BOFA'daki 12 haneli Account Number'i kullanacaksiniz, ben o sekilde yaptim.
-
@ICu Merhaba söylediğim ücret tutarı iş bankasından swift yaparsam iş bankasının keseceği tutardı, aracı banka da kesecek muhtemelen alıcı banka da fakat capital one international coming için ücret almıyor diye gördüm bir finans sitesinde. Wise üzerinden bakınca ACH için $11.72 banka havalesi için $9.02 ücret gösteriyor. Banka havalesini seçince uluslararası değil yerel ödeme yapın ve gönderdiğiniz bankadaki isim aynı olsun vb gibi ibareler koymuş hangi seçeneği seçmek daha mantıklı bilemedim çünkü ACH’de Amerikan banka hesabımı wise’a bağlanamı istiyor ben de bunu yapmaya biraz çekiniyorum.
-
@hennecik Ben de benzer durumdayım buna cevap bulabildiniz mi acaba ya da dolar olarak göndermediğini nerden öğrendiniz eğer öyleyse parayı önce TL’ye çevirip sonra da dolara çevirip 2 kere kur farkından zarar etmiş olacağız.
-
Selamlar, esim cocuk ve ben toplamda 3 kisi amerikaya tasiniyoruz. Giderken yanimizda max kac dolar goturebiliriz? Arac alicam, ev tutucam ve US de bank hesabim suan yok. TR kredi kartlari var dolar ekstresi cikarttim.
-
@ggulduk
Wise ile devam edecekseniz mecbur hesabınızı bağlamalısınız maalesef -
@ICu hesabı bağlasam da Türkiye’deki döviz hesabından bu işlemi gerçekleştiremiyorum sanırım ChatGPT üzerinden sorguladığımda ach işleminin sadece Amerikan bankaları arasında yapılabilen bir işlem olduğunu söylüyor siz daha önce wise ile Türkiye’deki döviz hesabından Amerika hesabına transfer gerçekleştirdiniz mi acaba hangi seçeneği seçmiştiniz ach mi banka havalesi mi? Kafam çok karıştı.
-
9.5K$ nakit ile gidip sonradan 5$k yıda enpara üzerinden amerikada açacağım bank of america hesabına swift ile transfer etmeyi planlıyorum. Mantıklı mı sizce ne kadar masraf olur kaç günde geçer para?
-
@umtkyck 10bin dolar üstünü beyan etmeniz gerekiyor sadece
-
@ggulduk
Ben şahsen dediğiniz işlemi yapmadım ama forumdan okuduğum kadarıyla Tr'deki bir bankadan Abd'deki bir bankaya Wise ile dolar göndermek biraz zor idi. Veya imkansız da olabilir. Geçmiş mesajlara tekrar bir bakmanız gerekebilir. Veya bilen arkadaşlar burdan tekrar yazabilirler zannediyorum -
@umtkyck
10 bin dolar altını beyan etmenize gerek yok, 10 bin dolar üzeri ile girerseniz girişte gümrükte beyan etmeniz gerekiyor; ( örneğin 20 bin dolar) paranın kaynağını sorabilirler, dekontları vs yanınızda olsun. Daha sonra o beyan dökümanıyla parayı Amerika’daki hesabınıza yatırabilirsiniz. Gümrük Beyanı olmazsa banka da kabul etmeyebilir. Bilg. -
@ggulduk bir çözüm bulamadım şimdilik. Türkiyedeki dolar hesabından amerikaya nasil para gonderilecek cozemedim. En azından Wise ile gonderilmiyor gozukuyor. Swift ile denemeye çalışacağım akbankin sitesinden. Veya 10.000 dolardan az olduğu icin elden getireceğim.
-
@hennecik swiftle yollarsiniz.
-
@hennecik swiftle yollarsiniz.
-
@hennecik Ben de bulamadım swift ile gönderdim 1 günde elime ulaştı fakat capital one bir kesinti yapmamasına rağmen yaklaşık $25 swift işlemini yaparken iş bankası ücret yansıttı, sonrasında da elime ulaşan paranın $50 eksik olduğunu gördüm $3000 dolar için toplamda $75 ücret kesildi. Our paylaşımlı seçeneğini seçmiştim capital one bir şey kesmiyor diye, sanırım aradaki banka $50 ücreti aldı. Benzer işlem yapacak arkadaşlara bilgi olsun diye paylaşıyorum. İş bankasının yurtdışı WhatsApp hattını ya da e-mail adresini bulabilirsem o ücretin ne olduğunu soracağım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum