Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'ye girerken uygulanan gümrük kuralları

Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
45 21 10.0k 22

• @tolgasatir Evet siz 600 mo gectiniz mi? Ben yaklasik 1500ml parfum ve 10 kadar kremden bahsediyorum :(

• ⭐⭐⭐

@mazk2104, içinde söyledi: Türkiye'ye girerken uygulanan gümrük kuralları

@tolgasatir Evet onu okudum ama bir yandan da diyor ki hediye degeri 430 avroyu gecmemeli ki gecmiyor da sayisina ragmen. Dogru soyluyorsunuz derdimi anlatamam ama 600 ml kisiti cok yetersiz ne yazik ki. Niye satmaklaugrasayim tatile geldigim yerde yani…

adeti aştığınız durumlarda değeri önemsiz kalıyor malesef :) gümrükçüler o kadar çok örnek görüyorlar ki inanın ikna edemezsiniz :) tabi çevirmemeleri de muhtemel ama bu ihtimali bilerek gitmenizde fayda var.

• ⭐⭐⭐

@mazk2104, içinde söyledi: Türkiye'ye girerken uygulanan gümrük kuralları

@tolgasatir Evet siz 600 mo gectiniz mi? Ben yaklasik 1500ml parfum ve 10 kadar kremden bahsediyorum :(

yok ben geçmedim ben çalışan olarak havalimanında Duty free de de çalıştım ondan dolayı limitleri ezberden bilirim :)

• @tolgasatir anladim bilgilendirme icin cok tesekkur ederim. Bir risk alacagim demek ki bakalim ne olacak :)

• arkadaşlar yarın Boston - İst- Antalya aktarmalı uçuşumuz var eşimle gideceğiz 6 adet telefon yanımızda var sizce sıkıntı olur mu? gümrük geçişini sanırsam Antalya da şehre girerken yapıyorum ve oyumu Antalya da kullanmam gerekiyor istanbul da değil demi? eğer olurda telefonlara el konursa telefonları ülkeden çıkarken geri alabiliyorum diye okudum daha önce başına gelen oldu mu?
    fikirlerini paylaşacak kişilere çok teşekkürler

• Türkiye'ye giderken valizde babama hediye teleskop götürmek istiyorum. Değeri yaklaşık 275 dolar. Muhtemelen kutusundan çıkarıp valize koyacağım. Vergi vermek zorunda kalır mıyım kimsenin fikri var mı?

• ⭐⭐

@serret, içinde söyledi: Türkiye'ye girerken uygulanan gümrük kuralları

Türkiye'ye giderken valizde babama hediye teleskop götürmek istiyorum. Değeri yaklaşık 275 dolar. Muhtemelen kutusundan çıkarıp valize koyacağım. Vergi vermek zorunda kalır mıyım kimsenin fikri var mı?

Sorun olmaz. Sorarlarsa benim teleskobum dersiniz. Kutusundan çıkarmanıza gerek yok.

• Merhaba herkese amerikadan turkiye ye son günlerde giden oldumu. Kaç telefon goturebiliyoruz. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Beytullah-Kargoz

Yurtdışından Türkiye’ye gelen yolcular kendi hatlarının takılı olduğu cep telefonları dışında Türkiye’ye bir cep telefonu daha getirebilir en fazla.

kaynak

• @Beytullah-Kargoz Evet her 3 yıl için 1 adet telefon getirme hakkınız var. Fakat sadece kendi adınıza kayıtlı bir gsm hattı ile kullanılabilir.

• @ATS16 merhaba. Amerika hattımın takılı olduğu telefonun yanında Türk hattı takılı olan ikinci bir telefonu goturebiliyoruz. Sizin anlattığınız durum itibari ile. Doğrumu hocam teşekkür ederim

• @Beytullah-Kargoz

Bir önceki mesajımda “kaynak” olarak ilettiğim link’i okudunuz mu? “iki telefon sahiplerinin bu düzenlemeden nasıl etkileneceği kesin olarak bilinmiyor” ama aktif olarak kullanıyorsanız iki telefonunuzu da sorun olmayacaktır diye düşünüyorum mantıken.

Bahsi geçen düzenleme vergisi ödense dahi ticari kar elde etmek için getirilen ve satılması planlanan telefonların yurtdışından getirilmesinin önüne geçmek için yapılan bir düzenleme

Benzer Başlıklar

• ABD pasaportu ile TR'ye giris

Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
    6
    0 Oy
    6 İleti
    332 Bakış
    E
    @ATS16 Tesekkurler! Seyahat etmeden once bakmistim bu durumumuza internetten ve bir yerde okudum ceza ihtimalini ama hatirlayamiyorum tam olarak. Sonrasinda zaten telas olup foruma sormustum. 2 ayi astigi icin hatirlayamiyorum hic. Chatgpt'ye de sordugumu hatirliyorum. Orda okumus bile olabilirim. Kafa bulandirmak istemem kusura bakmayin!
  • Amerika'daki Gelirin Türkiye'de Vergilendirilmesi

Türkiye Cumhuriyeti
    2
    0 Oy
    2 İleti
    195 Bakış
    cgokhanC
    @us_dream_12 Garanti bankasi ve diger bankalar surekli bana mail atiyor Fatca formu doldur diye. Bi bakayim dedim SSN gibi bilgiler istiyor. Pek guvenemedigim icin ve zaten gemileri coktan yaktigim icin doldurmadim 😂 Eger boyle birsey doldurduysan verilerine erisebilirler. FATCA Nedir? Yabancı Hesaplar Vergi Uyum Yasası (FATCA), ABD kişilerinin (ABD vatandaşı ya da ABD vergi mukimi) vergiye tabi kazançlarının adil olarak vergilendirilmesi için ABD dışındaki Yabancı Finansal Kuruluşlara ve diğer finansal aracı kuruluşlara çeşitli yükümlülükler getiren ülkeler arası bir anlaşmadır.
  • Türkiye'de Uygulanan Pandemi Yasakları

Türkiye Cumhuriyeti
    5
    0 Oy
    5 İleti
    215 Bakış
    crazycellsC
    @ozancanan, içinde söyledi: Türkiye'de Uygulanan Pandemi Yasakları Bildiğiniz gibi Türkiye’de uygulanan sokağa çıkma yasaklarından turistler muaf tutuluyor. Bu muafiyetten turistik ziyaretlerimizde bizler de yararlanabiliyor muyuz? Genelgede bu konuyla ilgili bir şey bulamadım. Televizyonda gördüğüm kadarıyla turistlere sadece kimlik ya da pasaport soruluyor. Green card gösterip bundan yararlanabiliyor muyuz? Son dönemde Türkiye’ye seyahat eden arkadaşlardan deneyenler oldu mu? Yasal olarak Turkiye'de bir TC vatandasinin turist olmasi mumkun degil, o nedenle Green Card ile bu yasaklardan muaf olamiyorsunuz maalesef.
  • Turkiye'de resmi nikah tazeleme

Türkiye Cumhuriyeti
    8
    0 Oy
    8 İleti
    4k Bakış
    S
    .....arkadasin problemi evliligin soy kutugune islenmesi....benim oglum 14 yildir yabanciyla evli, cocuklar var fakat turk konsolosluguna bildirilmedi, soy kutugunde bekar gozukuyor,simdilik hic bir sakinca gorunmuyor,turkiyeye gidip yasayacaklarida yok. .amerikada yabanciyla evlenmis kisi gidip temelli turkiyede yasiyacagiz derse,kutukte bekar gorundugu icin belki hanimi icin problem cikabilir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k