Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Türkiye'ye girerken uygulanan gümrük kuralları

Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
45 21 10.0k 22

• Merhaba herkese amerikadan turkiye ye son günlerde giden oldumu. Kaç telefon goturebiliyoruz. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Beytullah-Kargoz

Yurtdışından Türkiye’ye gelen yolcular kendi hatlarının takılı olduğu cep telefonları dışında Türkiye’ye bir cep telefonu daha getirebilir en fazla.

kaynak

• @Beytullah-Kargoz Evet her 3 yıl için 1 adet telefon getirme hakkınız var. Fakat sadece kendi adınıza kayıtlı bir gsm hattı ile kullanılabilir.

• @ATS16 merhaba. Amerika hattımın takılı olduğu telefonun yanında Türk hattı takılı olan ikinci bir telefonu goturebiliyoruz. Sizin anlattığınız durum itibari ile. Doğrumu hocam teşekkür ederim

• @Beytullah-Kargoz

Bir önceki mesajımda “kaynak” olarak ilettiğim link’i okudunuz mu? “iki telefon sahiplerinin bu düzenlemeden nasıl etkileneceği kesin olarak bilinmiyor” ama aktif olarak kullanıyorsanız iki telefonunuzu da sorun olmayacaktır diye düşünüyorum mantıken.

Bahsi geçen düzenleme vergisi ödense dahi ticari kar elde etmek için getirilen ve satılması planlanan telefonların yurtdışından getirilmesinin önüne geçmek için yapılan bir düzenleme

Benzer Başlıklar

• ABD pasaportu ile TR'ye giris

6
    0 Oy
    6 İleti
    332 Bakış
    E
    @ATS16 Tesekkurler! Seyahat etmeden once bakmistim bu durumumuza internetten ve bir yerde okudum ceza ihtimalini ama hatirlayamiyorum tam olarak. Sonrasinda zaten telas olup foruma sormustum. 2 ayi astigi icin hatirlayamiyorum hic. Chatgpt'ye de sordugumu hatirliyorum. Orda okumus bile olabilirim. Kafa bulandirmak istemem kusura bakmayin!
  • Türkiye'de Uygulanan Pandemi Yasakları

Türkiye Cumhuriyeti
    5
    0 Oy
    5 İleti
    215 Bakış
    crazycellsC
    @ozancanan, içinde söyledi: Türkiye'de Uygulanan Pandemi Yasakları Bildiğiniz gibi Türkiye’de uygulanan sokağa çıkma yasaklarından turistler muaf tutuluyor. Bu muafiyetten turistik ziyaretlerimizde bizler de yararlanabiliyor muyuz? Genelgede bu konuyla ilgili bir şey bulamadım. Televizyonda gördüğüm kadarıyla turistlere sadece kimlik ya da pasaport soruluyor. Green card gösterip bundan yararlanabiliyor muyuz? Son dönemde Türkiye’ye seyahat eden arkadaşlardan deneyenler oldu mu? Yasal olarak Turkiye'de bir TC vatandasinin turist olmasi mumkun degil, o nedenle Green Card ile bu yasaklardan muaf olamiyorsunuz maalesef.
  • Aşılanmış Kişilerin Türkiye'ye Seyahati

Türkiye Cumhuriyeti
    12
    0 Oy
    12 İleti
    521 Bakış
    YollardakiAdamY
    Selamlar, Yurda bugün giriş yaptım. Herhangi bir belge istenmiyor aşı kartı ve hes bilgisini gösterdim sadece.
  • Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek

72
    2 Oy
    72 İleti
    8k Bakış
    deebeeD
    @ipek1907, içinde söyledi: Türkiye'ye Evcil Hayvan Götürmek Arkadaslar merhaba 22 mayista 3 ayligina chicago dan turkiye ye gidecegim. Kedimi de goturmek istiyorum ama gerekli belgeler nelerdir bilemedim.her yerde farkli yaziyor kuduz titre isteniyor mu? Isteniyorsa 1,5 ayda yetisir mi 🥹simdiden cok tesekkurler Merhaba, sadece tarım bakanlığının sitesinde yer alan yönergeleri takip etmenizi öneririm. Ekli evrakta detaylar yer alıyor, ne yazık ki ABD’ye evcil hayvan getirmek, Türkiye’ye götürmekten daha kolay. İlgili dokümanı paylaşıyorum, 3. evrak için USDA onaylı veteriner hekimleri tercih etmelisiniz, 1,5 ayda yetişebilir ancak bunu veteriner hekimle görüşerek netleştirebilirsiniz. Bol şanslar! https://vskn.tarimorman.gov.tr/antalya/Belgeler/YOLCU%2520BERABERİ%2520KEDİ%2520KÖPEK%2520VE%2520GELİNCİKLERİN%2520HAREKETİNDE%2520UYULMASI%2520GEREKEN%2520ŞARTLAR.pdf
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k