Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 720.3k 333
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

Cok temiz olunca kacirmadim aldim... keyifli ve doannimli bir arac... gule gule eskitemeyim ben :)

Aramalara da devam... bir american muscle car zamani geldi....

alt metni

• Kazasız belazsız olsun... Gerçekten diri duruyor. Herhalde eski kullanıcısı yaşlı idi :)

• Güle güle kullanın allah kaza bela vermesin. Ne kadar almıştınız bunu biraz yukarı kaydırdım yazıyı ama gözümden kaçmadı umarım

• Güle güle kullanın kazasız belasız...

• ⭐⭐

@semavi hayırlı uğurlu olsun ayrıntılı araç bilgileri bekliyoruz :)

• hayirli olsun kazasiz belasiz insallah

• ben 2003 Ford explorer aldım 2500$ a 187K mile var :) içi falan çok iyiydi içime sindi clean title salvage değil.Şimdilik 100-200 mile yaptım son 2 günde ve yol tutuşunda bir problem görmedim gidiyormu gidiyor a dan b ye götürsün 3-5 ay idare etsin başka birşey istemiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Araba 3.5 motor 210 hp 0-100 8.2 sn :) :) :)

Saka bir yana, ayni arabadan yari fiyatina da vardi ama alinacak durumda degildi. 2300 dolara aldim. Bir iki eksigi gedigini giderip binerim, daha iyisini bulunca da satar gecerim :)

Bu arada bu fiyatlarda ki araclarda clean title salvage yada rebuilt title olayina cok takilmayin. Mesela benim bir arabamda rot kolu egildi (30 dolar) camurluk ezildi (50 dolar)... Sigorta yuklu bir odeme yapti ve arabayi komple sifirladim :)

Turkiye deki hasar mantigi ile burasi bir degil. Burada Turkiye'de ki gibi agir hasarli arabayi yapacak usta da yok ugrasacak adamda... tampon hasarina bile arabalar hasarli yazilabiliyor. Insan bu olayi cozdukleri icin gidip yetkili servisten fiyat aliyor 2bin dolarlik araba icin... bunu bildigi icin sigorta sirketleri, ucuz arabalarda cizik olsa hasarli deyip geciyor...

Ben mesela isi bilmedigim icin ne kiralik araba istedim ne saglik kontrolu ne de araba fiyatina pazarlik yaptim. Verdikleri rakam fena sekilde tatmin ediciydi :)

• @Betfair39 @semavi hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız sürüşler.

• @semavi Arabayı sıfır almak yerine son model arabayı 36 ay yılda 12.000 mile lease yapmak mantıklı mı 5000$ nakit verilip aylık 400-500 $ para verilerek 30.000-50.000 $ lık arabalar alınabiliniyor. Hesaplama yapınca 3 yıl sonunda yarı fiyatını ödemiş oluyorsun. sadece sigorta yapılacak. 3 yılın sonunda araba satma derdi ıvır zıvırı ile uğraşmaya gerek kalmıyor.

• @orhanvegs Amerika'ya yeni gelenlerde bu dediğiniz şartlarda lease yapabiliyor mu ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mehmett
    https://www.sterlingmccalltoyota.com/details/?vin=4T1B11HK1JU561024&type=new&desc=2018-Toyota-Camry-2.5L--LE-Sedan

Bu sayfada Leasing Offer kısmına bakarsanız şöyle bir ifade var:

"Higher rates may apply for buyers with lower credit ratings. See dealer for complete details."

Biz araba almak için gittiğimizde leasing önerdiler ama ayrıntılı olarak şartlara bakınca hiç mantıklı gelmedi. Kredi geçmişi olmadan oranlar çok yüksek oluyor.

• @mehmett kenan beyin dediği gibi. Kredi geçmişi gerekiyor. Ama firmadan firmaya bölgeden bölgeye kredi puanı değişebiliyor.Bazı firmalar iyi kredin olsa bile leasing işlemi mantıksız derecede yüksek. Ben 1 2 yıl bekleyip kredi geçmişi oluşturduktan sonra bu şekil düşünüyorum. Ucuza 2. el araba bir ton var ama arabadan anlamak gerekiyor.

• @orhanvegs @knnrn Çok teşekkür ederim bilgier için.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Leasing tamamen senin şartların ile alakali. Mesela bizim patronda cadillac escalade var en buyuk olanından. Lease yaptı cunku sirkete masrafta gosteriyor. 900 dolar olmasi lazim aylik. Hesapladiginda aracin fiyat dusumu Ile yakindi. Ama dusuk fiyat verilmezse maasli adami sarsar eğer kazanc yuksek degilse...

2008 ml550 amg aldim gecen gun... Araba 10 yilda neredeyse fatura fiyatinin 9da birine düşmüş...hadi ben uygun buldum diyelim... 8De biri olsun...

• @semavi Benim burda konuştuğum kişilerin %80 ini nerdeyse mağdur olmuş. Herkes araba ucuz olunca balıklama atlıyor. Senin avantajın arabadan anlıyorsun. Araba gidiyor mu gidiyor. Motorda ses yok alıyorlar. 1 yıl geçmeden ekstra durumlar çıkmış çoğunda. Bizim patron audi a4 2017 model full 515 $ + tam kapsamlı sigorta 3 yıllık kiralamış. Krediside iyi ama. 3 yılda bakım kaza satma vs uğraşmıyor veriyor yeni kiralıyor. Kafam karıştı doğrusu.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Orhan dedigim gibi... Hersey butce ile alakali...

Ben kimseyi sifir arabaya yada ikinci ele yonlendirmem, oyle anlasilsinda istemiyorum...

Kazanc durumu muallak ise sifir veya lease olayi yerine problemsiz bir araba bulmaya calismak makul... Lakin yeni geldiginde bir cok kisi 2 araca ihtiyac duyacak... En onemli ornek Kenan, iki araba taksidi 1000 dolar...

Buradan hesap etmek lazim... ilk etapta kazanilacak rakam 1500-2000 arasi olacak gibi gorunuyorsa buna girmek ya sacmalik yada kenarda paraniz olmasi lazim... Lakin kazanc daha fazla ise sifir yada lease neden olmasin?

Sunu sor kendine... Ne kadar kazanacaksin aylik? 1000-1300 arasi kiraya ayirdiktan sonra hesap kitaba basla :) Bekarlar icin 600-900 arasi da hesaplanabilir kira ve tek araba uzerinden yapilir hesap.... Yani bekarlar daha avantajli :)

Bu arada Allaha sukur geldigimde aldigim PT cruiser hala masraf acmadan kullaniliyor :) Araba 2bin dolardi ve 1 seneyi devirdi sayilir :)

• Şimdi bu mevzu da kafamda deli soru işareti. Şimdi şu maddeleri alt alta yazınca ne sonuç çıkıyor?
    1-) Amerikaya gelinen ilk gün hadi olması 2. gün araba şart (kiralıkla nereye kadar ya da uber-lift nereye kadar?)
    2-) Ehliyetler en azından bir süre geçerli olduğundan hemen araç alınabilir gibi, SSN gerekli mi? Değil sanırım.
    3-) Yolda bırakmayacak arabayı ilk satıcıda veya webden şakkadanak bulamayacağımıza göre ne kadar daha araba bakmaya devam edebiliriz.
    4-) Önce hemen bir araç alıp sonra mı detaylı olarak bakmaya devam etmek gerek? Ya da işe girene kadar idare edecek bir araç bulup işe girince sıfır almak mı?
    Kendi durumuma uygun sonucum şu şekilde 10k-15k bandında tertemiz bir araç bulup 2-3 yıl buna binmek. 2. araç gerekirse de işe girdikten sonra sıfır araç almak.
    Keşke iyi bir birikimle gelinebilse de gelir gelmez sıfır araç alarak 5 yıl kadar rahat edilse.
    Aslında her şey iyi bir maaşla iş bulmakla alakalı...

• Pennsylvania'da araba almak icin dealera gittigimde baska bir eyaletten olan ehliyetimi kabul etmediler, illaki PA ehliyeti sarr dediler. Bana tuhaf geldi, benzeri tecrubesi olan var mi bilmiyorum. Dealerlar direk sahibinden 2-3 bin dolar daha pahaliya satsa da ben tercih ettim cunku arabadan hic anlamiyorum. Benim aldigim dealer 3 sene motor vb garantili satiior, isterseniz bir miktar daha odeyip daha detayli bir garanti programi sunuyordu. 9 yasinda bir araba aldim, adapte olmam biraz zaman aldi ama simdi memnunun. Toplam vergiler hersey dahil 6200 odedim. Guvenilir bir dealerdan almak bence mantikli

• @semavi
    Öyle eyalete,bölgeye ve bütçeye göre değişen şeyler. Newyorkta heryere metro ve otobüs var araba gereksiz masraf oluyor. Park sıkıntısı ,trafik fazla araba için acale etmeyip para biriktireyim. Bekarların avantajları ve dezavantajları var baya :)

@caglaror Gideceğiniz eyalet ve bölgeye göre değişen bir durum. Newyork kaliforniya gibi büyük merkezi yerlerde araba ihtiyaç değil öncelik ev ve iş. ev ve iş yerlerinin arasının uzak oldugu bölgelere yerleşirseniz eğer new jersey houston gibi araba olmazsa olmazlardan ve iş çok önemli. Genelde bu tür yerlerde ev kiraları daha uygun oluyor evi çabuk bulursunuz. Kısaca gideceğiniz yerlere göre öncelikleriniz farklı olacak. Yanlız sunu söyliyeyim new york gibi yerleri seçerseniz tanıdık yoksa veya iyi maaşlı iş ayarlamadan gelirseniz eğer 20 000 $ aşağı gelmeyin.

@Senay-Sirin dealerdan dealera göre değişir. Sans biraz.araba 80-100 mil üzeri ise bakımları masraflı olur

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Car Shipping

Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    167 Bakış
    EzgiLeraE
    @Umut-Şele, içinde söyledi: Amerika'da Car Shipping @EzgiLera PA -> IA icin bakiyorum. Bir kac firma ile gorustum fakat yorumlarina baktiktan sonra acikcasi supheye dustum. Isim dolayisiyla kendim surmeye vakit bulamayacagim icin de ellerine dustum gibi bir durum oldu aslinda. Forumda tırcı arkadaşlar vardı. Belki onlar yardım ederler firma seçmenize. İşiniz ne bilmiyorum ama 1 gece otelde konaklayarak 1 hafta sonunda alınacak bir mesafe gibi duruyor. Şahsen ben uzun yolda araba kullanmayı seviyorum ve arabanız da donanımlıysa biraz -adaptive cruise control gibi- çok yorucu olmaz muhtemelen.
  • kabahatli araba kazasını temyiz etme başvurusu

Ehliyet ve Araba
    2
    0 Oy
    2 İleti
    122 Bakış
    ayvalik10A
    @aysthehk başlık bulamazsın çünkü bizim hukuk büromuz var sağolsunlar kendilerine çok teşekkür ediyoruz @Claudia-J-Muslu bizlere inanılmaz bir şekilde yardımcı oluyor. Onun sayfasına bu yazıyı taşırsanız kendileri müsait bir zamanda sizlere yardımcı olacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • Amerika'dan Turkiye'ye Araba Gondermek

Ehliyet ve Araba
    7
    2 Oy
    7 İleti
    18k Bakış
    money money moneyM
    @freeworld İnceledim de bu soruların cevabını görememiştim. Teşekkürler.
  • Change of status sürecinde ehliyet almak

Ehliyet ve Araba
    20
    0 Oy
    20 İleti
    4k Bakış
    C
    @mydream tam olarak sormak istedigim sorunun cevabini yorumlari okurken buldum ben de suan da change of status durumundayim b2 den f1 e cevirdim neredeyse 8 ay oldu hala bekliyorum. Yine aktif olarak arac kullaniyorum fakat turk ehliyetimin yaninda international bir ehliyet daha cikarttirdim 25$ bir fiyata bir defa polis tarafindan cevrildim ve ID, International Driver Licence ve Turk Ehliyetimi verip, ceza bile almadan geri birakildim. Benim gibi durumda olanlar en azindan statunuz gelene kadar International Driver Permit alabilirsiniz gecici olarak.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k