Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Didem-G yeni hayatınızda mutluluklar arkadaşlarınız ne güzel yardımcı olmuşlar. Herşey gönlünüzce olsun

• @Didem-G yeni hayatta başarılar, huzur dolu yıllar ailenizin ve sizin olsun. TR hattınızı kapattınız mı?nasıl bir pakete cevirdiniz? Banka işlemleri ve e-devlet şifre gönderimi gibi hususlar için gerekecek gibi duruyor

• ⭐⭐⭐⭐

@Didem-G Floridaya hoş geldiniz. Sıkıntısız hallettiğinize sevindim. Umarım her şey istediğiniz gibi olur .

• @akara cok tesekkurler. TR hattimi faturasız hatta cevirip paket yukledim. Suan bankacilik islemleri icin ve diger islemler icin telefonuma sms alabiliyorum.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Herkese merhaba 10 ekimde JFK Havalimanından Newyorka giriş yaptım uçaktan indikten sonra Abd vatandaşlarının beklediği sıraya geçerek pasaport kontrolüne geçtim görevli memur sadece üstünde ne kadar nakit var bagajında ne var gibi bir kaç soru sorarak beni oradaki göçmen ofisine götürdü bir süre orada bekledikten sonra başka bir görevli memur yanına çağırdı ve ilk gelişin mi diye sordu kart teslimimin formdaki aynı adrese mi istediğimi sordu çok kısa sorular la beni çok güler yüzlü bir şekilde karşıladılar ve hiç bir sorun yaşamadım
    19 Ekim günü ssn adresime geldi green card teslimi için henüz beklemedeyim

• @Didem-G Welcome to US

• @Didem-G merhaba.bende tr hattımı faturasiza çevirmeyi düşünüyorum.mobil imza yaptırdınız mi?birde hangi operatöru tavsiye edersiniz ?

• @misha90, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@deebee Merhabalar,

2 sene sonra Türkiye'ye döndüğünüzde ne hissettiniz neler size farklı geldi? Bence gayet uzun bir süre 2 yıl bu bağlamda ülkeler arasında bir karşılaştırma ve Türkiye'de yaşadığınız deneyimlerden bahsedebilir misiniz?

Hiçbir şey bıraktığım gibi değildi. Sanırım sayfalarca yazabilirim iki ülke arasındaki farkı, bence en önemlisi insanların birbirine, cevrelerine tahammülleri. Ekonomik olarak yaşanılan şey toparlanır, ekonominin doğalıdır, kendini yeniler, geliştirir. 1929'da büyük buhranı yaşayan ABD, ki bugüne kadar yaşanmış en büyük ekonomik krizdir, şu an dünyanın süpergücü. Ama kültürel, sosyolojik yozlaşmanın toparlanması gerçekten zordur. Kişisel olarak çok mücadele ettim bu yozlaşmayla zamanında ancak benim de yaşayacak tek ömrüm var ve en güzelini yaşamak istiyorum ne kadar kaldıysa, kalanında 🙂

• @deebee 2 senedir kardeşinizin de yardımıyla çok güzel şeyler başarmışsınız. Umarım bundan sonra da bu şekilde devam eder. Haklısınız insanlar artık çok gergin her an patlamaya hazır bomba gibi maalesef.

• @Timur Gecmis olsun Timur Bey, Amerika'daki yeni hayatiniz hayirli olsun

• @Zeynep-0 Zeynep Hanım hem niyazınız hemde Hong Kong ve diğer süreçler ile ilgili yazdıklarıma yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim burdanda .

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

• Macera dolu bir mülakat deneyiminden sonra,
    Amerika’dan herkese selamlar 🥳
    Gün gece Atlanta üzerinden Amerika’ya giriş yaptık ve Alpharetta’daki otelimize yerleştik.
    Eşim, 3 çocuğum, annem ve 17 bavul ile beraber çok uzun bir yolculuğu başarıyla tamamladık 🙂
    Ülkeye girişte yaşadıklarımı paylaşmak istedim.
    Pasaport kontrol herkes için ortaktı ve baya kalabalıktı. Sıranın yarısına geldiğimizde ikiz bebeklerimiz çok ağlayınca neyse ki bizi en öne aldılar 🙂
    Kontrol memuru pasaportlarımızı kontrol ettikten sonra bizi bir görevlinin eşliği ile beraber sarı zarflarımızı teslim etmek üzere göçmen ofisine yönlendirdi. Orada zarfları teslim ettik ve adres güncellememizi yaptık.
    DS formu doldururken verdiğimiz adres ile burada kiraladığımız evin adresini değiştirmeleri için kira sözleşmemizin bir kopyasını onlara verdim.
    Bir süre beklettikten sonra bavullarımızı teslim almamız gerektiğini söylediler ve bu konuda bize yardımcı olması için bir görevli çağırdılar.
    İnanılmaz kibarlardı. O kadar çok bavulumuz olmasına rağmen hepsini taşıma aracına yüklediler.
    Bir görevli bavullarda gıda olup olmadığını sordu. Sadece bebekler için bazı gıdalar var dedik.
    Bütün bavulları cihazdan geçirdiler ve çok fazla ilaç vs almış olmamıza rağmen hiç bir bavulumuzu açmadılar.
    Yanımızda ne kadar para olduğu ile ilgili hiç bir soru sorulmadı. Ayrıca annemin turist vizesi olmasına rağmen kimse ona dönüş bileti veya kalacağı adres vs ile ilgili bir soru da sormadı.
    Bavullar da sorunsuz geçince bize pasaportlarımızı teslim ettiler ve havaalanından çıktık.
    Görevli bize Uber e kadar eşlik etti ve 15 dk bizimle orada aracın gelmesini bekledi. Ayrıca bütün bunlar için hiç bir ücrette almadı. (Tabi ki bahşişini verdik)
    Taşıma konusundaki bu detayı vermemin neden, İstanbul havalimanında bavul başına 72 lira taşıma ücreti ödettiler bize ve peşin ödeme yapmadan bizi havalimanına sokmadılar.
    Burada ise hiç bir ücret talep etmeden o kadar yardımcı oldular ki, kara kara düşünüyorduk bu kadar eşyayı 3 bebekle nasıl alcaz diye, neyse ki her şey harika ilerledi.

Evimizi tuttuk ama hem yol yorgunluğumuzu atmak hem de biraz eşya, araba, hesap vb işleri halletmek için 1 hafta otelde kalacağız. Ssn ve Greencard teslim süreci için de ayrıca paylaşım yapacağım.
    Eksik bir şey yazmadım sanırım ama yine de sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yanıtlarım. 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@MomisCan Mülakat alabilmek için yaşadığınız onca meşakkatin ardından, bebekler, 17 bavul ve annenizle birlikte kolayca ve sorunsuz giriş yapmış olmanıza çok sevindim🧿
    Hayırlı uğurlu olsun, sevgiler😍

• @Serapp Bütün çabam ailemle birlikte bu konforda yaşayabilmek içindi.
    Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim 🙏🏼🌸

• @MomisCan Amerika daki hayatınız çok mutlu geçer umarım 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 merak ettıgım bırsey var ; kadın olarak bazı mutfak eşyalarını götürmek istiyorum açıkçası tabi orda mutlaka vardır ama ilk etapta ihtıyac olan eşyaları götürmek (özellikle kahve fincanı,çay bardağı vs)mantıklı gelıyor . Siz mutfak eşyalarından götürdükleriniz oldu mu ve olduysa cam olan varsa zarar görmüşmüydü acaba?

• ⭐⭐

@Seher-Mart bosuna ugrasmayin,abdde hepsi var cok spesifik birsey kullanmiyorsaniz.

• @charon teşekkür ederim 🙏🏻

• @MomisCan orada çok mutlu bir hayatınız olsun inşaallah çok uğraş verdiniz bunun için 🌸👏🏻

• @Seher-Mart Çok teşekkür ederim. 🌸
    Evet bahsettiğiniz şeyleri hatta çok daha fazlasını ben de getirdim. Elbette Amerika’da olmadığı için vs değil. Sadece yeni hayatımızda eski yuvamızdan izler görmek istedim. 17 bavul 🙂
    Cam, porselen, çelik, ahşap vs… Hiç biri zarar görmedi ve ülkeye girişte de bir problem olmadı.

• @MomisCan içim rahatladı bende adaptasyonu en kolay dağlamak için götürmek istiyorum açıkçası çok teşekkür ederım 🙏🏻🙏🏻🙏🏻💕💕

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |